Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επιτρέπεται να χάσουμε βάρος στο γ’ τρίμηνο;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημερα σας!

Ειμαι έγκυος στον 7ο μήνα κι έχω χάσει τελείως τη μπάλα με τα κιλά. Ξεκίνησα στα 60κ (1.70μ ύψος) κι έχω φτάσει 78κιλα ? +18κιλα δηλαδή κι ακόμα έχω μέλλον.

Έχω κάνει αιματολογικές και δεν είχα διαβήτη ευτυχως, και γενικά τρώω αρκετά (υγιεινά, όχι γλυκα κτλ) αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τόσο ωστε να δικαιολογούνται οι ρυθμοί που αυξάνεται το βάρος μου. Τον τελευταίο καιρό παίρνω μισό κιλό κάθε τρεις μέρες περίπου και δεδομένου ότι έχω ακόμη 2,5-3 μηνες μπροστά μου, αν συνεχίσω έτσι φοβάμαι ότι στον 9ο θα έχω φτάσει +50 κιλά ?? Έχω πανικοβληθεί....

Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάποια διαιτα για να χασω λίγο βάρος αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη κάτι τέτοιο. Άλλοι λένε είναι οκέι άλλοι λένε είναι επικίνδυνο...αν είναι έτσι προφανως και δε θέλω να βλάψω το μωράκι μου... αλλά είναι στ’αληθεια επικίνδυνο να επιχειρήσουμε χάσουμε 2-3 κιλάκια;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η rosalie είπε:

Κορίτσια καλημερα σας!

Ειμαι έγκυος στον 7ο μήνα κι έχω χάσει τελείως τη μπάλα με τα κιλά. Ξεκίνησα στα 60κ (1.70μ ύψος) κι έχω φτάσει 78κιλα ? +18κιλα δηλαδή κι ακόμα έχω μέλλον.

Έχω κάνει αιματολογικές και δεν είχα διαβήτη ευτυχως, και γενικά τρώω αρκετά (υγιεινά, όχι γλυκα κτλ) αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τόσο ωστε να δικαιολογούνται οι ρυθμοί που αυξάνεται το βάρος μου. Τον τελευταίο καιρό παίρνω μισό κιλό κάθε τρεις μέρες περίπου και δεδομένου ότι έχω ακόμη 2,5-3 μηνες μπροστά μου, αν συνεχίσω έτσι φοβάμαι ότι στον 9ο θα έχω φτάσει +50 κιλά ?? Έχω πανικοβληθεί....

Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάποια διαιτα για να χασω λίγο βάρος αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη κάτι τέτοιο. Άλλοι λένε είναι οκέι άλλοι λένε είναι επικίνδυνο...αν είναι έτσι προφανως και δε θέλω να βλάψω το μωράκι μου... αλλά είναι στ’αληθεια επικίνδυνο να επιχειρήσουμε χάσουμε 2-3 κιλάκια;

Καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου.. είναι η πιο σωστή και έγκυρη πηγή. Εμείς θα σου πούμε την άποψη μας αλλά κατά πόσο μπορείς να αδυνατίσεις σε αυτή τη φάση και κατά πόσο αυτό είναι καλό ή όχι για το μωράκι σου, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. 

Δεν έχω ακούσει ποτέ για δίαιτα στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Πολλές κοπέλες κάνουν το πρώτο τρίμηνο (για διάφορους λόγους) ή αναγκάζονται να χάσουν κιλά λόγω ναυτιών, εμετών κλπ. 

Συζήτησέ το με το γιατρό σου. 

:-)

Δημοσίευση

Το ότι η ζυγαριά σου δείχνει ότι παίρνεις βάρος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λίπος! Υπάρχει η κατακράτηση, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το παιδί παίρνει βάρος, ο πλακουντας έχει βάρος, το στήθος που προετοιμαζεται για θηλασμό κτλ. Εγώ πάντως μέχρι τον έβδομο επειδή είχα αναγούλες και αδιαθεσία και δυσπεψία και πίεση και διαβήτη, είχα χάσει δύο κιλά, είχα ξεκινήσει όμως υπερβαρη. Συνεννοησου με το γιατρό σου, να μειώσεις το αλάτι και να δεις πώς θα εξελιχθεί. Με το καλό! 

Δημοσίευση

Ναι τρώω αλάτι γενικά αλλά πόση κατακράτηση πια; :( 

Ρωτησα σήμερα τη γιατρο κ μου είπε να προσπαθώ να καταναλώνω πέντε μικρά γεύματα την ημέρα. Και ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μην πάρω επιπλέον κιλά για το τρίτο τρίμηνο και αν θέλω να χασω 2-3 δεν είναι επικίνδυνο αλλά μόνο με βοήθεια διατροφολόγου.

Οποτε λεω να καταφύγω σε κάτι τέτοιο.?

