Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2022🌺

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Φίλη μου είναι εν μέσω διέγερσης και θα χρειαστεί κάποιες επιπλέον μονάδες gonal. (600 με 900)Αν κάποια κοπέλα έχει και δεν τις χρειάζεται θα μπορούσε να τη βοηθήσει; ακόμα κι αν κάποια ένεση εχει ανοιχθεί τον τελευταίο μήνα και περίσσεψαν μονάδες; Βρίσκεται στην Αθήνα. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Minnie7 είπε:

Καλησπέρα! Φίλη μου είναι εν μέσω διέγερσης και θα χρειαστεί κάποιες επιπλέον μονάδες gonal. (600 με 900)Αν κάποια κοπέλα έχει και δεν τις χρειάζεται θα μπορούσε να τη βοηθήσει; ακόμα κι αν κάποια ένεση εχει ανοιχθεί τον τελευταίο μήνα και περίσσεψαν μονάδες; Βρίσκεται στην Αθήνα. 

Στο parents cafe μια κοπέλα χαρίζει gonal. Μπορείς να δεις το post της εκεί. 

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η troia είπε:

Στο parents cafe μια κοπέλα χαρίζει gonal. Μπορείς να δεις το post της εκεί. 

Το έχω δει. Απλώς η κοπέλα στο Cafe είναι εκτός Αθηνών και δεν ξέρω αν θα προλάβει να τα έχει η φίλη μου μέχρι την Κυριακή που τα χρειάζεται 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Ριρίκα είπε:

Σ'ευχαριστώ κοπέλα μου για την πληροφορία...αλλά θα τα χρειαστώ τα φάρμακα από Σεπτέμβρη...μέχρι τότε θα πάω με φυσικούς!

Καλημέρα! Επειδή είσαι Σεπτέμβρη θα σε εχω στο νου μου εαν μου περισσεψει κάτι και ολα πανε καλα γιατι εγω ισως ξεκινησω τον αλλον μηνα! ❤️ Και θα ανεβω εγω αθηνα με παγοκυστες να στα δώσω. Απλα δεν ξερω τι θα συμβεί με εμενα ομως πραγματικά θα σε εχω στο νου μου. 

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Αννια27 είπε:

Κορίτσι μου σε ευχαριστώ για την απάντηση,η αλήθεια είναι ότι θεωρώ ότι είναι πολύ πολύ νωρίς για εμφύτευση και επίσης δεν ήταν σαν πόνος Περιόδου αλλα κανονικός νευροπονος γι'αυτό ανχωθηκα!!

Γεια σου κορίτσι μου! και γω πιστεύω να μην ανησυχείς γιατί μάλλον είναι εμφύτευση....τους ένοιωσα και γω αυτούς τους πόνους. Δεν μοιάζουν με πόνους περιόδου, είναι πολύ πιο δυνατοί, ίσως πιο πολύ με νευρόπονους μοιάζουν... είναι καλό σημάδι, να είσαι αισιόδοξη. Εμένα αυτοί οι πόνοι που τους είχα μόνο μερικά δευτερόλεπτα ένα βράδυ όπως κοιμόμουνα και ξύπνησα από τους πόνους ήταν το μόνο "σύμπτωμα" που είχα μετά την εμβρυομεταφορά...

Δημοσίευση
στις πριν 55 λεπτά, ο/η geokou είπε:

Γεια σου κορίτσι μου! και γω πιστεύω να μην ανησυχείς γιατί μάλλον είναι εμφύτευση....τους ένοιωσα και γω αυτούς τους πόνους. Δεν μοιάζουν με πόνους περιόδου, είναι πολύ πιο δυνατοί, ίσως πιο πολύ με νευρόπονους μοιάζουν... είναι καλό σημάδι, να είσαι αισιόδοξη. Εμένα αυτοί οι πόνοι που τους είχα μόνο μερικά δευτερόλεπτα ένα βράδυ όπως κοιμόμουνα και ξύπνησα από τους πόνους ήταν το μόνο "σύμπτωμα" που είχα μετά την εμβρυομεταφορά...

