Μετάβαση σε περιεχόμενο

Covid και εγκυμοσυνη

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΘΑ ΚΆΝΩ ΤΗΝ Α ΕΠΙΠΕΔΟΥ. Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΌΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΟΛΎ ΠΡΟΣΟΧΉ ΛΟΓΩ Covid πχ. Είμαι δασκάλα ούτε μαθήματα δια ζώσης να κάνω. Αλλά πως παλεύεται τόσος καιρός σε απομόνωση; μου φαίνεται τραγικό και αδύνατον.Ειδικά όταν έχεις συνιθισει να δουλεύεις. Υπάρχει κάποια που να γνωρίζει κάτι παραπάνω; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θέλει προσοχή γενικά και ειδικά στην εγκυμοσύνη. Από εκεί και πέρα δεν θα τρελαθουμε κιόλας.δεν χρειάζεται να απομωνοθουμε. Κράτα κάποιες επαφές με άτομα του περιβάλλοντός σου που προσέχουν τους κανόνες υγιεινής, εφόσον νιώθεις ασφαλής... Στο κομμάτι της δουλειάς δεν μπορώ να σου πω κάτι. Ανάλογα όλες τις συνθήκες σας θα πάρεις μια απόφαση που ταιριάζει στην δική σας περίπτωση. Εύχομαι με το καλό!

στις πριν 7 ώρες, ο/η anna12345 είπε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΘΑ ΚΆΝΩ ΤΗΝ Α ΕΠΙΠΕΔΟΥ. Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΌΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΟΛΎ ΠΡΟΣΟΧΉ ΛΟΓΩ Covid πχ. Είμαι δασκάλα ούτε μαθήματα δια ζώσης να κάνω. Αλλά πως παλεύεται τόσος καιρός σε απομόνωση; μου φαίνεται τραγικό και αδύνατον.Ειδικά όταν έχεις συνιθισει να δουλεύεις. Υπάρχει κάποια που να γνωρίζει κάτι παραπάνω; 

Με το καλό το μωρακι σου!! Κ γω είμαι καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια, αναπληρώτρια. Με το που με πήραν βγήκα σε άδεια ευπαθών ομάδων κ μέχρι την άδεια κυήσεως ήμουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης σε παιδιά που ανήκουν κ αυτά σε ευπαθείς ομάδες. Γενικά θέλει πολύ προσοχή, σκέψου κ την ψυχούλα που έχεις μέσα σου. Αλλά όχι κ πλήρης απομόνωση! Εάν παίρνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κ φοράς τη μάσκα σου δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Απλά θέλει λίγη παραπάνω προσοχή  

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απλά ξαφνικά πρέπει να προσέξεις χίλια δυο πράγματα κ πελαγωνεις. Δεν το ήξερα αυτό γιατί φίλη μου αναπληρώτρια πηγαίνει κανονικά στο σχολείο. Με βοήθησατε να το δω πιο χαλαρά και με αισιοδοξία. 

στις πριν 4 ώρες, ο/η annie! είπε:

Με το καλό το μωρακι σου!! Κ γω είμαι καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια, αναπληρώτρια. Με το που με πήραν βγήκα σε άδεια ευπαθών ομάδων κ μέχρι την άδεια κυήσεως ήμουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης σε παιδιά που ανήκουν κ αυτά σε ευπαθείς ομάδες. Γενικά θέλει πολύ προσοχή, σκέψου κ την ψυχούλα που έχεις μέσα σου. Αλλά όχι κ πλήρης απομόνωση! Εάν παίρνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κ φοράς τη μάσκα σου δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Απλά θέλει λίγη παραπάνω προσοχή  

Ευχαριστώ Πολύ. Είχα πελαγώσει με όλο αυτό γύρω από τον covid 19  αλλά μου δώσατε κουράγιο. Θετική σ κεψη να έχουμε ναι και να έρθουν τα μωράκια μας με το καλό... 

στις πριν 4 ώρες, ο/η AlKate είπε:

Θέλει προσοχή γενικά και ειδικά στην εγκυμοσύνη. Από εκεί και πέρα δεν θα τρελαθουμε κιόλας.δεν χρειάζεται να απομωνοθουμε. Κράτα κάποιες επαφές με άτομα του περιβάλλοντός σου που προσέχουν τους κανόνες υγιεινής, εφόσον νιώθεις ασφαλής... Στο κομμάτι της δουλειάς δεν μπορώ να σου πω κάτι. Ανάλογα όλες τις συνθήκες σας θα πάρεις μια απόφαση που ταιριάζει στην δική σας περίπτωση. Εύχομαι με το καλό!

Ευχαριστώ πολύ. 

