Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φορέας κυστικής ινωσης

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι 15 εβδομάδων και τρομερά αγχωμενη. Είπα να μοιραστώ μαζί σας το θέμα μας μήπως και άκουσω κάτι που δεν γνωρίζω η που θα βοηθήσει. Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κυστική ίνωση και βρήκαν πως είμαι φορέας μιας μετάλλαξης. Μας είπαν πως πρέπει να ελεγχθεί και ο πατέρας αν είναι φορέας. Αν δεν είναι τότε είναι όλα καλά. Κάναμε τις εξετάσεις και κάνουν ένα μήνα να βγουν τα αποτελέσματα και περιμένουμε. Εγώ στο μεταξύ έχω ρίξει το κλάμα της ζωής μου. Γνωρίζετε κάτι σχετικό με το θέμα; 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Alex1991 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι 15 εβδομάδων και τρομερά αγχωμενη. Είπα να μοιραστώ μαζί σας το θέμα μας μήπως και άκουσω κάτι που δεν γνωρίζω η που θα βοηθήσει. Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κυστική ίνωση και βρήκαν πως είμαι φορέας μιας μετάλλαξης. Μας είπαν πως πρέπει να ελεγχθεί και ο πατέρας αν είναι φορέας. Αν δεν είναι τότε είναι όλα καλά. Κάναμε τις εξετάσεις και κάνουν ένα μήνα να βγουν τα αποτελέσματα και περιμένουμε. Εγώ στο μεταξύ έχω ρίξει το κλάμα της ζωής μου. Γνωρίζετε κάτι σχετικό με το θέμα; 

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Είναι πολύ συνηθισμένο να είναι φορέας ένας από τους δύο και δεν είναι τίποτα αυτό! Εγώ δεν είμαι αλλά είναι και οι δύο αδερφές μου. Οι άντρες τους δεν είναι και τα δύο μωράκια είναι υγιεστατα!

Δημοσίευση

Μην αγχωνεσαι κοριτσι γιατι κ το μωρακι σου αγχωνεται κ ειναι κριμα.. σπανιο να εχετε κ οι 2 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Lia5 είπε:

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Είναι πολύ συνηθισμένο να είναι φορέας ένας από τους δύο και δεν είναι τίποτα αυτό! Εγώ δεν είμαι αλλά είναι και οι δύο αδερφές μου. Οι άντρες τους δεν είναι και τα δύο μωράκια είναι υγιεστατα!

Καλησπερα και σε ευχαριστώ πολύ!! Ναι ξέρω πως αν δεν είναι ο άντρας μου είμαστε οκ, απλά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα φοβάμαι μην είμαστε κ οι δύο.. εύχομαι κ εγώ όπως οι οι αδερφές σου να έχω μόνο εγώ κ όχι ο άντρας μου έτσι ώστε να είναι υγιές και το δικό μας μωράκι 💖 σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Nefeliap είπε:

Μην αγχωνεσαι κοριτσι γιατι κ το μωρακι σου αγχωνεται κ ειναι κριμα.. σπανιο να εχετε κ οι 2 

Καλησπέρα και σ ευχαριστω πολύ για την απάντηση! Το ξέρω και πραγματικα προσπαθώ να μειώσω το άγχος για να μην του το περνάω. Αυτό μου λένε ότι είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να είμαστε και οι δύο και σε αυτό ελπίζω!  Αλλά επειδή μιλάμε για πιθανότητες, αναμένουμε τα αποτελέσματα να ηρεμήσουμε! 

Δημοσίευση
στις πριν 35 λεπτά, ο/η Alex1991 είπε:

Καλησπέρα και σ ευχαριστω πολύ για την απάντηση! Το ξέρω και πραγματικα προσπαθώ να μειώσω το άγχος για να μην του το περνάω. Αυτό μου λένε ότι είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να είμαστε και οι δύο και σε αυτό ελπίζω!  Αλλά επειδή μιλάμε για πιθανότητες, αναμένουμε τα αποτελέσματα να ηρεμήσουμε! 

