Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διδυμομανούλες 2021

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Antelope είπε:

ΠΗΤ έχω τον Μάρτη αλλά λόγω διδύμων θα πήγαινα μέσα Φλεβάρη. Τώρα δεν το βλέπω να φτάνω μέχρι εκεί. Είμαι 28η εβδομάδα 

Υπάρχει δυνατότητα να πας νοσοκομείο να σε βάλουν σε φάρμακα; να σε καθυστερησουν έστω 10-15 μέρες; 

• Απαντήσεις 2.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η melodyy είπε:

Υπάρχει δυνατότητα να πας νοσοκομείο να σε βάλουν σε φάρμακα; να σε καθυστερησουν έστω 10-15 μέρες; 

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα, για να νιώθω ασφάλεια αν συμβεί το αναπάντεχο. Αλλά από την άλλη δεν έχω σημάδια τοκετού για να καθυστερήσουν με αγωγή. Οπότε καλύτερα σπίτι στην τουαλέτα μου, με τους ανθρώπους μου κλπ. Εννοείται με την πρώτη ένδειξη πχ συσπάσεις έφυγα για εισαγωγή

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Ειναι λίγο πάνω από κιλό το καθένα, γύρω στα 1100gr το μεγαλύτερο. Καλά αναπτύσσονται τα καημένα. Ο γιατρός είναι χαλαρός ως προς την ανησυχια, αλλά αυστηρός στις οδηγίες. Δεν θέλει να πέφτει καθόλου βάρος στον τράχηλο κι αυτό νομίζω οφείλεται στη θέση που έχει πάρει το κάτω μωρό. Τι να κάνω τώρα, μόνο τουαλέτα για όσο κρατήσει. 

Τουλάχιστον είναι ήδη πάνω από ένα κιλό. Όσο αντέξεις κοριτσάκι μου. Να σκέφτεσαι ότι κάθε μέρα είναι κέρδος. Κ όπως είπε η @melodyy και γω θεωρώ πως στα σκούρα θα σε βάλει νοσοκομείο και θα κρατήσει άλλη μια βδομάδα επιπλέον σίγουρα!! 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Κορίτσια χάλια ο τράχηλος έχει μειωθεί στα 10mm και κρατιέται κλειστός από τον πεσσό. Το ένα μωρό είναι τελείως χαμηλά το κεφάλι, έτοιμο να βγει και όσο μεγαλώνει επιβαρύνει την κατάσταση. Αύριο θα κάνω τι ενέσεις κορτιζόνης και περιορίζω ακόμα περισσότερο την κίνηση. Μα δεν έκανα και τίποτα. Ειμαι να σκάσω...

Κουράγιο.. κ γω ειμαι 28 βδομάδων και κατι και καταλαβαινω οτι ειναι λιγο νωρίς αλλά ολα θα πανε καλά. Εμπιστεύσου τον γιατρο σου κ με προσοχή θα αντέξεις! Αλλωστε κ πρόωρα να ειναι όλα θα πάνε καλα. Εύχομαι τα καλύτερα κ καλές γιορτές! 

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ όλες για την συμπαράσταση. Ειμαι ηρεμη και προετοιμασμένη για τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι έχω δίδυμα. Μακάρι να κρατηθούν όσο περισσότερο γίνεται και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε. 

Πείτε μου εσείς τα νέα σας. Πώς είναι τα μωράκια σας; 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Antelope είπε:

Σας ευχαριστώ όλες για την συμπαράσταση. Ειμαι ηρεμη και προετοιμασμένη για τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι έχω δίδυμα. Μακάρι να κρατηθούν όσο περισσότερο γίνεται και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε. 

Αφου ξεπέρασες τις 28 εισαι γάτα! Εντάξει δεν ειναι πολύ εύκολο, αλλά διαχειρίσιμο! Οπως ειπες οσο μπορεις  βεβαια να είσαι ήρεμη να μην σφίγγεσαι. Ο Θεος ξέρει πότε να ερθουν. Εισαι ετοιμη απο αγορες κλπ; 

εγω προσωπικα εχω βαρύνει πολυ. Καθομαι σχεδον ολη μερα. Ωρες ωρες με πατανε κ νιωθω οτι θα κοπει η αναπνοη μου.. δεν κοιμαμαι καλα. Αυτα.  Αγοραζω πραγματα.. 