στις On 20/1/2021 at 12:46 ΠΜ, ο/η anna12345 είπε:

Κορίτσι μου καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Και εγώ είμαι φιλόλογος ξένης γλώσσας και βρίσκομαι στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης,οπότε καταλαβαίνεις πως αυτό το βιώνω από τον Σεπτέμβριο.Εγω ευτυχώς ήμουν τυχερή.Τα φροντιστήρια με τα οποία συνεργάζομαι έδειξαν κατανόηση για τη κατάσταση μου από την αρχή καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι πάνω από όλα άνθρωποι.Σε αντίθετη περίπτωση αν δεν δεχόταν το κομμάτι του διαδικτυακού μαθήματος θα είχα αποχωρήσει.Οσον αφορά το κομμάτι τον ιδιαίτερων ήμουν ξεκάθαρη από την αρχή ότι θα προτιμούσα την διαδικτυακή επαφή κάποιοι δέχτηκαν (παλιοί μαθητές) και κάποιοι όχι (νέες αφίξεις).Οι κοινωνικές συναναστροφές δυστυχως έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο λόγω της τρελής κατάστασης που ζούμε αλλά κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνουμε με φίλους απογευματινό καφεδακι μέσω FaceTime 😝. Τέλος όσον αφορά τον εγκλεισμό σίγουρα με έχει επηρεάσει αλλά όπως το περνάει όλος ο κόσμος έτσι πρέπει να το περάσουμε και εμείς.Πιο πολύ μου έλειψαν τα μαγαζιά που είναι κλειστά,καθώς κάποια πράγματα που ήθελα να αγοράσω ήθελα να τα δω live.

• 2 weeks later...

ΚΙ ΕΓΏ ΤΟ ΠΉΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΜΟΝΟ ONLINE ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΈΧΤΗΚΑΝ.. ΚΑΙ ΠΕΡΙΌΡΙΣΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΆΧΙΣΤΟ.. ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΉΡΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΓΙΑΤΊ ΒΛΕΠΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΜΌΝΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ. ΕΓΏ ΜΟΛΙΣ ΜΠΉΚΑ 4ο. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΆΝΕ.

στις πριν 5 ώρες, ο/η anna12345 είπε:

ΚΙ ΕΓΏ ΤΟ ΠΉΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΜΟΝΟ ONLINE ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΈΧΤΗΚΑΝ.. ΚΑΙ ΠΕΡΙΌΡΙΣΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΆΧΙΣΤΟ.. ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΉΡΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΓΙΑΤΊ ΒΛΕΠΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΜΌΝΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ. ΕΓΏ ΜΟΛΙΣ ΜΠΉΚΑ 4ο. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΆΝΕ.

Όλα θα πάνε καλά κορίτσι μου!

Τελείωσες με την α'επιπεδου;όλα οκ;

Κορίτσια νομίζω ότι ήταν μονόδρομος η διαδικτυακή επαφή,όχι μόνο για τη υγεία μας αλλά και γενικότερα για να είμαστε εντάξει και με τα μέτρα.Σε αντίθετη περίπτωση φανταστείτε να τρώγαμε κανένα πρόστιμο τέτοιοι καιροί που είναι.

Κορίτσια σας νιώθω... Έμεινα έγκυος τον Ιούνιο κ από τότε όπως λέτε απομόνωση... Το καλοκαίρι οκ πέρασε πιο εύκολα γιατί πήγαινα έστω θάλασσα με αποστάσεις πάντα κ προσοχή.  Από Οκτώβρη όμως δύσκολα... Όλοι προσέχουν όμως όταν ο κόσμος δουλεύει κ έχει υποχρεώσεις ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται (εγώ βγήκα τηλεργασια εξ αρχής). Οπότε τώρα που είμαι κ στις μέρες μου δε συναντάω κανένα γιατί φοβάμαι μη γίνει τπτ τελευταία στιγμή. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο κ έχω κουραστεί αλλά τι να κάνουμε... Ας ελπίσουμε να τελειώσει όλο αυτό! 

Με το καλό! 

Ναι ΈΚΑΝΑ Α ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΔΌΞΑ ΤΟ ΘΕΟ  ΌΛΑ ΚΑΛΆ. ΈΧΩ ΑΓΟΡΆΚΙ.ΕΣΎ; ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ ΜΆΘΗΜΑ ΤΕΛΙΚΆ. ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ  Η ΚΑΘΕΜΊΑ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΉΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΆΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΊ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΊΤΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΆΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΊ ΘΑ ΣΥΜΒΕΊ. 

