Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις On 15/1/2021 at 11:01 ΜΜ, ο/η Mantarini είπε:

ααα κοριτσάκι σας είπε?? τι ωραια... θα έχεις ένα και ένα... με το καλο κοπέλα μου!!

όσο για τον ύπνο και εγώ συνήθισα πλεον.. εχτές είχε ξυπνήσει και ο αντρας μου και καθόμασταν στο κρεβάτι και γελούσαμε με τα καμώματα της...τι να κάνεις... αν δεν το διακομοδίσουμε λιγο  θα κλαίμε απο τα νευρα της αυπνίας

Μπράβο που γελάτε κορίτσι μου. Εδώ πλέον δεν την παλεύω. Χθες ξύπνησε 12 το βράδυ κ ως τις 4 έπαιζε. Γενικά ανήσυχη στον ύπνο. Κ ξυπνάει Ανα 1-2 ώρες το πολύ πλέον. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η despoina46 είπε:

Μπράβο που γελάτε κορίτσι μου. Εδώ πλέον δεν την παλεύω. Χθες ξύπνησε 12 το βράδυ κ ως τις 4 έπαιζε. Γενικά ανήσυχη στον ύπνο. Κ ξυπνάει Ανα 1-2 ώρες το πολύ πλέον. 

Πόσο είναι τώρα? Περπάτησε? Βρεφικό πάτε? 

Δημοσίευση
στις πριν 43 λεπτά, ο/η despoina46 είπε:

Είναι 13 κ έχει έναν μήνα που περπατάει. Βρεφικό όχι, θα δη στείλω Σεπτέμβριο. Εσείς;; 

Εμένα 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα περπατάει με πιο άνεση... Πριν έκανε μόνο βήματα... Εγώ λέω να τον ξεκινήσω Φεβρουαρίο. Για να ξεκουράζομαι. Κ μπας κ κουράζεται κ εκείνος κ κοιμάται.. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Starrr είπε:

Εμένα 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα περπατάει με πιο άνεση... Πριν έκανε μόνο βήματα... Εγώ λέω να τον ξεκινήσω Φεβρουαρίο. Για να ξεκουράζομαι. Κ μπας κ κουράζεται κ εκείνος κ κοιμάται.. 

Πόσο σου ξυπνάει τη νύχτα; 

Δημοσίευση
στις πριν 58 λεπτά, ο/η despoina46 είπε:

Πόσο σου ξυπνάει τη νύχτα; 

Ανάλογα. Μπορεί κ 30 φορές..... Και την ημέρα μες την γκρίνια. Μες την υπερένταση... Τάσεις αυτοκτονίας. Κρεμιέται στα φωτιστικά. 🤣😂 Θέλει να τα ρίξει όλα. Κ το μεσημέρι. Κοιμιζω κ ξανά κοιμιζω όπως οτ βράδυ. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Starrr είπε:

Ανάλογα. Μπορεί κ 30 φορές..... Και την ημέρα μες την γκρίνια. Μες την υπερένταση... Τάσεις αυτοκτονίας. Κρεμιέται στα φωτιστικά. 🤣😂 Θέλει να τα ρίξει όλα. Κ το μεσημέρι. Κοιμιζω κ ξανά κοιμιζω όπως οτ βράδυ. 

Αχ απορώ κορίτσι μ πως αντέχεις κ είσαι κ έγκυος. Κ μένα δύσκολη περίπτωση κ η γκρίνια δεν λέει να τελειώσει 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η despoina46 είπε:

Αχ απορώ κορίτσι μ πως αντέχεις κ είσαι κ έγκυος. Κ μένα δύσκολη περίπτωση κ η γκρίνια δεν λέει να τελειώσει 

Ευτχυως του έχουμε κρεβάτι μοντεσσορι.. Έχουμε κ πλαστικά παζλ στο δάπεδο του. Βάζω κ μαξιλάρι του καναπέ. Εχωκ δίπλα κουβερτούλα καναπέ... Κ στα δύσκολα σκεοαζομαι κ παίρνω εκεί έναν υπνάκο.... 🙄

• 4 months later...
  • 2 months later...
Δημοσίευση
στις On 10/6/2021 at 12:59 ΠΜ, ο/η Mantarini είπε:

Κορίτσια τι κάνετε?? πως είστε?? εχω πολύ καιρό να μπω να δω τα νέα σας... τα ζουζούνια σας τι κάνουν?? 

