Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απώλεια δεξιοτήτων;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια Θα ήθελα την βοήθεια σας και πάλι .Ο μικρούλης μου είναι 11 μηνών.Εδω και αρκετό καιρο προσπαθώ να του μαθαίνω σιγά σιγά πράγματα.Ειχε μάθει λοιπόν να ανταποκρίνεται όταν του έλεγα χτένισε τα μαλλάκια σου.Και σήκωνε το χεράκι του κ έπιανε τα μαλλιά του.Ενω το έκανε λοιπόν συνέχεια ξαφνικά σταμάτησε.Ενω του το λέω δεν κάνει τίποτα.Επισης δεν ανταποκρίνεται πολλές φορές στο όνομα του..Επισης ενώ στέκεται δεν έχει περπατήσει ακόμα .Έχει μάθει τη λέξη μαμα αλλά σπάνια τη χρησιμοποιεί.Προτιμαει να επαναλαμβάνει συνέχεια τη λέξη "ατό" δλδ αυτό και νάτο και σπάνια τη λέξη άντε.Ουτε παλαμάκια παίζει.Ξερω οτι καθε παιδακι ειναι διαφορετικο αλλα Βλεπω σε βιντεάκια μωράκι στην ηλικία του να κάνει τόσα πράγματα..Διαβαζω στο ίντερνετ τι μπορεί να κάνει ένα μωρό στην ηλικία του και έχω αγχωθει.

Δημοσίευση

γεια σου κοριτσι καταρχην να ξερεις οτι τα παιδακια δεν ειναι μηχανημα θα κανουν κατι οταν το θελουν και οχι γιατι το λες εσυ το οτι ξεκινησε να κανει και το σταματησε ειναι λογικο πολλα το κανουν 

γνωμη μου ειναι να εστιασεις στην αρχη να μαθει ενα πραγμα και να δεις πως θα τα παει με επιμονη και αναμονη οχι πολλα μαζι μπερδευεται 

επισης το περπατημα ειναι μικρος ακομη μη σε ανησυχει τλχ μεχρι 15-18  μηνων ειναι το περιθωριο

επισης δε γινεται να τα κανουν ολα μαζι ενα ενα μπερδευονται

μονο αυτο με το ονομα του με ανησυχει θα σου ελεγα αν μπορεις να του κανεις ενα ακοουγραφημα να δεις μονο αν ακουει καλα και μπορεις να μιλησεις γενικα και με το παιδιατρο σου

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η egw είπε:

γεια σου κοριτσι καταρχην να ξερεις οτι τα παιδακια δεν ειναι μηχανημα θα κανουν κατι οταν το θελουν και οχι γιατι το λες εσυ το οτι ξεκινησε να κανει και το σταματησε ειναι λογικο πολλα το κανουν 

γνωμη μου ειναι να εστιασεις στην αρχη να μαθει ενα πραγμα και να δεις πως θα τα παει με επιμονη και αναμονη οχι πολλα μαζι μπερδευεται 

επισης το περπατημα ειναι μικρος ακομη μη σε ανησυχει τλχ μεχρι 15-18  μηνων ειναι το περιθωριο

επισης δε γινεται να τα κανουν ολα μαζι ενα ενα μπερδευονται

μονο αυτο με το ονομα του με ανησυχει θα σου ελεγα αν μπορεις να του κανεις ενα ακοουγραφημα να δεις μονο αν ακουει καλα και μπορεις να μιλησεις γενικα και με το παιδιατρο σου

Ευχαριστώ καλή μου για την απάντηση.Γενικα ακούει θορύβους τα πάντα.Απλα πολλές φορές δεν δίνει σημασία όταν του μιλάω.Θα μιλήσω με τη παιδίατρο για αυτό.Ακουογραφημα του χαν κάνει όταν γεννήθηκε και μετά περίπου από ένα μήνα πάλι και ήταν μια χαρά.Δηλαδη πρέπει να γυρνάει κάθε φορά που τον φωνάζω με το όνομα του;

