Μετάβαση σε περιεχόμενο

Παλίνδρομη κύηση και φαρμακευτική αντιμετώπιση


Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σε όλες τις κοπέλες,

Βρήκα το κουράγιο να γράψω για τη δυσάρεστη εμπειρία μου.. Ενω είχα δει στον πρώτο υπέρηχο (6 εβδομάδων και 4 ημερών) ότι η καρδιά του εμβρύου χτυπούσε, στον δευτερο υπέρηχο (8 εβδομάδων και 4 ημερών) μου ανακοινώθηκε ότι ενώ σε μέγεθος το έμβρυο είχε φτάσει να είναι ηλικιακά 8 εβδομάδων η καρδιά του δεν φαινόταν να χτυπάει πια. 

Δεδομένου ότι τον υπέρηχο τον έκανα σε ιδιωτική κλινική, γιατί εδώ στη Δανία ο πρώτος υπέρηχος που προσφέρεται απο το κράτος γίνεται στις 12 εβδομάδες, έπρεπε να πάω στον γενικό γιατρό να ενημερώσω και εκείνος με παρέπεμψε αμέσως στο δημόσιο νοσοκομείο όπου μου έγινε άλλος ένας υπήρηχος και οι γιατροί επιβεβαίωσαν τη διάγνωση της ιδιωτικής κλινικής. 

Οι γιατροί μου έδωσαν 2 επιλογές, ή μπαίνω μέσα για απόξεση ή το αντιμετωπίζουμε φαρμακευτικά και εαν σε μια εβδομάδα δεν έχω καθαρίσει εντελώς τότε θα με βάλουν μέσα για να γίνει η επέμβαση. Επέλεξα να πάρω τα χάπια και να αποβάλλω σπίτι. Μου έδωσαν πρώτα ένα χάπι που σταματάει την παραγωγή της προγεστερόνης και την επόμενη πήρα παυσίπονα μαζί με αντιεμμετικά και μετά 4 κάψουλες ενδοκολπικές. Μέσα σε λίγες ώρες έιχε ξεκινήσει η αιμοραγία και απέβαλλα. Δεν είχα φριχτούς πόνους, θεωρώ τα παυσίπονα έπαιξαν μεγάλο ρόλο αλλά ήμουν σωματικά ένα ράκος. Θυμάμαι απο την ταλαιπωρία με πήρε ο ύπνος στο κρεβάτι το μεσημέρι. Σήμερα, ακριβώς 6 ημέρες μετά την αποβολή, έχω λιγο άιμα ελαφριάς περιόδου και οι κράμπες έχουν πλέον σταματήσει. Αυριο, θα μου γίνει επανεξέταση και θα κοιτάξουν εαν έχουν μείνει μέσα υπολλείμματα εγκυμοσύνης. 

Περιττό να πω πως νιώθω, δεν έχω πλεον λόγια να πω πως νιώθω.. το μόνο που ελπίζω ειναι να είναι όλα καλα και να μπορέσω σύντομα να ξαναπροσπαθήσω. Τον Δεκέμβρη γίνομαι 35 και έχω προς το παρόν στην πλάτη μου μία έκτοπη εγκυμοσύνη και μια παλίνδρομη.. Ελπίζω. ο Θεός να μας χαρίσει ένα μωράκι στην τρίτη μας προσπάθεια... 

Όποια κοπέλα έχει παρόμοια εμπειρία παρακαλώ ας μου γράψει.. θα χαρώ να διαβάσω περιστατικά και ιστορίες επιτυχίας.

 

Καλό απόγευμα να έχετε..

