Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σαλπιγγογραφία

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Με τον συντροφο μου προσπαθούμε εδώ και 6 μήνες περίπου για μωράκι, εγω 30 κι εκεινος 36 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά ανυπόμονοι και αγχώδεις και οι δύο γι αυτο σχετικά γρήγορα συμβουλευτήκαμε τους γιατρούς μας μιας και οι προσπάθειες μας είναι πολύ "οργανωμένες" (τεστ οωρηξίας κλπ) αλλα το μωρακι μας άφαντο!

Ο γιατρός μου μου έφραψε κάποιες ορμονολογικές εξετασεις (τις οποίες περιμένω να αδιαθετήσω για να κάνω) και σαλπιγγογραφία και εδώ έχω απορίες.

Αρχικά έχω ακούσει ότι πονάει αρκετά, ισχύει? Επίσης ο σύντροφος μου θα μπορέσει ν αείναι μαζί μου μέσα (νομίζω θα ήταν πολύ βοηθητική η παρουσία του εκεί-ειδικά αν είναι επίπονη η διαδικασία) και τέλος γνωρίζετε πόσο περίπου θα κοστίσει σε ιατρείο ιδιώτη γιατρου?

Σας ευχαριστώ πολυ :-) :-*

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσι μου! Ευχομαι συντομα να γινεις μανουλα και να μην ταλαιπωρηθεις αλλο!

Για το αν θα ειναι μεσα ο συντροφος σου, φανταζομαι οτι πρεπει να συννενοηθεις. Εγω την ειχα κανει σε μαιευτηριο κ δεν αφηναν, αλλα δεν το ζήτησα κιολας. Ηταν πιο εξω ο αντρας μου κ με περιμενε. Λενε οτι ποναει αν εχεις βουλωμενη/ες σαλπιγγα/ες. Εγω που ειχα βουλωμενη, ενοχληθηκα αρκετα αλλα ηταν κατι που κρατησε λιγο. Ειναι το σκιαγραφικο υγρο που βαζουν μεσα που σε ενοχλει,αν εχεις θεμα. Ειναι σαν το τεστ παπ σκεψου. Μη φοβασαι δεν ειναι κατι. Ακομα κ αν ενοχληθεις, ειναι για λιγο. Πρεπει να εισαι χαλαρη κιολας για να βοηθησεις κ αυτους που θα σου κανουν την εξεταση κ εσενα. Ειναι πολυ βασικη εξεταση κ μην την αμελησεις. Εγω πριν 2 χρονια που ειχα κανει ειχα δωσει 150 ευρω. Νομιζω αν πας σε δημοσιο νοσοκομειο να την κανεις πληρωνεις μια πολυ μικρη συμμετοχη, αν δεν κανω λαθος. Μπορει να σου δωσει παραπεμπτικο ο γιατρος σου, στα ιδιωτικα μαιευτηρια ομως δεν μετραει. Δεν ξερω αν γινεται στο ιατρειο ενος γιατρου αυτη η εξεταση. Επισης αν θυμαμαι καλα γινεται 8η μεχρι 11η μερα του κυκλου. Καλη επιτυχία!

στις πριν 9 ώρες, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Καλησπέρα σε όλους,

Με τον συντροφο μου προσπαθούμε εδώ και 6 μήνες περίπου για μωράκι, εγω 30 κι εκεινος 36 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά ανυπόμονοι και αγχώδεις και οι δύο γι αυτο σχετικά γρήγορα συμβουλευτήκαμε τους γιατρούς μας μιας και οι προσπάθειες μας είναι πολύ "οργανωμένες" (τεστ οωρηξίας κλπ) αλλα το μωρακι μας άφαντο!

Ο γιατρός μου μου έφραψε κάποιες ορμονολογικές εξετασεις (τις οποίες περιμένω να αδιαθετήσω για να κάνω) και σαλπιγγογραφία και εδώ έχω απορίες.

Αρχικά έχω ακούσει ότι πονάει αρκετά, ισχύει? Επίσης ο σύντροφος μου θα μπορέσει ν αείναι μαζί μου μέσα (νομίζω θα ήταν πολύ βοηθητική η παρουσία του εκεί-ειδικά αν είναι επίπονη η διαδικασία) και τέλος γνωρίζετε πόσο περίπου θα κοστίσει σε ιατρείο ιδιώτη γιατρου?

