Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Yia sas. Ime neo melos ke tha ithela na kano tin exis erotisi: Gnorizo oti i oorixia mou ine sinithos tin 10η-11η mera apo tin enarxi tis proigumenis periodou ke o kiklos mou ine 28-30 meres. Pos bori afto na exigithi, lamvanodas ypopsi oti i yiatri ke i vivliografia ipostirizoun oti i pleon gonimi mera (oorixia) ine i 14i (episis 2 meres prin ke 2 meta) prin tin anamenomeni periodo; Simfona me ta dedomena, tha eprepe na echo oorixia tin 14i με 16i mera (i 12i-18i yia na dievrino to diastima) meta tin periodo. Endiktika anafero oti se oorixia tis 11is meras(exakrivomeni me test) icha kiklo 30 imeron(adiathetisa 19 meres argotera). Kathe apopsi sevasti.

Episis mporite na mu pite pos na grafo ta minimata mou sta ellinika; (otan egrapsa sta ellinika stin proepiskopisi mu edixe alabournezika)

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΟΥ serenata ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.

ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΟΡΗΞΙΑ ΣΟΥ?

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ Η ΩΟΡΗΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ.

Δημοσίευση

Καλημέρα και καλως ήρθες στην παρεούλα του mammy. Θα συμφωνήσω με τη Φωτεινή. Καλύτερα να σε παρακολουθήσει υπερηχογραφικά ένας γιατρός για να σου βρει ποτε κανεις ωορηξία.

Προσωπικά τα τεστ ωορηξίας μια φορά τα χρησιμοποίησα και δεν μου έβγαλαν μέρα ωορηξίας!!!!

Αλλά αυτο που θέλω να σου πω είναι οτι η ωορηξία μπορεί ευκολα απο διάφορους παράγοντες (άγχος- κρύωμα κ.α.) να μετατοπιστεί (πιο πριν ή πιο μετά). Οπότε καλύτερα να σε παρακολουθεί ο γιατρός με υπέρηχο.....

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ 28-30 ΜΕΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΝ 11-12 ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΥΚΛΟ Π.Χ ΤΗΝ 14Η Ή ΤΗ 16Η!!!

Δημοσίευση

Καλησπερα,εμενα ο κυκλος μου δεν ειναι στεθερος,ειναι απο 26μερες μεχρι και 36 οποτε καταλαναινεις ειναι λιγο συσκολο να γνωριζω ποτε εχω ωορρηξια.λεω αυτο το μηνα ναπαω στον γιατρο να μου κανει υπερηχο,μηπως μπορεσει να δει ποτε θα κανω ωορρηξια....το εχετε δοκιμασει εσεις αυτο?αν εχεις σταθερο κυκλο ειναι πιο ευκολο να βρεις τις γονιμες μερες,νομιζω...φιλια

Δημοσίευση

Yia se oles sas

1)Osa anaferate echoun proigithi. Me parakolouthisi yiatrou ke malista korifeo sto idos tou. I meres oorixias itan aftes pou anefera 10i-11i. Ta test oorixias anaferoun oti echoun epitichia provlepsis 99%. Alloste se mena epiveveosan tin apopsi tou yiatrou. Simioteon oti icha prin 2 chronia ke mia atichi egimosini me sillipsi ti 10i mera. To erotima mou elave os dedomena ola ta parapano pou isos itan lathos mou pou den anefera. Den ithela na epektatho poli yia na min kouraso.

2) Magdalina, simfona me diafimistiki katahorisi tou test predictor sto internet tha prepi na ipologisis 14 meres prin ti mikroteri periodo 26 imeron(-2 meres = -16) eos 14 mere prin tin megaliteri periodo 36 imeron (+2 meres = -12). Olo to mesodiastima mpori yia sena na ine krisimo. Epomenos tha prepi na xekinas ta test peripou apo tin 11i mera tou kiklou sou.

Ine ontos diskolo yia sena alla pio ftino apo tis episkepsis sto yiatro. Ta 5 test kanoun 50 euro ke an ta agorasis meso internet - xenis eterias on-line- ine poli ftinotera. Ostoso, den gnvrizo an ine axiopista.

3) Ta kanadika test pou ine ftina ine axiopista; Pia ine i diefthinsi yia paragelia on-line;

Δημοσίευση

Γεια σου serenata!Χαιρομαστε που ηρθες στην παρεα μας!!!Με λενε Κωνσταντινα.

