Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κρίμα για το ποσοστό (39%), είναι πολύ χαμηλό...

Αλλά πίσω από αυτό βρίσκονται μητέρες που από άγνοια δεν προσπάθησαν ή απογοητεύτηκαν από τις δυσκολίες που αναπόφευκτα παρουσιάζονται στην αρχή επειδή δεν είχαν κατάλληλη στήριξη...

Θα ήμουν μια από αυτές τις μητέρες αν δεν υπήρχε το mammyland και η Αγλαΐα. Ευτυχώς όλα πάνε καλά τώρα και συνεχίζουμε...

Δημοσίευση

distixws den mas erxontai ola opws ta theloume kai egw ithela na thilasw para poli...alla den eixa katholou thiles..ti eidiko pira gia na mou tis trabiksei eksw ti to mixanima pou trabaei to gala..epatha mastitida kai isixasa...an kai oi maies erxotane na me boithisoune o mikros na min thelei me tipota na me sprwxnei to stithos na klaiei...itan oi diskoles ebdomades tis zwis mou den mporousa na xarw to mwro mou...:(..kai kserw oti tha poune polles oti den prospathisa poli alla den einai etsi

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΛΟΓΟ ΑΓΝΟΙΑΣ:angry: :angry:

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,ΤΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΤE ΣΤΗΝ κ.ΑΓΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΟ MAMMYLAND.

Δημοσίευση

Το ποσοστο 39% αναφερεται σε παγκοσμιο επιπεδο.. Αναρωτιεμαι ποιο ειναι το ποσοστο στον "δυτικο" κοσμο μας

Γιατι φανταζομαι αποκλειστικος θηλασμος θα ειναι σε πολυ μεγαλυτερα ποσοστα στην Αφρικη , τη Λατινικη Αμερικη ,την Ασια

Δημοσίευση

Οι στατιστικές λένε ότι στην Ελλάδα μόλις το 4% θηλάζει αποκλειστικά! Για μετά τους έξι μήνες τα ποσοστά βέβαια μπορείς ίσως να τα φανταστείς.....απλά δεν υπαρχουν στοιχεία απ'όσο ξέρω....

Δημοσίευση

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Άνθρωποι που θεωρούνται χαμηλοτέρου βιοτικού επιπέδου, όπως οι ''τσιγγάνοι'' θηλάζουν τα παιδιά τους για μεγάάάάάλο χρονικό διάστημα και αν κάποια γυναίκα δεν έχει γάλα τότε το θηλάζει άλλη! Και εμείς οι πολιτισμένοι... Βέβαια πολλές φορές δεν εξαρτάται από εμάς! Δεν υπάρχει κατάκριση στο θέμα αυτό, αλλά όσες με απόλυτη συνείδηση δεν προσφέρουν κάτι τόσο σημαντικό στα παιδιά τους εξαιτίας απόψεων 'ότι θα χαλάσει το στήθος', 'ανατριχιάζω', 'δεν μπορώ να είμαι με το στήθος έξω', πραγματικά είναι κρίμα...

Δημοσίευση

4% !!! Και μας φανηκε λιγο το 39%:ohmy:

@Jovanna

Ειμαι σιγουρη πως ολες οι μαμαδες προσπαθουν το καλυτερο για τα παιδια τους (πλην καποιων εξαιρεσεων που σιγουρα δεν εχουν λογω να μετεχουν σ αυτο το φορουμ)

Δεν ξερω για το θεμα με τις θηλες που αντιμετωπισες..κατι λιγα εχω ακουσει..