Καλημέρα κορίτσι! Σε αντίθεση με την αγαπητή @PAPA EVAεγώ θα σου πω πως για εμένα η εμπειρία ήταν τραυματική! Πονούσα φρικτά και δεν είχα βουλωμένες σάλπιγγες. Εάν ρωτήσεις τις νοσηλεύτριες θα σου πουν πως θα νιώσεις έντονους πόνους περιόδου, αλλά εγώ θα σου πω καμία σχέση! Σκέψου πως μου είχαν πει να πάρω ένα buscopan μία ώρα πριν την εξέταση αλλά και πάλι δεινοπάθησα! Κρατάει γύρω στα 10' λεπτά κ μου φάνηκε αιώνας! Δεν νομίζω πως θα αφήσουν τον σύντροφό σου να είναι μαζί σου στην διαδικασία γιατί σκέψου πως είναι ένα είδος ακτινογραφίας. Πολλώ δε μάλλον τέτοιες εποχές που λόγω κορονοϊού δεν αφήνουν ούτως ή άλλως να μπαίνουν οι συνοδοί στα εξεταστήρια. Εγώ την έκανα ιδιωτικά και πλήρωσα 150 ευρώ. Α, και κάτι άλλο! Μπορείς να ζητήσεις να κάνεις μέθη. Θα σου πουν πως δεν χρειάζεται γιατί η διαδικασία είναι απλή αλλά πραγματικά εάν δεν αντέχεις τον πόνο να επιμείνεις... Λυπάμαι εάν σε φόβισα αλλά πραγματικά ενώ είμαι σε φάση εξωσωματικής εδώ κ ενάμιση χρόνο θεωρώ πως η υστεροσαλπιγγογραφία είναι η μοναδική εξέταση που μου άφησε τόσο πόνο ... Εύχομαι για σένα να είναι όλα ανώδυνα ... Καλή επιτυχία!

στις πριν 10 ώρες, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Καλησπέρα σε όλους,

Να μην φοβασαι καθολου!Την εχω κανει 2 φορές και την δευτερη χωρις παυσίπονο.Δεν είναι κάτι τρομέρο.Νιώθεις βαβαια πονάκια αλλά να σκέφτεσαι οτι είναι για καλό!!Και θα περάσει γρήγορα η ώρα!Το κόστος ήταν 220 ευρώ ...Παίζουν οι τιμές...Καλή επιτυχία!

Καλημέρα κι από μένα!! Ούτε εγώ πόνεσα! Μια μικρή ενόχληση εκεί κάτω είχα ,αλλά πραγματικά μικρή! Δεν ξέρω αν αφήνουν τον σύζυγο να σου πω! Πριν 3 μήνες την έκανα κ πλήρωσα 170€! 

εγω δεν ενοιωσα τιποτα γιατι δεν ειχα βουλωμενες αλλα αλλες νιωθουν.Εγω ειχα και μια μικρη αιμοραγια.150 πληρωσα στο ρεα

Καλημέρα! Την έκανα δύο φορές την εξέταση. Τη δεύτερη πρόσφατα, οπότε λόγω κορονοιου δεν επέτρεψαν καν την είσοδο στο ιατρείο στον άντρα μου. 

Και τις δύο φορές πήγα άκρως φοβισμένη σχεδόν τρομοκρατημένη. Και τις δύο έλεγα κατόπιν τσάμπα ο φόβος. Πήρα μπουσκοπαν πλας μια ώρα πριν. Πλήρωσα 150 την πρώτη, 200 τη δεύτερη. Θέλει να σαι χαλαρή όσο γίνεται περισσότερο. Ένα τέταρτο υπόθεση είναι. 

Υ. Γ. Κι εμένα τη δεύτερη φορά μου βρήκαν τη μία βουλωμένη αλλά δεν ένιωσα κάτι διαφορετικό σε ενόχληση.. 

Καλά αποτελέσματα! 

Καλημέρα!

