Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επιτρέπεται να χάσουμε βάρος στο γ’ τρίμηνο;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημερα σας!

Ειμαι έγκυος στον 7ο μήνα κι έχω χάσει τελείως τη μπάλα με τα κιλά. Ξεκίνησα στα 60κ (1.70μ ύψος) κι έχω φτάσει 78κιλα ? +18κιλα δηλαδή κι ακόμα έχω μέλλον.

Έχω κάνει αιματολογικές και δεν είχα διαβήτη ευτυχως, και γενικά τρώω αρκετά (υγιεινά, όχι γλυκα κτλ) αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τόσο ωστε να δικαιολογούνται οι ρυθμοί που αυξάνεται το βάρος μου. Τον τελευταίο καιρό παίρνω μισό κιλό κάθε τρεις μέρες περίπου και δεδομένου ότι έχω ακόμη 2,5-3 μηνες μπροστά μου, αν συνεχίσω έτσι φοβάμαι ότι στον 9ο θα έχω φτάσει +50 κιλά ?? Έχω πανικοβληθεί....

Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάποια διαιτα για να χασω λίγο βάρος αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη κάτι τέτοιο. Άλλοι λένε είναι οκέι άλλοι λένε είναι επικίνδυνο...αν είναι έτσι προφανως και δε θέλω να βλάψω το μωράκι μου... αλλά είναι στ’αληθεια επικίνδυνο να επιχειρήσουμε χάσουμε 2-3 κιλάκια;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η rosalie είπε:

Κορίτσια καλημερα σας!

Ειμαι έγκυος στον 7ο μήνα κι έχω χάσει τελείως τη μπάλα με τα κιλά. Ξεκίνησα στα 60κ (1.70μ ύψος) κι έχω φτάσει 78κιλα ? +18κιλα δηλαδή κι ακόμα έχω μέλλον.

Έχω κάνει αιματολογικές και δεν είχα διαβήτη ευτυχως, και γενικά τρώω αρκετά (υγιεινά, όχι γλυκα κτλ) αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τόσο ωστε να δικαιολογούνται οι ρυθμοί που αυξάνεται το βάρος μου. Τον τελευταίο καιρό παίρνω μισό κιλό κάθε τρεις μέρες περίπου και δεδομένου ότι έχω ακόμη 2,5-3 μηνες μπροστά μου, αν συνεχίσω έτσι φοβάμαι ότι στον 9ο θα έχω φτάσει +50 κιλά ?? Έχω πανικοβληθεί....

Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάποια διαιτα για να χασω λίγο βάρος αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη κάτι τέτοιο. Άλλοι λένε είναι οκέι άλλοι λένε είναι επικίνδυνο...αν είναι έτσι προφανως και δε θέλω να βλάψω το μωράκι μου... αλλά είναι στ’αληθεια επικίνδυνο να επιχειρήσουμε χάσουμε 2-3 κιλάκια;

Καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου.. είναι η πιο σωστή και έγκυρη πηγή. Εμείς θα σου πούμε την άποψη μας αλλά κατά πόσο μπορείς να αδυνατίσεις σε αυτή τη φάση και κατά πόσο αυτό είναι καλό ή όχι για το μωράκι σου, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. 

Δεν έχω ακούσει ποτέ για δίαιτα στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Πολλές κοπέλες κάνουν το πρώτο τρίμηνο (για διάφορους λόγους) ή αναγκάζονται να χάσουν κιλά λόγω ναυτιών, εμετών κλπ. 

Συζήτησέ το με το γιατρό σου. 

:-)

Δημοσίευση

Το ότι η ζυγαριά σου δείχνει ότι παίρνεις βάρος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λίπος! Υπάρχει η κατακράτηση, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το παιδί παίρνει βάρος, ο πλακουντας έχει βάρος, το στήθος που προετοιμαζεται για θηλασμό κτλ. Εγώ πάντως μέχρι τον έβδομο επειδή είχα αναγούλες και αδιαθεσία και δυσπεψία και πίεση και διαβήτη, είχα χάσει δύο κιλά, είχα ξεκινήσει όμως υπερβαρη. Συνεννοησου με το γιατρό σου, να μειώσεις το αλάτι και να δεις πώς θα εξελιχθεί. Με το καλό! 

Δημοσίευση

Ναι τρώω αλάτι γενικά αλλά πόση κατακράτηση πια; :( 

Ρωτησα σήμερα τη γιατρο κ μου είπε να προσπαθώ να καταναλώνω πέντε μικρά γεύματα την ημέρα. Και ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μην πάρω επιπλέον κιλά για το τρίτο τρίμηνο και αν θέλω να χασω 2-3 δεν είναι επικίνδυνο αλλά μόνο με βοήθεια διατροφολόγου.

Οποτε λεω να καταφύγω σε κάτι τέτοιο.?