Σημασια εχει οτι εσυ εκανες ο,τι καλυτερο μπορουσες με τη βοηθεια που σου δοθηκε τοτε..Ποιος να σε κατηγορησει και γιατι;;;:) :) :)

Δημοσίευση

Θα ήθελα να γίνω η αιρετική:blink: και να ρωτήσω το εξής: Ο θηλασμός όντως είναι πολυφάρμακο, σε αυτό δεν χωράει αντίρρηση. Εμένα όμως με προβληματίζει η διάρκεια που συστήνεται όχι μόνο ιατρικά καθαρά αλλά και από την πλευρά της ψυχολογίας. Θέλω να πω ότι σχετικές έρευνες συνιστούν μέχρι 6 μηνών το θηλασμό, καθώς έπειτα καλλιεργείται το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Φίλη μου θηλάζει τον γιο της εδώ και 8 μήνες και δεν ξεκολλάει από την ίδια. Δεν χαίρομαι στην ιδέα το μωρό να βιώνει αυτήν την πνευματική εξάρτηση, θεωρώ ότι είναι βασανιστική!:unsure: Εξάλλου και οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι έπειτα από το 6μηνο το μητρικό γάλα δεν προσφέρει πάντοτε τις ίδιες θρεπτικές αξίες. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; :dry:

Δημοσίευση

katrina καλή σου μέρα.Ειμαι η Τζινα κι έχω ένα αγοράκι 18 μηνών.Το παιδί μου το θήλασα 7 μήνες και του το έκοψα εγώ σταδιακά γιατί φοβήθηκα μήπως ταλαιπωρηθώ να του το κόψω.Σε πληροφωρώ το μετάνοιωσα οικτρά.Δεν υπήρχε ωραιότερη στιγμή ανάμεσα σε μένα και το παιδί μου απο την ώρα του θηλασμού.Δεν είχα κανένα πρόβλημα να του το κόψω ευτυχώς.Αυτό που έχω καταλάβει είναι στο παιδί.Υπάρχουν άλλα που 4 μήνες να το θηλάσεις και δεν το κόβει.Εγώ απλά για να συνηθίσει το μπουκάλι και επειδή δούλευα το έβγαζα με θήλαστρο και ένα γεύμα του το έδινα σε μπουκάλι.Τι δικό μου γάλα εννοείται.Μετά τους 6 μήνες όντως το γάλα δεν είναι τόσο θρεπτικό αλλά κι αυτό γιατί η φύση ξέρει τι κάνει.Μετά τους 6 μήνες το μωράκι σου τρώει κι άλλα πράγματα οπότε οι ανάγκες του καλύπτονται κι απο αλλού.Εσύ τι πιστεύεις οτι είναι πιο καλό για το παιδί.Το επεξεργασμένο γάλα του εμπορίου ή αυτό τα θαύμα που παράγει το στήθος σου.Κάνε ότι σου λέει η ψυχούλα σου και μην ακούς κανένα. Αυτό που θα αποφασίσεις θα είναι και το καλύτερο και για σένα κια για το παιδί σου. Σε φιλώ.

Δημοσίευση

Γειά και από μένα!

Λοιπόν το πόσο ταλαιπωρήθηκα αυτές τις μέρες με τον θηλασμό είναι να μην το θυμάμαι. Πέρασα μια μαστίτιδα και πήρα ΠΟΛΛΑ φαρμακα. Το θέμα είναι ότι το παιδί δεν θέλει το στήθος μου και γενικά κάθεται και παίζει και δεν τρώει σωστά. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί μετά από όλα αυτά το γάλα μου και η μικρή να πεινάει.

Αντλώ με το θήλαστρο κάθε 2ωρο κοντά 75-85ml και από τα δύο στήθη και η μικρή είναι 1 μηνός. Της το δίνω με το μπουκάλι για να ξέρω τι τρώει αλλά έχει αρχίσει να με ανησυχεί πολύ αυτή η ιστορία.

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο θηλασμός μου και με έχει πιάσει φόβος ότι οι καλές μέρες που πλημμύριζα από γάλα δεν θα ξαναρθούν.