Δημοσίευση

@Antelope γλυκό μου κορίτσι εύχομαι ολα να πανε καλα για σενα κ τα μωρακια σου. Πιστευω πως θα σε αγχώσουν τα κορίτσια σου αλλα υα πανε μεχρι τέλους. Ειναι τζαναμπετικα τα κορίτσια να ξερεις, ετσι ισα ισα να σε παιδεψουν. Μη σ πω τα βλέπω να γεννιούνται κ φυσιολογικα. Αν θυμαμαι καλα τον μικρο φυσιολογικα τον ειχες γεννησει ε; το σωμα θυμαται. Η μια βρηκε τ δρομο της αν κ λιγο νωρις. Υπομονη, κουραγιο κ ολα ευχομαι να γινουν στην ωρα τους.

Δημοσίευση

@Evi 89 σε 2 μέρες κλείνω τις 28. Είναι κι αυτό ένα μαξιλαράκι δε λέω, αλλά είναι πολύ μικρούλια μωρέ ακόμα.

Από ετοιμασίες άσε, τίποτα δεν έχω κάνει. Θέλω τώρα μέσα στο ΣΚ να φτιάξω τουλάχιστον τη βαλίτσα του μαιευτηρίου να την έχω έτοιμη. Ότι προλαβαίνω δηλαδή, δύο φορμακια που μου έχουν έρθει από παραγγελία και ο,τι έχω από τον πρώτο μου κουβερτάκια, ζιπουνακια, σκουφάκια κλπ. Αλλα βασικά τα δικα μου πράγματα να έχω έτοιμα μήπως χρειαστεί να μπω και να μείνω μέρες/εβδομάδες πριν την μεγάλη έξοδο. Τώρα τα υπόλοιπα πράγματα, κούνιες, καρότσια, ριλαξ και χίλια δυο θεωρώ έχω χρόνο γιατί τα μωρά, όπως και να εξελιχθεί δεν θα έρθουν σπίτι πριν τον Φλεβάρη.

Εγώ ρε συ δεν έχω κανένα τέτοιο σύμπτωμα. Μη σου πω θα προτιμούσα να μου κόβουν την αναπνοή όπως λες και να έχω καουρες γιατί θα σήμαινε ότι είναι ψηλά. Αντίθετα τα δικα μου κινούνται μόνο κάτω από τον αφαλό και μάλιστα το ένα τελείως στον κόλπο με κλωτσάει! 

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Antelope γλυκό μου κορίτσι εύχομαι ολα να πανε καλα για σενα κ τα μωρακια σου. Πιστευω πως θα σε αγχώσουν τα κορίτσια σου αλλα υα πανε μεχρι τέλους. Ειναι τζαναμπετικα τα κορίτσια να ξερεις, ετσι ισα ισα να σε παιδεψουν. Μη σ πω τα βλέπω να γεννιούνται κ φυσιολογικα. Αν θυμαμαι καλα τον μικρο φυσιολογικα τον ειχες γεννησει ε; το σωμα θυμαται. Η μια βρηκε τ δρομο της αν κ λιγο νωρις. Υπομονη, κουραγιο κ ολα ευχομαι να γινουν στην ωρα τους.

Διωνη μου! Τι κάνεις; λοιπόν έχεις πολυ δίκιο για τα κορίτσια! Τα διδυμάκια μου είναι ένα  αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Αλλά όλα τα προβλήματα που έχω μέχρι στιγμής στο κορίτσι οφείλονται! 

Αυτό με το σώμα που θυμάται φοβάμαι κι εγώ! Τον πρώτο τον γεννησα τελειομηνο αλλά πολύ γρήγορα. Θέλω να πάθει μια αμνησία το σώμα μου για κάνα μήνα και μετά ας τα θυμηθεί 😂

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Sweetie79 είπε:

@Antelopeκοριτσάκι μου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να κρατήσει ο τράχηλος!!!! Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά κι έχε πίστη μέρες που είναι!!!! 

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Μακάρι να κρατηθεί. Μόνο ο τράχηλος ειναι το θέμα, δεν έχω κάτι άλλο να με οδηγεί σε πρόωρο τοκετό. Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να προκύψει.