Οι γιατροι και οι βιβλιογραφιες λενε πολλα μα υπαρχουν και εξαιρεσεις και πολλοι αλλοι παραγοντες που μπορει να επηρεαζουν και να προκαλουν την ωορηξια ή να την καθυστερουν...οποτε οτι και να λεμε η καθε γυναικα εχει και ξεχωριστο οργανισμο....

Το καλυτερο ειναι που εσενα στο εχει επιβεβαιωσει και ο γιατρος σου οποτε τα αλλα αστα γιατι το ψαχνεις περισοτερο?

Δεν μας κουραζεις καθολου!!

Εγω εχω κυκλο 26-30 μερες...εσυ πως το μετρας (γιατι βλεπω διαφορες μεθοδους μετρησης)απο την πρωτη μερα της περιοδου ή αφου θα τελειωσει?

Δημοσίευση

To diastima apo ti proti mera pou xekina i periodos mechri tin proti mera pou xekina i epomeni. Sti diki sou periptosi o kiklos den ine statheros (26-30 meres).

As paroume ena paradigma me to diko sou kiklo: as poume oti iches tin proigoumeni periodo stis 25 Dekemvriou ke ipologizes na sou xanarthi stis 23 Ianouariou (30 meres kiklos) - stis 19 Ian (26 meres kiklos)- stis 21 Ianouar (28 meres kiklos).

Oson afora tis pithanes meres oorixias (gonimes), simfona me to parapano paradigma: 16 meres (14+2 meres asfalias) prin to mikrotero kiklo, diladi 3 Ian mechri 12 meres (14-2 meres asfalias) prin to megalitero kiklo. Simfona me osa ipostirizi i vivliografia (tin opia anatrepi i diki mou periptosi), i gonimes meres yia sena tha itan apo tis 3 eos tis 11 Ian.

Iparchi enas ipologismos gonimon imeron (astathi kiklou) stin istoselida http://www.halkida.tv/lady.php.

Ascheto: Gnorizis yiati den mporo na grapso minima sta ellinika; (den ta anagnorizi to sistima tou mammyland)

Δημοσίευση

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ SERENATA.Η ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΜΕΡΑ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ Η' ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΩΟΡΡΗΞΙΑ.ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΝΕΙ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΤΗΝ 14 ΜΕΡΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ..!!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΥΚΛΟ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΩΟΡΡΗΞΙΑ.ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ.

Δημοσίευση

Γειά σας και από μένα... Αυτό που γνωρίζω και εγώ είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν υπάρχουν κανόνες. Ο πιο ακριβής τρόπος είναι σίγουρα η παρακολούθηση της ωορρηξίας με υπέρηχο (αν και δεν το έχω κάνει ποτέ ως τώρα). Ο γιατρός μου πάντως, το μόνο που μου έχει προτείνει σε κύκλο 28-30 ημερών, είναι να έρχομαι σε επαφές με τον άντρα μου από την 10η μέρα του κύκλου μου έως και την 20η, μέρα παρά μέρα. Άρα και εκείνος δεν θεωρεί δεδομένο ότι η ωορρηξία γίνεται 14 μέρες πριν την επόμενη περίοδο...Αλλα γενικά όλες αυτές οι μετρήσεις μου φαίνεται ότι μας προσδίδουν μόνο άγχος και τίποτα άλλο....

Δημοσίευση

Anthi poli chrisimes i plirofories sou.

Redmb7, sosti i simvouli tou yiatrou sou, dioti dievrini to diastima ton pithanon gonimon imeron sou +-4 meres, anti +-2 meres.

Militsa to gonimo diastima yia sena mpori na ine simfona me ti vivliografia 19i-23i prin tin anamenomeni periodo, me dedomeno tis 35 imeres statherou kiklou. Simfona me tin Redmb7 ke yia megaliteri sigouria, 17i-25i meres. Mporis na lavis ipopsi sou ke ti simvouli tis Anthis oti kapious mines tha ine aschetes meres.

Protino anti tis episkepsis se gynekologo yia tin diapistosi tis oorixias, pou mpori na simeni 90-150 euro ana mina -kati pou ekana yia makri diastima-, tin agora test oorixias, me tin kaliteri dinati timi (meso internet - ostoso den gnorizo tin axiopistia ke prepi kapia pou echi agorasi on-line na mas enimerosi schetika). Mia marka ellinikon test (nomizo ton clearblue) stichizoun 50 euro to paketo ton 5 test.