Δημοσίευση

Κορίτσι μ να μην αγχώνεσαι καθόλου. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά π περιγράφεις. Η δικιά μ περπάτησε 14 μηνων. Ανα διαστήματα κάνουν πράγματα ξ μετά σταματάνε μέχρι να ξανά πάρουν μπρος. Είναι πολύ μικρός για να γυρνάει στο όνομα του ακόμη. Στην ηλικία αυτ ή έχουν περιέργεια για τα παντα κ σπανια δίνουν σημασία σε εμάς. Σε λίγους μήνες θα δεις τρομερή διαφορά στο παιδί. 14 15 16 μηνων εκεί θα αρχίσεις να βλέπεις πράγματα.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η malio είπε:

Ευχαριστώ καλή μου για την απάντηση.Γενικα ακούει θορύβους τα πάντα.Απλα πολλές φορές δεν δίνει σημασία όταν του μιλάω.Θα μιλήσω με τη παιδίατρο για αυτό.Ακουογραφημα του χαν κάνει όταν γεννήθηκε και μετά περίπου από ένα μήνα πάλι και ήταν μια χαρά.Δηλαδη πρέπει να γυρνάει κάθε φορά που τον φωνάζω με το όνομα του;

Λένε ότι σε τέτοια ηλικία ανταποκρίνεται στο όνομα του αλλά βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει το μυαλό του σε άλλο ερέθισμα και απλά να σε γράφει 

Δημοσίευση
στις πριν 37 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

Κορίτσι μ να μην αγχώνεσαι καθόλου. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά π περιγράφεις. Η δικιά μ περπάτησε 14 μηνων. Ανα διαστήματα κάνουν πράγματα ξ μετά σταματάνε μέχρι να ξανά πάρουν μπρος. Είναι πολύ μικρός για να γυρνάει στο όνομα του ακόμη. Στην ηλικία αυτ ή έχουν περιέργεια για τα παντα κ σπανια δίνουν σημασία σε εμάς. Σε λίγους μήνες θα δεις τρομερή διαφορά στο παιδί. 14 15 16 μηνων εκεί θα αρχίσεις να βλέπεις πράγματα.

Ευχαριστώ Διώνη μου.Θα χαλαρώσω λίγο λοιπόν.Εν τω μεταξύ τον επρηξα σήμερα να τον φωνάζω να δω αν θα γυρίσει.?

Δημοσίευση

@malio άστο ήσυχο καλε τ παιδί Χαχαχ! Να ανησυχείς αν τον δεις ότι δ αντιδρά γενικότερα. Ότι είναι στον κόσμο του εντελώς. Αν παίζει, είναι ζωηρο κτλ να μην αγχώνεσαι καθόλου. Όλα θα τα κάνει! 

Δημοσίευση
στις On 8/12/2018 at 1:25 ΜΜ, ο/η malio είπε:

Καλησπέρα κορίτσια Θα ήθελα την βοήθεια σας και πάλι .Ο μικρούλης μου είναι 11 μηνών.Εδω και αρκετό καιρο προσπαθώ να του μαθαίνω σιγά σιγά πράγματα.Ειχε μάθει λοιπόν να ανταποκρίνεται όταν του έλεγα χτένισε τα μαλλάκια σου.Και σήκωνε το χεράκι του κ έπιανε τα μαλλιά του.Ενω το έκανε λοιπόν συνέχεια ξαφνικά σταμάτησε.Ενω του το λέω δεν κάνει τίποτα.Επισης δεν ανταποκρίνεται πολλές φορές στο όνομα του..Επισης ενώ στέκεται δεν έχει περπατήσει ακόμα .Έχει μάθει τη λέξη μαμα αλλά σπάνια τη χρησιμοποιεί.Προτιμαει να επαναλαμβάνει συνέχεια τη λέξη "ατό" δλδ αυτό και νάτο και σπάνια τη λέξη άντε.Ουτε παλαμάκια παίζει.Ξερω οτι καθε παιδακι ειναι διαφορετικο αλλα Βλεπω σε βιντεάκια μωράκι στην ηλικία του να κάνει τόσα πράγματα..Διαβαζω στο ίντερνετ τι μπορεί να κάνει ένα μωρό στην ηλικία του και έχω αγχωθει.