Οι δικές σου οι μπεμπουλες θα μας κάνουν την τιμή σύντομα; εντός του 2020; τι είπατε με τον γιατρό;

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Κορίτσια χάλια ο τράχηλος έχει μειωθεί στα 10mm και κρατιέται κλειστός από τον πεσσό. Το ένα μωρό είναι τελείως χαμηλά το κεφάλι, έτοιμο να βγει και όσο μεγαλώνει επιβαρύνει την κατάσταση. Αύριο θα κάνω τι ενέσεις κορτιζόνης και περιορίζω ακόμα περισσότερο την κίνηση. Μα δεν έκανα και τίποτα. Ειμαι να σκάσω...

Κορίτσι μου μόλις το διάβασα... Είμαι να σκάσω μαζί σου. Σε καταλαβαίνω απόλυτα🙁 Δυο φορες νόμιζα ότι θα γεννήσω. Και έκανα τις ενέσεις επίσης δυο φορές.. Πόσο περίπου υπολογιζει ο γιατρός σου ότι θα κρατήσει το τράχηλος? Μπορεί να κάνει εκτίμηση?

Και εμεις δεν θα πάμε τελικά Ελλάδα. Προσπάθησα σήμερα να κάτσω στην καρέκλα 2 ώρες με το ρολόι και είχα πετρωματα και πόνο στη μέση.. Ανέβασα 120 παλμούς από το άγχος μου. Και έτσι τα ακυρωσαμε τα εισιτήρια γιατί φοβηθήκαμε ότι δεν είναι το σωστό να ταξιδέψουμε στην 31η εβδομάδα. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο.

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Antelope είπε:

@Evi 89 σε 2 μέρες κλείνω τις 28. Είναι κι αυτό ένα μαξιλαράκι δε λέω, αλλά είναι πολύ μικρούλια μωρέ ακόμα.

Από ετοιμασίες άσε, τίποτα δεν έχω κάνει. Θέλω τώρα μέσα στο ΣΚ να φτιάξω τουλάχιστον τη βαλίτσα του μαιευτηρίου να την έχω έτοιμη. Ότι προλαβαίνω δηλαδή, δύο φορμακια που μου έχουν έρθει από παραγγελία και ο,τι έχω από τον πρώτο μου κουβερτάκια, ζιπουνακια, σκουφάκια κλπ. Αλλα βασικά τα δικα μου πράγματα να έχω έτοιμα μήπως χρειαστεί να μπω και να μείνω μέρες/εβδομάδες πριν την μεγάλη έξοδο. Τώρα τα υπόλοιπα πράγματα, κούνιες, καρότσια, ριλαξ και χίλια δυο θεωρώ έχω χρόνο γιατί τα μωρά, όπως και να εξελιχθεί δεν θα έρθουν σπίτι πριν τον Φλεβάρη.

Εγώ ρε συ δεν έχω κανένα τέτοιο σύμπτωμα. Μη σου πω θα προτιμούσα να μου κόβουν την αναπνοή όπως λες και να έχω καουρες γιατί θα σήμαινε ότι είναι ψηλά. Αντίθετα τα δικα μου κινούνται μόνο κάτω από τον αφαλό και μάλιστα το ένα τελείως στον κόλπο με κλωτσάει! 

Πιστεύω πως θα αντέξεις κ αλλο. Έχω feeling! Μια χαρα μην αγχώνεσαι και για τα πραγματα τώρα! Κ τα μωρα να ερθουνε θα βρεις τι να τα βάλεις! Αρκεί να είστε όλοι καλά! Αυτό εχει σημασία! 

κατάλαβα.. δεν κρατιούνται.. υπομονή ο,τι γινει θα είναι για καλό! 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα, για να νιώθω ασφάλεια αν συμβεί το αναπάντεχο. Αλλά από την άλλη δεν έχω σημάδια τοκετού για να καθυστερήσουν με αγωγή. Οπότε καλύτερα σπίτι στην τουαλέτα μου, με τους ανθρώπους μου κλπ. Εννοείται με την πρώτη ένδειξη πχ συσπάσεις έφυγα για εισαγωγή

Κατάλαβα.. Τι να πω βρε κορίτσι μου εύχομαι πραγματικά να πάρεις όσο παραπάνω γίνεται! 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Antelope είπε:

Κ μένα η μικρή την έκανε τη ζημιά στον τραχηλο. Αυτή κλωτσούσε εκεί, το καλό είναι ότι δεν έχει πάρει θέση κ είναι με τα πόδια. Καλά είναι τα μικρά κλωτσάνε όλη μέρα και είμαι πλέον σε αναμονή. Δευτέρα έχουμε γιατρό κ να δω αν θα μας δώσει ημερομηνία. Κάτσε ακίνητη σαν το Βούδα κ θα κρατήσει ο τράχηλος!! Διάβαζα για περιπτώσεις στο fb στην ομάδα με τις διδυμομάνες που είχαν πλήρη εξάλειψη και με ακινησία κράτησε. 