στις On 11/2/2021 at 7:02 ΜΜ, ο/η Tokyo είπε:

Κορίτσια σας νιώθω... Έμεινα έγκυος τον Ιούνιο κ από τότε όπως λέτε απομόνωση... Το καλοκαίρι οκ πέρασε πιο εύκολα γιατί πήγαινα έστω θάλασσα με αποστάσεις πάντα κ προσοχή.  Από Οκτώβρη όμως δύσκολα... Όλοι προσέχουν όμως όταν ο κόσμος δουλεύει κ έχει υποχρεώσεις ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται (εγώ βγήκα τηλεργασια εξ αρχής). Οπότε τώρα που είμαι κ στις μέρες μου δε συναντάω κανένα γιατί φοβάμαι μη γίνει τπτ τελευταία στιγμή. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο κ έχω κουραστεί αλλά τι να κάνουμε... Ας ελπίσουμε να τελειώσει όλο αυτό! 

Με το καλό! 

ΜΕ ΈΝΑΝ ΠΌΝΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ. ΘΑ ΠΆΝΕ ΌΛΑ ΚΑΛΆ. ΜΗΝ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΌ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΆΣΑΙ...ΣΕ ΛΊΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΆ ΤΟ ΜΩΡΆΚΙ ΣΟΥ. ΜΌΝΟ ΑΥΤΌ ΝΑ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ. 

στις πριν 18 λεπτά, ο/η anna12345 είπε:

Ναι ΈΚΑΝΑ Α ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΔΌΞΑ ΤΟ ΘΕΟ  ΌΛΑ ΚΑΛΆ. ΈΧΩ ΑΓΟΡΆΚΙ.ΕΣΎ; ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ ΜΆΘΗΜΑ ΤΕΛΙΚΆ. ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ  Η ΚΑΘΕΜΊΑ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΉΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΆΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΊ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΊΤΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΆΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΊ ΘΑ ΣΥΜΒΕΊ. 

Εγώ μια χαρά μπήκα στον 7ο σήμερα 😊

Και εγώ αγοράκι έχω.Γενικα φέτος νομίζω ότι είναι η χρονιά των αγοριών 🥰💙

στις On 12/2/2021 at 10:03 ΜΜ, ο/η Beatricee είπε:

Εγώ μια χαρά μπήκα στον 7ο σήμερα 😊

Και εγώ αγοράκι έχω.Γενικα φέτος νομίζω ότι είναι η χρονιά των αγοριών 🥰💙

Τέλεια. Θα ενισχύσουμε λίγο τον αντρικό πληθυσμό. Εγώ πάλι από γνωστές όλο για κορίτσια ακούω.. Να σε ρωτήσω λίγο από ποιο μήνα ξεκίνησες σίδηρο, ασβέστιο κτλ; 

στις πριν 13 ώρες, ο/η anna12345 είπε:

Τέλεια. Θα ενισχύσουμε λίγο τον αντρικό πληθυσμό. Εγώ πάλι από γνωστές όλο για κορίτσια ακούω.. Να σε ρωτήσω λίγο από ποιο μήνα ξεκίνησες σίδηρο, ασβέστιο κτλ; 

Συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Φολικό ξεκίνησα πριν μείνω έγκυος, μαγνήσιο ξεκίνησα στο τρίτο μήνα λόγω κάποιων ελαφριών συσπάσεων που ένιωθα αραιά και που.Σιδηρο και ασβέστιο ξεκίνησα στον πέμπτο.

στις πριν 9 ώρες, ο/η Beatricee είπε:

Συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Φολικό ξεκίνησα πριν μείνω έγκυος, μαγνήσιο ξεκίνησα στο τρίτο μήνα λόγω κάποιων ελαφριών συσπάσεων που ένιωθα αραιά και που.Σιδηρο και ασβέστιο ξεκίνησα στον πέμπτο.

Εγώ φολικο από την αρχή και τώρα σε καμία εβδομάδα σίδηρο κ ασβέστιο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ωραία οπότε είναι ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οργανισμού. Με άγχωσαν γιατί μου είπαν ότι όλες τα παίρνουν νωρίτερα. 

στις πριν 9 ώρες, ο/η anna12345 είπε:

Εγώ φολικο από την αρχή και τώρα σε καμία εβδομάδα σίδηρο κ ασβέστιο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ωραία οπότε είναι ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οργανισμού. Με άγχωσαν γιατί μου είπαν ότι όλες τα παίρνουν νωρίτερα. 

Να μην αγχώνεσαι για τίποτα.

Κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή.Οι γιατροί ξέρουν τι και πότε θα δώσουν.

• 2 weeks later...

@anna12345 και εμένα ο γυναικολόγος μου μου είπε να πάρω φολικό οξύ Μάλιστα Όποια μου αρέσει εμένα και τίποτα άλλο δεν χρειάζεται προς το παρόν.

Δεν με έχει δει ακόμα θα με δει Σε 11 μέρες για τον πρώτο υπέρηχο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...