Έκανα την εξέταση πέρσι. Παρ όλο που στην δικιά μου περίπτωση ήταν όλα οκ, πόνεσα λίγο αλλά όχι τραγικά πράγματα..πιο πολύ με άγχωσε το περιβάλλον εκεί και ο ακτινολόγος γιατί ήταν λίγο νευρικός, παρά η όλη διαδικασία! 
Μια ώρα πριν μου είχε πει να πάρω μπουσκοπαν και μετά είχα όχι ακριβώς αιμορραγία αλλά καποια καφέ υγρά όπως περίπου στα τελειώματα της περιόδου!

Πληρωσα 150€ σε ιδιώτη!

Λενε πως για τους επόμενους 2-3 μήνες βοηθάει και στη σύλληψη εφόσον δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα!

Ευχομαι καλά αποτελέσματα και γρήγορα με ένα μωράκι στην κοιλιτσα!! 🌹

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ ολες για τις απαντήσεις σας! 

Αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει συο ιατρείο του γιατρού έτσι;; Γίνεται μονο σε νοσοκομείο;; 

στις πριν 16 ώρες, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Καλησπέρα σε όλους,

Καλησπέρα Παναγιωτα! Εκανα την εξέταση τον προηγούμενο μηνα. Να σου πω οτι δεν πηρα καποιο παυσίπονο γιατι ξεχάστηκα. Ένιωσα μια μικρη ενόχληση για 30" περιπου. Οι σάλπιγγες ήταν διαβατές. 
Το σύζυγος περίμενε εξω απο το κέντρο, δεν επιτρεπόταν η είσοδος που λογο COVID. Πλήρωσα 250€

στις πριν 16 ώρες, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Καλησπέρα σε όλους,

Για αρχή θα σου πω εγώ που πήγα Φούλερ φόβο ότι θα πεθάνω από το πόνο ο πόνος μου ένιωσα ήταν σαν μια κράμπα περιόδου δλδ τίποτα μόνο εκείνα τα δευτερόλεπτα επερνα διαφραγματική ανάσα δεν είναι τίποτα τώρα δεν την κάνει Ιατρος σε ιατρείο αλλά σε κέντρα που κάνουν ακτινογραφίες και αλλά. Επίσης δεν μπορεί να είναι μέσα ο σύντροφο σας δυστηχος όχι λόγο COVID αλλά πάντα έτσι ήταν 

στις πριν 18 ώρες, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Καλησπέρα σε όλους,

120€ στο γενεσις αθηνων πληρωσα.δε θα υπαρχει θεμα να ειναι κ ο αντρας μαζι θεωρω αν το ζητησετε..εμενα με πονεσε σαν πονος περιοδου  για δευτερολεπτα ,αλλες κοπελες δε πονανε.επισης μπορεις να κανεις με μεθη κ να μη καταλαβεις τιποτα κ μετα να ειααι νορμαλ..

στις On 19/3/2021 at 12:53 ΜΜ, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ ολες για τις απαντήσεις σας! 

Αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει συο ιατρείο του γιατρού έτσι;; Γίνεται μονο σε νοσοκομείο;; 

Σε διαγνωστικό κέντρο ή σε κλινική, από ακτινολόγο. Η καινούργια σαλπιγγογραφια με αφρό κι υπέρηχο γίνεται από γυναικολόγο, αλλά δεν τη δέχονται στην επιτροπή φαρμάκων της εξωσωματικης. 

στις On 19/3/2021 at 10:48 ΠΜ, ο/η Νικολίνι είπε:

εγω δεν ενοιωσα τιποτα γιατι δεν ειχα βουλωμενες αλλα αλλες νιωθουν.Εγω ειχα και μια μικρη αιμοραγια.150 πληρωσα στο ρεα

Καλημερα. Να σε ρωτήσω. Στο ΡΕΑ θέλω να την κάνω. Αλλά διάβασα πως δεν είναι ευγενικοί. Εσύ πως τους αισθάνθηκες τους ανθρώπους εκεί; Έχω αγχωθεί λίγο 

στις πριν 1 ώρα, ο/η vi_el είπε:

Καλημερα. Να σε ρωτήσω. Στο ΡΕΑ θέλω να την κάνω. Αλλά διάβασα πως δεν είναι ευγενικοί. Εσύ πως τους αισθάνθηκες τους ανθρώπους εκεί; Έχω αγχωθεί λίγο 

