Μετάβαση σε περιεχόμενο

7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑ- ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ?

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα στην παρέα. Την Δευτέρα έκανα υπέρηχο στην 7η εβδομάδα κ δεν είδαμε καρδούλα. Η γιατρός πανικοβλήθηκε. Μου μίλησε για απόξεση και για τις εξετάσεις που πρεπει να κανω μετά. Την Τρίτη και σήμερα έκανα δύο χοριακές οι οποίες βγήκαν εξαιρετικές. Πήρα τηλ τη γιατρό κ εμφανίστηκε πάλι πολύ επιφυλακτική ενώ παραδέχτηκε ότι οι χοριακές είναι πολύ καλές. Μάλιστα μου είπε οτι αν εμφανίσω αιμοραγία το σ/κ να την πάρω τηλ για να με στείλει στην κλινική. Πιστεύω ότι είναι υπερβολική. Έχω διαβάσει ότι συμβαίνει να ακούμε την καρδούλα λίγο αργότερα και η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή γιατί το χω προαίσθημα ότι όλα είναι εντάξει ( ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω). Ποια ειναι η γνώμη σας; 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Καλησπέρα στην παρέα. Την Δευτέρα έκανα υπέρηχο στην 7η εβδομάδα κ δεν είδαμε καρδούλα. Η γιατρός πανικοβλήθηκε. Μου μίλησε για απόξεση και για τις εξετάσεις που πρεπει να κανω μετά. Την Τρίτη και σήμερα έκανα δύο χοριακές οι οποίες βγήκαν εξαιρετικές. Πήρα τηλ τη γιατρό κ εμφανίστηκε πάλι πολύ επιφυλακτική ενώ παραδέχτηκε ότι οι χοριακές είναι πολύ καλές. Μάλιστα μου είπε οτι αν εμφανίσω αιμοραγία το σ/κ να την πάρω τηλ για να με στείλει στην κλινική. Πιστεύω ότι είναι υπερβολική. Έχω διαβάσει ότι συμβαίνει να ακούμε την καρδούλα λίγο αργότερα και η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή γιατί το χω προαίσθημα ότι όλα είναι εντάξει ( ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω). Ποια ειναι η γνώμη σας;

Καλησπέρα εγώ πήγα στην 5η εβδομάδα+6 ημερών και είδαμε μόνο σάκο και στην 8η εβδομάδα+6 ημέρες είδαμε εμβρυακα στοιχεία και είδαμε παλμό δεν ακουγόταν σήμερα διανύω την 18η εβδομάδα εγώ θα έπαιρνα και 2η γνώμη

Δημοσίευση

Εμένα το έμβριο φαίνεται κανονικά στον υπέρηχο. Όλα βαίνουν καλώς όπως επιβεβαιώσαμε και με τις 2 χοριακές αλλά η γιατρός εμένει πως δεν υπάρχει- δεν λειτουργεί η καρδιά χωρίς να έχει καν στο μυαλό της ως πιθανότητα ότι μπορεί να ήταν νωρίς. Και ο σύζυγός μου ήταν παρών μού είπε ότι τη βρηκε με πολλή αρνητικότητα και δεν του άρεσε γενικά η συμπεριφορά της. Εντάξει δεν μιλάς έτσι σε μια έγκυο γυναίκα ειδικά πριν επιβεβαιώσεις την κατάσταση. Τελικά έχω κλείσει ραντεβού σε άλλο γιατρό που μου σύστησε πολυ καλή φίλη μου. Εύχομαι να ακολυσω κι εγώ τους χτύπους της καρδούλας του και να έχουν μια καλή πορεία οι εγκυμοσύνες μας!

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Ο κύκλος σου γενικά είναι μεγάλος;; 

Υπάρχουν περιπτώσεις που άκουσαν καρδούλα πιο μετά και όλα πήγαν καλά.. 

Δημοσίευση
στις πριν 51 λεπτά, ο/η Clairy. είπε:

Ο κύκλος σου γενικά είναι μεγάλος;; 

Υπάρχουν περιπτώσεις που άκουσαν καρδούλα πιο μετά και όλα πήγαν καλά.. 