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Ας σώσουμε ένα παιδάκι από το γάλα του εμπορίου! Τι άλλο να κανω πια;

Δημοσίευση

Gina γεια σου και ευχαριστώ πολύ! Ήσουν αρκετά κατατοπιστική! Φαντάζομαι ότι οι στιγμές είναι ωραίες και το μωρό νιώθει ασφάλεια αλλά θεωρώ ότι ίσως η υπερβολική προσκόλληση δεν είναι υγεία. Το ψάχνω τελευταία αλλά δεν μπορώ να συμπεράνω κάτι. :huh: Παρακολουθώ όμως και την ξαδέρφη μου που θηλάζει πάνω από χρόνο και το αγοράκι έχει γίνει ''το παιδί της μαμάς''.:ohmy: Σαφώς το γάλα της μαμάς είναι αναντικατάστατο αλλά θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι. Προσωπικά θέλω να το θηλάσω αλλά δε νομίζω ότι θα ξεπεράσω το 6μηνο.:( Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.:)

Δημοσίευση

Gina μου να ζήσει το αγοράκι σου και να το χαίρεστε! Θήλασες αρκετά!

Athina μου μπράβο με το κουράγιο σου! Τους πρώτους μήνες πραγματικά αξίζει κάθε προσπάθεια να θηλάσουμε τα μωρά μας! Καλή συνέχεια εύχομαι και περαστικά! Να ζήσει το μωρό σου!

Δημοσίευση

Apis υπάρχουν πολλά άρθρα στο διαδίκτυο όπου αναφέρεται ότι το στοιχειώδες, δηλαδή ο αποκλειστικός θηλασμός του μωρού κατά το πρώτο εξάμηνο στην ελλάδα κυμαίνεται από 4-5%. Είμαστα πάτος!!!

Παραθέτω ένα:

Ο θηλασμός ενισχύει και την νοημοσύνη

Πριν μερικούς μήνες ο διεθνής τύπος ασχολήθηκε με μία εργασία που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA με τίτλο : Η σχέση της διάρκειας θηλασμού και της νοημοσύνης στην ενήλικο ζωή (JAMA 2002 May 8, 287 (18): 2365-71).

Πολλές μελέτες έχουν γίνει που δείχνουν ένα θετικό συσχετισμό του θηλασμού και των νοητικών λειτουργιών στη βρεφική και παιδική ηλικία.

Στο άρθρο του JAMA, οι ερευνητές προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν αυτή η διαφορά στην νοητική εξέλιξη συνεχίζεται και στην ενήλικο ζωή ή τελικά καταφέρνει το άτομο που δεν θήλασε, να φτάσει τα επίπεδα των ατόμων που θήλασαν με την πάροδο της ηλικίας, να κάνει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο, το λεγόμενο catch up. Μελετήθηκε λοιπόν η σχέση μεταξύ της διάρκειας του θηλασμού, κατά την βρεφική ηλικία και της νοημοσύνης κατά την ενήλικο ζωή σε ένα δείγμα 3000 ατόμων από την Δανία, τα οποία γεννήθηκαν από τον Οκτώβριο του 1959 ως τον Δεκέμβριο του 1961. Από τη μελέτη φάνηκε ότι το αποτέλεσμα του θηλασμού στην νοημοσύνη είναι κατά κάποιο τρόπο, δοσοεξαρτώμενο. ΄Aτομα που θήλασαν ένα μήνα, σε σχέση με άτομα που θήλασαν επτά έως εννέα μήνες, είχαν 7 μονάδες διαφορά στον δείκτη νοημοσύνης και η διαφορά αυτή ήταν ανάλογη με τους μήνες που θήλασαν.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή των πρώτων μηνών της ζωής έχει αντίκτυπο στην νοημοσύνη του ανθρώπου. Μια πιθανή εξήγηση για την επίδραση του μητρικού γάλακτος στην ανάπτυξη των γνωστικών λειτουργιών είναι η δράση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων μακράς αλύσου, και ειδικά του ντεκοσαεξανοικού οξέος (DHA), που ανήκει στα ω3 λιπαρά οξέα κα βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο ανθρώπινο γάλα ενώ δεν υπάρχει στο τροποποιημένο γάλα αγελάδας. Το DHA είναι κύριο συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων του νευρικού συστήματος και του αμφιβληστροειδούς και πιστεύεται ότι έχει βασικό ρόλο στη μεταβίβαση των σημάτων μεταξύ των νευρώνων. Πολλές μελέτες σε πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά έδειξαν καλύτερη οπτική και νοητική ανάπτυξη στα βρέφη που διατρέφονταν με γάλα που περιείχε DHA. Εκτός από το DHA πάρα πολλές άλλες βιοενεργείς ουσίες περιέχονται στο μητρικό γάλα και αποτελούν αντικείμενο έρευνας.