Xekinodas na dokimazete ta test yia megalitero diastima (+-4) apo afto pou protinete (+-2 meres) kathe mina, kapia stigmi tha anakalipsete oti sinithos i oorixias sas ine giro apo mia sigekrimeni mera. To sinithos to ipogramizo yiati den ischii panda alla tis perissoteres fores, opos stin periptosi mou. Etsi ton epomeno mina tha xodepsete mono 1 i 2 test ki ochi ke ta 5. Ta test se mena toulachiston litourgoun. Etsi, an xeroume kata prosegisi ti mera oorixias mas afxanoume tis pithanotites sillipsis.

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΝΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ 30 ΜΕΡΕΣ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΩΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΟΥ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ 13-15 ΗΜΕΡΑ. ΕΚΑΝΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝΑ. ΚΑΙ ΕΧΤΕΣ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΓΚΥΟΣ.

Δημοσίευση

Thekla, i 13i-15i mera kiklou 30 imeron ine i pleon gonimes (meres oorixias). An aferesis 14 meres +-2, ine akrivos i meres pou vrike o yiatros.

Magdalina, emena otan me parakolouthouse o yiatros me ipericho mou zitouse na pao (2-4) fores. I proti fora itan ti 2i mera tis periodou (den xero to logo), i 2i fora, tin 7i-8i mera tis periodou. Sti sinechia, analoga me to ti sinandouse, mou elege pia mera na pao pali.

Kata tin apopsi mou, ine simandiko na xeris tis meres oorixias meso parakolouthisis me ipeticho yia kapio diastima (yia na epiveveosis an kata prosegisi ine i idies) ke afou dis pies ine aftes sinethos, na sinechisis ti diadikasia me test, elegchondas an to test simpipti me afta pou vrike o yiatros. Os ek toutou, isos i oorixia sou na echi proigithi tis 16is meras pou tha episkeftis to yiatro sou, isos ke ochi.

Δημοσίευση

ευχαριστω πολυ σερενατα....εχω κυκλο απο 30 μεχρι και 36 ,θα παω να με δει τωρα μια και μερα οταν χρειαστει θα ξαναπαω...ελπιζω να βοηθησει οπως και στη Θεκλα....

συγχαρητηριαααα Θεκλα να εχεις υπεροχη εγκυμοσυνη...και να προσσεχεις..

πρωτη φορα πηγες για υπερηχο?ποια μερα τπυ κυκλου σου?γιατι θα παω καιο εγω

φιλια σε ολες

Δημοσίευση

Thekla sigcharitiria. Den icha prosexi oti ipes oti isoun egios. Mono tis meres oorixias sou prosexa (pou icha ke to zori). Me to kalo ki ola na pane kat'efchi.

Alithia iches ponous periodou ki an ne, poses meres meta tin kathisterisi exakolouthises/ exakolouthis na tous echis; Ti alla simptomata echis;

Militsa ekana lathos. Enoousa 19i-23i tou kiklou sou ki ochi prin tin anamenomeni periodo ke yia na ise pio sigouri 17i-25i.

Δημοσίευση

ΣΕΡΕΝΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ.....ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΑΣΑ ΤΗΝ 19 ΜΕΡΑ....ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 5 ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤΑΚΙ....ΑΠΛΑ ΦΟΥΣΚΩΝΩ, ΦΟΥΣΚΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΩ.....:dry: ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ...:silly: :silly: :silly: :silly: ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...:unsure: :unsure: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ...:P :P :P :P

Δημοσίευση

ΘΕΚΛΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ! ΣΕΡΕΝΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; Κ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ! ΕΧΩ ΚΥΚΛΟ 31 ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 16η ΜΕΡΑ. ΕΙΧΑ ΕΠΑΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Κ ΤΡΙΤΗ. ΗΘΕΛΑ Κ ΧΘΕΣ ΜΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ! ΕΧΩ ΕΔΩ Κ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΥΓΡΑ Κ ΠΟΝΑΚΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ 36.9! ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΣΗΜΕΡΑ Η΄ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΜΕΡΑ ΜΟΥ Κ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ;;; :unsure: ΑΜΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ! ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!

Δημοσίευση

Κοπελιτσα μου μην τα βαζεις με τον εαυτο σου!!!!βγαλε ολες τις αρνητικες σκεψεις απο το μυαλουδακι σου και να εισαι αισιοδοξη!!!ειπαμε και ξερεις οτι τα σπερματ οπως και τα ωαρια ζουν και λιγο παραπανω οποτε μην αγχωνεσαι....απλα οσο μπορεις κανεεεεεεεε

Χθες μας την εσκασες ε?μαλλον σε αγχωσε η συζητηση ε?ολα θα πανε καλα....