Καλησπέρα κοπέλα μου... 

Και εμείς 12 μηνών ήμαστε... 

Λοιπόν δεν περπατάμε.. 

Μαθαίνουμε πραγματα ,(όταν τα μαθαίνουμε πχ είχε μάθει το κόλλα 5 και κάθε δεύτερο αυτό ήθελε να κάνει.. τώρα και 500 φορές να το κάνει δεν το κάνει.. μόνο όταν του καπνίσει...)

Αν αγχώνεσαι να ξέρεις ότι αγχωνεις και το μωράκι σου κάτι που δεν θελουμε. 

Στην επίσκεψη στον παιδίατρο μας μας είπε αφού στέκετε ,αφού αλλάζει απ' το ένα χέρι στο άλλο ,αφού μπουσουλαει,αφού λέει ατού ( χαχαχαχα κι εμείς έτσι λέμε) τότε όλα είναι τέλεια. 

Συγκεκριμένα σήμερα σηκώθηκε και στάθηκε χωρίς καμία στήριξη ( από μόνος του..εκεί που δεν το περιμένεις θα κάνει την έκπληξη ?

Αααα.  Και άσε τις τριγύρω μαμάδες να κοκορευονται. Τα παιδάκια μας θέλουν τον δικό τους χρόνο!!! Θέλουν να τα κοιτάμε ποιο πολύ, έχουν χαρακτηρα ?

Δημοσίευση

Υπερβολική Ελληνίδα μάνα!! Άιντε ηρέμησε!! 

Το παιδί σου ανακαλύπτει τον κόσμο!! Σκέψου πόσο φοβερά συναισθήματα βιώνει...! Σιγά μην ασχοληθεί με το ότι θέλεις εσύ να επιβεβαιωσεις ότι γυρίζει στο όνομα του. 

Εμενα η δικιά μου προχθές ανακάλυψε πόσο όμορφα χρώματα έχουν  τα cds! Μισή ώρα την φώναζε ο μπαμπάς της κ αυτή δεν του έδωσε σημασία (εδώ βρίκαμε τι ουράνιο τοξο-τι θες εσύ)?? Την φώναξε τόσες πολλές φορές σε σημείο που πια ήμουν σίγουρη πως άκουγε την φωνή του σαν παράσιτο!! 