Γενικά ο κύκλος μου δεν ήταν πολύ σταθερός τον τελευταίο καιρό..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Εμένα το έμβριο φαίνεται κανονικά στον υπέρηχο. Όλα βαίνουν καλώς όπως επιβεβαιώσαμε και με τις 2 χοριακές αλλά η γιατρός εμένει πως δεν υπάρχει- δεν λειτουργεί η καρδιά χωρίς να έχει καν στο μυαλό της ως πιθανότητα ότι μπορεί να ήταν νωρίς. Και ο σύζυγός μου ήταν παρών μού είπε ότι τη βρηκε με πολλή αρνητικότητα και δεν του άρεσε γενικά η συμπεριφορά της. Εντάξει δεν μιλάς έτσι σε μια έγκυο γυναίκα ειδικά πριν επιβεβαιώσεις την κατάσταση. Τελικά έχω κλείσει ραντεβού σε άλλο γιατρό που μου σύστησε πολυ καλή φίλη μου. Εύχομαι να ακολυσω κι εγώ τους χτύπους της καρδούλας του και να έχουν μια καλή πορεία οι εγκυμοσύνες μας!

Και σε εμένα δε ακουγόταν η καρδιά στην αρχή όπως σου έγραψα καλά έκανες και έκλεισες ραντεβού σε άλλο γιατρό σου εύχομαι σύντομα να την ακούσεις ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Αν οι χοριακες σου είναι καλές δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.Μπορει απλά να μιλάμε για μια καθυστερημένη σύλληψη και τίποτα παραπάνω.Καλα έκανες και θα πας και σε άλλον γιατρό για μια δεύτερη γνώμη.Ευχομαι ολόψυχα όλα να σου πάνε κατ'ευχην 🤞

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

υπαρχει μια τεράστια διαφορα από το ακουω καρδιά και υπαρχει καρδιά..Εγω ακουσα καρδιά στην 8 αλλά 6+4 παλλοταν το εβλεπε.Δεν μπορουσα να ακούσω αλλά τον ομο τον έβλεπε .Νομίζω για αυτό στο λεει. Επισης σε άτυχη εγκυμοσυνη κι εμενα η χοριακη ανέβαινε καλα. Βασικα εγω θα πηγαινα απευθειας σε άλλον με καλο υπέρηχο ή σε μαιευτήριο αν εχεις κοντα

Δημοσίευση
στις On 28/1/2021 at 1:29 ΜΜ, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Καλησπέρα κι από μένα. 

Η γιατρός σου δεν μου αρέσει για δυο λόγους.

1. δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είναι πολύ νωρίς για να δείτε (όχι να ακούσετε) καρδιακό παλμό

2. σου πρότεινε αμέσως επέμβαση και όχι κάποιον άλλο τρόπο αποβολής του εμβρύου, όπως παραδείγματος χάρη ένεση μεθοτρεξάτης. Το να σε στέλνει κατευθείαν κάποιος σε χειρουργείο έτσι δεν είναι και τόσο καλό. 

Θα πήγαινα σε άλλον γιατρό. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Klimentini είπε:

Καλησπέρα κι από μένα. 

Η γιατρός σου δεν μου αρέσει για δυο λόγους.

1. δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είναι πολύ νωρίς για να δείτε (όχι να ακούσετε) καρδιακό παλμό

2. σου πρότεινε αμέσως επέμβαση και όχι κάποιον άλλο τρόπο αποβολής του εμβρύου, όπως παραδείγματος χάρη ένεση μεθοτρεξάτης. Το να σε στέλνει κατευθείαν κάποιος σε χειρουργείο έτσι δεν είναι και τόσο καλό. 

Θα πήγαινα σε άλλον γιατρό. 

Και εμένα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά της. Την ίδια κακή εντύπωση αποκόμισε και ο σύζυγός μου, και για το λόγο αυτό έκλεισα ραντεβού σε άλλον γιατρό μετά από σύσταση φίλης μου. Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή αυτού του γιατρού, ασχέτως του αν δούμε ή δεν δούμε καρδούλα. 

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Και εμένα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά της. Την ίδια κακή εντύπωση αποκόμισε και ο σύζυγός μου, και για το λόγο αυτό έκλεισα ραντεβού σε άλλον γιατρό μετά από σύσταση φίλης μου. Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή αυτού του γιατρού, ασχέτως του αν δούμε ή δεν δούμε καρδούλα. 

