Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια.

Ήθελα να ρωτήσω όσες κοπέλες έχουν γεννήσει, ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούν τη γέννηση δηλ. Ληξιαρχική πράξη γέννησης, ΑΜΚΑ, ασφάλιση ή ο,τι άλλο χρειάζεται. Είναι εύκολα και από άποψη διαδικασιών και από άποψη χρόνου; Τα κάνει όλα ο σύζυγος ή πρέπει να κάνω κάτι κι εγώ; Σημειώνω ότι θα ασφαλίσω το παιδί μας στη δική μου ασφάλεια.

Δημοσίευση
  στις On 30/8/2020 at 9:24 ΠΜ, ο/η Eiffel είπε:

Καλημέρα κορίτσια.

Ήθελα να ρωτήσω όσες κοπέλες έχουν γεννήσει, ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούν τη γέννηση δηλ. Ληξιαρχική πράξη γέννησης, ΑΜΚΑ, ασφάλιση ή ο,τι άλλο χρειάζεται. Είναι εύκολα και από άποψη διαδικασιών και από άποψη χρόνου; Τα κάνει όλα ο σύζυγος ή πρέπει να κάνω κάτι κι εγώ; Σημειώνω ότι θα ασφαλίσω το παιδί μας στη δική μου ασφάλεια.

Expand  

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου,

Λοιπόν θα σου πω εγώ πως τα θυμάμαι στο πρώτο μου παιδάκι πριν 4 χρόνια!

Αφού γέννησα πήγε ο άντρας μου και δήλωσε τη μικρή στο ληξιαρχείο μόνος του, έπειτα και αφού βγήκα πήγα στα ΚΕΠ κσι της έβγαλα ΑΜΚΑ και μετά πήγα στο ΙΚΑ για να την ασφαλίσω στην δική μου ασφάλεια και εδώ την πάτησα! Χρειάζεται εξουσιοδότηση από τον μπαμπά και δήλωση ότι δεν θα την ασφαλίσει αυτός διαφορετικά πρέπει να είναι μαζί και αυτός αν δεν έχεις εξουσιοδότηση δική του με το γνήσιο της υπογραφής! 

Επίσης αν παίρνεις επίδομα λοχείας πρέπει να κάνεις πρώτα όλες αυτές τις διαδικασίες και μετά να καταθέσεις τα χαρτιά σου για το επίδομα! 

Μπορεί να τα κάνει κ ο άντρας σου αν έχει εξουσιοδότηση δική σου, αλλά αν μπει στη δική σου ασφάλεια το μωρό δεν γνωρίζω αν μπορεί να πάει ο ίδιος χωρίς εσένα, καλύτερα αυτό να το ρωτήσεις! 

Όλα αυτά πριν 4 χρόνια, τώρα αν έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωρίζω, θα το μάθω σε λίγες μέρες που γεννάω! 😊😊😊

Δημοσίευση

Κορίτσι μου με το καλό το μωράκι σου! Εγώ γεννησα πριν δύο μήνες,όλη την διαδικασία για το ληξιαρχείο,την έκδοση ΑΜΚΑ και την αίτηση για το επίδομα γέννας την έκανε η κλινική ηλεκτρονικά

Μόνο ο άντρας Μ πήγε στο ΙΚΑ με την ληξηαρχικη πράξη γέννησης κ την βεβαίωση ΑΜΚΑ του μωρου,τα βγάζεις από τα ΚΕΠ,και την ασφάλισε στο βιβλιάριο υγείας.

Απλά για το επίδομα γέννας θα πρέπει να έχεις βιβλιάριο τραπέζης που να είσαι ο κύριος δικαιούχος.

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσίευση
  στις On 30/8/2020 at 11:37 ΠΜ, ο/η Mariaira είπε:

Κορίτσι μου με το καλό το μωράκι σου! Εγώ γεννησα πριν δύο μήνες,όλη την διαδικασία για το ληξιαρχείο,την έκδοση ΑΜΚΑ και την αίτηση για το επίδομα γέννας την έκανε η κλινική ηλεκτρονικά

Μόνο ο άντρας Μ πήγε στο ΙΚΑ με την ληξηαρχικη πράξη γέννησης κ την βεβαίωση ΑΜΚΑ του μωρου,τα βγάζεις από τα ΚΕΠ,και την ασφάλισε στο βιβλιάριο υγείας.

Απλά για το επίδομα γέννας θα πρέπει να έχεις βιβλιάριο τραπέζης που να είσαι ο κύριος δικαιούχος.

Ελπίζω να βοήθησα!

Expand  

Την ασφαλισες την κορούλα σου στη δική σου ασφάλεια;

Δημοσίευση
  στις On 30/8/2020 at 1:33 ΜΜ, ο/η Mariaira είπε:

Όχι,ο άντρας μου στη δική του ασφάλεια σαν προστατευόμενο μελος

Expand  

Μπορεί να πάει ο άντρας σου στο ΙΚΑ και να το ασφαλίσει σε σένα αρκεί να κάνει μια υπεύθυνη δηλώσει ότι δεν θέλει να ασφαλίσει σε αυτόν.. Δεν χρειάζεται να πας εσύ, φυσικά θα έχει όλα τα χαρτιά μαζί του... 

Δημοσίευση
  στις On 30/8/2020 at 7:52 ΜΜ, ο/η Sotiria2004 είπε:

Μπορεί να πάει ο άντρας σου στο ΙΚΑ και να το ασφαλίσει σε σένα αρκεί να κάνει μια υπεύθυνη δηλώσει ότι δεν θέλει να ασφαλίσει σε αυτόν.. Δεν χρειάζεται να πας εσύ, φυσικά θα έχει όλα τα χαρτιά μαζί του... 

Expand  

Δεν έχω δική μου ασφάλεια,οπότε μας έχει βάλει στη δική του.

Δημοσίευση
  στις On 30/8/2020 at 8:35 ΜΜ, ο/η Mariaira είπε:

Δεν έχω δική μου ασφάλεια,οπότε μας έχει βάλει στη δική του.

Expand  

Προς την @Eiffel πήγαινε η απάντηση για την ασφάλεια... Που θέλει να το βάλει επάνω της το μωρό... 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...