Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,εχω πανικοβληθει με αυτή την γριπη που ακουω συνέχεια... είμαι στον 7ο,η δική σας γνώμη για εμβολιασμό ποια είναι? 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτή την απορία αν και δεν είμαι έγκυος την έχω κι εγώ. Μπορούν οι γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες να κάνουν το εμβόλιο; Οι γυναίκες που είναι ήδη έγκυες μπορούν ή πρέπει να εμβολιαστούν; Δεν ξέρω τι ισχύει για τα εμβόλια. 

Από όσο ξέρω όποιος θέλει το κάνει...Τώρα στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν οι έγκυες αλλά πρέπει να το κάνουν μετά τον 3 μήνα...καλό είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου φυσικά...Εγώ δεν θα το κάνω είμαι στον έκτο αλλά θέλει 2 βδομάδες λέει για να δράσει οπότε δεν ξέρω κατά πόσο κάνει κάτι...Ίσως πρέπει απλά να προσέχουμε μέχρι να έρθει η άνοιξη!!!!!Εγώ δεν έχω ρωτήσει το γιατρό μου να σου πω την αλήθεια

κοριτσια εγω γεννησα αρχες Γενάρη... οταν λοιπον ηρθε ο παιδιατρος σπιτι να δει τον μικρο μας απορησε για ποιο λογο η γυναικολογος μου δεν μου ειπε να το κανω ενω θα γεννούσα μεσα στο καταχειμωνο... εαν το ειχα κανει οσο ήμουν εγκυος το παιδι θα ειχε παρει τα αντισωματα απο εμενα και δεν θα ειχαμε καποιο φοβο. το εκανα απευθειας με το που μας το πε διότι πρεπει οσοι βρισκονται κοντα με βρέφη κ μωρακια κατω των 6 μηνων να το κανουν οπωσδήποτε. και η παθολογος μου που μου το έγραψε επισης απορησε και μου ειπε πως ειναι ακρως απαραίτητο για εγκυους και οχι προεραιτικο διοτι βρισκεται στο εθνικό συστημα εμβολιασμού. απο κει και περα ότι σας πουν οι γιατρι σας και εσεις οτι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο.. εγω το μετανιωσα που δεν το ειχα κανει απο μονη μου πάντως..

στις πριν 37 λεπτά, ο/η stasa199 είπε:

Από όσο ξέρω όποιος θέλει το κάνει...Τώρα στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν οι έγκυες αλλά πρέπει να το κάνουν μετά τον 3 μήνα...καλό είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου φυσικά...Εγώ δεν θα το κάνω είμαι στον έκτο αλλά θέλει 2 βδομάδες λέει για να δράσει οπότε δεν ξέρω κατά πόσο κάνει κάτι...Ίσως πρέπει απλά να προσέχουμε μέχρι να έρθει η άνοιξη!!!!!Εγώ δεν έχω ρωτήσει το γιατρό μου να σου πω την αλήθεια

Τον πηρα τον γιατρό και μου είπε αν θέλω μπορώ να το κάνω, δεν με κάλυψε να σου πω την αλήθεια. .Μπήκα διάβασα και λίγο οι μισοί λένε ναι κι άλλοι μισοί όχι,κουβάρι έγινα. Μάλλον θα προσέξω όσο μπορώ που λες κι εσύ κι ο θεός βοηθός τι να πω!

στις πριν 52 λεπτά, ο/η ΦΑΙΗ2 είπε:

Τον πηρα τον γιατρό και μου είπε αν θέλω μπορώ να το κάνω, δεν με κάλυψε να σου πω την αλήθεια. .Μπήκα διάβασα και λίγο οι μισοί λένε ναι κι άλλοι μισοί όχι,κουβάρι έγινα. Μάλλον θα προσέξω όσο μπορώ που λες κι εσύ κι ο θεός βοηθός τι να πω!

Κοίτα μην αγχώνεσαι γιατί νομίζω το πολύ πέρασε και ο Θεός μαζί μας!!!!!!Εγώ το σκεφτόμουν τον Οκτώβριο Που ήταν να γίνει κανονικά αλλά ήμουν στο πρώτο τρίμηνο που λένε ότι είναι καλό  να μη γίνει...Τώρα θα δείξει!εύχομαι ότι καλύτερο σε όλες μας!!

στις πριν 55 λεπτά, ο/η zwoulini είπε:

κοριτσια εγω γεννησα αρχες Γενάρη... οταν λοιπον ηρθε ο παιδιατρος σπιτι να δει τον μικρο μας απορησε για ποιο λογο η γυναικολογος μου δεν μου ειπε να το κανω ενω θα γεννούσα μεσα στο καταχειμωνο... εαν το ειχα κανει οσο ήμουν εγκυος το παιδι θα ειχε παρει τα αντισωματα απο εμενα και δεν θα ειχαμε καποιο φοβο. το εκανα απευθειας με το που μας το πε διότι πρεπει οσοι βρισκονται κοντα με βρέφη κ μωρακια κατω των 6 μηνων να το κανουν οπωσδήποτε. και η παθολογος μου που μου το έγραψε επισης απορησε και μου ειπε πως ειναι ακρως απαραίτητο για εγκυους και οχι προεραιτικο διοτι βρισκεται στο εθνικό συστημα εμβολιασμού. απο κει και περα ότι σας πουν οι γιατρι σας και εσεις οτι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο.. εγω το μετανιωσα που δεν το ειχα κανει απο μονη μου πάντως..

