Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Νέες μανούλες που είτε περιμένετε είτε θέλετε να αποκτήσετε παιδί. Θα ήθελα την γνώμη σας. Είμαι 25 ετών και ολοκληρώσαμε με τον άντρα μου τον 8η μέρα του κύκλου. Δεν ξέρω αν είμαι τυχερή και περιμένω νινί αλλά σίγουρα σκέφτομαι θετικά με μηδενικό άγχος. Ο κύκλος μου είναι 28 ημερών σταθερός αλλά κατέβηκε το τελευταίο μήνα 26 ημερών πιθανών λόγου ζέστης και καλοκαιριού. Όπως κάθε κορίτσι κάνω και εγώ τα όνειρα μου, είμαι θετική στην άποψη να γεννήσω στο σπίτι μου. Έχετε κάποια εμπειρία αρνητικά ή θετικά;  
❤️❤️❤️❤️

Δημοσίευση

Κορίτσι μου σου εύχομαι να είσαι έγκυος όπως το επιθυμείς! Κ αν δεν είσαι ήδη θα είσαι σύντομα γιατί είσαι κ 25 ετων μπουμπούκι 😉

Τωρα στο θέμα... Έχω γνωστή που γέννησε σπίτι κ οκ πήγαν όλα καλά. Όμως αυτό απαιτεί τύχη! Αν συμβεί το παραμικρό;;; οι γέννες στο σπίτι γίνονται από μαιες (από όσο ξέρω) κ αν γίνει κάτι δεν θα έχουν τα μέσα να κάνουν τίποτα! Φίλη μου(που γέννησε σε νοσοκομείο) που όλα ήταν τέλεια έπαθε ξαφνικά στη γέννα ρίξη μήτρας κ μπήκε χειρουργείο όπου ο χρόνος για να σωθούν δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά!!! Γενικά θεωρώ ότι η ιατρική μας προσφέρει πλέον τόσα μέσα κ ασφάλεια που είναι κρίμα να παίρνουμε τέτοια ρίσκα χωρίς λόγο! Μακάρι να γεννήσεις με ένα πόνο που λένε, αλλά εγώ (είμαι έγκυος) δεν ρισκάρω τη ζωή τη δική μου κ του μωρού μου για κανένα λόγο κ εναλλακτική εμπειρία! 

Σου εύχομαι ό, τι καλύτερο! 

Δημοσίευση

Βρήκα αυτό αν σε ενδιαφέρει, απαντάει γιατρός σε μία γυναίκα σχετικά με τον τοκετό στο σπίτι. Λέει ξεκάθαρα πως για πρώτο παιδί δεν ενδείκνυται.. η μαιευτική είναι απρόβλεπτη.. 
Να προσθέσω πως και η προσωπική μου άποψη είναι: Ο Χ Ι .. 
Κατακτήσαμε ως ένα βαθμό την ιατρική επιστήμη για να αισθανόμαστε ασφαλείς..
Εγώ είχα δύσκολη γέννα που απαίτησε καισαρική στο τέλος γιατί έπεφταν οι σφυγμοί του μωρού επικίνδυνα από το ζόρι.. Προσωπικά το θεωρώ τραγικό λαθος!!

Ο παρακάτω γιατρός όμως τα εξηγεί πιο αναλυτικά.. 