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η misofeggaro είπε:

Το ότι η ζυγαριά σου δείχνει ότι παίρνεις βάρος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λίπος! Υπάρχει η κατακράτηση, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το παιδί παίρνει βάρος, ο πλακουντας έχει βάρος, το στήθος που προετοιμαζεται για θηλασμό κτλ. Εγώ πάντως μέχρι τον έβδομο επειδή είχα αναγούλες και αδιαθεσία και δυσπεψία και πίεση και διαβήτη, είχα χάσει δύο κιλά, είχα ξεκινήσει όμως υπερβαρη. Συνεννοησου με το γιατρό σου, να μειώσεις το αλάτι και να δεις πώς θα εξελιχθεί. Με το καλό! 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση μισοφέγγαρο. Πως κατάφερες να χάσεις αντί να παρεις, αυτό είναι κατόρθωμα!!! Ακόμα κι αν ξεκίνησες υπέρβαρη....η πείνα που νιώθουμε στην εγκυμοσύνη δεν περιγράφεται....

Δημοσίευση

Εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη μου πήρα 13 κιλά και ξεκίνησα υπέρβαρη. Είχα διαβήτη κύησης και όταν το ανακάλυψα το έραψα το στώμα μου οπότε υπολόγισε ότι όλα τα κιλά τα πήρα μέχρι την καμπύλη ζαχάρου. Όταν γέννησα και ετοιμαζόμουν να φύγω από το νοσοκομείο τα ρούχα ήταν σαν τέντες πάνω μου. Η κατακράτηση είναι άτιμο πράγμα. Περιττό να σου πω ότι επέστρεψα στην δουλειά μου μετά από 2 μήνες στα κιλά προ εκγιμοσύνης (μετά όμως τσίμπησα ακόμα 10, έτσι για την αλητεία?)

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η rosalie είπε:

Κορίτσια καλημερα σας!

Κορίτσι μου κ εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι πως γίνεται να παίρνω τόσο γρήγορα κιλά..Είμαι 30 εβδομάδων κ έχω πάρει 13..Πόσο θα φτάσω μέχρι να γεννήσω... Εσύ πως και δεν είσαι στην ομάδα μας μωράκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου; ποτέ έχεις ΠΗΤ;

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Hope25 είπε:

Κορίτσι μου κ εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι πως γίνεται να παίρνω τόσο γρήγορα κιλά..Είμαι 30 εβδομάδων κ έχω πάρει 13..Πόσο θα φτάσω μέχρι να γεννήσω... Εσύ πως και δεν είσαι στην ομάδα μας μωράκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου; ποτέ έχεις ΠΗΤ;

Αααα δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα! Έγινε θα ενταχθώ κι εγώ λοιπόν στην ομάδα. Αν το ΠΗΤ είναι πιθανή ημερομηνία τοκετού τότε η δίκη μου είναι 20/1.

13κιλα είναι μια χαρά, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη στη θέση σου!! Εμείς θα γεννήσουμε εν τω μεταξύ πολύ κοντά, εγώ είμαι στην 29η ??

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η KONSTANTIA είπε:

Εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη μου πήρα 13 κιλά και ξεκίνησα υπέρβαρη. Είχα διαβήτη κύησης και όταν το ανακάλυψα το έραψα το στώμα μου οπότε υπολόγισε ότι όλα τα κιλά τα πήρα μέχρι την καμπύλη ζαχάρου. Όταν γέννησα και ετοιμαζόμουν να φύγω από το νοσοκομείο τα ρούχα ήταν σαν τέντες πάνω μου. Η κατακράτηση είναι άτιμο πράγμα. Περιττό να σου πω ότι επέστρεψα στην δουλειά μου μετά από 2 μήνες στα κιλά προ εκγιμοσύνης (μετά όμως τσίμπησα ακόμα 10, έτσι για την αλητεία?)

Όταν πείνας ουρά εγκυμονούσα πως γίνεται να το ραψεις, πραγματικά.... είμαι τόσο πειθαρχημένη γενικά υπό κανονικές συνθήκες αλλά τώρα αν πεινάω δε λογαριάζω τίποτα.... ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Παντως τα κιλά της εγκυμοσύνης μια φορά τα έχασες... πηγές στη δουλειά κυρία!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η rosalie είπε:

Αααα δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα! Έγινε θα ενταχθώ κι εγώ λοιπόν στην ομάδα. Αν το ΠΗΤ είναι πιθανή ημερομηνία τοκετού τότε η δίκη μου είναι 20/1.

13κιλα είναι μια χαρά, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη στη θέση σου!! Εμείς θα γεννήσουμε εν τω μεταξύ πολύ κοντά, εγώ είμαι στην 29η ??

Ναι όντως 11/1 έχω εγώ ΠΗΤ..αγοράκι.. εσυ;

Δημοσίευση

Ο διαιτολογος του αντρα μου του ειπε οτι αν δω πως χανω την μπαλα με τα κιλα, να τον επισκεφτω για να το ρυθμισουμε. Φανταζομαι πως οι διαιτολογοι σου δινουν μια καταλληλη διατροφη για εγκυμοσυνη ωστε να παιρνεις και τις θερμιδες που πρεπει και τις βιταμινες και να το κρατας σε εναν ελεγχο. 

Δημοσίευση

Φυσικά κ μπορείς αρκεί να παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι εσύ κ το μωρο κ εννοείται υπό την καθοδήγηση του γιατρού. 