Εγώ εκεί την έκανα αλλά όπως έγραψα παραπάνω δεν την βίωσα καθόλου ανώδυνα! Εκτός εάν εγώ είμαι η μόνη χεστρού εδώ μέσα! 🤪🤣

στις πριν 29 λεπτά, ο/η Vasilique είπε:

Εγώ εκεί την έκανα αλλά όπως έγραψα παραπάνω δεν την βίωσα καθόλου ανώδυνα! Εκτός εάν εγώ είμαι η μόνη χεστρού εδώ μέσα! 🤪🤣

Ωχ ωχ. 😱 Το ΡΕΑ είναι κοντά μου. Δεν ξέρω που αλλου θα μπορούσα να πάω να την κάνω...

στις πριν 3 ώρες, ο/η vi_el είπε:

καλα οκ ηταν αλλα δε παιζει ρολο η επομενη βαρδια μπορει να ηταν χαλια.Εμενα οκ οχι τερατα ευγενειας αλλα οκ δε με κανανε να νιωσω ασχημα.Τωρα λογω κοβιντ πανε ολοι σε ιδιωτικα οποτε τον εχουν ψηλα τον αμανε!Οταν ειχα παει εγω προπερυσι σε καλοπιανανε και δεν ειχε κ πολυ κοσμο.

στις πριν 21 λεπτά, ο/η Νικολίνι είπε:

καλα οκ ηταν αλλα δε παιζει ρολο η επομενη βαρδια μπορει να ηταν χαλια.Εμενα οκ οχι τερατα ευγενειας αλλα οκ δε με κανανε να νιωσω ασχημα.Τωρα λογω κοβιντ πανε ολοι σε ιδιωτικα οποτε τον εχουν ψηλα τον αμανε!Οταν ειχα παει εγω προπερυσι σε καλοπιανανε και δεν ειχε κ πολυ κοσμο.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

στις On 19/3/2021 at 12:23 ΠΜ, ο/η Παναγιώτα_19 είπε:

Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά έχω ακούσει ότι πονάει αρκετά, ισχύει? Επίσης ο σύντροφος μου θα μπορέσει να είναι μαζί μου μέσα (νομίζω θα ήταν πολύ βοηθητική η παρουσία του εκεί-ειδικά αν είναι επίπονη η διαδικασία) και τέλος γνωρίζετε πόσο περίπου θα κοστίσει σε ιατρείο ιδιώτη γιατρου?

Καλημέρα!!!! Εγώ που την έκανα πριν 2 εβδομάδες πόνεσα  σαν να είχα δυνατούς πόνους περιόδου αλλά κρατάει περίπου 15 λεπτά η εξέταση και δεν πονούσε σε όλη την διάρκειά της.  Ο πόνος προέρχεται από το φάρμακο που κυλάει προς της σάλπιγγες, η εξέταση σαν διαδικασία δεν είναι επώδυνη. Τα buscopan που πήρα πριν την εξέταση δεν βοήθησαν και πολύ νομίζω, ίσως το χρειαστείς μετά γιατί μια ενόχληση για την υπόλοιπη μέρα την είχα. Αν είσαι χαλαρή και δεν σφίγγεσαι νομίζω θα  είναι πιο εύκολο.  Πλήρωσα 120 ευρω σε ιδιωτικό κέντρο και την κάνει ειδικός ακτινολόγος. Ο σύντροφός δεν μπορεί να είναι την ώρα της εξέτασης μέσα στην αίθουσα και περίμενε στην αίθουσα αναμονής. Δεν είναι τίποτα φοβερό.