Να χαίρεσαι το μπουμπούκι σου! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα φίλη, Μην ανησυχείς! Όλα θα μπουν σε μια σειρά σιγά σιγά. Γέννησα πέρυσι τον Φεβρουάριο και σύντομα διαπιστώσαμε ότι υπήρχε έλλειμμα στην ακοή. Δεν παρατηρήσαμε κάτι στο μωρό. Αντιδρούσε κανονικά σε όλα. Απλά εγώ ως ειδική παιδαγωγός επέμενα να κάνουμε τεστ ακουστικών εκπομπών προληπτικά, οπως και κάθε άλλη προαιρετική εξέταση ήταν διαθέσιμη ώστε να ξέρουμε έγκαιρα αν το παιδί χρειαστεί κάποια βοήθεια. Στο νοσοκομείο που γέννησα δεν υπήρχε ακοολογικές τμήμα, οπότε κάναμε την πρώτη εξέταση σε ιδιωτικό όταν ήταν 2 μηνών. Ένα χρόνο μετά ξέρουμε ότι έχει μέτρια βαρηκοΐα στο αριστερό αυτί και ήπια στο δεξί. Έχουμε παραγγείλει ακουστικά και περιμένουμε να έρθουν. Μην ανησυχείς. Υπάρχει πια η τεχνολογία για επαρκή υποβοήθηση της ακοής. Στείλε μου dm για οποιαδήποτε πληροφορία. Είχαμε επίσης θέμα με το πουλάκι. Φαινόταν να έχει μια χορδούλα στους όρχεις και υποσπαδία. Πήγαμε σε έναν εξαιρετικό παιδοχειρουργό στο Ελένα που διαπίστωσε ότι δεν ήταν τίποτα ωστόσο. Τώρα που χρονισε θα τον ξαναπάμε να τον ξαναδεί για παν ενδεχόμενο.   Να σου ζήσει ο μικρούλης! Θα δεις ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα και θα τα ξεχάσετε σύντομα 
    • Μαμάδες, πέρασε καιρός... Πώς είστε; Πώς είναι τα μπεμπάκια σας; Εμείς γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του μπέμπη μας τον Φεβρουάριο και παραμένουμε συνεχώς συγκινημένοι και ευγνώμονες για την παρουσία του στη ζωή μας! Επειδή τον περιμέναμε να γεννηθεί Μάρτη αντί για Φεβρουάριο, τον ονομάσαμε Άρη (ο Μάρτης είναι ο μήνας του Mars (Άρη). 
    • Καλημέρα κορίτσι μου, λοιπόν εμένα μ έχει σώσει το σπρέι strepfen. Κάνει θαύματα!!! Περαστικά φίλη μου!!! Καλημέρα κοριτσάκι μου μπράβο!! Πολύ όμορφη η εικόνα που μας μεταφέρεις!! Εύχομαι να είστε έτσι πάντα αγαπημένοι κ χαρούμενοι❤️❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου..! Εγώ σήμερα με άλλον αέρα..! Από τη στιγμή που καθάρισα δεν είχα μυαλό για τπτ άλλο πέρα από το να αποπλανήσω το σύζυγο.. 🤣 Ο καημένος μετά από τόσο καιρό το είχε ξεχάσει το άθλημα πέρα του ότι φοβόταν να με αγγίξει γιατί σου λέει δεν κάνει ακόμα.. εγώ όμως μίλησα με τη γυναικολόγο και τη ρώτησα αν μπορούμε να αρχίσουμε επαφές.. ευτυχώς μου είπε κανονικά, από τη στιγμή που καθάρισες μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε κορίτσια εχθές μετά από πααααααρα πολλούς μήνες είχαμε την πρώτη μας συνεύρεση και ήταν τόσο ωραία.. ο καημένος τον καταλάβαινα είχε φόβο, χώρια που δεν περίμενε την "επίθεση" στο κρεβάτι.. 🤣 Του λέω η γιατρός είπε ότι μπορούμε.. του έδωσα το σύνθημα..  🙃 Και μόλις τελειώσαμε και χαλαρώσαμε στον καναπέ άρχισε να ψάχνει οικογενειακά αυτοκίνητα και να μου λέει "άρα θα πρέπει τώρα να ξεκινήσω να παίρνω πάλι τις βιταμίνες μου εε;;" 🤣 Του λέω άμα θέλεις, καλό κάνουν..  Αχ! πως τους δίνουμε φτερά ρε κορίτσια.. με μια αγκαλιά και μια επαφή.. Άρχισε να κάνει όνειρα πάλι, που πριν δεν του έπαιρνες κουβέντα. Όπως και να χει όμως εμένα δεν με νοιάζει να έχω επαφές για το παιδί, τα εν δυνάμη παιδάκια μου δόξα τω Θεώ με περιμένουν και είναι πολλά.. εμένα η επαφή με νοιάζει και το σμίξιμο το ουσιαστικό με τον άντρα μου. Τον Ιούνιο με το καλό συν Θεό θα πάμε στην επόμενη ετ θα ρθούνε και τα παιδάκια.. είμαι πιο αισιόδοξη τώρα, θα δώσει ο Θεός..!!! 🙏  
    • @Ioanna6 καλημέρα να χαιρεσαι το μωρακι σου!Είδα τυχαία ότι αναφέρεσαι σε μαρσιπο. Μπορείς να μ πεις ποιον έχεις κ αμα σε βολεψε?
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...