Να ελπιζεις!:-) φιλακιαααα

Δημοσίευση

Militsa mou sto efchome olopsicha! Ostoso, kane ke to test B-Horiakis se mikrovilogo yia na sigoureftis. De chriazete test farmakiou yiati isos na mi fani kati ke na se kani na echis pali erotimatika. Kali epitichia!

Nanas, i gonimes meres sou simfona me osa grafis echoun archisi simera (ke me megalitero evros stis 28/1) ke oloklirononde stis 3/2/09 (ke me megalitero evros stis 5/2). Ine simandiko, lipon, narthis simera se epafi ke meta mera para mera mechri ti 5/2. Elpizo vevea na katalava sosta tis meres sou, simfona me ta stichia pou dinis. I proigoumeni periodos sou itan stis 15/1, etsi den ine;

Δημοσίευση

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΡΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΛΟ 15ηΜΕΡΑ Κ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ. ΕΙΔΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΠΟΝΑΚΙΑ, ΥΓΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ 11 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΑ! ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΛΙΓΑ ΤΓΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ. ΜΟΝΟ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΞΕΡΩ ΓΩ!

Δημοσίευση

Nanas, poli pithanon na echis oorixia noritera. Opos ego i/ke i Toma -pou tha itan kalo na anatrexis stin periptosi tis-. Stin Toma vevea de gnorizo an sinevi mono ekini ti sigekrimeni fora.

Gia paradigma, ego -me kiklo 28-30 imeron- echo oorixia tin 10i-11i mera sinithos. Antisticha, esi me 31 meres kiklo, bori na echis tin 11i. Etsi, tha itan skopimo nomizo apo tin epomeni fora ke efoson o yiatros sou vrike tis sigekrimenes meres, na xekinisis to test oorixias tin 10i mera. To idio ke tis fores pou akolouthoun. Meta kapio diastima tha gnorizis kalitera tis meres pou sinithos echis oorixia, ki an sou xefigi i oorixia enos kiklou, tha ine i exeresi.

Meta apo tin antallagi minimaton giro apo to thema, diapistono oti i perissoteres files telika echoun oorixia prin tin 14i "prin tin anamenomeni periodo". Isos ine ticheo.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
    • Ααα @ΜαρίαΔημήτρης οπως λενε και οι μεγαλυτεροι τα καλοκαιρινα μωρα μεγαλωνουν πιο γρηγορα και ξεπεταγονται πριν το καταλαβεις. Μαλλον εχουν δικιο γιατι ολες το παρατηρουμε. 
    • @Diwni μου να δεις που στις διακοπες θα ηρεμησει και στο ευχομαι ολοψυχα για να περασετε καλα. Ειναι του εξω και της βολτας η μπεμπας σου πιστευω θα κοιμαται αρκετα και θα ειναι ηρεμη. Αχου ψυχουλα μου δυσκολευεται ν κοιμηθει ισως και κλαιει. Πως την ηρεμεις την βαζεις στο στηθος;; Ρε σεις δεν ειναι υπεροχο που προσπαθουν τα μικρουλικα ολο κατι να κανουν. Να γυρισουν να πιασουν να μιλησουν κλπ. Πριν κιγους μηνες αναρωτιομασταν τι κανανε μεσα στην κοιλια ακομα και τωρα κανουν χαμο. Το αστειο της υποθεσης ο μπεμπεκος μ χθες το βραδυ κατα τις 4 ξυπνησε για γαλα, σταυροκοπιομασταν με τον αντρα μου ειχε να το κανει απο νεογεννητο. Ευτυχως ξανακοιμηθηκε αφου χλαπακιασε. 
    • Πάλι καλά που το νιώθεις! Κουράγιο θα πω. Εγώ αν και δεν το παθαίνω αυτό, με βολεύει γενικά να κάθομαι στο πλάι. Ξεκουράζεται καλύτερα έτσι η κοιλιά. 23η εγώ και έχω αρχίσει και ζοριζομαι για τα καλά 😕 Πως θα αντέξουμε μέχρι το τέλος; 😅 Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θυμάμαι να είχα τόσο θέμα, αλλά τότε αραζα με τις ώρες στον καναπέ, τώρα όλο στο πόδι είμαι 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...