"Προκειμένου να γίνει ένας τοκετός στο σπίτι με ασφάλεια και να ελλατωθούν οι κίνδυνοι επιπλοκών πρέπει να υπάρχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να είναι η γυναίκα απόλυτα υγιής και να έχει μια φυσιολογική κύηση χωρίς επιπλοκές. (όχι δίδυμη κύηση)
  2. Το παιδί να είναι κεφαλικό και όχι ισχιακό (με το κεφάλι προς τα κάτω)
  3. Να μην υπάρχει προηγούμενη καισαρική τομή.
  4. Να έχει μεγάλη εμπειρία η μαία που πρόκειται να αναλάβει τον τοκετό – τόσο στην αντιμετώπιση επιπλοκών όσο και στην ανάνηψη του νεογνού. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο. Στην Ελλάδα τοκετοί στο σπίτι συμβαίνουν σπάνια και είναι ελάχιστες οι μαίες που έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις.
  5. Να υπάρχει  κατάλληλος εξοπλισμός.
  6. Να είναι κατάλληλος ο χώρος του σπιτιού, προκειμένου να επιτρέπει ελευθερία κινήσεων.
  7. Είναι προτιμότερο να βρίσκεται το σπίτι σχετικά κοντά σε μαιευτήριο που εφημερέυει καθημερινά (το πολύ εντός 15 λεπτών). Στο μήνυμα σου γράφεις πως θα κατευθυνθείς στο νοσοκομείο αν προκύψει κάποια επιπλοκή. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να μην προλάβεις να φτάσεις εγκαίρως στο νοσοκομείο, και ότι μια επιπλοκή μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα.
  8. Επίσης να είναι εύκολα προσβάσιμο το διαμέρισμα σε περίπτωση που χρειαστεί να έρθει το ΕΚΑΒ (ευρύχωρη είσοδος, μεγάλο κλιμακοστάσιο/ασανσέρ). Αρκετές παλιές πολυκατοικίες έχουν πολύ μικρά ασανσέρ και στενά κλιμακοστάσια. Σχεδόν οι μισές γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά (πρωτοτόκες) και 1 στις 10 γυναίκες που γεννούν δεύτερη/τρίτη φορά (δευτερο- τριτο-τόκες) θα χρειαστούν μεταφορά σε νοσοκομείο στη διάρκεια του τοκετού. Έιναι απαραίτητο να έχει μελετηθεί κάθε σενάριο.

Ακόμα και όταν όλες αυτές οι προϋποθέσεις τηρούνται, όταν η γυναίκα είναι πρωτοτόκος, ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών (θάνατος ή νευρολογικές βλάβες) στο παιδί αυξάνεται κατά τρεις φορές στον τοκετό στο σπίτι σε σύγκριση με τον τοκετό στο νοσοκομείο. Σε γυναίκες όπως εσύ, που πρόκειται να γεννήσουν το δεύτερο (ή και το τρίτο) παιδί, ο τοκετός στο σπίτι θεωρείται εξίσου ασφαλής με τον τοκετό στο νοσοκομείο, αν και μόνο αν τηρούνται απόλυτα ΌΛΕΣ οι παραπάνω προϋποθέσεις.

 
 

Έτσι, στην πράξη το ποσοστό των προγραμματισμένων τοκετών στο σπίτι είναι εξαιρετικά χαμηλό. Π.χ. σε ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια της Αγγλίας (στο οποίο έχω τη χαρά να βρίσκομαι – Birmingham Women’s Hospital) με 8.500 τοκετούς το χρόνο γίνονται περίπου 100 με 120 προγραμματισμένοι τοκετοί στο σπίτι (1-1.5%).

Οι γυναίκες που επιλέγουν τοκετό στο σπίτι, συνήθως το κάνουν γιατί προτιμούν να βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον. Επιπλέον, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για ιατρικές παρεμβάσεις, και η όλη εμπειρία τείνει να είναι πιο ευχάριστη και πιο φυσική.

Απ’ ότι φαίνεται, η βασική σου ανησυχία είναι η πιθανότητα λοίμωξης από τον nCov19. Η πιθανότητα αυτή είναι αρκετά μικρή σε ένα μαιευτήριο, και όχι σε γενικό νοσοκομείο. Φαντάζομαι ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν θα υπάρχει κοσμοσυρροή από επισκέπτες στα μαιευτήρια. Επίσης, σε μια δευτεροτόκο ο τοκετός κρατάει ελάχιστες ώρες. Είναι μια λογική λύση να περάσεις τις πρώτες ώρες της λανθάνουσας φάσης του τοκετού στο σπίτι (όπως άλλωστε είναι και η διεθνής πρακτική) και να μεταβείς στο μαιευτήριο μόνο για τις λίγες ώρες που κρατάει ο τοκετός.

Όσον αφορά το εξιτήριο, υπάρχουν μαιευτήρια που υποστηρίζουν τον τοκετό ημέρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η παραμονή στο μαιευτήριο είναι ακόμα και μικρότερη από 24 ώρες. Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι στη περίπτωση ενός απόλυτα φυσιολογικού τοκετού, η μητέρα “αναρρώνει” εντός ελάχιστων ωρών. Μπορεί δε να φύγει από το μαιευτήριο με απόλυτη ασφάλεια, μόλις επιβεβαιωθεί ότι το νεογνό είναι σε καλή κατάσταση και αρχίσει να τρέφεται. Ειδικά μια δευτεροτόκος που έχει εμπειρία στη διαχείριση του νεογνού, αν όλα είναι καλά μπορεί σχετικά εύκολα να επιστρέψει σπίτι την ίδια ημέρα. Αυτός είναι άλλωστε ο κανόνας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Από εκεί και πέρα το πλάνο για τον δικό σου τοκετό μπορείς να το συζητήσεις με τον γιατρό και την μαία σου προκειμένου να λάβεις τις αποφάσεις σου. Το homebirth είναι μια επιλογή σχετικά ασφαλής για δευτεροτόκες γυναίκες σε κυήσεις χωρίς επιπλοκές αρκεί αυτός/ή που το κάνει να έχει κατάλληλη εμπειρία/εξοπλισμό και να τηρούνται απαρέγκλιτα ολες οι ανωτέρω προϋποθέσεις. Ελπίζω να βοήθησα εγκαίρως.