Τα τεκμηριωμένα μέχρι σήμερα οφέλη του μητρικού θηλασμού, όσον αφορά στο παιδί είναι:

Τα θηλάζοντα έχουν υψηλότερο IQ, έχουν υψηλά ποσά DHA στον εγκέφαλο τους. Ο μητρικός θηλασμός δρα ανασταλτικά σε οξεία και χρόνια μέση ωτίτιδα, διάρροια, μηνιγγίτιδα, νεκρωτική εντεροκολίτιδα, ασθματοειδή βρογχίτιδα, ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, κοιλιοκάκη, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και παιδικό καρκίνο.

Οσον αφορά στη μητέρα είναι:

Οι μητέρες που θηλάζουν έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αναπτύσσουν γρηγορότερα δεσμό με το μωρό τους, εγκαταλείπουν τα μωρά τους σπανιότερα. Οι μητέρες που θηλάζουν έχουν λιγότερο συχνά καρκίνο μαστού, καρκίνο ωοθηκών και οστεοπόρωση.

Παρ’ ότι τα περισσότερα από αυτά τα πλεονεκτήματα ήταν γνωστά και παλαιότερα, ο μητρικός θηλασμός έχασε έδαφος μετά την τροποποίηση του αγελαδινού γάλατος από τη βιομηχανία και την ευρεία διαφήμιση του, ακόμα και με αθέμιτους τρόπους,. Το πρόβλημα έγινε οξύτερο, στις υπό ανάπτυξη χώρες, όπου η βιομηχανία δρα ανεξέλεγκτα και δεν υπάρχει το λεγόμενο social marketing, δηλαδή η διαφήμιση ωφέλιμων για το κοινωνικό σύνολο αγαθών και υπηρεσιών. Στη χώρα μας δέκα χρόνια μετά τις προσπάθειες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της UNICEF να δημιουργηθεί το «φιλικό για το βρέφος Νοσοκομείο», (The baby friendly Hospital Initiative (WHO – UNICEF 1992), κανένα νοσοκομείο ή μαιευτήριο δεν έχει πάρει τη διάκριση αυτή. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο ή μαιευτήριο, κρατικό ή ιδιωτικό, δεν θεωρήθηκε χώρος φιλικός για το θηλασμό, όπου προστατεύεται το δικαίωμα του βρέφους να θηλάσει. Στα μαιευτήρια της χώρας μας δεν υπάρχει rooming in (ακόμα εξακολουθούμε να αποχωρίζουμε μετά τον τοκετό, το μωρό από τη μητέρα του),

εξακολουθούμε να δίνουμε ξένο γάλα χωρίς ιατρική γνωμάτευση, ενώ από το1996 υπάρχει σαφής οδηγία του Υπουργείου Υγείας και εξακολουθούμε να δίνουμε διαφημιστικά δείγματα γάλακτος, πράξη που απαγορεύεται αυστηρά σε όλα τα ευνομούμενα κράτη του κόσμου.

Επίσης δεν υπάρχει η παραϊατρική ειδικότητα του συμβούλου μητρικού θηλασμού που υπάρχει στο εξωτερικό.

Τέλος μέσα στην σημερινή ελληνική κουλτούρα ο θηλασμός δεν είναι η φυσική συνέχεια μετά τον τοκετό γιατί οι σημερινές γιαγιάδες, σε μεγάλο ποσοστό, δεν έχουν θηλάσει τα παιδιά τους και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις υποψήφιες θηλάζουσες μητέρες. Με όλα αυτά εναντίον, ξεκινάει μετά τον τοκετό ένα ποσοστό 80% των μητέρων να θηλάσει και το ποσοστό αυτό πέφτει ραγδαία στο 2ο μήνα για να φτάσει στο απαράδεκτο ποσοστό του 4% αποκλειστικού θηλασμού στο πρώτο εξάμηνο της ζωής. Ποσοστό που δείχνει μια κοινωνική παθολογία που πρέπει άμεσα να αλλάξει.