Ακόμα κι αν είναι και ο άντρας σου φορέας, το μωρό έχει μόνο 25% πιθανότητες να νοσεί. Στην περίπτωση αυτή θα κάνεις αμνιοπαρακέντηση για να μάθεις τι συμβαίνει. Κι επίσης νομίζω , δεδομένης της εγκυμοσύνης σου (τουλάχιστον αν πήγατε σε σοβαρό εργαστήριο π.χ. Χωρέμειο) ότι θα σας έπαιρναν αμέσως τηλέφωνο αν ο άντρας σου ήταν θετικός.

Δημοσίευση

Νασαι καλα κοριτσι μου εγω ειμαι σιγουρη  θα ειστε οκ! Υπομονη !Να πανε ολα καλα!!

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η troia είπε:

Ακόμα κι αν είναι και ο άντρας σου φορέας, το μωρό έχει μόνο 25% πιθανότητες να νοσεί. Στην περίπτωση αυτή θα κάνεις αμνιοπαρακέντηση για να μάθεις τι συμβαίνει. Κι επίσης νομίζω , δεδομένης της εγκυμοσύνης σου (τουλάχιστον αν πήγατε σε σοβαρό εργαστήριο π.χ. Χωρέμειο) ότι θα σας έπαιρναν αμέσως τηλέφωνο αν ο άντρας σου ήταν θετικός.

Φαντάζομαι θα μας πάρουν κατευθειαν μόλις βγουν τα αποτελέσματα,την κάναμε χθες την εξέταση άρα είναι πολύ νωρίς ακόμα .. σε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση!! 😁

Δημοσίευση

Καλησπερα κορίτσι μου! Με τ καλο τ μωρακι σου! Εγω βρέθηκα φορεας της κυστικης ινωσης. Καταλαβαίνω τ αγχος π περνάς αλλα μην κλαις κ μην προδικαζεις καταστάσεις. Καλη ωρα Μ. Πέμπτη μαθαμε τα αποτελέσματα τ αντρα μου. Βρεθηκε αρνητικός. Ακόμη κ θετικος ομως να βρισκοταν μ εοχε πει ο γιατρός πως θα επρεπε η δικη τ μεταλλαξη να συνδυάζεται με τη δικη μ για να προκύψει νοσος. Δηλ δ συνδυάζονται ολες οι μεταλλαξεις οποτε οι πιθανότητες ηταν ηδη μικρες. Διαφορετικά οπβς σ ειπαν τα κορίτσια κ παλι η πιθανότητα ειναι 25%. Οχι τρομερη αλλά σίγουρα οχι κ αμελητέα. Καλα αποτελέσματα κορίτσι μου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.

Δημοσίευση
στις On 28/4/2021 at 12:22 ΜΜ, ο/η Alex1991 είπε:

Μην σκέφτεσαι αρνητικά πάνω από όλα κ θα δεις όλα θα έχουν θετική εξέλιξη! Αν είχε κάποιο θέμα το μωρό κάτι θα έβλεπαν στην αυχενική διαφάνεια. Μου το ειπε ο μικροβιολόγος που έκανα κ εγω για κυστική ίνωση. Αρα κάτι παραπάνω θα ξέρει!! Εγω βέβαια έκανα την απλή εξέταση οχι την άλλη που πληρώνεις πολλά. Αυτη που συνταγογραφειται. Κ είναι κ η πιο διαδεδομένη. Εσυ ποια έκανες κ βρήκες ότι είσαι φορέας?

Δημοσίευση
στις On 29/4/2021 at 5:44 ΠΜ, ο/η Diwni είπε:

Καλησπερα κορίτσι μου! Με τ καλο τ μωρακι σου! Εγω βρέθηκα φορεας της κυστικης ινωσης. Καταλαβαίνω τ αγχος π περνάς αλλα μην κλαις κ μην προδικαζεις καταστάσεις. Καλη ωρα Μ. Πέμπτη μαθαμε τα αποτελέσματα τ αντρα μου. Βρεθηκε αρνητικός. Ακόμη κ θετικος ομως να βρισκοταν μ εοχε πει ο γιατρός πως θα επρεπε η δικη τ μεταλλαξη να συνδυάζεται με τη δικη μ για να προκύψει νοσος. Δηλ δ συνδυάζονται ολες οι μεταλλαξεις οποτε οι πιθανότητες ηταν ηδη μικρες. Διαφορετικά οπβς σ ειπαν τα κορίτσια κ παλι η πιθανότητα ειναι 25%. Οχι τρομερη αλλά σίγουρα οχι κ αμελητέα. Καλα αποτελέσματα κορίτσι μου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.