Καλε ποσο καιρό έχουμε να γραψουμε;;;πω πω,μας έχουνε πάρει τα μυαλά τα ζουζούνια μας!!!εμείς μεγαλώνουμε,και μιλάμε,λέμε χρώματα,αριθμούς,μαμα,μπαμπά,γιαγια,κακα,μαμ,γάλα,κουνια μπελά,μπάλα,καλό μαμα,κιαλο,νανι,φτάνει,πάει,πόρτα,τσισα,πουφ κακα(για τα σκουπίδια)νερό,τατατα(πατατα)και πολλά πολλά άλλα που δεν μπορώ να τα γράψω όλα😊για την ηλικία της λέει πάρα πολλά και οσο κουκουβάγια και να ακούγομαι,όντως λέει πάρα πολλά κοριτσια,σε κανα δύο μήνες ακομη θα πιάνουμε και συζήτηση που λέει ο λόγος!😍όλη μέρα τρέχει,παίζει και γενικά την λατρεύουμε και έχει αλλάξει την ζωή μας,είναι η ευτυχία μας❤εσάς πως πάνε τα μωρακια σας;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τις λεπτομερείς πληροφορίες όπως πάντα 🤩 βρήκα τα μαχαιροπίρουνα της ezpz σε προσφορά στο Αμαζον οπότε λέω να τα παραγγείλω να δοκιμάσουμε γιατί έχουμε και το ανοιχτό ποτηράκι της ίδιας εταιρείας και είμαστε ευχαριστημένοι.  Τώρα για το γάλα που λες, έχει ήδη σταματήσει τη φόρμουλα και πίνει αγελαδινό μερικές μέρες αφοτου χρονισε.. Τότε δε το σκέφτηκα κι απλά του το προσφερα στο μπιμπερο όπως κάθε άλλο γάλα. Θα δοκιμάσω σ' αυτό το ποτηράκι με το καλαμάκι να δούμε... Θα κάνω το πείραμα αύριο το πρωί - σ' αυτή τη φάση πίνει δύο φορές γάλα, το πρώτο μόλις ξυπνήσει και το δεύτερο πριν κοιμηθεί.  Επίσης μιας και λέμε για το γάλα, πρόσφατα διάβασα ότι είναι προτιμότερο το κατσικίσιο απ' το αγελαδινό... Πφφφ όλο νέες πληροφορίες, πραγματικά νιώθω πελαγωνενη ώρες ώρες... Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να του βάλω κατσικίσιο στο ποτηράκι με το καλαμάκι; Χμμ κάπως να τα διαφοροποιησουμε όπως είπατε κι εσύ, κι έτσι να ξέρει τι να περιμένει απ' το κάθε δοχείο.
    • Εσένα κοριτσάκι μου πως είναι τα μωρά σου; Πως τα πάτε; Τα νέα σας;!
    • 🤣🤣 Όχι όχι.. είναι πρόβλημα αυτό συμφωνώ..!!.. εδώ βγαίνουμε βόλτα και της αφήνω το μπουφανακι ανοιχτό για να φαίνεται το outfit.. 🤣🤣 Σόκκ!! Αυτό πως το καταφέρνετε;!! Τι ώρα ξυπνάει το πρωί;! Δεν τον κοιμιζεις καθόλου το μεσημέρι;! Όχι η δικιά μου δυστυχώς αν ξυπνήσει ενδιάμεσα σου λέω είναι σαν με εξτασι σε ραιβ πάρτυ σε δευτερόλεπτα.. αν ξυπνήσει δηλαδή το έχεις χάσει το παιχνίδι.. και με συγκοιμηση στα σκοτάδια κλπ εννοώ.. Μωρέ και εμείς έχουμε ρουτίνα.. και προσπαθώ να τηρούμε τις ώρες κόβοντας ένα 15' περίπου τη μέρα για να της το φέρω σιγά σιγά πιο πίσω ώστε να κοιμάται μετά και νωρίτερα το βράδυ.. και πάει πολύ καλά, δηλαδή 1 τώρα είναι επιτυχία για εμάς σκέψου κοιμόταν ~5.. αλλά αν δεν χέσει αυτό το παιδί το βράδυ δεν κοιμάται με τίποτα!! Το πρόγραμμα της ουσιαστικά στηρίζεται στο χέσιμο..