Πότε θα πας κορίτσι μου;; Περιμένουμε νέα σου 🍀🍀🍀❤️❤️❤️🤞🤞🤞

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Tonakiv είπε:

Πότε θα πας κορίτσι μου;; Περιμένουμε νέα σου 🍀🍀🍀❤️❤️❤️🤞🤞🤞

Τη Δευτέρα το απόγευμα! Και είπα να μην έρθει μαζί μου ο σύζυγος γιατί ειναι λιγουλάκι γκαντεμούλης 😂

Δημοσίευση

Να πας κοπέλα μου στον γιατρό και αν είναι όλα καλά να την καταγγείλεις στον ιατρικό σύλλογο... 

Θα μπορούσες αν δεν ήσουν τόσο αισιόδοξο άτομο να χάσεις μέχρι και το μωρό από στεναχώρια... 

Εύχομαι να είναι όλα καλά και να τελειώνεις γρήγορα.. Περιμένουμε νέα σου 

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η ΕλένηΚυπ είπε:

Ελπίζω να είναι όλα καλά.... Αλλά όντως μεγάλη διαφορά το ότι δε την είδατε η δε την ακούσατε... Εάν το έμβρυο είναι στις εβδομάδες που είπε ο γιατρός σου. Θα έπρεπε να δείτε κάτι εμφανισιακά έστω εκτός κ αν ο υπέρηχος του είναι τόσο χάλια... Ελπίζω να ναι καλά τα πράγματα τη Δευτέρα. Κ να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι.. Εγώ άκουσα καρδιά κ στα δύο παιδιά πολύ νωρίς.... Και φαινόταν κ αναβοσβηνε κ ακουγόταν... Σύμφωνα με τις χοριακες σου κ το σακο ο γιατρός λογικά θα έπρεπε να χε δει κάτι... Η χοριακη σου πόσο ήταν? Σε μας είπες. 

Δημοσίευση
στις On 30/1/2021 at 9:42 ΜΜ, ο/η Starrr είπε:

Ελπίζω να είναι όλα καλά.... Αλλά όντως μεγάλη διαφορά το ότι δε την είδατε η δε την ακούσατε... Εάν το έμβρυο είναι στις εβδομάδες που είπε ο γιατρός σου. Θα έπρεπε να δείτε κάτι εμφανισιακά έστω εκτός κ αν ο υπέρηχος του είναι τόσο χάλια... Ελπίζω να ναι καλά τα πράγματα τη Δευτέρα. Κ να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι.. Εγώ άκουσα καρδιά κ στα δύο παιδιά πολύ νωρίς.... Και φαινόταν κ αναβοσβηνε κ ακουγόταν... Σύμφωνα με τις χοριακες σου κ το σακο ο γιατρός λογικά θα έπρεπε να χε δει κάτι... Η χοριακη σου πόσο ήταν? Σε μας είπες. 

καλημέρα :) καρδιακό παλμό δεν ακούς τόσο νωρίς. ο καρδιακός παλμός μπορεί να φαίνεται να παλλεται από τις 5,5-6 εβδομάδες και στις περίπου 20 εβδομάδες τον ακούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο παλμός φαίνεται να χτυπάει αργότερα. Έμείς τον είδαμε στην 8η εβδομάδα και τον ακούσαμε στον υπέρηχο α' επιπέδου, δηλαδή στην 19η-20η εβδομάδα κύησης. 

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Klimentini είπε:

καλημέρα :) καρδιακό παλμό δεν ακούς τόσο νωρίς. ο καρδιακός παλμός μπορεί να φαίνεται να παλλεται από τις 5,5-6 εβδομάδες και στις περίπου 20 εβδομάδες τον ακούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο παλμός φαίνεται να χτυπάει αργότερα. Έμείς τον είδαμε στην 8η εβδομάδα και τον ακούσαμε στον υπέρηχο α' επιπέδου, δηλαδή στην 19η-20η εβδομάδα κύησης. 

