Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!!Έχω γράψει και παλιότερα στο φόρουμ. Προσπαθώ περίπου δύο χρόνια με τον άντρα μου για παιδί. Έχουμε κάνει τις βασικές εξετάσεις και μια αποτυχημένη προσπάθεια φυσικού κυκλου. Όμως επειδή πιθανόν σύντομα πηγαίνω για κανονική ivf και θέλω να είμαι καλυμμένη από όλα, αναζητώ πληροφορίες και κέντρα για την καλλιέργεια ιστού περιοδου . Είναι αξιόπιστη;Την έχετε κανει;Ενώ οι καλλιέργειες δεν μου έχουν δείξει μικρόβιο σκέφτομαι μήπως υπολανθανει κάτι λόγω και υποτροπιαζουσων μυκητιασεων. Ευχαριστώ!

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Kate4 είπε:

Δεν ξέρει καμία κοπέλα κάτι σχετικό για καλλιέργεια ιστού περιοδου;

Φίλη μου, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά ακούω για αυτή την εξέταση. Ελπίζω κάποια άλλη κοπέλα να την γνωρίζει και να σε κατατοπίσει. Όπως και να έχει, έυχομαι καλά αποτελέσματα και σύντομα με ένα μωράκι στην κοιλίτσα!

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Kate4 είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!!Την έχω ακουστά αυτή την εξέταση αλλά δν την έχω κάνει!!Υπάρχει η αποψη ότι πχ αν υπάρχουν χλαμύδια δν είναι δυνατόν να φανούν με το αίμα περιόδου κ στην κολπική καλλιέργεια να μην φανουν!!Δηλ αν βγαίνη καθαρή η κολπική καλλιέργεια κ η μήτρα θα είναι καθαρή!!Γτ το αίμα περιόδου περνάει κ στον κόλπο!!Υπάρχει κ η αντίθετη άποψη!!Είναι θέμα γιατρού κ κάθε κοπέλας αν νιώσει ασφάλεια με αυτή την εξέταση!!Σου εύχομαι αν την κάνεις καλά αποτελέσματα!!! 

Δημοσίευση

Επίσης υπάρχει η εξέταση του Νίκα που σου πέρνει δείγμα απο το ενδομήτριο κ βλέπει αν υπάρχουν φλεγμονές κ δίνει για κάποιο διάστημα ένα σχήμα αντιβιώσεων!!Αναλόγως το θέμα της κάθε κοπέλας μπορεί να ποικίλει το διάστημα θεραπείας κ ο συνδιασμός αντιβιώσεων(2 χάπια μαζί ή 3 την ημέρα πχ για 2 μήνες)!!Δν την έχω κάνει αυτή τη  εξέταση!!Πάλι νομίζω είναι θέμα γιατρού!!

Δημοσίευση

Καλημερα! 

Την σκεφτομουν κι εγω αυτη την εξεταση παλιοτερα..δεν θεωρειται αξιοπιστη απο τους περισσοτερους γιατρους και ειναι τεχνικη που δεν εφαρμοζεται στο εξωτερικο... Οποτε δε ξερω αν εχει νοημα. 

Αν θες να εισαι καλυμμενη μπορεις πριν την ivf να κανεις μια υστεροσκοπιση, αξιοπιστη μεθοδος και θα εχετε εικονα της μητρας απο μεσα! 

Οτι κι αν αποφασισεις...καλο κουραγιο στον αγωνα σου! Ευχομαι συντομα μανουλα! 

Δημοσίευση

Την έχω κάνει και εγώ αυτή την εξέταση ναι.....πριν πολλά χρόνια (8χρονια)όταν ψάχναμε τα αίτια που δεν μένω έγκυος....ο γιατρός μου τότε τη θεωρούσε σημαντική....τώρα δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα....

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Kate4 είπε:

κ εμενα μου την προτεινε ο γιατρος μου διοτι μου ειπε οτι δεν φαινονται τα μικροβια στην καλλιεργεια κολπικου υγρου ,,,,,μπορει αυτη η ειδικη εξεταση να δειξει καποια φλεγμονη.....εγω εχω ιστορικο καθ εξιν αποβολων.....θα την κανω αλλα δυστυχως ειναι πολυ ακριβη....επισης μου ειπε οτι δυο γιατροι την κανουν μονο η τελος παντων πολυ λιγοι......που θα την κανεις?