Σε ευχαριστώ κορίτσακι μου για την απάντηση,απλά τρόμαξα χθες σήμερα είμαι πολύ καλύτερα μακάρι να είναι από εμφύτευση απλά δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλο γιατί λέω μέσα σε 25 ώρες και κάτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;! Τεσπά μακάρι να πάνε όλα καλά!! Εσύ πως είσαι;;

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες τις μαχήτριες, σας διαβάζω πολύ καιρό αλλά δεν είχα κάνει εγγραφή έως τώρα.

Παλεύουμε 5 χρόνια με την υπογονιμότητα έχουμε κάνει 2 σπερματεγχύσεις και 4 εμβρυομεταφορές.

Η ιστορία μας είναι η εξής :

Στα 34 εγώ στα 32 ο σύζυγος διαπιστώνουμε ολιγοασθενοσπερμία και κυρσοκοίλη. Κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις ,σπερμοδιάγραμμα (χαμηλή κινητικότητα & ποσότητα) , υπέρηχο ορχεως κλπ και χειρουργείο.Τα επόμενα δυο χρόνια προσπαθούμε με βιταμίνες , μόνοι μας και δυο σπερματεγχύσεις.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις στον Λυμπεροπουλο (DFI υψηλό 39%) , χαμηλή κινητικότητα , καθαρή καλλιέργεια . Βιταμίνες, καλή διατροφή , ήπια άσκηση , μείωση καπνίσματος κλπ.

Ελέγχομαι και εγώ ορμονικά, σαλπιγγογραφία, μαστογραφια, θυεροειδή όλα ρυθμισμένα.

Στα 36 μου Βραχύ πρωτόκολλο διέγερση με gonal χωρίς ανταγωνιστές , βγάζω 5 ωάρια (Χαμηλή ανταπόκριση για την ηλικία μου)  γονιμοποιούνται τα 4 και μεταφέρω οπως παρακάτω:

Η πρώτη ΕΤ ήταν με έμβρυα 3ημερών φρέσκα αρνητική χοριακη.

Η δεύτερη ΕΤ ήταν με μορίδια 4ημερών κατεψυγμένα μέτριας ποιότητας αρνητική χοριακή.

Αλλάζω γιατρό μετά τις αποτυχίες κάνω υστεροσκόπηση στην οποία αφαιρείται ένας μικρός πολύποδας και ξάνα διέγερση με menopur και ανταγωνιστές και βγάζω δυο μόνο ωάρια από τα οποία γονιμοποιείται το ένα και φτάνει σε early blastocyst. Το μεταφέρουμε κατεψυγμένο και πετυχαίνουμε εγκυμοσύνη που δυστυχώς παλινδρομεί την 9η εβδομάδα. Δυστυχώς ακούω το γιατρό που μου λέει οτι ειναι τυχαιο γεγονός και κατά 90% αφορά χρωμωσωμική ανωμαλία και δεν στέλνουμε το κύημα για έλεγχο.

Συνεχίζω στον ίδιο γιατρό με φυσικό τροποποιημένο με Femara και λίγες μονάδες menopur και έχω  δυο ωάρια πάλι από τα οποία γονιμοποιείται το ένα και φτάνει σε βλαστοκύστη 5ΒΒ. Την μεταφέρω σε επόμενο κύκλο κατεψυγμένη και πετυχαίνω εμφύτευση αλλά παλινδρομεί στην 7η εβδομάδα. Στην ουσία είδαμε μόνο σάκο και λεθικικό ασκό. Δεύτερη απόξεση και πάλι δεν υπήρχε επαρκές υλικό για να σταλεί για έλεγχο.

Μετά τις δυο παλίνδρομες και εφόσον πάλι το θεώρησαν τυχαίο γεγονός και με παροτρύνουν σε δωρεά ωαρίων τα μαζεύω και κλείνω ραντεβού στο Έλενα στο τμήμα καθέξιν αποβολών. Κάνω πλήρη αιματολογικό και ανοσολογικό έλεγχο , ελέγχεται και ο σύζυγος στο ανδρολογικό κομάτι και όλα ειναι καθαρά. Το σπέρμα παραμένει μέτριο προς κακό πράγμα που γνωρίζουμε.