«Φορέστε» το μωρό σας!

Η μητέρα πρέπει να κρατά το μωρό στην αγκαλιά της, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μωρό δεν «κακομαθαίνει»...

Ο άνθρωπος ανήκει στα είδη της συνεχούς επιτήρησης των μωρών του σε αντίθεση με άλλα βιολογικά όντα.

Ο λαγός, για παράδειγμα, ανήκει στα είδη της διαλείπουσας επιτήρησης, δηλαδή αφήνει το μωρό του στη φωλιά και πάει να βρει τροφή. Για το λόγο αυτό το γάλα του περιέχει πολλά λιπαρά, για να κρατάει χορτασμένο το λαγουδάκι μέχρι η μητέρα του να επιστρέψει. Το γάλα του ανθρώπου είναι φτωχό σε λιπαρά και ευκολόπεπτο, για να πεινάει συχνά το μωρό και έτσι η μητέρα του να τόχει συνέχεια κοντά της.

Το αντανακλαστικό του δραγμού είναι ένα αρχέγονο αντανακλαστικό που εξαφανίζεται καθώς ωριμάζει το νευρικό σύστημα του μωρού (ζητήστε από τον παιδίατρο να σας το δείξει στο νεογέννητο μωρό σας). Το αντανακλαστικό αυτό μας θυμίζει τον γαντζωμένο στο τρίχωμα της μάνας του πρώτο άνθρωπο. Κάθε μητέρα πρέπει να το κατανοήσει:

η φυσική και αυτονόητη θέση του μωρού δεν είναι η κούνια του, αλλά η αγκαλιά της μητέρας του κοντά στο μαστό της.

Στις υπό ανάπτυξη χώρες οι γυναίκες όταν δουλεύουν κουβαλάνε μαζί τους μέσα σε ειδικό μάρσιπο τα θηλάζοντα μωρά τους. Τα τελευταία χρόνια στο δυτικό κόσμο άρχισε να εξαπλώνεται αυτή η ιδέα και διαφημίζεται με το σλόγκαν: “wear your baby”.

Η Αμερικανίδα για παράδειγμα δακτυλογραφεί στο γραφείο της έχοντας το μωρό της στον ειδικό μάρσιπο που το κρατά σε επαφή με το σώμα της. Ο μάρσιπος αυτός επιτρέπει στο μωρό να θηλάζει όποτε θέλει. Στην Ελλάδα το“wear your baby”είναι ακόμα μακριά. Εξάλλου έχουμε τα χαμηλότερα ποσοστά θηλασμού στον ευρωπαϊκό χώρο. Ας το εφαρμόσουμε όμως στην καθημερινότητα μας μέσα στο σπίτι.

Η μητέρα πρέπει να περιορίζει, όσο το δυνατό περισσότερο, τις απασχολήσεις της στο σπίτι, για να έχει χρόνο για το μωρό της. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σε όλες τις ηλικίες, αλλά ιδιαίτερα τους πρώτους 6 μήνες της ζωής, που το μωρό βρίσκεται σε κατάσταση ψυχικού συγκυτίου με τη μητέρα του, δηλαδή αδυνατεί να ξεχωρίσει το εγώ του. Ο αποχωρισμός της τού προκαλεί στρες και ανασφάλεια.

Μαρία –Αδαμαντία Μαλλιαρού

Δημοσίευση

Κορίτσια, θέλω να υπενθυμίσω την Οδηγία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που συνιστά θηλασμό για το δύο πρώτα χρόνια και τονίζει ότι μπορεί να συνεχίζεται και μετά το δεύτερο χρόνο της ζωής. Για τα χαμηλά ποσοστά του θηλασμού στη χώρα μας ευθύνονται οι γυναικολόγοι, οι μαίες και οι παιδίατροι. Αυτοί παραπληροφορούν και αποθαρρύνουν (συνήθως, όχι πάντα) τις μητέρες από το θηλασμό.