Δημοσίευση

Κοριτσι μου λυπάμαι ..το περασα και γω και πολλες από μας εδώ μέσα δυστυχως..και γω στον δευτερο υπερηχο ανακάλυψα τα κακά μαντατα ..με φαρμακευτικη αγωγή και παρακολούθηση με υπερηχους και πολύ υπομονή περιμενα μεχρι που καθαρισα εντελως ..Πονους δεν ειχα ουτε και γω  παρα την αιμορραγία που κράτησε λίγο παραπάνω από μια κανονικη περιοδο..Ξερω είναι δυσκολο αλλα προσπαθησε να μην κλειστεις στον εαυτο σου ..και γω ημουν χάλια,ειναι φυσικο... και εχω να πω ότι με βοηθησε το φορουμ και πολλες κοπελες με τις οποιες μιλησα που ειχαν περασει το ιδιο ...ευχομαι να κλεισει γρηγορα η πληγη σου και το μωρακι θα ερθει με το καλο ... ?

Δημοσίευση

Λυπάμαι πολύ που το ταξίδι σου προς τη μητρότητα ξεκίνησε με δύο τόσο τραυματικές εμπειρίες. Σκεφτόμουν από χτες να σου γράψω, αλλά είναι ψυχοφθόρο, από την άλλη δεν ήθελα να νιώσεις μόνη. 

Οπότε θα περιοριστώ σε ευχές... Κάτι είναι κι αυτό, ε;

Κουράγιο και σου εύχομαι να μείνεις πολύ γρήγορα έγκυος και να είστε τυχεροί και να γυρίσετε στο σπίτι με ένα υγιές μωράκι. Θα είναι ένα double rainbow baby! ???

Δημοσίευση
στις On 20/9/2019 at 1:21 ΜΜ, ο/η wild lavender είπε:

Λυπάμαι πολύ που το ταξίδι σου προς τη μητρότητα ξεκίνησε με δύο τόσο τραυματικές εμπειρίες. Σκεφτόμουν από χτες να σου γράψω, αλλά είναι ψυχοφθόρο, από την άλλη δεν ήθελα να νιώσεις μόνη. 

Οπότε θα περιοριστώ σε ευχές... Κάτι είναι κι αυτό, ε;

Κουράγιο και σου εύχομαι να μείνεις πολύ γρήγορα έγκυος και να είστε τυχεροί και να γυρίσετε στο σπίτι με ένα υγιές μωράκι. Θα είναι ένα double rainbow baby! ???

Ευχαριστώ πολύ...