Εσένα έπρεπε όντως να στο πει!ειδικά για το μωράκι σου...τι να σου πω δεν ξέρω...του χρόνου θα το κάνουμε όλοι όσοι θα ερχόμαστε σε επαφή με το μωρό σίγουρα!Για φέτος δεν αγχώθηκα γιατί γενναμε πρώτα π Θεός τέλος Μαΐου οπότε θα έχουν περάσει τα δύσκολα!

στις πριν 50 λεπτά, ο/η stasa199 είπε:

Εσένα έπρεπε όντως να στο πει!ειδικά για το μωράκι σου...τι να σου πω δεν ξέρω...του χρόνου θα το κάνουμε όλοι όσοι θα ερχόμαστε σε επαφή με το μωρό σίγουρα!Για φέτος δεν αγχώθηκα γιατί γενναμε πρώτα π Θεός τέλος Μαΐου οπότε θα έχουν περάσει τα δύσκολα!

Κι εγώ είπα να μην το κάνω αλλά διάβασα σε περίπτωση εγκυμοσύνης κινδυνεύει το μωρο γι αυτό αγχωθηκα. .

Κορίτσια μου κ εγώ άργησα αλλά το έκανα γιατί δε μου το είχε πει νωρίτερα η γυναικολόγος μου κ ήδη ήμουν στον 7ο, αλλά το έκανα πριν τρείς εβδομάδες σχεδόν και μετά άρχισαν τα κρούσματα της γρίπης κ λέω πάλι καλά που το έκανα. Απλώς σε περίπτωση που δεν το κάνετε να είστε πολύ προσεκτικές, καθόλου σε επαφή με αρρώστους, προσοχή στα ΜΜΜ, γιατί τώρα ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες σκεφτείτε κάποια στιγμή είχα απλή ιωσουλα και εκεί που κανονικά θα μου περνούσε σε 3-4 μέρες μου πέρασε σε μια εβδομάδα. Επίσης να ξέρετε ότι και το μωρό παίρνει τα αντισώματα από το εμβόλιο για ένα εξάμηνο από τη στιγμή που το κάνετε.

Το εκανα τον Νοεμβριο που ημουν στον 4ο μηνα, αφου ρωτησα πρωτα τον γιατρο μου. Ειπε οτι ειμαι στις ευπαθεις ομαδες... αρα αν ηθελα μπορουσα να το κανω.  Ειπε οτι αν γεννουσα χειμωνα καλο θα ηταν να το κανουν και οσοι θα ερχονταν σε συχνη επαφη με το μωρο... αλλα ευτυχως γενναω ανοιξη..

στις πριν 1 ώρα, ο/η Evi'sBaby είπε:

Κορίτσια μου κ εγώ άργησα αλλά το έκανα γιατί δε μου το είχε πει νωρίτερα η γυναικολόγος μου κ ήδη ήμουν στον 7ο, αλλά το έκανα πριν τρείς εβδομάδες σχεδόν και μετά άρχισαν τα κρούσματα της γρίπης κ λέω πάλι καλά που το έκανα. Απλώς σε περίπτωση που δεν το κάνετε να είστε πολύ προσεκτικές, καθόλου σε επαφή με αρρώστους, προσοχή στα ΜΜΜ, γιατί τώρα ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες σκεφτείτε κάποια στιγμή είχα απλή ιωσουλα και εκεί που κανονικά θα μου περνούσε σε 3-4 μέρες μου πέρασε σε μια εβδομάδα. Επίσης να ξέρετε ότι και το μωρό παίρνει τα αντισώματα από το εμβόλιο για ένα εξάμηνο από τη στιγμή που το κάνετε.

Αυτό με την ίωση το έπαθα δύο φορές..τη μια κρύωσα και την άλλη είχε αρρωστήσει ο άντρας μου από τη δουλειά του που ήταν όλοι άρρωστοι και με κόλλησε....γενικά δεν πολύ βγαινω απο το σπίτι ούτε έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο....Τώρα δεν ξέρω αν είναι καλό που δεν το έκανα αλλά εφόσον δεν το έκανα νωρίτερα δεν μπήκα στη διαδικασία ούτε τώρα...

κι εγω ειμαι στον 7ο. το εκανα αρχες δεκεμβρη.μου ειπε η γιατρος οτι πρεπει να γινει γιατι ανηκουμε στις ευπαθης ομαδες. ευτυχως που το εκανα!