Και θυμίζω : Το εξάμηνο αφορά στον αποκλειστικό θηλασμό (6-8 μήνες για την ακρίβεια). Μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών οι οδηγίες τόσο της ΠΟΥ όσο και της Αμερικανικής Εταιρείας Παιδιατρικής είναι να συνεχίζεται ο θηλασμός για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για όποιον θέλει να δει τί λέει μια πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού σχετικά (κα Αγλαϊα) ας δει τα θέματα "Αποκλειστικός Μητρικός Θηλασμός"

και "3ων ετών και θηλάζει".

Επίσης (και πάλι) συνιστώ το βιβλίο της Άννας Πατσούρου "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" ελληνίδας παιδιάτρου , πιστοποιημένης συμβούλου θηλασμού και μητέρας που θήλασε τις δίδυμες κόρες της για χρόνια (διόμισυ τη μία και τρεισίμισυ την άλλη).

Ο θηλασμός δεν σταματά στους έξι μήνες. Έξι μήνες είναι το διάστημα που συνίσταται για αποκλειστικό θηλασμό.

Αυτά για τις νέες μανούλες, με τις καλύτερες ευχές μου!

Δημοσίευση

τjovanna έγραψε:

distixws den mas erxontai ola opws ta theloume kai egw ithela na thilasw para poli...alla den eixa katholou thiles..ti eidiko pira gia na mou tis trabiksei eksw ti to mixanima pou trabaei to gala..epatha mastitida kai isixasa...an kai oi maies erxotane na me boithisoune o mikros na min thelei me tipota na me sprwxnei to stithos na klaiei...itan oi diskoles ebdomades tis zwis mou den mporousa na xarw to mwro mou...:(..kai kserw oti tha poune polles oti den prospathisa poli alla den einai etsi
τζοβαννα μου δεν νομιζω οτι πρεπει να δωσεις αναφορα η να σε απασχολει το τη θα πει η καθε μια μεσα απο το φορουμ.Ηθελες να θηλασεις αλλα ειχες καποιο προβλημα νομιζω οτι αυτο ειναι αποδεκτο .Και εγω ηθελα να θηλασω αλλα δεν μπορουσα δεν ειχα καθολου γαλα τοηξερα μου το ειχαν πει αλλα προσπαθησα επαθα καταθλιψη ενιωθα χαλια και τελικα με βοηθησε πολυ ο γυναικολογος μου μου εξηγησε οτι το ιδανικο θα ηταν να θηλασω αλλα πο τη στιγμη που δεν γινοταν θα ηταν κριμα να αφησω το μωρο να ταλαιπωρειτε να κλαιει γιατι πειναει . Εγω δεν εχω τιποτα εναντιον στα γαλατα του εμποριου σαφως και ειναι υποκαταστατα του μητρικου αλλα αν δεν γινετε αλλιως τι να κανουμε ; δηλαδη το γεγονος τι δεν θηλασες σε κανει λιγοτερο καλη μητερα; Δεν μπορω να ακουω τετοια κουλα και μαλιστα απο μορφωμενους ανθρωπους.Σαν μητερες πρεπει να κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας και εγω δεν θεωρω οτι ειναι σωστο να ταλαιπωρω ενα μικρο μονο και μονο για να του δωσω μητρικο γαλα .Οπωσ επισης μπορω και να καταλαβω τις γυναικες που δεν θελουν να θηλασουν ειναι δικαιωμα τους οπως δικαιωμα ειναι και της καθε μιας να το θηλασει για οο καιρο θελει .Ας σταματησει καποια φορα αυτο να κρινουμε την αγαπη μας για τα παιδια και την ικανοτητα μας για να γινουμε μητερες απο το αν θηλασαμε η οχι και απο το αν γεννησαμε με καισαρικη η φυσιολογικα.
Δημοσίευση

κοριτσια καλα τα λεει η γεωργια ...μακαρι ολες μας να μπορουσαμε και να ειχαμε την υπομονη να θηλασουμε...αλλα δεν υπαρχει ενημερωση καθολου...η ξαδερφη μου θηλασε και τα δυο της παιδια μεχρι 3 χρονων...και δεν το μετανιωσε καθολου...φιλακια

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Γειά και από μένα!