Υ.Γ.: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τοκετό στο σπίτι μπορείτε να ανατρέξετε εδώεδώ, και εδώ. (επίσημες πηγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Υ.Γ.2: Υπάρχουν δυστυχώς “συνάδελφοι” που υπόσχονται τοκετούς στο σπίτι ενώ δεν τηρείται καμία από τις βασικές προϋποθέσεις ασφαλείας. Χρειάζεται προσοχή στους αυτοαποκαλούμενους έμπειρους και ειδικούς που υπόσχονται ότι έχουν εμπειρία"

πηγή: https://ampa.lifo.gr/koinotita/einai-o-toketos-sto-spiti-asfalis/

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι. Έχω κάνει 2 φυσιολογικους τοκετους και πράγματι τον πρώτο μήνα ήμουν λίγο άβολα....Ειχα τον πρωτο μήνα περιοδικά εντονους πόνους ιδιαίτερα όταν πήγαινα να κάτσω ή να σηκωθώ και εννοείται το αίσθημα του συγκαματος που περιγραφεις. Εάν και δεν είχα πάθει ρήξη περινεου αυτό που σου συνέβη μπορεί να προκληθεί όταν είναι μεγαλο το μωράκι (εμένα και τα 2 γεννήθηκαν περίπου 3 κιλά) ή σε πολυωρους τοκετους ή αντίθετα σε πολύ συντομους.  Εννοείται δεν φταις εσύ σε κάτι, θα μπορούσε ο γιατρός αναλογα την εικόνα που είχες κατά τον τοκετό να σε συμβουλεύει να κάνεις ελεγχομενες εξωθησεις ή να κανει αυτός μια μικρή τομή πλαγίως για να μειώσει την πίεση στην περιοχή....Όμως σημασία έχει ότι βλέπεις βελτίωση μέρα με την μέρα και σύντομα θα επανέλθεις. Μεγάλη σημασία να δωσεις στις ασκήσεις κεγκελ. Εγώ και τις 2 φορές τις έκανα ανελλιπώς τον πρώτο καιρό και δεν είχα κανένα θέμα με ακράτεια ούρων, κάτι που βασανίζει πολλές νέες μαμάδες, ουτε με θεματα χαλαρωσης. Μετά τις 40 ημέρες και εφόσον σε δει ο γιατρός σου μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον σύζυγο, θα είναι λίγο διαφορετικά στην αρχη αλλά θα επανέλθετε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς και εννοεί εννοείται οτι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για το αν είναι εφικτός ο επόμενος τοκετός. Προσπαθησε να είσαι ήρεμη και να χαρείς το μωράκι σου!  
    • Καλησπέρα κορίτσι μου. Σκέψου τα τεστ του φαρμακείου και πολλές φορές δείχνουν ψευδώς θετικό ή ψευδώς αρνητικό τ αποτέλεσμα. Η χοριακη είναι το πιο έγκυρο! Αν όμως βρεις και κάποιο φαρμακείο κάνε ένα τεστ. Καλά αποτελέσματα!🙏🏻
    • Αγάπη όλα σχετικά είναι! Δεν είναι για όλες μας κάτι ονειρικό σαν περίοδος η εγκυμοσύνη, εγώ ΄'ημουν στο κρεβάτι σχεδόν 7 μήνες και σηκωνόμουν μόνο για τα πολύ βασικά και το γιατρό! Οπότε τη βίωσα πολύ αγχωμένη και μετρούσα τις μέρες και έλεγα, ουφ! Περάσαμε και άλλο σκαλοπάτι! Άξιζε φυσικά η όλη ταλαιπωρία αλλά σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο σαν φάση να είσαι τόσο περιορισμένη!Με το καλό το μωράκι σου, όλα καλά θα πάνε!!!