Καλή επιτυχία!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ θα πω ότι είναι κάπως ουτοπικό το σενάριο να την φτιάξεις όταν γεννας, αλλά ότι δεν είναι τελείως ακατόρθωτο 🤣🤣 αν το καταφέρεις θα είναι τρελό ρισπεκτ από μένα 😁 Μωρέ, το θέμα είναι αν θα έχεις ψυχραιμία εκείνη την ώρα για να φτιάξεις βαλίτσα. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να πονάς πολύ και να μην μπορείς να ψάχνεις ρούχα και σερβιετες εκείνη την ώρα. Ή να σπάσουν τα νερά ή να δεις αίμα και να αγχωθεις και να ξεχάσεις κάποια πράγματα... Κάποια τελευταία θα τα βάλεις, αλλά όλη τη βαλίτσα, θεωρώ ότι είναι ευσεβής πόθος 😅 Εγώ πάντως στη πρώτη γέννα έφτασα διαστολή σε μια ώρα από το 1 στο 10 😅 αλλά δεν είναι κάτι σύνηθες, απλά το λέω επειδή είναι η πρώτη σου γέννα και δεν ξέρεις τι θα κάνει το σώμα σου... Επίσης, εγώ είχα πάρει το πάνω μιας πιτζάμας με κουμπιά και μακρύ μανίκι (κι εγώ δεν φοράω, για τη γέννα το πήρα) η οποία την πρώτη μέρα γέμισε με αίματα στα μανίκια, επειδή μπήκε λάθος μια βελόνα και μου έκανε αιμορραγία 🙄 Ε... Έβαλα τον άντρα μου να μου φέρει μια δεύτερη νυχτικιά (και με τιράντες αυτή τη φορά, γιατί όπως είπε και η @MarMar90 είχε πολλή ζέστη στο δωμάτιο μας..). Τα πολλά ζιπουνακια επίσης χρειάστηκαν, γιατί έκανε διαρροές η πάνα του μωρού μια δυο φορές, και με κατούρησε και στην αλλαγή του άλλες 2-3 φορές, οπότε άσε... Ευτυχώς εσένα είναι κορίτσι και δε θα πετάγονται τα τσισακια δεξιά-αριστερα... 😁😁 Πολλά μπορεί να συμβούν, αλλά άμα έχεις τον άνδρα σου να πηγαινοέρχονται, δεν χρειάζεται να τα κουβαλήσεις όλα. Θα σου φέρνει αυτός ό,τι έκτακτο ζητήσεις. Κι εγώ έτσι έκανα. 
    • Κι εμείς αυτό λέγαμε, μήπως να πάμε σε παιδοψυχολογο για να μας κατευθύνει, άμα δούμε ότι ο,τι κάνουμε δεν αποδίδει... Γενικά έχει και πολλή ενέργεια το παιδί μας και κάπου πρέπει να τη διοχετεύσει. Αυτό το κάνω πάντως, αφιερώνω χρόνο σε αυτόν οι 2 μας, και εγώ τον κοιμιζω με παραμύθι το βράδυ, αλλά είναι φορές που αν με δει με το μωρό αγκαλιά δε θα με θέλει 😩😩 λέει "φύγε! Όχι εσύ! Ο μπαμπάς! Τώρα! Άντε!" 🤣🤣
    • Έχω κανονικά ναι οπως στην περίοδο.. θα κανω ξανα τεστ ωορηξιας να δω αν θα ειναι πθο αχνη σημερα λογικα το πικ θα ηταν το Σαββατο.! 
    • Εγώ είχα πάθει ιγμορίτιδα στην εγκυμοσύνη, κοντεψα να πεθάνω από το πολύ μπούκωμα. Με κορόιδευε κι ο γλυκούλης ο άντρας μου ότι ροχαλιζα... 🙄 Τέλος πάντων, ο ΩΡΛ μου είχε δώσει οτριβιν, αλλά όταν πήγα στον γυναικολόγο και του το είπα, μου είπε ότι προτιμάει το ντεξαρινα και καλύτερα να βαζω αυτό. Εγώ το έβαζα μια φορά πριν κοιμηθώ (κι όχι 2 φορές τη μέρα που μου είπαν) για 7 μέρες max. Έκανα και πλύσεις πριν το βάλω για να καθαρίσει η μύτη, παρόλο που το θεωρώ βασανιστήριο 🥲 Ρώτα κι εσύ τον γιατρό σου για το τι θα σου πει. Είναι συχνό φαινόμενο το μπούκωμα στην εγκυμοσύνη... 
    • @Σοφία21 εγω πάλι νομίζω πως δ χρειάζεται. Το πικ με τ ωορηξιας τ βρηκες, σ είπε κ ο γιατρις σου οτι θα κάνεις μεσα στο σκ. Κάνει ένα ωορηξιας να δούμε αν πεφτει η ορμονη.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...