🤭🤭 με το που κάνει κακά της το βράδυ, την αλλάζω και γεια σας, ξεραίνεται! Αν δεν κάνει κακά της σηκώνει το τόπο μέχρι να χέσει ουσιαστικά.. Πριν μερικές μέρες έκανα το λάθος να την αφήσω να κοιμηθεί 7:30 που νυσταζε, για κανά 20' έλεγα.. δεν ξύπναγε με τίποτα όμως!! Οπότε κάναμε skip αναγκαστικά το βραδινό και λέω κάτσε μήπως το πάει σερί.. ε 12:03 ακριβώς όμως (!!) σηκώθηκε και ξανακοιμηθηκε ~6:30-7 το πρωί.. 😩 δεν τα κάνουν αυτά τα λάθη με τούτην.. αν πάλι προσπαθήσω να την κοιμησω με το ζόρι νωρίτερα από τις 12(με κλάματα εννοείτε ουρλιαχτά να χτυπιέται κλπ, αν και δεν το θέλω αυτό για πολλούς λόγους αλλά το έχω δοκιμάσει), δεν υπάρχει περίπτωση, θα σηκωθεί γύρω στις 3-4 το ξημέρωμα και δεν θα ξανακοιμηθεί μέχρι το πρωί.. και τώρα που κοιμάται 1 όμως, 8 το πρωί με το ρολόι είναι όρθια και προσπαθεί να κατέβει από το κρεβάτι..🥴🙃 εγώ σέρνομαι βέβαια.. αλλά θέλω να σου πω δεν είναι ότι κοιμάται μέχρι αργά.. οπότε και εγώ δεν ξέρω πως βρίσκει την ενέργεια.. θα τα καταφέρουμε όμως σιγά σιγά 💪 θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι να το φέρω κατά τις 11 να κοιμάται το αργότερο.. ελπίζω να μην μας προλάβει μόνο το επόμενο sleep regression μέχρι τότε..🙃 μου λείπει τόσο πολύ όταν κοιμόταν 10 και σηκωνόταν 6..🥹🥹 Αν και για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται κάπως "σκληρό" το 7:30 για ύπνο.. δεν ξέρω.. το ιδανικό μου θα ήταν να κοιμάται γύρω στις 10-10:30, να σηκώνεται εκεί γύρω στις 7 και να κοιμηθεί για μεσημέρι γύρω στις 2.. δεν τα έχω όλα όμορφα τακτοποιημένα στο μυαλό μου όμως;! 🤪😂 Ωω κατάλαβα! Ναι πιστεύω και εγώ μέχρι 18 μηνών το παιδί δεν θα το προλαβαίνετε!! 🤭 Είναι νωρίς ακόμα μωρέ.. αλλά αφού σας έστειλε η γιατρός σας, καλά κάνατε και πήγατε! Υπάρχουν και κάτι όργανα εσωτερικού χώρου πχ ξύλινος σουηδικός τοίχος, γυμναστήριο 6σε1 Μοντεσσόρι και διάφορα άλλα παρόμοια, δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσουν πχ; Πάντως το έχω ακούσει και εγώ αυτό για το βάρος από μια φίλη μου που ήταν η κόρη της έτσι μπαμπατσικο μωράκι.. αλλά όταν περπάτησε δεν τη σταματαγες!! 😂😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...