Στο σήμερα και λίγο πριν τα 40 μου ξεκινάω σε νέο κέντρο και νέο γιατρό. Έχω κάνει ήδη υστεροσκόπηση και ήταν ξανά καθαρή. Με την επόμενη περίοδο θα ξανακάνω διέγερση με Meriofert & avercap και αν παραμείνω χαμηλή ανταποκρίτρια θα συνεχίσουμε με φυσικούς κύκλους ώστε να μαζευτούν επαρκή έμβρυα. Εννοείται οτι ο νέος γιατρός προτείνει μεταφορά μόνο βλαστοκύστεων εφόσον σε αυτές έχω πετύχη εμφύτευση.

Μιλήσαμε για προεμφυτευτικό (πράγμα που πρότεινε και ο προηγούμενος) αλλά η γνώμη του οπως και η δική μου λογική λεει οτι εφόσον ειμαι χαμηλή ανταποκρίτρια τι να στείλω για προεμφυτευτικό οταν βγάζω δυο ωάρια και γονιμοποιείται το ένα?

Ο σύζυγος παρακολουθείται από ουρολόγο εξειδικευμένο στην αναπαραγωγή και σε αυτή την προσπάθεια η γονιμοποίηση θα γίνει με την μέθοδο PICSI πράγμα που δεν είχε γίνει στο προηγούμενο κέντρο. Δεν προτάθηκε ποτέ παρόλο που εξ αρχής πήγαμε με ανδρικό παράγοντα και έμαθα πρόσφατα οτι γίνεται στο κέντρο που ήμασταν.

Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα , ήθελα να καταθέσω την ιστορία μας και να πάρω θετική ενέργεια από την όμορφη παρέα που έχετε δημιουργήσει εδώ.

Να ευχηθώ καλή δύναμη θετικές χοριακές και τελειόμηνες εγκυμοσύνες σε όλες τις μαχήτριες. Ξέρω πόση δύναμη έχετε μέσα σας γιατί φοράω τα παππούτσια σας και ελπίζω οτι το καλύτερο για όλους.

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η dimitra1975 είπε:

καλησπέρα και απο εμένα προσπάθησα να κάνω εγγραφη αλλά δεν μου έχει ερθει email επιβεβαίωσης !

Σας παρακολουθώ εδώ και μέρες ....η ιστορία μου έχει ως εξής :δεν εχω ιστορικό με αποβολές και εγκυμοσύνες ...... αποφασίσαμε να πάμε με δωρεα ωαρίων πολυ συνειδητά ...είμαι 46 δεν έχω καθόλου αποθήκες ωαρίων ...εκανα πριν λίγες μερες υστεροσκόπηση (αφαίρεση πολύποδα) και έλεγχο θρομβοφιλίας και λοιπές εξετάσεις (περιμένω τα αποτελέσματα)...το σπέρμα ειναι οκ...

έκανα avercap την Δευτέρα 14/6 περιμένω να αδιαθετήσω και πάμε βήμα βήμα....

ειλικρινά σας καμαρώνω  για το θάρρος σας.... ομολογω οτι θα ήθελα να πετύχω και μάλιστα με την πρώτη (και ποια δεν θα το ήθελε άλλωστε) .....υπάρχει άραγε καμιά που να έχει επιτυχία άμεση και σε τετοια ηλικία?!!!!!

εύχομαι σε όλες τα καλύτερα ....και περιμένω συμβουλές !!!!

Καλως ηρθες ακομα κ αν δεν υπαρχει κοριτσι στο εδω forum που να πετυχε με την πρωτη (δεν θυμαμαι)μην απογοητευεσαι. Αυτος ο δρομος θελει υπομονη κ επιμονη. Ολες θα αποκτησουμε μωρακι. 

Δημοσίευση
στις On 15/6/2021 at 10:31 ΜΜ, ο/η Ριρίκα είπε:

Κορίτσια καλησπέρα και καλή τύχη σε όλες! 