νομίζω κάθε μέρα ότι το ξεπερνάω αλλα και πάλι πεφτω ψυχολογικά και δεν ξερω τι μου συμβαίνει. Ελπιζω να μου χαμογελάσει η τυχη συντομα..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μήπως οι φίλες σου λίγο υπερβάλλουν? Κι εγώ φυσιολογικά γέννησα και πόσες ακόμα γυναίκες και δεν μας έκοψαν από πάνω μέχρι κάτω. Η καισαρική είναι μια επέμβαση ρουτίνας ναι μεν αλλά επέμβαση παρόλα αυτά και μετά μπορεί να δημιουργηθούν συμφυσεις στη μήτρα. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο πλανήτης αποδοκιμάζει τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα. Φυσικά κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάποιος λόγος ψυχολογικής φύσης της μαμάς να καταφύγεις εκεί, αλλά εγώ δεν θα ένιωθα τόσο σίγουρη αν έλεγα σε έναν γιατρό θέλω καισαρική και εκείνος συμφωνούσε εύκολα χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια αλλά μην τα θεωρείς όλα εύκολα με την καισαρικη. Στον φυσιολογικό (εμένα ο γιος μου ήταν μπρος πίσω και με σακατεψε) η αποθεραπεία ήταν μια εβδομάδα και με υπόθετα βολταρεν δεν καταλάβαινα τίποτα. Στην καισαρική δεν μπορείς καλά καλά να σηκωθείς μόνη σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και πάλι εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις αλλά πάρε και καμιά άλλη γνώμη. 
    • Καλό μας μήνα κορίτσια μου σε όλες μας!!!!! Λοιπόν από καρότσια διπλά και εγώ αυτό έχω σταμπάρει και προς τα εκεί τείνω για αγορά!!Ηλικία ήταν από μηδέν μέχρι όσο?? Γενικά αν πάρω καρότσι προτιμώ να ναι από μηδέν μέχρι 2-3 που λογικά κπ εκεί θα κάτσουν μαξ λένε..Εγώ έχω και 2 μονά που μαε έχουν δώσει οπότε για αρχή αν χρειαστεί πες έχω ήδη ένα,απλά ναι το διπλό καροτσάκι το θεωρώ must.Από ύπνο στην αρχή που τα κοίμιζες εσύ?? Εγώ σκέφτομαι λίκνο για αρχή μέσα στο δωμάτιο μας και τα δυο για κανά χρόνο το κόβω κ μετά στο δωμάτιο τους κούνιες δυο κλπ σκέφτομαι όποτε αυτά θα τα αφήσω για πιο μετά ,δε ξέρω κιόλας.Θηλασμό θα το κυνηγήσω αρχικά και ότι βγει έχω πει. Ναι,ναι φτου φτου!!! Καλό μήνα! Εγώ για θήλαστρα έχω διαβάσει και ακούσει τα νοσοκομειακά και ειδικότερα τα διπλά είναι καλύτερα ειδικά για εμάς που θα έχουμε και αυξημένες απαιτήσεις ποσότητας..οπότε θα νοικιάσω λέω όταν έρθει η ώρα για κάμποσο με σκοπό σιγά σιγά να κάνω μόνο αποκλειστικό θηλασμό, γιατί είναι ακριβά κιόλας τα καλά, τα οικονομικά δε ξέρω πόσο αξιόπιοστα θα ναι. Διδυμοκαρότσι και εγώ τα δίπλα δίπλα προτιμώ και ψάχνω,είναι πιο βολικά να τα βλέπεις κλπ αν και ογκώδη,στο αμάξι μας δε θα χωράνε πιστεύω έχουμε σχετικά μικρά, για μακυρά θα παίρνω τα δυο μονά έχω πει αν είναι χαχα
    • Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που τελικά δεν προχώρησε το κατάλαβα από τα συμπτώματα. Είχα καφέ υγρά δύο μέρες και τώρα που ξανά προσπαθούσαμε δεν έβλεπα τίποτα ενώ δεν είχα περίοδο και έτσι πήρα έκανα τεστ και τώρα είμαι 5 μηνών. Καμία σχέση τα συμπτώματα που είχα την πρώτη φορά με τώρα ακριβώς τα αντίθετα οπότε μην αγχώνεσαι δεν είναι κάθε εγκυμοσύνη το ίδιο.
    • Όσες φίλες και γνωστές μου έχουν γεννήσει φυσιολογικά τους έχουν κόψει από πάνω μέχρι κάτω,και κάνουν έναν μήνα να πάνε φυσιολογικά τουαλέτα γιατί πονάνε από τα ράμματα. Ενώ καισαρική είναι ένα προγραμματισμένο χειρουργείο μετά υπάρχουνε ειδικά προϊόντα που βάζεις για καλύτερη επούλωση και αντίστοιχα ένα μήνα υπόθεση είναι και αυτό. Και σε φίλη μου που γέννησε πριν από έναν χρόνο έχει σχεδόν εξαφανιστεί το σημάδι.
    • Κορίτσια καλημέρα σε όλες και καλό μήνα να έχουμε! Είμαι στην 8η μερα μετα την ωορρηξία και οι προηγούμενες μέρες έχουν ως εξης: τις πρώτες μέρες μετα την ωορρηξία ειχα κάποιες μικρές ενοχλήσεις χαμηλά στην κοιλιά που όμως μου εχει συμβεί κ αλλες φορες οποτε το αποδίδω σε πόνους ωορρηξίας. Ωστόσο στην πορεία συνεχισα να εχω καποια πονακια με αποκορύφωμα χθες κ προχθές που ήταν πιο έντονα. Σήμερα όμως δεν αισθάνομαι τίποτα. Εχω μπερδευτεί.. ξερει καμια τι μπορει να συμβαίνει?
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...