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η marillia είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!!Την έχω ακουστά αυτή την εξέταση αλλά δν την έχω κάνει!!Υπάρχει η αποψη ότι πχ αν υπάρχουν χλαμύδια δν είναι δυνατόν να φανούν με το αίμα περιόδου κ στην κολπική καλλιέργεια να μην φανουν!!Δηλ αν βγαίνη καθαρή η κολπική καλλιέργεια κ η μήτρα θα είναι καθαρή!!Γτ το αίμα περιόδου περνάει κ στον κόλπο!!Υπάρχει κ η αντίθετη άποψη!!Είναι θέμα γιατρού κ κάθε κοπέλας αν νιώσει ασφάλεια με αυτή την εξέταση!!Σου εύχομαι αν την κάνεις καλά αποτελέσματα!!! 

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!Κάθε καλό κ σε εσένα!!

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η KONSTANTIA είπε:

Φίλη μου, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά ακούω για αυτή την εξέταση. Ελπίζω κάποια άλλη κοπέλα να την γνωρίζει και να σε κατατοπίσει. Όπως και να έχει, έυχομαι καλά αποτελέσματα και σύντομα με ένα μωράκι στην κοιλίτσα!

Ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!!

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η peacock είπε:

Καλημερα! 

Την σκεφτομουν κι εγω αυτη την εξεταση παλιοτερα..δεν θεωρειται αξιοπιστη απο τους περισσοτερους γιατρους και ειναι τεχνικη που δεν εφαρμοζεται στο εξωτερικο... Οποτε δε ξερω αν εχει νοημα. 

Αν θες να εισαι καλυμμενη μπορεις πριν την ivf να κανεις μια υστεροσκοπιση, αξιοπιστη μεθοδος και θα εχετε εικονα της μητρας απο μεσα! 

Οτι κι αν αποφασισεις...καλο κουραγιο στον αγωνα σου! Ευχομαι συντομα μανουλα! 

Σε ευχαριστώ πολύ..Γνωρίζεις πόσο καιρό μετά την υστεροσκοπηση μπορείς να ξεκινήσεις εξωσωματικη ή επαφες;Την σκέφτομαι αλλα το κόστος είναι σημαντικό..

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η antzy9 είπε:

κ εμενα μου την προτεινε ο γιατρος μου διοτι μου ειπε οτι δεν φαινονται τα μικροβια στην καλλιεργεια κολπικου υγρου ,,,,,μπορει αυτη η ειδικη εξεταση να δειξει καποια φλεγμονη.....εγω εχω ιστορικο καθ εξιν αποβολων.....θα την κανω αλλα δυστυχως ειναι πολυ ακριβη....επισης μου ειπε οτι δυο γιατροι την κανουν μονο η τελος παντων πολυ λιγοι......που θα την κανεις?

Πραγματικά δεν ξέρω ποια κέντρα είθισται να την κάνουν...Όταν λες ακριβή,πόσο περιπου;

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Kate4 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ..Γνωρίζεις πόσο καιρό μετά την υστεροσκοπηση μπορείς να ξεκινήσεις εξωσωματικη ή επαφες;Την σκέφτομαι αλλα το κόστος είναι σημαντικό..

Ivf μπορεις να ξεκινησεις και απο τον επομενο μηνα αν ειναι απλα διαγνωστικη και δεν βρουν κατι, επαφες δε ξερω..γιατι καθαρα για ψυχολογικους λογους το απεφυγα. 

Αν κανουν στο κεντρο εξωσωματικης που θα απευθυνθεις (συνηθως κανουν) το κοστος ειναι αρκετα χαμηλο σε σχεση με τα μεγαλα μαιευτηρια- γυναικολογικα νοσοκομεια (ιδιωτικα). 

Ειχα πληρωσει 300€ θυμαμαι ενω στο μητερα το κοστος ηταν νομιζω 900+€. (Μονο διαγνωστικα) 

Δημοσίευση
στις On 10/5/2019 at 5:51 ΜΜ, ο/η Kate4 είπε:

Πραγματικά δεν ξέρω ποια κέντρα είθισται να την κάνουν...Όταν λες ακριβή,πόσο περιπου;

μου ειπε 400 ευρω ο γυναικολογος......αλλα ακομα δεν μιλησα με τον ειδικο ιατρο που την κανει

Δημοσίευση

Την έχω κάνει πριν πολλά χρόνια, πλέον όμως οι γιατροί δεν την συστήνουν. Θα σου πρότεινα να κάνεις του Νίκα που σου παίρνουν συγκεκριμένη μέρα του κύκλου δείγμα από τη μήτρα για να δεις αν έχεις φλεγμονή. Την έκανα πριν 3 μήνες και μετά έκανα ένα σχήμα με αντιβίωση (ενδομητρικες εγχύσεις και από το στόμα). Είναι η πλέον αξιόπιστη εξέταση και πλήρωσα 300 (Την έκανα στο Ρέα). 