Σ ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και χαίρομαι πολύ για τα δικά σας καλά αποτελέσματα ! Άντε και στα δικά μας! Διατηρώ αισιοδοξία και αναμένουμε! Με το καλό το μωράκι σας!! Με υγεία και καλή τύχη!! 😁😍

Δημοσίευση
στις On 29/4/2021 at 2:59 ΜΜ, ο/η Ρουλ@@ είπε:

Μην σκέφτεσαι αρνητικά πάνω από όλα κ θα δεις όλα θα έχουν θετική εξέλιξη! Αν είχε κάποιο θέμα το μωρό κάτι θα έβλεπαν στην αυχενική διαφάνεια. Μου το ειπε ο μικροβιολόγος που έκανα κ εγω για κυστική ίνωση. Αρα κάτι παραπάνω θα ξέρει!! Εγω βέβαια έκανα την απλή εξέταση οχι την άλλη που πληρώνεις πολλά. Αυτη που συνταγογραφειται. Κ είναι κ η πιο διαδεδομένη. Εσυ ποια έκανες κ βρήκες ότι είσαι φορέας?

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση και την υποστήριξη! Συνταγογραφειται το 50% των μεταλλάξεων και στο ιατρείο που πήγα να κάνω την αυχενικη και αυτή την εξέταση έκαναν δώρο και ένα 15% έξτρα, εξετάσαμε δηλαδή το 65% των περιπτώσεων και το είδαμε. Τώρα που βγήκα έγω φορέας ο αντρας μου έκανε εξέταση για το 100% των μεταλλάξεων που είναι ακριβή και αυτό δν είναι πρόβλημα τόσο όσο το ότι κάνει ένα μήνα να βγουν τα αποτελέσματα και το αντε κρατήσου στην αγωνία ένα μήνα! 😣

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Alex1991 είπε:

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση και την υποστήριξη! Συνταγογραφειται το 50% των μεταλλάξεων και στο ιατρείο που πήγα να κάνω την αυχενικη και αυτή την εξέταση έκαναν δώρο και ένα 15% έξτρα, εξετάσαμε δηλαδή το 65% των περιπτώσεων και το είδαμε. Τώρα που βγήκα έγω φορέας ο αντρας μου έκανε εξέταση για το 100% των μεταλλάξεων που είναι ακριβή και αυτό δν είναι πρόβλημα τόσο όσο το ότι κάνει ένα μήνα να βγουν τα αποτελέσματα και το αντε κρατήσου στην αγωνία ένα μήνα! 😣