Καλημέρα κοπέλα μου. Δεν ξέρω τι να πω, ίσως να ήταν παλαιοτερης τεχνολογίας το μηχάνημα του γιατρού; Εμείς καρδούλες είδαμε να πάλλονται την 6η εβδομάδα (5εβδ + 5 ημ για την ακρίβεια) τις έβαλε κιόλας ο γιατρός να τις ακούσουμε αλλά μας είπε πως δεν είναι αξιολογήσιμες καθώς είναι αρχομενος καρδιακός παλμός και τους ακουμε λόγω του μηχανήματος. Τις ακούσαμε κανονικά στο επόμενο ραντεβού την 8η εβδομάδα (7εβδ + 4ημ). 

Δημοσίευση

Την καρδιά την ακούς από 6η έως 8η Εβδομαδα περίπου, αναλόγως τη σύλληψη..
Επίσης παίζει ρόλο το μέγεθος του σάκου, αν υπάρχουν εμβρυικά στοιχεία μέσα κτλ.. 
7η βδομαδα νομιζω πως είναι οριακά να ακούσεις και να μην ακουσεις.. ίσως την προβλημάτισε το μεγεθος του σακου, το μέγεθος του εμβρύου και περίμενε να ακούσει και καρδιά..
Αν υπάρχουν όλα αυτά και δεν ακούσεις, κανεις εναν ακομα υπέρηχο μετα απο 1 βδομαδα για να δεις την εξέλιξη. Αν δεν ακούσεις και τότε, τότε κάτι πάει στραβά..
Η γιατρός σας ενημέρωσε, ίσως λίγο άγαρμπα, για τις πιθανότητες να μην πάει καλά..
Επίσης η χοριακή δεν έχει καμία σημασία, αν η κύσηση φαίνεται υπερηχογραφικά, μετά πρώτο λογο έχει ο υπερηχος και η χοριακή δεν αξιολογείται..
Εύχομαι να έχεις πολύ καλά νέα και να πάνε ολα καλα πραγματικά..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Klimentini είπε:

Ε ο γιατρός απλά δεν είχε το μηχάνημα για να το ακούσεις το τουκ τουκ τουκ.... Δεν περιμένουν την 19η να το ακούσουν... Απλά δνε είχε βάλει τον ήχο.. 

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Starrr είπε:

Ε ο γιατρός απλά δεν είχε το μηχάνημα για να το ακούσεις το τουκ τουκ τουκ.... Δεν περιμένουν την 19η να το ακούσουν... Απλά δνε είχε βάλει τον ήχο.. 

Νομίζω πως κανένας γιατρός δεν μπορεί να ακούσει καρδιακό παλμό τόσο νωρίς. Ο καρδιακός παλμός πάλλεται και μετά ακούγεται. Τουλάχιστον.. έτσι διαβάζω και έτσι μου έχουν πει οι γιατροί μου. 😕 

Δημοσίευση
στις πριν 28 λεπτά, ο/η Klimentini είπε:

Νομίζω πως κανένας γιατρός δεν μπορεί να ακούσει καρδιακό παλμό τόσο νωρίς. Ο καρδιακός παλμός πάλλεται και μετά ακούγεται. Τουλάχιστον.. έτσι διαβάζω και έτσι μου έχουν πει οι γιατροί μου. 😕 

Οχι βρε μια χαρά ακούγεται. ❤️ Εγώ την είδα κ να πάλλεται.. Και να ακούγεται. Κ την μετρήσαμε.. 5+6 ημερών.... Σε μηχάνημα ιδιωτικού γιατρού.... Σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα μετρουνταν. Μου είπε ότι είχε ξεκινήσει 2 μέρες... ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η Klimentini είπε:

ναι παλλεται εκεί γύρω στην 6η βδομάδα και την ακούς 7η-8η βαρια βαρια.. Απλά μπορεί να μην σας το έβαλε να το ακούσετε.. Και εγω στο γιο μου ακουσα καρδιά 7 και 2, αλλά δεν μου την εβαλε να την ακούσω, είδε πως είναι ολα καλα απλά.... Αλλά εννοείται πως απο νωρίς έχουν δει ή ακουσει καρδιά.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι ο καινουργιος γιατρος μου εδωσε το βραχυ πρωτοκολλο με orgalutran. Δεν ρωτησα πολλα! Απλα μου ειπε ειναι καλυτερο για τις πολυκυστικες στην δικη μου περιπτωση. Ειναι ολα πρωτη φορα κι νιωθω λιγο αμηχανα με την ολη φαση! Εσεις το περασατε! 🙃 Αυτος μου εδωσε την επιλογη να κανω κατευθειαν εμβρυομεταφορα σε αυτο τον κυκλο ΑΛΛΑ μου ειπε θα το δουμε γιατι εξαρταται απο την τιμη της Ε2 (αν εχω υψηλη, θα παω τον επομενο κυκλο και το ενδομητριο μπορει να ειναι και καλυτερο). Θα κρινει εκεινος τι θα κανουμε την ημερα της ωοληψιας. Βλεπω να τα καταψυχω σε βλαστοκυστες και τον επομενο μηνα να κανω ΕΤ. @flowerv @Ngsofia αχ τι καλα, μαζι θα ειμαστε σε αυτο το "ταξιδι". Μακαρι να δουμε θετικο αποτελεσμα!!! 🙏
    • Βγήκααα!! Είμαι μια χαρά, παίρνω την αγωγή μου, utrogestan και μια αντιβιωτικη κρεμα κολπικα για 1 εβδομάδα και όλα καλά. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να είμαι ξαπλωμένη, να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητα απλά όχι υπερβολές. Και να πηγαίνω τακτικά για έλεγχο. Εσυ?? Πως είναι ο τραχηλος μετά την περιδεση?? Είδες καμια διαφορα στις μετρήσεις? Και γενικά τι οδηγιες σου έδωσαν?
    • Πολύ χάρηκα που διάβασα νέα σου!! Μεγαλώνει ο μπέμπης σας, ολόκληρος παίδαρος έγινε!! ☺️☺️ Με τον ύπνο εμάς ακόμα πονεμένη ιστορία είναι, νιώθω ότι δεν θα κοιμηθεί καλά μέχρι να βγάλει όλα του τα δόντια. Ξυπνάει συνέχεια και άντε να κοιμάται σερί το πολύ 4ωρο... Κι εγώ open bar το έχω το βράδυ το στήθος, αλλιώς ξυπνάει και μουρμουραει ψάχνοντας το. Δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω να τον ξεκολλήσω, ελπίζω σιγά σιγά να το κάνει μόνος του όταν βγουν τα περισσότερα δόντια.  Σχετικά με τον θηλασμό, το δικό μου πλάνο είναι να κόψω τον πρωινό, έστω δηλαδή όσους έκανα μεταξύ 8 το πρωί και 4 το απόγευμα, επειδή ξεκινάει από Δευτέρα σχολείο. Να δούμε πώς θα πάει κι αυτό... Για την ώρα κάνει έναν μέσα σε αυτές τις ώρες. Θα ήθελα εκεί όταν χρονίσει να τον σταματήσω τελείως ή έστω να κάνω μόνο έναν, επειδή η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμάμαι καθόλου το βράδυ έτσι όπως τα έχω κάνει. Ευτυχώς εμάς κοιμάται με την αγκαλιά, με τραγουδάκια και με κούνημα, αλλά όταν είναι στρεσαρισμενος το έχει ακόμα ανάγκη.  Εμένα η περίοδος είναι ακόμα άφαντη, όχι ότι στεναχωριέμαι κιόλας. Ευτυχώς δεν έχω νεύρα, αλλά το έχω ρίξει πολύ στο φαι. Ορμονικά δεν νιώθω ότι έχω κάποια διαφορά, μόνο η σεξουαλική μου επιθυμία είναι στο ναδίρ. 😅 Τα μαλλιά μου εμένα άρχισαν να πέφτουν μεταξύ 7ου-8ου. Έβγαιναν πολλές τούφες μαζεμένες, αλλά το περίμενα επειδή το είχα ξαναζησει. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα φρικαρει. 😆 Τώρα στον 9ο σταμάτησαν να πέφτουν, αλλά ακόμα νιώθω ότι έχω πιο πολλά μαλλιά απ' όσα είχα πριν. 