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ όλες σας για τη βοήθεια κ τις απαντήσεις!Θα προχωρήσω σε μια ακόμα προσπάθεια φυσικού αυτόν τον μήνα κι αναλόγως τα αποτελέσματα στη συνέχεια θα προβώ σε υστεροσκοπηση για αρχή.. εύχομαι το καλοκαιράκι να φουσκώσουν κοιλιτσες σε όλες!

Δημοσίευση
στις On 13/5/2019 at 12:01 ΜΜ, ο/η glaki είπε:

Την έχω κάνει πριν πολλά χρόνια, πλέον όμως οι γιατροί δεν την συστήνουν. Θα σου πρότεινα να κάνεις του Νίκα που σου παίρνουν συγκεκριμένη μέρα του κύκλου δείγμα από τη μήτρα για να δεις αν έχεις φλεγμονή. Την έκανα πριν 3 μήνες και μετά έκανα ένα σχήμα με αντιβίωση (ενδομητρικες εγχύσεις και από το στόμα). Είναι η πλέον αξιόπιστη εξέταση και πλήρωσα 300 (Την έκανα στο Ρέα). 

Θα ξανακανεις μετα παλι βιοψισ να δεις αν καθαρισες; 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η peacock είπε:

Θα ξανακανεις μετα παλι βιοψισ να δεις αν καθαρισες; 

Δε νομίζω, την εξέταση την είχα κάνει και πέρυσι και φέτος. Απλώς πέρυσι ως θεραπεία έκανα μόνο τις ενδομητρικες εγχύσεις. Επίσης, είναι επώδυνη και τη 2η φορά την έκανα με μέθη. Τέλος, οι 2 τελευταίοι γιατροί που επισκέφθηκα  θεωρούν πιο αξιόπιστη εξέταση την υστεροσκοπηση και έχω κλείσει να την ξανά κάνω γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από την προηγούμενη υστεροσκοπηση.

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η glaki είπε:

Δε νομίζω, την εξέταση την είχα κάνει και πέρυσι και φέτος. Απλώς πέρυσι ως θεραπεία έκανα μόνο τις ενδομητρικες εγχύσεις. Επίσης, είναι επώδυνη και τη 2η φορά την έκανα με μέθη. Τέλος, οι 2 τελευταίοι γιατροί που επισκέφθηκα  θεωρούν πιο αξιόπιστη εξέταση την υστεροσκοπηση και έχω κλείσει να την ξανά κάνω γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από την προηγούμενη υστεροσκοπηση.

Να σου πω την αληθεια κι εγω την υστεροσκοπιση θεωρω πιο αξιοπιστη γιατι αυτη την εξεταση την κανει μονο ο συγκεκριμενος και κανενας αλλος. 

Ελπιζω να βρεις ακρη συντομα και να εισαι συντομα εγκυουλα! ?

Δημοσίευση

Μετά από 16 χρόνια θεωρώ ότι είναι πλέον θέμα τύχης. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοι γιατροί, αλλα δυστυχώς ξεκίνησα από χασάπηδες που το παίζουν πρώτο όνομα. Καλή τύχη σε όλες τις κοπέλες που δίνουν αγώνα, σε μια χώρα που θεωρείται ταμπού να προσπαθείς με εξωσωματική να κάνεις οικογένεια.  

• 3 months later...
Δημοσίευση
στις On 8/5/2019 at 11:33 ΠΜ, ο/η Kate4 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!!Έχω γράψει και παλιότερα στο φόρουμ. Προσπαθώ περίπου δύο χρόνια με τον άντρα μου για παιδί. Έχουμε κάνει τις βασικές εξετάσεις και μια αποτυχημένη προσπάθεια φυσικού κυκλου. Όμως επειδή πιθανόν σύντομα πηγαίνω για κανονική ivf και θέλω να είμαι καλυμμένη από όλα, αναζητώ πληροφορίες και κέντρα για την καλλιέργεια ιστού περιοδου . Είναι αξιόπιστη;Την έχετε κανει;Ενώ οι καλλιέργειες δεν μου έχουν δείξει μικρόβιο σκέφτομαι μήπως υπολανθανει κάτι λόγω και υποτροπιαζουσων μυκητιασεων. Ευχαριστώ!