Εγώ δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν στάθηκα τυχερη...πριν μια εβδομάδα πήρα την 5η μου αρνητική χοριακη και είμαι στα πατώματα ψυχολογικά! Πλέον μου σύστησαν προεμφυτευτικο έλεγχο αλλά δυστυχώς επειδή δεν έχω έμβρυα στην κατάψυξη, πρέπει να ξανά μαζέψω από την αρχή! Φάρμακα δεν υπάρχουν και τα οικονομικά μας έχουν πιάσει πάτο! 

Αν κάποια κοπέλα έχει Gonal που δεν χρειάζεται, θα με βοηθούσε αφάνταστα! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Κοριτσι μου λυπαμαι πολυ μην απελπιζεσαι ολο κ κατι θα βρεθει απο φαρμακα

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Αννια27 είπε:

Κορίτσια μου ξέρω ότι θα με πείτε τρελή και θα έχετε και δίκιο αλλά εάν δεν το ρωτήσω σε εσάς θα σκάσω !! Πριν λίγο με έπιασαν δύο αρκετά δυνατή στιγμιαίοι πόνοι κάτω κέντρο δεξιά σαν νευροπονος και σκέφτομαι τώρα εάν ήταν νευροπονος υπάρχει περίπτωση να έκανε κακό στα έμβρυακια μου;;;; Ξέρω είναι χαζή ερώτηση συγχωρέστε με!!

Μηπως αγχωνεσαι αρκετα κ ειναι ψυχολογικος ο πονος σου; ξερω πως αυτοι οι πονοι ειναι ψυχοσωματικοι(νευροπονος) κ αν ειναι ετσι πρεπει να χαλαρωσεις να σκεφτεσαι πως κουβαλας το η τα μωρακια σου κ να τα γραφεις ολα τα αλλα🙃. Ξερω πως ειναι δυσκολο μεχρι να δεις την τεραστια χοριακη σου αλλα εσυ να το πιστεψεις.🍀❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Minnie7 είπε:

Το έχω δει. Απλώς η κοπέλα στο Cafe είναι εκτός Αθηνών και δεν ξέρω αν θα προλάβει να τα έχει η φίλη μου μέχρι την Κυριακή που τα χρειάζεται 

Αν θελει με courier προλλαβαινει

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η Αννια27 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου τι κάνετε;; Εγώ κάθομαι στη βεράντα και πίνω καφέ και είδα μια καρδιά στον ουρανό και λέω θα την στείλω στα κορίτσια!! Την καλημέρα μου :-)

IMG_20210617_094358.jpg

Ρε με συγκινησες❤️

Δημοσίευση
στις πριν 21 λεπτά, ο/η Margitc είπε:

Καλως ηρθες ακομα κ αν δεν υπαρχει κοριτσι στο εδω forum που να πετυχε με την πρωτη (δεν θυμαμαι)μην απογοητευεσαι. Αυτος ο δρομος θελει υπομονη κ επιμονη. Ολες θα αποκτησουμε μωρακι. 

Καλημέρα!σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια...απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια που είναι με δανεικά και πως τα πήγε....παρακολουθώ όλες σας και σας θεωρώ μια εξαιρετική παρέα...💋

Δημοσίευση
στις πριν 55 λεπτά, ο/η Αννια27 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου τι κάνετε;; Εγώ κάθομαι στη βεράντα και πίνω καφέ και είδα μια καρδιά στον ουρανό και λέω θα την στείλω στα κορίτσια!! Την καλημέρα μου :-)

IMG_20210617_094358.jpg

Γλυκιά καλημέρα και απο μένα ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Margitc είπε:

Σε ευχαριστώ γλυκιά μου....❤️💋

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η dimitra1975 είπε:

καλησπέρα και απο εμένα προσπάθησα να κάνω εγγραφη αλλά δεν μου έχει ερθει email επιβεβαίωσης !

