Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Eiffel μη χάνεις ποτέ την ελπίδα... Εγω για αυτό γράφω και ξαναγράφω την εμπειρία μου..... γιατί πιστεύω πως κάποια άλλη κοπέλα ίσως διαβάσει και βοηθηθεί. Πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι να αντικρύσω το πρωτο θετικό τεστ εγκυμοσύνης..... Είχα τρελαθεί να κάνω σχεδόν κάθε μήνα χοριακη και τεστ πρόωρης ανίχνευσης  1-2 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο.... Να παίρνω αρνητικά αποτελέσματα...να κλαίω και να διαλύομαι... Σταμάτησα τα πάντα...χόμπυ.. δραστηριότητες... οτιδήποτε με ευχαριστούσε... Και ουσιαστικά έβαλα τη ζωή μου σε παρένθεση περιμένοντας να γίνει το θαύμα..

Και όσο το θαύμα δε γινόταν, ούτε φυσιολογικά, ούτε με τη βοήθεια των γιατρών, άρχισα να μελαγχολω... Και έπειτα να θλίβομαι....τόσο που η καθημερινότητα μου είχε γίνει αγώνας... Τιτάνια προσπάθεια να παριστάνω στους γύρω μου τη χαρουμενη, τη χαμογελαστή, ενώ μέσα μου ήμουν κουρέλι... Θυμάμαι μέρες που έκλαιγα από το πρωί ως το βράδυ... Ιδιαίτερα όταν με έπαιρναν από το κέντρο εξωσωματικής να μου πουν δυσάρεστα.... το στομάχι μου γινόταν κόμπος.....δεν έβγαινε η φωνή μου να μιλήσω στο τηλ. Τη στιγμή που κατάλαβα πως με μαθηματική ακρίβεια βάδιζα στο δρόμο της κατάθλιψης πήρα τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου.. Με συνεδρίες 1 φορά την εβδομάδα για 3 μήνες και φυσικά δική μου προσπάθεια καταφερα να επανέλθω .... Άρχισα να ανοίγω ένα μικρό παράθυρο να μπει λίγη αισιοδοξία στη σκέψη μου.... να ελπίζω ότι με επιμονή και με τη βοήθεια της εξωσωματικής ισως μπορέσω να γίνω κ εγώ κάποια στιγμή μανούλα...Εννοειται πώς πήρα τεράστια δύναμη και απο την πίστη μου η οποία ενισχύθηκε πολύ λόγω αυτής της κατάστασης...Πολλές φορές όταν κάτι είναι πάνω από τις δυνάμεις του ανθρώπου μας κάνει πολύ καλό να προσευχόμαστε και να σκεφτόμαστε πως μια ανώτερη δύναμη μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο.. Ετσι ισορροπησα ψυχικα...  Γιατί δυστυχώς μεχρι τοτε είχα χάσει την ελπίδα...    Και πάλι βέβαια η φυσιολογική σύλληψη μου φαινόταν κάτι σαν σενάριο από ταινία.... θεωρούσα οτι   "αποκλείεται να τύχει σε εμένα...".  Τελικά οπως αποδείχτηκε  τίποτα δεν είναι αδύνατον...!

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η Eiffel είπε:

Πέμπτη ημέρα ξεκίνησα

Θα συμφωνήσω Με την @Love13 ότι δεν κάνουμε κάθε μήνα την ίδια μέρα ωοορηξια,,, μπορεί να κανείς αργότερα και να είναι πιο μεγάλος ο κύκλος σου... 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Eiffel είπε:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια.

@Gelie είμαι σε αυτήν ακριβώς τη φάση, ότι έχω χάσει την ελπίδα και την πίστη στο σώμα μου. Ίσως γιατί έχω κουραστεί και σωματικά και ψυχικά.

Υπομονή και πίστη κορίτσι μου!!!  Θα έρθει.., εξετάσεις έχετε κάνει καλή μου; 

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η Love13 είπε:

Εσεις πόσο καιρό προσπαθείτε?? Εμεις 8 μήνες περίπου. Και εμένα όλο θα έρθει λέει. Πιστεύει ότι δεν θα έχει κάτι και είναι όλα καλά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις 

Εμείς γύρω στα 2 χρόνια είχαμε ελεύθερες επαφές οχι ομως στοχευμένες. Τον τελευταίο χρόνο ήταν λιιιγο πιο στοχευμένο από μένα καθώς έκανα τα τεστ και αφού δεν ήρθε, στους 9-10 μήνες πήγα για εξετάσεις ορμονολογικες στην αρχή κ μετά τα υπόλοιπα..

Δημοσίευση

@Eiffel δεν ξερω πόσο καιρό προσπαθείς.. ποσο το έχεις ψάξει ιατρικά, ουτε πόσο γρήγορα αρχισεις να απογοητεύεσαι.. Θα σου πω όμως να προσπαθήσεις να μην χάνεις το κουράγιο σου... Γιατί αν είσαι καταβεβλημένη ψυχικά, είναι σαν να μπλοκάρεις σε κάποιο βαθμό από μόνη σου τον οργανισμό σου..