στις πριν 9 ώρες, ο/η Sweetie79 είπε:

@Antelopeκοριτσάκι μου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να κρατήσει ο τράχηλος!!!! Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά κι έχε πίστη μέρες που είναι!!!! 

Πως είσαι εσύ κορίτσι; Είχες νεότερα; 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου!!! Τελικά τα νέα μας ήταν καλα χθες πήραμε μια μικρή παράταση προς το παρόν , οι εξετάσεις μου για τη χολοσταση ήταν καλύτερες χθες, οπότε συνεχίζω την αγωγή και θα πάω τώρα την Τετάρτη να επαναλάβω τις εξετάσεις και να κάνω κι nst, για να δούμε πως προχωράμε. Τώρα όσον αφορά τις συσπάσεις έχω αλλά όχι τοσες όσες όταν με είδε ο γιατρός, αλλά συνεχίζω καναπέ κρεβάτι!!!! 

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Sweetie79 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου!!! Τελικά τα νέα μας ήταν καλα χθες πήραμε μια μικρή παράταση προς το παρόν , οι εξετάσεις μου για τη χολοσταση ήταν καλύτερες χθες, οπότε συνεχίζω την αγωγή και θα πάω τώρα την Τετάρτη να επαναλάβω τις εξετάσεις και να κάνω κι nst, για να δούμε πως προχωράμε. Τώρα όσον αφορά τις συσπάσεις έχω αλλά όχι τοσες όσες όταν με είδε ο γιατρός, αλλά συνεχίζω καναπέ κρεβάτι!!!! 

Παρά πολύ καλά τα νέα σάς!!! Τι αγωγή δίνουν για την χολοσταση? Τελικά για όλα και υπάρχει λύση..

Για τις συσπασεις και εγώ εάν δεν κάθομαι σε καρέκλα δεν κάνω πολλές. Βοηθάει νομίζω. Γιαυτό ακυρωσαμε και τα εισιτήρια γιατί με τόσες συσπασεις νόμιζα θα φτάσουμε Αθήνα και θα γεννήσω.

Μακάρι να βγάλετε όλο τον 8ο! Πραγματικά είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι σε έπιασε η θεραπεία!

Δημοσίευση

@Magaiver εμένα μετά την περιδεση σταμάτησε να κλωτσάει εκεί. Βέβαια ίσως να μην το αισθάνομαι τόσο πολύ γιατί αυξήθηκε το μήκος του τραχήλου με την επέμβαση. Είχα πάει με λιγότερο από 15 χιλιοστά κ χοάνη κ έχω πλέον σταθερό τραχηλο στα 24. 

@Sweetie79 υπέροχα νέα κοριτσάκι μου!! Έτσι θα τα βγάλουμε όλες τα Χριστούγεννα!! Με το νέο έτος δέχομαι γέννες να ξέρετε όλες σας!! Ακούς φίλη μου @melodyy;; 

Δημοσίευση
στις On 17/12/2020 at 10:51 ΜΜ, ο/η Sweetie79 είπε:

Καλησπέρα κοριτσάκι μου μια χαρά τα μωράκια σου!!! Σε ποια βδομαδα εισαι??? Κι εμένα ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω 2 φορές ντοπλερ, έκανα μια στις 29 εβδομάδες περίπου και έχω κανονίσει κι άλλη μια τέλος του μήνα (βέβαια δε νομίζω να φθάσω μέχρι εκεί!). 

Τώρα είμαι 25 στο doppler θα είμαι 29 εβδομάδες και στο δεύτερο 32-33

Δημοσίευση

@Magaiver θέλει προσοχή με αυτές τις συσπάσεις, εγώ φαντάσου κουράστηκα με ένα μισάωρο στο αυτοκίνητο και τον υπέρηχο κι έκανα πολλές συσπάσεις εκείνη τη μέρα που με είδε ο γιατρός, όχι εσύ που θα ερχόσουν από Γερμανία!!! Προσπάθησε τώρα που έμεινες εκεί να σκέφτεσαι θετικά κι ότι η στραβή που σου έτυχε πάει πέρασε!!!