Σας παρακολουθώ εδώ και μέρες ....η ιστορία μου έχει ως εξής :δεν εχω ιστορικό με αποβολές και εγκυμοσύνες ...... αποφασίσαμε να πάμε με δωρεα ωαρίων πολυ συνειδητά ...είμαι 46 δεν έχω καθόλου αποθήκες ωαρίων ...εκανα πριν λίγες μερες υστεροσκόπηση (αφαίρεση πολύποδα) και έλεγχο θρομβοφιλίας και λοιπές εξετάσεις (περιμένω τα αποτελέσματα)...το σπέρμα ειναι οκ...

έκανα avercap την Δευτέρα 14/6 περιμένω να αδιαθετήσω και πάμε βήμα βήμα....

ειλικρινά σας καμαρώνω  για το θάρρος σας.... ομολογω οτι θα ήθελα να πετύχω και μάλιστα με την πρώτη (και ποια δεν θα το ήθελε άλλωστε) .....υπάρχει άραγε καμιά που να έχει επιτυχία άμεση και σε τετοια ηλικία?!!!!!

εύχομαι σε όλες τα καλύτερα ....και περιμένω συμβουλές !!!!

Η δωρεά ωαρίων έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και μάλιστα με την πρώτη φορά όμως παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και κυρίως το κέντρο και ο γιατρός..... υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι εκεί έξω που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια..... Οι περισσότερες γυναίκες έχουν πετύχει με λιγότερες από 3 προσπαθειες.

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Margitc είπε:

Μηπως αγχωνεσαι αρκετα κ ειναι ψυχολογικος ο πονος σου; ξερω πως αυτοι οι πονοι ειναι ψυχοσωματικοι(νευροπονος) κ αν ειναι ετσι πρεπει να χαλαρωσεις να σκεφτεσαι πως κουβαλας το η τα μωρακια σου κ να τα γραφεις ολα τα αλλα🙃. Ξερω πως ειναι δυσκολο μεχρι να δεις την τεραστια χοριακη σου αλλα εσυ να το πιστεψεις.🍀❤️ 

Μπορεί ρε κορίτσι μου τι να πω μακάρι να πάνε όλα καλά και σε εσένα ότι καλύτερο κορίτσι μου ❤️

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Taggeris είπε:

Η δωρεά ωαρίων έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και μάλιστα με την πρώτη φορά όμως παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και κυρίως το κέντρο και ο γιατρός..... υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι εκεί έξω που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια..... Οι περισσότερες γυναίκες έχουν πετύχει με λιγότερες από 3 προσπαθειες.

Σε ευχαριστώ γλυκιά μου για την απάντηση....εγώ πήγα σε ενα κέντρο ,δεν έκανα ραντεβού γενικά (μου τον σύστησε μια γνωστή)....λαγούς με πετραχήλια σίγουρα θα ακούσουμε...ελπίζω να πάνε ολα καλά για όλες που θέλουμε τόσο πολύ να γεμίσει η αγκαλιά μας....θεωρώ αν κάποιος δεν μπει στην διαδικασία δύσκολα σε νιώθει....είμαστε εδώ όλες μαζί για να στηρίζουμε η μια την άλλη....💋

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Αννια27 είπε:

IMG_20210617_094358.jpg

Τελειοοοο!!!!!!!!!  Καλημεραααααααα 🥰🥰🥰🥰

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!! Ελπίζω να είστε όλες καλά!! Διάβαζα εδώ διαφορά στο forum κ μου γεννήθηκε η εξής απορια: βλέπω πως αρκετές κοπέλες έχουν κάνει 2 και 3 εμβρυομεταφορες μέχρι το θετικό αποτέλεσμα. Δλδ ακόμα κ στο στάδιο της εμβρυομεταφορας είναι δύσκολο να πετύχεις με την πρώτη; ακόμη κ αν είσαι κάτω των 35 ή έχεις καλά ωαρια; εγω θα πάω όπως γνωρίζετε για την 1η μου εμβρυομεταφορα μόλις μου έρθει περίοδος βεβαια μετα τη 3η μου ωοληψια κ με κατεψυγμένα. Αλλά απλώς σκέφτομαι αν κ στην εμβρυομεταφορα κάθε φορά που θα κάνεις αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας να είμαι προετοιμασμενη ότι μπορεί να χρειαστεί κ εδώ παραπάνω από 1 φορές για το επιθυμητό!!καλή συνέχεια σε όλες σας❤️❤️