εκανες την εξεταση??? εγω ναι τελικα....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα φίλη, Μην ανησυχείς! Όλα θα μπουν σε μια σειρά σιγά σιγά. Γέννησα πέρυσι τον Φεβρουάριο και σύντομα διαπιστώσαμε ότι υπήρχε έλλειμμα στην ακοή. Δεν παρατηρήσαμε κάτι στο μωρό. Αντιδρούσε κανονικά σε όλα. Απλά εγώ ως ειδική παιδαγωγός επέμενα να κάνουμε τεστ ακουστικών εκπομπών προληπτικά, οπως και κάθε άλλη προαιρετική εξέταση ήταν διαθέσιμη ώστε να ξέρουμε έγκαιρα αν το παιδί χρειαστεί κάποια βοήθεια. Στο νοσοκομείο που γέννησα δεν υπήρχε ακοολογικές τμήμα, οπότε κάναμε την πρώτη εξέταση σε ιδιωτικό όταν ήταν 2 μηνών. Ένα χρόνο μετά ξέρουμε ότι έχει μέτρια βαρηκοΐα στο αριστερό αυτί και ήπια στο δεξί. Έχουμε παραγγείλει ακουστικά και περιμένουμε να έρθουν. Μην ανησυχείς. Υπάρχει πια η τεχνολογία για επαρκή υποβοήθηση της ακοής. Στείλε μου dm για οποιαδήποτε πληροφορία. Είχαμε επίσης θέμα με το πουλάκι. Φαινόταν να έχει μια χορδούλα στους όρχεις και υποσπαδία. Πήγαμε σε έναν εξαιρετικό παιδοχειρουργό στο Ελένα που διαπίστωσε ότι δεν ήταν τίποτα ωστόσο. Τώρα που χρονισε θα τον ξαναπάμε να τον ξαναδεί για παν ενδεχόμενο.   Να σου ζήσει ο μικρούλης! Θα δεις ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα και θα τα ξεχάσετε σύντομα 
    • Μαμάδες, πέρασε καιρός... Πώς είστε; Πώς είναι τα μπεμπάκια σας; Εμείς γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του μπέμπη μας τον Φεβρουάριο και παραμένουμε συνεχώς συγκινημένοι και ευγνώμονες για την παρουσία του στη ζωή μας! Επειδή τον περιμέναμε να γεννηθεί Μάρτη αντί για Φεβρουάριο, τον ονομάσαμε Άρη (ο Μάρτης είναι ο μήνας του Mars (Άρη). 
    • Καλημέρα κορίτσι μου, λοιπόν εμένα μ έχει σώσει το σπρέι strepfen. Κάνει θαύματα!!! Περαστικά φίλη μου!!! Καλημέρα κοριτσάκι μου μπράβο!! Πολύ όμορφη η εικόνα που μας μεταφέρεις!! Εύχομαι να είστε έτσι πάντα αγαπημένοι κ χαρούμενοι❤️❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου..! Εγώ σήμερα με άλλον αέρα..! Από τη στιγμή που καθάρισα δεν είχα μυαλό για τπτ άλλο πέρα από το να αποπλανήσω το σύζυγο.. 🤣 Ο καημένος μετά από τόσο καιρό το είχε ξεχάσει το άθλημα πέρα του ότι φοβόταν να με αγγίξει γιατί σου λέει δεν κάνει ακόμα.. εγώ όμως μίλησα με τη γυναικολόγο και τη ρώτησα αν μπορούμε να αρχίσουμε επαφές.. ευτυχώς μου είπε κανονικά, από τη στιγμή που καθάρισες μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε κορίτσια εχθές μετά από πααααααρα πολλούς μήνες είχαμε την πρώτη μας συνεύρεση και ήταν τόσο ωραία.. ο καημένος τον καταλάβαινα είχε φόβο, χώρια που δεν περίμενε την "επίθεση" στο κρεβάτι.. 🤣 Του λέω η γιατρός είπε ότι μπορούμε.. του έδωσα το σύνθημα..  🙃 Και μόλις τελειώσαμε και χαλαρώσαμε στον καναπέ άρχισε να ψάχνει οικογενειακά αυτοκίνητα και να μου λέει "άρα θα πρέπει τώρα να ξεκινήσω να παίρνω πάλι τις βιταμίνες μου εε;;" 🤣 Του λέω άμα θέλεις, καλό κάνουν..  Αχ! πως τους δίνουμε φτερά ρε κορίτσια.. με μια αγκαλιά και μια επαφή.. Άρχισε να κάνει όνειρα πάλι, που πριν δεν του έπαιρνες κουβέντα. Όπως και να χει όμως εμένα δεν με νοιάζει να έχω επαφές για το παιδί, τα εν δυνάμη παιδάκια μου δόξα τω Θεώ με περιμένουν και είναι πολλά.. εμένα η επαφή με νοιάζει και το σμίξιμο το ουσιαστικό με τον άντρα μου. Τον Ιούνιο με το καλό συν Θεό θα πάμε στην επόμενη ετ θα ρθούνε και τα παιδάκια.. είμαι πιο αισιόδοξη τώρα, θα δώσει ο Θεός..!!! 🙏  
    • @Ioanna6 καλημέρα να χαιρεσαι το μωρακι σου!Είδα τυχαία ότι αναφέρεσαι σε μαρσιπο. Μπορείς να μ πεις ποιον έχεις κ αμα σε βολεψε?
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...