Άλλωστε το να πάρεις υπερβολικά κιλά δεν είναι καλό ούτε για το μωρό, ούτε για την κύηση. 

Ίσως χρειάζεσαι κ μια φορά τη βδομάδα κάποια αποτοξίνωση. 

Με το καλό! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σου Ε΄υχομαι ότι καλύτερο και σε ε΄σένα , Μακα΄ρι να πάνε όλα καλά και χαίρομαι που είμαστε μαζί και μπορούμε να επικοινωνούμε που έχεις και μια εμπειρία.. Το προσπάθησα να το μάθω όσο πιο άμεσα για να είμαι ασφαλής και μιλάω με το γιατρό μου όσο χρειάζεται..Εμένα η π΄ρωτη χοριακ΄ή ήταν τη Παρασκευή το απόγευμα 304 και τη Δευτέρα το πρωί 996 το αίμα το είδα Τετάρτη αλλά εχθές που πήγα στο γιατρό μου είπε οτι δεν ανησυχεί καθόλου μιας και καφέ είδαμε και σάκο οπότε ήταν πάνω απο 1800 άρα  προς το παρόν όλα βαίνουν καλά μου είπε, Μέρα Μέρα με ηρεμία και ότι είναι να γίνει θα γίνει..Με το καλό και το τρίτο σου κοριτσάκι μου και όλη η ευτυχία μαζεμένη .. Τώρα υπομονή και οι δυο έως τις 29/09 να ακούσουμε καρδούλα πρώτα ο Θεός. ❤️ Σε ποιο νοσοκομείο θα πάς ?  
    • Ωραία μπράβο με το καλό το μωράκι σου σε έχει καθοδηγήσει ο γιατρός σου μια χαρά παίρνεις όσα χρειάζεσαι όποτε θετική σκέψη και οοολα να πάνε καλά 🥰 εγώ μόνο φιλικό παίρνω για την ώρα τώρα δεν ξέρω αν χρειαστεί να πάρω και τίποτα άλλο δεν έχω μιλήσει με τον γιατρό πάω σε δημόσιο νοσοκομείο και πρέπει να πάω από κοντά για να με δει δεν υπάρχει επικοινωνία από το τηλέφωνο , μόνο με μια φίλη μαία έχω μιλήσει που δουλεύει στο ίδιο νοσοκομείο με τον γιατρό που θα με παρακολουθεί .. εγώ έχω αλλά δύο παιδάκια  κοριτσάκια η μεγάλη 3 ετών η μικρή 13 μηνών και τώρα πάω πρώτα ο θεός για το τρίτο μωράκι..  ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο παιδάκι είχα την παλινδρόμηση..  Και την είχα την παλινδρόμηση τον ίδιο μήνα που έμεινα έγκυος τώρα.. και σε εκείνο ήταν να γεννήσω Μάιο και σε αυτό είναι να γεννήσω πάλι Μάιο ελπίζω αυτήν την φορά όμως να πάνε όλα καλά .. 🙏🙂
    • @Sia A μου από το Παπαγεωργίου καθόλου ,πέντε χρόνια ταλαιπωρίας ,βέβαια υπάρχουν κορίτσια που είναι ευχαριστημένα ,δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις ,γιατί εννοείτε ότι το κόστος σε ιδιωτικό είναι πενταπλάσιο από ότι στο δημόσιο ,αν πας πάντως να επιλέξεις τον Σερέτη αν θυμάμαι καλά είναι νέος στο Παπαγεωργίου και έχω ακούσει τα καλύτερα 
    • Καλημερα κορίτσια  Θα ήθελα την γνώμη όσες είστε από Θεσσαλονίκη ή έχετε γεννήσει Θεσσαλονίκη!!! Είμαι από επαρχία την γνωστή Κατερίνη Πιερίας 😃 ,ο προβληματισμός είναι ότι ακόμα δεν αποφάσισα που θα γεννήσω πρώτα ο Θεός !!! Ο γιατρός μου είναι στο γενεσις,άλλοι μου λένε μακριά και προτείνουν Παπαγεωργίου ή Ιπποκράτειο ! Να διευκρινίσω ότι έχω δίδυμακια !!! Οποία έχει πρόσφατη εμπειρία και μπορεί ας με πει την άποψη της , ευχαριστώ !!!
    • Καλημέρα κορίτσια, Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας😊 Εύχομαι σε όλες αργά ή γρήγορα να αποκτήσετε ότι επιθυμείτε!!! Θα κάνουμε μια έρευνα γτ εκτός από το ότι πρέπει να πάρουμε τα πάνω μας ψυχολογικά πρέπει να πάρουμε τα πάνω μας κ οικονομικά, όλες καταλαβαίνετε πόσο κοστοβόρα είναι όλα αυτά.... Εξού κ σκέφτηκα το δημόσιο @Kateriniw. Απ' ότι κατάλαβα δεν έμεινες ευχαριστημένη? Εγώ δεν έχω θέμα ούτε με το κέντρο ούτε με τη γιατρό μου ήταν όλοι άψογοι αλλά δεν αντέχω να ξαναπάω στο ίδιο για ψυχολογικούς λόγους
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...