Λοιπόν το πόσο ταλαιπωρήθηκα αυτές τις μέρες με τον θηλασμό είναι να μην το θυμάμαι. Πέρασα μια μαστίτιδα και πήρα ΠΟΛΛΑ φαρμακα. Το θέμα είναι ότι το παιδί δεν θέλει το στήθος μου και γενικά κάθεται και παίζει και δεν τρώει σωστά. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί μετά από όλα αυτά το γάλα μου και η μικρή να πεινάει.

Αντλώ με το θήλαστρο κάθε 2ωρο κοντά 75-85ml και από τα δύο στήθη και η μικρή είναι 1 μηνός. Της το δίνω με το μπουκάλι για να ξέρω τι τρώει αλλά έχει αρχίσει να με ανησυχεί πολύ αυτή η ιστορία.

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο θηλασμός μου και με έχει πιάσει φόβος ότι οι καλές μέρες που πλημμύριζα από γάλα δεν θα ξαναρθούν.

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Ας σώσουμε ένα παιδάκι από το γάλα του εμπορίου! Τι άλλο να κανω πια;

Αθηνά ποιο θήλαστρο εχεις ? Γιατι το μωρο δεν θέλει το στηθος ? Τι σημάδια σου έδειξε ?

Δημοσίευση

katrina έγραψε:

Gina γεια σου και ευχαριστώ πολύ! Ήσουν αρκετά κατατοπιστική! Φαντάζομαι ότι οι στιγμές είναι ωραίες και το μωρό νιώθει ασφάλεια αλλά θεωρώ ότι ίσως η υπερβολική προσκόλληση δεν είναι υγεία. Το ψάχνω τελευταία αλλά δεν μπορώ να συμπεράνω κάτι. :huh: Παρακολουθώ όμως και την ξαδέρφη μου που θηλάζει πάνω από χρόνο και το αγοράκι έχει γίνει ''το παιδί της μαμάς''.:ohmy: Σαφώς το γάλα της μαμάς είναι αναντικατάστατο αλλά θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι. Προσωπικά θέλω να το θηλάσω αλλά δε νομίζω ότι θα ξεπεράσω το 6μηνο.:( Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.:)

Η προσκόλληση ειναι ενα φυσιολογικό σταδιο στην ανάπτυξη του μωρου . Ολα τα υγιή μωρά ανεξάρτητα τι γαλα πινουν , περνουν σταδιο προσκόλλησης στην "μαμα" . (μαμά για το μωρό μπορει να ειναι οποιοδήποτε προσωπο το προσέχει και ειναι μαζί του ολη μερα ) .

Ο θηλασμος δεν δημιουργεί προσκόλληση στα μωρά ουτε τα κανει "μαμακιδες" . Αν δεις και σε αλλα φορουμ , ίσως και σε αυτο εδω , θα δεις μητέρες που δεν θηλάζουν αλλα τα μωρά τους ειναι "πάνω τους"/

Ας μην ξεχνάμε επισης οτι οι ηρωες της επανάστασης Κολοκωτρώνης , Μακρυγιάννης κλπ θηλασαν για τουλάχιστον 5 χρονια ο καθένας . Σας φαινοντε για "μαμακιες " ?:blink:

Δημοσίευση

Γεωργία πολύ καλό το άρθρο σου! Είχε νέες πληροφορίες που πραγματικά αγνοούσα. Ευχαριστούμε! :cheer:

Lala ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ιδιαίτερα για τους ήρωες της επανάστασης δεν το γνώριζα αλλά αν το σκεφτείς είναι λογικό, λόγω των συνθηκών.:)

Δημοσίευση

LaLa εχω το νοσοκομειακο θηλαστρο της ameda το οποιο δεν με τρελαινει. Το παιδι οταν του βαζω το στηθος η παιζει η το διωχνει. Πεταξα τις θηλες σιλικονης και το παλευω χωρις αυτες. Το παιδι αντιδραει στην αλλαγη και της δινω μετα απο λιγο συμπληρωμα ειτε δικο μου ειτε ξενο.

• Προσθήκη...