Κορίτσι είναι στον 8 μηνα κ όταν ήμουν 4 μηνα το έκανα κ εγώ κ Ο άντρας μου κ όλοι οι παππούδες γεννάω Μάρτη κ είπε ο γιατρός ότι πρέπει να το κάνουμε ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες..  Δεν είναι κακο κ δεν ενοχλεί το μωρό μας... ίσα ίσα μας βοηθάει.. το σίγουρο είναι ότι θα το κάνω κ του χρόνου που θα έχω το μπεμπακι σπίτι δεν είναι τίποτα... εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει να είμαστε σε κλειστούς χώρους κ με άτομα που είναι κρυωμένα... Ούτε πολλά ματσα μουτσα με όλους....σε τράπεζες έχουμε προτεραιότητα... αν κ δεν τη δίνουν έχω παρατηρήσει... Εγώ βέβαια όπου πάω αυτό το μήνα τράπεζες ταχυδρομεία θα την απαίτησω την προτεραιότητα ενας μηνας ειναι... με το καλο ολες τα μπεμπε μας...?????

Γειά σας κορίτσια!! Εγώ σε 4 βδομάδες πρώτα ο Θεός γένναω. Δν έχω κάνει το εμβόλιο. Ομολογώ βέβαια ότι έχω Θορυβηθει  τώρα κ δ ξέρω τι να κάνω :(

στις πριν 1 ώρα, ο/η banesaki16 είπε:

Κορίτσι είναι στον 8 μηνα κ όταν ήμουν 4 μηνα το έκανα κ εγώ κ Ο άντρας μου κ όλοι οι παππούδες γεννάω Μάρτη κ είπε ο γιατρός ότι πρέπει να το κάνουμε ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες..  Δεν είναι κακο κ δεν ενοχλεί το μωρό μας... ίσα ίσα μας βοηθάει.. το σίγουρο είναι ότι θα το κάνω κ του χρόνου που θα έχω το μπεμπακι σπίτι δεν είναι τίποτα... εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει να είμαστε σε κλειστούς χώρους κ με άτομα που είναι κρυωμένα... Ούτε πολλά ματσα μουτσα με όλους....σε τράπεζες έχουμε προτεραιότητα... αν κ δεν τη δίνουν έχω παρατηρήσει... Εγώ βέβαια όπου πάω αυτό το μήνα τράπεζες ταχυδρομεία θα την απαίτησω την προτεραιότητα ενας μηνας ειναι... με το καλο ολες τα μπεμπε μας...?????

Ναι του χρονου εννοείτε πρωτη πρωτη!!!Αυτό με την προτεραιοτητα όντως ισχύει,κι εγω αν με εκνευρίσει η αναισθησία τους το απαιτώ! Ακομη και στο super market.

στις πριν 53 λεπτά, ο/η Λίνα88 είπε:

Γειά σας κορίτσια!! Εγώ σε 4 βδομάδες πρώτα ο Θεός γένναω. Δν έχω κάνει το εμβόλιο. Ομολογώ βέβαια ότι έχω Θορυβηθει  τώρα κ δ ξέρω τι να κάνω :(

Σίγουρα πάρε την γνώμη του γιατρού σου αλλά εγω και πάλι θα το έκανα γιατί το μωράκι σου θα έχει αντισωματα κι αυτό όταν γεννηθεί. Κι αυτή η γρίπη έχει εξαρση από οσο έχω διαβάσει μέχρι και Απρίλιο. 

Κορίτσια μου καλημέρα! Εγώ προσωπικά έμαθα την εγκυμοσύνη μου στις 27 Οκτωβρίου και 29 είχα κλείσει ήδη από πριν να κάνω το εμβόλιο ! τουτέστιν το έκανα μόλις είχα μάθει ότι είμαι έγκυος! όταν ρώτησα τότε την γιατρό μας αν μπορώ να το κάνω γιατί ήμουν στην πολύ αρχή της κύησης (θα μπορούσα να μην το είχα καταλάβει καν απλά κατάλαβα την εγκυμοσύνη πριν την καθυστέρηση) μου απάντησε πως επιβάλλεται να το κάνω! έτσι το έχω κάνει από την πολύ πολύ αρχή κι εγώ και ο άντρας μου και οι γονείς μου και ο αδερφός μου κι έχουμε όλοι το κεφάλι μας κάπως πιο ήσυχο! σημειωτέο ότι η μπέμπα μας είναι ένα υγιέστατο έμβρυο! προσωπικά ούτε  αμφιταλαντεύθηκα πολύ γιατί κολλητή μου φίλη παθολόγος μου έλεγε από το καλοκαίρι ότι τους είχαν ενημερώσει στα νοσοκομεία ότι η γρίπη φέτος θα έχει έξαρση, όπως και έγινε άλλωστε!!!! Θα το έκανα ούτως ή άλλως! με την εγκυμοσύνη 100 λόγοι παραπάνω! 

στις On 7/2/2019 at 8:30 ΜΜ, ο/η ΦΑΙΗ2 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα,εχω πανικοβληθει με αυτή την γριπη που ακουω συνέχεια... είμαι στον 7ο,η δική σας γνώμη για εμβολιασμό ποια είναι? 

Εγώ το έκανα μόλις πέρασα τον τρίτο μήνα !!!! Αυτό με συμβούλεψε ο γιατρός μου κ έτσι έκανα η γριπη κρατάει μέχρι Μάιο μου είπε οπότε είναι μια προστασία οι γιατροί γνωρίζουν καλυτερα.!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...