Δημοσίευση

Σε ευχαριστώ κορίτσακι μου για την απάντηση,απλά τρόμαξα χθες σήμερα είμαι πολύ καλύτερα μακάρι να είναι από εμφύτευση απλά δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλο γιατί λέω μέσα σε 25 ώρες και κάτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;! Τεσπά μακάρι να πάνε όλα καλά!! Εσύ πως είσαι;;

Όλα καλά θα πάνε...θα μας θυμηθείς...λίγη υπομονή. Αν υπάρχουν κάποιοι που σε καταλαβαίνουν αυτές είμαστε όλες εμείς εδώ μέσα...😀 Εγώ με τη βοήθεια του Θεού είμαι καλά... ούτε πως είμαι έγκυος... δεν καταλαβαίνω τίποτα...(αυτό βέβαια είναι και παγίδα γιατί αρχίζουν να μπαίνουν διάφορες ιδέες...). Περιμένω με αγωνία την Τρίτη που θα πάμε για καρδούλα! Θα είμαι 6w+5d. Προς το παρόν έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα ξεκουραστούμε λιγάκι περισσότερο... 😘

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Tvz είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! Ελπίζω να είστε όλες καλά!! Διάβαζα εδώ διαφορά στο forum κ μου γεννήθηκε η εξής απορια: βλέπω πως αρκετές κοπέλες έχουν κάνει 2 και 3 εμβρυομεταφορες μέχρι το θετικό αποτέλεσμα. Δλδ ακόμα κ στο στάδιο της εμβρυομεταφορας είναι δύσκολο να πετύχεις με την πρώτη; ακόμη κ αν είσαι κάτω των 35 ή έχεις καλά ωαρια; εγω θα πάω όπως γνωρίζετε για την 1η μου εμβρυομεταφορα μόλις μου έρθει περίοδος βεβαια μετα τη 3η μου ωοληψια κ με κατεψυγμένα. Αλλά απλώς σκέφτομαι αν κ στην εμβρυομεταφορα κάθε φορά που θα κάνεις αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας να είμαι προετοιμασμενη ότι μπορεί να χρειαστεί κ εδώ παραπάνω από 1 φορές για το επιθυμητό!!καλή συνέχεια σε όλες σας❤️❤️

Καλημέρα κορίτσι μου δεν ξέρω τι λένε τα ποσοστά αλλά εγώ είμαι 28 στα 29 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η πρώτη μου έμβρυο μεταφορά είχε χοριακη με μηδενικο αποτελέσμα !! Εσύ όμως θα σκέφτεσαι ότι θα πετύχεις με την πρώτη 😉

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η geokou είπε:

Όλα καλά θα πάνε...θα μας θυμηθείς...λίγη υπομονή. Αν υπάρχουν κάποιοι που σε καταλαβαίνουν αυτές είμαστε όλες εμείς εδώ μέσα...😀 Εγώ με τη βοήθεια του Θεού είμαι καλά... ούτε πως είμαι έγκυος... δεν καταλαβαίνω τίποτα...(αυτό βέβαια είναι και παγίδα γιατί αρχίζουν να μπαίνουν διάφορες ιδέες...). Περιμένω με αγωνία την Τρίτη που θα πάμε για καρδούλα! Θα είμαι 6w+5d. Προς το παρόν έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα ξεκουραστούμε λιγάκι περισσότερο... 😘

Αχχχ τι ωραία να περιμένεις για την καρδούλα του μωρού σου ,θα τρελαθείς με τον ήχο της είμαι σίγουρη,θα περιμένουμε λεπτομέρειες!!!! Εε βέβαια θα ξεκουραστείς και ειδικά εσύ θα πρέπει να ξεκουράζεσαι περισσότερο 😉 !!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγάπη ,μακάρι να βγουν αληθινά 😘

Δημοσίευση

IMG_20210617_094358.jpg

Πολύ όμορφο!!! Ευχαριστούμε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...