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την άποψη ότι το άγχος ή στενάχωρα  φταίνε  για όλα όπως μου έλεγαν και εμένα.... Δεν μπορεί να είναι πάντοτε μόνο αυτές οι αιτίες , αλλά έρχονται δένουν μαζί με άλλα μικρά ή μεγάλα θέματα που υπάρχουν.. και ετσι σίγουρα δυσκολεύει το πράγμα!!! Ο ψυχολόγος μου είχε πει πως είναι αδυνατόν να μην στεναχωριέται μια γυναίκα που θέλει τόσο πολύ την μητρότητα και αυτή για κάποιο λόγο αργεί... ομως το σημαντικό είναι η στεναχώρια αυτή να μην ισοπεδώνει τα πάντα.....να επιτρέπει κάποιες αισιόδοξες σκέψεις που δίνουν δύναμη.. Η απογοήτευση είναι ο χειρότερος σύμβουλος!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγω είμαι λίγο στο τρέξιμο αυτές τις μέρες άρχισε παιδικό η μεγάλη και είμαστε στην βδομαδα προσαρμογής ευτυχως της άρεσε και θέλει να πηγαίνει λίγο με τους κανόνες τσινάει θέλει να κάνει τα δικά της (αναμενόμενο 😂) αλλά πιστεύω σε λίγες μέρες θα μπορέσει να το καταλάβει.. άρχισα να ετοιμάζω και το δωμάτιο τους σιγά σιγά γιατί δεν είχα φτιάξει το καθυστέρησα αρκετά  @Elli13 μου συγχαρητήρια για το δεύτερο κοριτσάκι σας !! Θυμάμαι ο άντρας σου (όπως και ο δικός μου ) ήθελαν και το δεύτερο κορίτσι  💕 θα είναι οι καλύτερες φίλες θα το δεις !!! εμένα η μεγάλη μου λέει τώρα θέλει και άλλη μπεμπα 😂🫣 λέω μήπως θέλεις μπέμπη ; Όχι… μπεμπουλα λέει … πάμε ; Με ρωτάει.. που της λέω ; Να πάρουμε μου λέει … καλά λέω θα πω τον μπαμπά να πάμε να πάρουμε 😂 με το καλό το μωράκι σας ! Κοιλιτσα έχεις κάνει ;  Εμένα στην δεύτερη φάνηκε νωρίς.. @Eliza Kats μου στεναχωρέθηκα που δεν προχώρησε αλλά τουλάχιστον έγινε νωρίς και από μόνο του και δεν ταλαιπωρήθηκες θα περιμένεις σιγά σιγά να αδιαθετήσεις και θα έρθει σύντομα ξανά!! Να ξεζουμίσεις τον σύζυγό και πάλι 🥰 Εγώ αδιαθέτησα για δεύτερη φορά αλλά άργησε πολύ να μου έρθει η πρώτη περίοδος ήταν 12/1 και η δεύτερη 12/3 άρχισα έχω βαριές περιόδους που γενικά δεν ήμουν έτσι πριν τέλος πάντων ίσως στρώσει μετά που κόψω τον θηλασμό  ΥΓ συγγνώμη για το σεντόνι είχαμε μέρες να σας γράψω 🥰
    • Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι σου ❤️❤️❤️❤️ ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι τα έχετε βάλει όλα σε σειρά!    Κ εμείς αυτό ελπίζω να κάνουμε γιατί έχω άλλα δύο μικρά παιδάκια κ πολύ τρέξιμο να μας περιμένει.    σαφως η επιστήμη έχει προχωρήσει κ αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι!  Απλά στην περίπτωση του μωρού μου είναι πολλά τα προβλήματα μαζεμένα άρα θέλουμε να βρούμε κυρίως την αιτία γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαιο! Μας είπαν να ψαχτούμε κ για θρομβοφιλια (εφόσον κάποιο σύνδρομο ή κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί)    Ολα θα μπουνε σε τάξη. Ήδη την τέταρτη θα τρέξουμε για την καρδούλα του κ την ταχύπνοια στο νοσοκομείο να κάνουμε εξετάσεις κτλ.    υγεία να έχουν κ μακάρι τα μόνα θέματα κ προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τ παιδάκια μας να είναι επιλύσιμα. 💪🏽    Σ ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες βοηθάει να διαβάζω εμπειρίες κ άλλων μητέρων κ παιδιών ❤️ μένω στο εξωτερικό αλλιώς θα σου έστελνα για τους γιατρούς που πήγες! Όμως είμαστε πολυυυ μακριά! 
    • @annie! Η εξωσωματική μας έφθειρε πολύ νομίζω.. ενώ τώρα που έχουν λίγο πολύ μπει όλα σε μια σειρά πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα.. Από τη στιγμή που έχει φύγει από το μυαλό μου το θέμα μωρό θα πάνε καλά τα πράγματα. Πλέον κάθε επαφή θα είναι για ευχαρίστηση και μόνο.. Τα μωράκια είναι εκεί στη Fivi και μας περιμένουν όποτε μας το επιτρέψει ο γιατρός.. Υπάρχουν ευκαιρίες, αν δώσει ο Θεός καλώς, αν δεν δώσει πάλι έχει καλώς..!  Ο Θεός μου τον έστειλε τον άντρα μου, δώρο δικό του είναι, οπότε μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι της συζυγίας, μαζί θα το τελειώσουμε.!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...