Μετάβαση σε περιεχόμενο

troia

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  15
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

8 Neutral

Σχετικά με troia

 • Ιδιότητα
  Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. Το έγραφε κοπέλα σε κάποιο forum (νομίζω στο parents cafe) δημόσια κιόλας, η οποία ζητούσε φάρμακα επειδή δε μπορούσε να περάσει από επιτροπή λόγω του ότι ήταν ανασφάλιστη κι εκείνη και ο άντρας της (συγκεκριμένα ήταν άνεργοι είχε πει). Κάναμε και διάλογο μαζί και με άλλες που την ρώταγαν γιατί δεν περνάει από επιτροπή και μας το είπε. Αλλά έχεις δίκιο, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, μπορεί να μην έγραψε και την αλήθεια. Δεν το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία...
 2. Μην αφήσετε τον κατακερματισμό στο σπέρμα χωρίς αντιμετώπιση, ό,τι κι αν σας πουν οι εξωσωματιστές! Πήγαινετε σε εξειδικευμένο ουρολόγο να δείτε αν μπορεί να σας βοηθήσει να τον ρίξετε.
 3. Όχι, δεν είναι αυτονόητο. Αν είσαι ανασφάλιστη, δε δικαιούσαι φάρμακα. Αλλά πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά. Έχουν κι οι ίδιοι πρόσβαση στα ασφαλιστικά σου δεδομένα ηλεκτρονικά (υπογράφεις και σχετική υπ. δήλωση που τους δίνεις την άδεια να τα προσπελάσουν) .
 4. Δε χρειάζεσαι το βιβλιάριο. Εκτύπωσε μόνο ένα printscreen της ασφαλιστικής σας ικανότητας (εσένα και του συζύγου σου) από το π.σ. Άτλας. Η γραμματεία έχει online πρόσβαση στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και το βλέπει ότι είσαστε ασφαλισμένοι, οι γιατροί της επιτροπής όμως τα θέλουν τυπωμένα. Τουλάχιστον έτσι ισχύει εκεί που πέρασα εγώ.
 5. troia