@annie!μακάρι να τις βγάλουμε όλες σιγά σιγά τις ημέρες!!!! Πάντως τελικά από ότι βλέπω στη δίδυμη κύηση όλο και κάτι θα συμβεί αλλά η ευτυχία βρε κορίτσια θα είναι διπλη όταν έρθουν τα καμάρια μας!!!! 

@sova κι εγώ στο πρώτο ντοπλερ ήμουν στην 29η εβδομάδα. 

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Sweetie79 είπε:

@Magaiver θέλει προσοχή με αυτές τις συσπάσεις, εγώ φαντάσου κουράστηκα με ένα μισάωρο στο αυτοκίνητο και τον υπέρηχο κι έκανα πολλές συσπάσεις εκείνη τη μέρα που με είδε ο γιατρός, όχι εσύ που θα ερχόσουν από Γερμανία!!! Προσπάθησε τώρα που έμεινες εκεί να σκέφτεσαι θετικά κι ότι η στραβή που σου έτυχε πάει πέρασε!!!

@annie!μακάρι να τις βγάλουμε όλες σιγά σιγά τις ημέρες!!!! Πάντως τελικά από ότι βλέπω στη δίδυμη κύηση όλο και κάτι θα συμβεί αλλά η ευτυχία βρε κορίτσια θα είναι διπλη όταν έρθουν τα καμάρια μας!!!! 

@sova κι εγώ στο πρώτο ντοπλερ ήμουν στην 29η εβδομάδα. 

Ναι μωρε γι αυτό εξ αρχής χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου αλλά απ ότι φαίνεται τα περισσότερα προσπερνιούνται και παλεύονται. Σε λίγες βδομαδες θα έχουμε τα θαυματάκια μας που με τόσο κόπο πιάσαμε στην αγκαλιά μας και θα τα ξεχάσουμε όλα πιστεύω!! Όπως δε θυμόμαστε τώρα τα ζόρια της εξωσωματικής έτσι δε θα θυμόμαστε και της εγκυμοσύνης 

Δημοσίευση

@annie! ήταν πολύ σημαντικό επομένως που έγινεη περισσή! Και σε μένα δηλαδή βοήθησε παρά πολύ όλες αυτές τις εβδομάδες. Πιστεύω θα γεννιόντουσαν την 27η εβδομάδα εάν δεν είχαμε κάνει περιδεση. Εσύ εφτασες 34η τώρα εεε? 

@Sweetie79 ναι ακριβώς. Με το που κάνω κάτι λιγάκι κουραστικό μετα κάνω συσπασεις. Εσένα σε μετράει για συσπασεις στον καρδιοτοκογραφο σε κάθε ραντεβού ο γιατρός?

Δημοσίευση
στις πριν 37 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

@annie! ήταν πολύ σημαντικό επομένως που έγινεη περισσή! Και σε μένα δηλαδή βοήθησε παρά πολύ όλες αυτές τις εβδομάδες. Πιστεύω θα γεννιόντουσαν την 27η εβδομάδα εάν δεν είχαμε κάνει περιδεση. Εσύ εφτασες 34η τώρα εεε? 

@Sweetie79 ναι ακριβώς. Με το που κάνω κάτι λιγάκι κουραστικό μετα κάνω συσπασεις. Εσένα σε μετράει για συσπασεις στον καρδιοτοκογραφο σε κάθε ραντεβού ο γιατρός?

Εμενα μου το είχε πει ξεκάθαρα ο γιατρός αν δεν κάνουμε περιδεση γεννάς σε 20 μέρες το πολύ! Μας έσωσε η περιδεση δεν το συζητώ!! Ναι 34η (33+2) λίγο έμεινε.

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Magaiver είπε:

Όχι την τελευταία φορά που πήγα του είπα ότι τις καταλάβαινα έντονα και με έβαλε καρδιοτοκογραφο!! Τώρα μου είπε πάλι την Τετάρτη, αλλά από ότι κατάλαβα θέλει να δει πως θα είναι και τα μωρά λόγω της χολοστασης!! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...