    • Γειά σας κορίτσια, σήμερα η μικρή μου ήταν πολύ ανήσυχη και έμεινε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 ξύπνια, την έβαζα στήθος και έπινε,τώρα της έδωσα και αντλημενο. Κοιμάται εδώ και 3 ώρες περίπου. Κοιμήθηκα και εγώ 2 ώρες δεν άντεχα άλλο και αύριο θα είμαι όλη μέρα μόνη με το μωρό γιατί πάει μονοήμερη με το σχολείο ο μικρος και θα τον συνοδεύσει ο άντρας μου. Έχω αγχωθεί η αλήθεια είναι αλλά θα την παλέψουμε πιστεύω. Θα δοκιμάσω πρώτα με ένα σεντονακι να δω να μας βολεύει αν και είναι με τις ώρες της αν θα πιασει η όχι στήθος. Δεν τα παρατάω έστω και λίγο την βάζω και βλέπω πως πινει καλυτερα. Το βραδυβδεν θέλει με τίποτα βέβαια.  @Diwni λογικά από αύριο μεθαύριο θα αρχίσει να στρώνει το στήθος σου. Πολύ χαίρομαι για την ανάρρωση σου.  Εγώ σήμερα ακόμα έχω αίμα και πονακια αλλά μου είπε ο γιατρός είναι φυσιολογικό,για το γρομπαλακι μου είπε πως αν δεν πονάει δεν είναι κάτι και ισως είναι λίπος αν κατάλαβα καλά. Θα το παρακολουθησω και θα πάω να με δει.
    • @Elenaki12 εμενα δ με βόλεψαν ποτε οι αντλησεις. Εβγαζα γτ ειχα υπερ παραγωγη. Η μεγαλύτερη ευκολία ειναι ο θηλασμός. Πάρε ποδια κ θα με θυμηθείς. Καμία σχέση με σεντονακι. Στη μεγαλη μ δ ειχα. Πήρα Στη μικρή γτ τ ειχα δει σε μια φίλη μου. Δ υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη βόλτα. Πολύ φυσιολογικό ολο αυτό π βίωσες. Είναι μερες ζόρικες Πολύ. Τ παράξενο θα ήταν να ελεγες μονιμως ολα ειναι τέλεια κ ολα ειναι τέλεια. Η μητρότητα έχει κ τις δυσκολίες της. Πολύ καλα εκανες που βγηκες. Κ καθολου τυψεις να μην έχεις αυτές θα μας φάνε να ξέρεις.  Εγω κορίτσια από την καισαρικη ειμαο τέλεια. Παίζει τελικά να ειναι κ στο χέρι τ γιατρού. Ισως βοήθησε π ότι ήμουν σε πολυ καλη φυσική κατάσταση. Σίγουρα το ότι χθες κοιμηθηκα στο κρεβάτι μου. Καθιστή σχεδον αλλα στο κρεβάτι μου. Σήμερα υποφέρω από τ στηθος μου. Γαλα εχβ νορμαλ για τ μωρο. Δ ειναι δηλ ότι εχω άπειρο κ πετρωνει τ στηθος μου. Είμαι ξεκάθαρο οιδημα. Νομίζω ότι θα μ πεσει από τ βαρος. Ξεκιναει 3 δάχτυλα κατω από την κλειδα και πιάνει ολο τ στηθος μέχρι μασχάλη κ λεμφαδενες. Μίλησα με τη μαια τ γνωστά, ζεστές κομπρεσες μασαζ, ίσα ίσα βγαζω μερικες σταγόνες, δ ειναι ότι αδειάζει τ στηθος, κ μετα κρύες κομπρεσες. Ελπίζω να υποχωρήσει τ πρήξιμο τ επόμενο 24ωρο. Το φουλ γαλα τ βγαζω με τ θήλαστρο κ ηρεμω, στις προηγ εγκυμοσύνες δηλ. Σ αυτήν υποφέρω πραγματικα. Μετα λεω μερικες μερες ακομα υπομονή κ θα αρχίσεις να στρώνεις. Τα κορίτσια ειναι ολη την ώρα πάνω από τ κεφαλι τ μωρου. Ευτυχως τ γλυκό μου κοιμαται αρκετα. Τρίτη πρωί έχουμε παιδίατρο. @Maria98 καποια βιάζεται για 2ο? Η ιδεα μ ειναι? Χαχα
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...