😁 Κατά τα άλλα, ο μικρός μας μεγαλώνει, στέκεται, θέλει να είναι μόνο στο πάτωμα για να σηκώνεται μόνος του, ψιλοστηρίζεται και χωρίς να πιάνεται και κάνει παλαμάκια όποτε έχει όρεξη. Επίσης είναι πολύ κοινωνικός με τα παιδάκια, τρέχει ξωπισω από τον αδερφό του και του παίρνει τα παιχνίδια, κάτι που εκνευρίζει τον μεγάλο. 😅 Οι διακοπές μας επίσης πήγαν καλύτερα απ' το αναμενόμενο. Κάναμε μεγάλες διαδρομές, γυρίσαμε την Πελοπόννησο, πήγαμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όλα με αυτοκίνητο και έκλαψε πολύ λιγότερο από όσο περίμενα. Αλλά πόσο να αντέξουν καθισμένα και τα δύο σε ένα κάθισμα...  Αυτά τα νέα μας! Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα!! Αναμένω να δω πώς θα κυλήσει η σχολική χρονιά! 😊
    • Εγώ έχω σήμερα ραντεβού να δω τη ζουζουνιτσα μου. Δεν την έχω νιώσει δύο μέρες αλλά τρέχω και πολύ με πλυντήρια στεγνωτηρια, καθάρισμα σπιτιού και μπέμπη φυσικά οπότε το αποδίδω εκεί. Ανυπομονώ και έχω λίγη αγωνία. Εγώ σήμερα μπήκα στην 20η εβδομάδα, είμαι 19 ακριβώς αλλά στην αυχενικη το είχαμε βγάλει 5 μέρες μεγαλύτερο οπότε ίσως πρέπει να μετράω 19+5 υποθέτω. Αν επιβεβαιώσουμε και σήμερα ότι είναι μεγαλύτερη θα την μετράω έτσι κ εγώ. Εμείς δεν έχουμε κάνει καμία προσπάθεια για διακοπή πάνας ακόμα, μόλις έγινε 16 μηνών ο δικός μου είναι μικρούλης θεωρώ δεν είναι έτοιμος αλλά έχει πλάκα γιατί όταν κάνει κακα πηγαίνει σε μια συγκεκριμένη γωνίτσα, κάθεται squat και πατάει και το κουμπί για τη μουσική από ένα παιχνίδι που έχουμε εκεί 😂 είναι μερακλής. Τόσο που σκέφτομαι μήπως του βάλω ένα γιογιό και το βάλω εκεί στη γωνίτσα του να συνηθίζει την ιδέα σιγά σιγά. Όσο για τα μαθήματα εγώ έκανα ένα σεμινάριο δωρεάν μια εβδομάδα που περιλαμβάνει ανώδυνο τοκετό, θηλασμό, περιποίηση βρέφους, ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τις μαίες της Αγίας Παρασκευής και έμεινα απίστευτα ικανοποιημένη. Είναι όλες τους καταρτισμένες, υπομονετικες, ευγενικές και καθώς δεν είχα δική μου μαια στον τοκετό νομίζω πως τα μαθήματα με βοήθησαν πραγματικά πολύ, ήξερα τι να περιμένω, τι να κάνω και πήγα χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση ότι θα γεννήσω φυσιολογικά και θα θηλάσω και όλα θα πάνε καλά. Με τις κοπέλες που κάναμε μαζί το σεμινάριο γίναμε και φίλες και μιλάμε κάθε μέρα σε τσατ στο βαιμπερ και πολύ συχνά συναντιομαστε να παίξουν τα παιδιά μας που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία. Και ξέρετε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη από μανούλες που είναι στην ίδια ακριβώς φάση με σένα τον πρώτο καιρό που οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο και νιώθεις πελαγωμενη. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε το τηλ από το ίντερνετ στο κέντρο υγείας Αγίας Παρασκευής και να ζητήσετε να μιλήσετε με τις μαίες να σας κατευθύνουν. Γρήγορα όμως γιατί είναι δωρεάν και είναι τρομερά αξιόλογο και συνήθως οι θέσεις εξαντλούνται γρήγορα.
    • Ναι μωρέ και εμένα έτσι κάνουν οι δικές μου μια αγκαλίτσα και φιλάκια και την άλλη γκρινιάζουν για τα πράγματα της άλλης 😂 Μπράβο στο κορίτσι σου που δεν έκλαψε !  Το χάρηκε και ο νονός και εσείς ! Να σας ζήσει ! (Μεγάλη επιτυχία ο νονός 3 βαφτιστήρια 🥰) σου έπεσαν όλα μαζεμένα μωρέ και το θέμα με την δουλειά και η βάφτιση τουλάχιστον τώρα είναι όλα καλά ☺️  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...