Δεν έκανε για το 100% των μεταλλάξεων, διότι το 100% των μεταλλάξεων του γονιδίου δεν έχει χαρτογραφηθεί ακόμα. Το ποσοστό που έχει χαρτογραφηθεί προς το παρόν είναι γύρω στο 95%. Αν σας το είπε η γραμματέας του Χωρεμείου για το 100% είναι άκυρο, αυτό είχε πει και σ᾽ εμάς, αλλά αν μιλήσετε με κάποιον γενετιστή θα σας πει το πραγματικό ποσοστό. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγω είμαι λίγο στο τρέξιμο αυτές τις μέρες άρχισε παιδικό η μεγάλη και είμαστε στην βδομαδα προσαρμογής ευτυχως της άρεσε και θέλει να πηγαίνει λίγο με τους κανόνες τσινάει θέλει να κάνει τα δικά της (αναμενόμενο 😂) αλλά πιστεύω σε λίγες μέρες θα μπορέσει να το καταλάβει.. άρχισα να ετοιμάζω και το δωμάτιο τους σιγά σιγά γιατί δεν είχα φτιάξει το καθυστέρησα αρκετά  @Elli13 μου συγχαρητήρια για το δεύτερο κοριτσάκι σας !! Θυμάμαι ο άντρας σου (όπως και ο δικός μου ) ήθελαν και το δεύτερο κορίτσι  💕 θα είναι οι καλύτερες φίλες θα το δεις !!! εμένα η μεγάλη μου λέει τώρα θέλει και άλλη μπεμπα 😂🫣 λέω μήπως θέλεις μπέμπη ; Όχι… μπεμπουλα λέει … πάμε ; Με ρωτάει.. που της λέω ; Να πάρουμε μου λέει … καλά λέω θα πω τον μπαμπά να πάμε να πάρουμε 😂 με το καλό το μωράκι σας ! Κοιλιτσα έχεις κάνει ;  Εμένα στην δεύτερη φάνηκε νωρίς.. @Eliza Kats μου στεναχωρέθηκα που δεν προχώρησε αλλά τουλάχιστον έγινε νωρίς και από μόνο του και δεν ταλαιπωρήθηκες θα περιμένεις σιγά σιγά να αδιαθετήσεις και θα έρθει σύντομα ξανά!! Να ξεζουμίσεις τον σύζυγό και πάλι 🥰 Εγώ αδιαθέτησα για δεύτερη φορά αλλά άργησε πολύ να μου έρθει η πρώτη περίοδος ήταν 12/1 και η δεύτερη 12/3 άρχισα έχω βαριές περιόδους που γενικά δεν ήμουν έτσι πριν τέλος πάντων ίσως στρώσει μετά που κόψω τον θηλασμό  ΥΓ συγγνώμη για το σεντόνι είχαμε μέρες να σας γράψω 🥰
    • Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι σου ❤️❤️❤️❤️ ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι τα έχετε βάλει όλα σε σειρά!    Κ εμείς αυτό ελπίζω να κάνουμε γιατί έχω άλλα δύο μικρά παιδάκια κ πολύ τρέξιμο να μας περιμένει.    σαφως η επιστήμη έχει προχωρήσει κ αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι!  Απλά στην περίπτωση του μωρού μου είναι πολλά τα προβλήματα μαζεμένα άρα θέλουμε να βρούμε κυρίως την αιτία γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαιο! Μας είπαν να ψαχτούμε κ για θρομβοφιλια (εφόσον κάποιο σύνδρομο ή κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί)    Ολα θα μπουνε σε τάξη. Ήδη την τέταρτη θα τρέξουμε για την καρδούλα του κ την ταχύπνοια στο νοσοκομείο να κάνουμε εξετάσεις κτλ.    υγεία να έχουν κ μακάρι τα μόνα θέματα κ προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τ παιδάκια μας να είναι επιλύσιμα. 💪🏽    Σ ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες βοηθάει να διαβάζω εμπειρίες κ άλλων μητέρων κ παιδιών ❤️ μένω στο εξωτερικό αλλιώς θα σου έστελνα για τους γιατρούς που πήγες! Όμως είμαστε πολυυυ μακριά! 
    • @annie! Η εξωσωματική μας έφθειρε πολύ νομίζω.. ενώ τώρα που έχουν λίγο πολύ μπει όλα σε μια σειρά πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα.. Από τη στιγμή που έχει φύγει από το μυαλό μου το θέμα μωρό θα πάνε καλά τα πράγματα. Πλέον κάθε επαφή θα είναι για ευχαρίστηση και μόνο.. Τα μωράκια είναι εκεί στη Fivi και μας περιμένουν όποτε μας το επιτρέψει ο γιατρός.. Υπάρχουν ευκαιρίες, αν δώσει ο Θεός καλώς, αν δεν δώσει πάλι έχει καλώς..!  Ο Θεός μου τον έστειλε τον άντρα μου, δώρο δικό του είναι, οπότε μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι της συζυγίας, μαζί θα το τελειώσουμε.!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...