  καθεξιν αποβολες

  Να πας στο Έλενα, στο τμ. καθ᾽έξιν αποβολών. Είναι εξαιρετικό για τέτοια θέματα!
 6. Τα φαρμακεία του golden hall και avenue έχουν τα πάντα που σχετίζονται με το θέμα μας. Ας ρωτήσει κι εκεί...
 7. Γιατί μπορεί να έχει κάποιο ορμονολογικό πρόβλημα...
 8. Πρέπει τα δικαιολογητικά να συνοδεύονται από το χαρτί παραπομπής υπογεγραμμένο από τον εξωσωματιστή. Γι' αυτό σου το λένε αυτό τα κορίτσια. Τα είπαμε και με mail μην αγχώνεσαι, είστε μικροί ακόμα, κάντε το χειρουργείο, κάνε και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής για 3 μήνες (τόσο κάνουν τα ωάριά σου να ωριμάσουν) και δρομολόγησέ το σιγά σιγά σε 2ο χρόνο. Εξάλλου μπορεί να σου προτείνουν κάτι άλλο και όχι εξωσωματική.
 9. Καλησπέρα, 36 ετών είστε και οι 2 νεότατοι!!! Στα 36 δεν είναι καθόλου αργά να χειρουργηθεί η κιρσοκήλη! Πιστεύω ότι δεν θα αργήσετε να δείτε βελτίωση στο σπέρμα. Για ένα απλό χειρουργείο δε χρειάζεστε top ουρολόγο, αλλά σίγουρα τον χρειάζεστε μετά, για να του δώσει τις σωστές βιταμίνες για περαιτέρω ενίσχυση. Οπότε, εάν δεν τίθεται σοβαρό οικονομικό θέμα, διαλέξτε εξειδικευμένο ουρολόγο σε ανδρολογικά θέματα για να σας αναλάβει και να σας υποστηρίξει σε σχέση με τον ανδρικό παράγοντα. Να ξέρεις ότι η κιρσοκήλη επηρεάζει και το λεγόμενο κατακερματισμό dna σπέρματος, που παίζει ρόλο ακόμα και στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης, οπότε καλό είναι να το κάνετε το χειρουργείο. Δεν είναι κάτι δύσκολο ή επώδυνο. Για το δικό σου ορμονολογικό προφίλ, σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο it starts with the egg και να επισκεφθείς το site to make a mommy. Θα χρειαστεί να κάνεις ίσως κάποιες παρεμβάσεις στην καθημερινότητά σου σε σχέση με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής για να βοηθήσεις στη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων σου και να αναστρέψεις, όσο γίνεται, το ορμονολογικό σου προφίλ. Επίσης, υπάρχουν ειδικές βιταμίνες γι' αυτό το λόγο. Σε κάθε περίπτωση, επειδή αποφεύγω να γράφω δημόσια, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου με προσωπικό μήνυμα αν χρειαστείς κάποια περαιτέρω πληροφορία, καθώς έχω κάποια προσωπική εμπειρία σε κάποια από τα θέματα που αναφέρεις.
 10. Δηλαδή σας είπε η ενδοκρινολόγος ότι για την υψηλή fsh μπορεί να ευθύνεται κάποια λοίμωξη; Δεν αποκλείεται, αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο... Φυσικά και ο γυναικολόγος σας απέτρεψε από το να διερευνήσετε την κατάσταση...Να ξέρεις ότι υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία γύρω από τις εξωσωματικές στην Ελλάδα και οι ιατρικές ειδικότητες έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους. Τι θα συμβεί αν βρεθεί η αιτία του προβλήματος και μείνεις φυσικά έγκυος; Δεν θα κάνεις ποτέ εξωσωματική. Καταλαβαίνεις τι εννοώ, έτσι; Τέλος, το γράφω πολύ εμφατικά αυτό: το αν το σπέρμα διορθώνεται ή όχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δουλειά κανενός γυναικολόγου να το πει. Αν ήταν ο γυναικολόγος αρμόδιος να αποφανθεί κάτι τέτοιο, τότε δεν θα χρειάζονταν οι άλλες ιατρικές ειδικότητες. Αποφεύγω να γράφω δημόσια και ίσως κακώς δεν σου τα έγραψα αυτά σε πμ. Δυστυχώς από προσωπική μου εμπειρία έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε πολλούς γυναικολόγους, ειδικά όταν το θέμα είναι η υπογονιμότητα. Η δική μου προσωπική άποψη έχοντας αρκετά μεγάλη εμπειρία γύρω από τον ανδρικό παράγοντα (και έχοντας περάσει και από το locus) είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο ουρολόγο. Κανονικά από εκεί ξεκινάμε κι εκείνος μας παραπέμπει σε ενδοκρινολόγο, αν χρειάζεται. Στη δική μας περίπτωση μόνο τότε μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους...
 11. Μάλλον σας είπε ότι θα σας κάνει μοριακό έλεγχο; Δε θυμάμαι ακριβώς, κάτι 'ειδικά' τεστ είχαμε κάνει κι εμείς εκεί, ίσως ήταν μοριακός έλεγχος. Τις έχω σπίτι τις εξετάσεις που κάναμε εκεί - παρεπιπτόντως πολύ ακριβές - και θα κοιτάξω το βράδυ να σου πω. Γιατί ψάχνετε να βρείτε κάποιο μικρόβιο που δεν φάνηκε στην καλλιέργεια - όχι στο σπερμοδιάγραμμα; Υπάρχει κάποια ένδειξη ότι υπάρχει μικρόβιο που δεν φάνηκε; Σας είδε ο ουρολόγος του locus ή ο ιδιοκτήτης του;
 12. Μεγάλη προσοχή στο locus medicus! Λατρεύουν την αντιβίωση! Το σύζυγό μου τον φόρτωσαν χωρίς λόγο! Για το θέμα αυτό ειδικός είναι μόνο ουρολόγος και μάλιστα ειδικευμένος σε ανδρολογικά θέματα. Εφόσον ο άνθρωπος έχει ορμονολογικό πρόβλημα, καλά κάνατε και πήγατε σε ενδοκρινολόγο, παρόλα αυτά για τα μικρόβια, μόνο ειδικός ουρολόγος μπορεί να αποφανθεί. Προσωπικά θα διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου για όλους τους γιατρούς του locus medicus, για το λόγο ότι έχουν κρυφές ατζέντες...
 13. Καλημέρα, Αποφεύγω να γράφω δημόσια, αλλά αυτή την ανάρτηση την κάνω για να ενημερωθεί και κόσμος που δε γνωρίζει. Τα ημιμόνιμα βερνίκια περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες εκτός από τις μακροχρόνιες βλαβερές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, στις οποίες δεν θα ήθελα να αναφερθώ εδώ, ανήκουν στους λεγόμενους ενδοκρινείς διαταράκτες. Κατά το α' τρίμηνο συνήθως οι γιατροί απαγορεύουν κάθε είδους βερνίκια και βαφές (ακόμα και μαλλιών), καθώς περιέχουν χημικά που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την κύηση, η οποία κατά το α' τρίμηνο είναι έτσι κι αλλιώς ευαίσθητη. Συνήθως μετά το α' τρίμηνο τα επιτρέπουν, αλλά τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι κάτι τοξικό για τον ίδιο μας τον οργανισμό, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της κύησης που οποιαδήποτε ουσία μπορεί να μεταφερθεί και στο έμβρυο. Τέλος, κατά τον τοκετό, ειδικά όταν πρόκειται για καισαρική, ελέγχουν τα δάχτυλα των κάτω άκρων για να δουν αν μελανιάζουν, οπότε δεν θα πρέπει να είναι καλυμμένα από αδιαφανές βερνίκι. Αν το βερνίκι είναι απλό, γνωρίζω ότι τα ξεβάφουν, με τα ημιμόνιμα βερνίκια όμως που η διαδικασία αφαίρεσης δεν είναι και τόσο απλή, δεν ξέρω τι γίνεται αν κάποια γυναίκα έχει όλα τα νύχια βαμμένα με αυτά.
 14. Γεια σου Βάσω, Η Σελίνα έστειλε το μήνυμα εκ μέρους μου, επειδή μόλις είχα κάνει εγγραφή και δεν εμφανίζονταν τα δικά μου μηνύματα. Θα σου στείλω αύριο προσωπικό μήνυμα. Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση!
 15. Ε Είναι διασταυρωμένη η προστατίτιδα; Είναι συχνή λάθος διάγνωση αν δεν έχετε πάει στον κατάλληλο γιατρό. Μπορώ να σου πω τη δική μας εμπειρία για να καταλάβεις, αν σε ενδιαφέρει. Από λάθος διάγνωση ο σύζυγός μου πήρε μεγάλες ποσότητες ισχυρών αντιβιώσεων. Αυτό είναι επικίνδυνο και μειώνει και την ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Αν είστε Αθήνα, μπορώ να σας συστήσω ουρολόγο με ειδίκευση σε ανδρολογικά θέματα για να το τσεκάρετε. Το θέμα το γνωρίζω πάρα πολύ καλά.
×
×
 • Προσθήκη...