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η misofeggaro είπε:

Το ότι η ζυγαριά σου δείχνει ότι παίρνεις βάρος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λίπος! Υπάρχει η κατακράτηση, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το παιδί παίρνει βάρος, ο πλακουντας έχει βάρος, το στήθος που προετοιμαζεται για θηλασμό κτλ. Εγώ πάντως μέχρι τον έβδομο επειδή είχα αναγούλες και αδιαθεσία και δυσπεψία και πίεση και διαβήτη, είχα χάσει δύο κιλά, είχα ξεκινήσει όμως υπερβαρη. Συνεννοησου με το γιατρό σου, να μειώσεις το αλάτι και να δεις πώς θα εξελιχθεί. Με το καλό! 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση μισοφέγγαρο. Πως κατάφερες να χάσεις αντί να παρεις, αυτό είναι κατόρθωμα!!! Ακόμα κι αν ξεκίνησες υπέρβαρη....η πείνα που νιώθουμε στην εγκυμοσύνη δεν περιγράφεται....

Δημοσίευση

Εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη μου πήρα 13 κιλά και ξεκίνησα υπέρβαρη. Είχα διαβήτη κύησης και όταν το ανακάλυψα το έραψα το στώμα μου οπότε υπολόγισε ότι όλα τα κιλά τα πήρα μέχρι την καμπύλη ζαχάρου. Όταν γέννησα και ετοιμαζόμουν να φύγω από το νοσοκομείο τα ρούχα ήταν σαν τέντες πάνω μου. Η κατακράτηση είναι άτιμο πράγμα. Περιττό να σου πω ότι επέστρεψα στην δουλειά μου μετά από 2 μήνες στα κιλά προ εκγιμοσύνης (μετά όμως τσίμπησα ακόμα 10, έτσι για την αλητεία?)

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η rosalie είπε:

Κορίτσια καλημερα σας!

Κορίτσι μου κ εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι πως γίνεται να παίρνω τόσο γρήγορα κιλά..Είμαι 30 εβδομάδων κ έχω πάρει 13..Πόσο θα φτάσω μέχρι να γεννήσω... Εσύ πως και δεν είσαι στην ομάδα μας μωράκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου; ποτέ έχεις ΠΗΤ;

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Hope25 είπε:

Κορίτσι μου κ εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι πως γίνεται να παίρνω τόσο γρήγορα κιλά..Είμαι 30 εβδομάδων κ έχω πάρει 13..Πόσο θα φτάσω μέχρι να γεννήσω... Εσύ πως και δεν είσαι στην ομάδα μας μωράκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου; ποτέ έχεις ΠΗΤ;

Αααα δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα! Έγινε θα ενταχθώ κι εγώ λοιπόν στην ομάδα. Αν το ΠΗΤ είναι πιθανή ημερομηνία τοκετού τότε η δίκη μου είναι 20/1.

13κιλα είναι μια χαρά, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη στη θέση σου!! Εμείς θα γεννήσουμε εν τω μεταξύ πολύ κοντά, εγώ είμαι στην 29η ??

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η KONSTANTIA είπε:

Εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη μου πήρα 13 κιλά και ξεκίνησα υπέρβαρη. Είχα διαβήτη κύησης και όταν το ανακάλυψα το έραψα το στώμα μου οπότε υπολόγισε ότι όλα τα κιλά τα πήρα μέχρι την καμπύλη ζαχάρου. Όταν γέννησα και ετοιμαζόμουν να φύγω από το νοσοκομείο τα ρούχα ήταν σαν τέντες πάνω μου. Η κατακράτηση είναι άτιμο πράγμα. Περιττό να σου πω ότι επέστρεψα στην δουλειά μου μετά από 2 μήνες στα κιλά προ εκγιμοσύνης (μετά όμως τσίμπησα ακόμα 10, έτσι για την αλητεία?)

Όταν πείνας ουρά εγκυμονούσα πως γίνεται να το ραψεις, πραγματικά.... είμαι τόσο πειθαρχημένη γενικά υπό κανονικές συνθήκες αλλά τώρα αν πεινάω δε λογαριάζω τίποτα.... ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Παντως τα κιλά της εγκυμοσύνης μια φορά τα έχασες... πηγές στη δουλειά κυρία!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η rosalie είπε:

Αααα δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα! Έγινε θα ενταχθώ κι εγώ λοιπόν στην ομάδα. Αν το ΠΗΤ είναι πιθανή ημερομηνία τοκετού τότε η δίκη μου είναι 20/1.

13κιλα είναι μια χαρά, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη στη θέση σου!! Εμείς θα γεννήσουμε εν τω μεταξύ πολύ κοντά, εγώ είμαι στην 29η ??

Ναι όντως 11/1 έχω εγώ ΠΗΤ..αγοράκι.. εσυ;

Δημοσίευση

Ο διαιτολογος του αντρα μου του ειπε οτι αν δω πως χανω την μπαλα με τα κιλα, να τον επισκεφτω για να το ρυθμισουμε. Φανταζομαι πως οι διαιτολογοι σου δινουν μια καταλληλη διατροφη για εγκυμοσυνη ωστε να παιρνεις και τις θερμιδες που πρεπει και τις βιταμινες και να το κρατας σε εναν ελεγχο. 

Δημοσίευση

Φυσικά κ μπορείς αρκεί να παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι εσύ κ το μωρο κ εννοείται υπό την καθοδήγηση του γιατρού. 

Άλλωστε το να πάρεις υπερβολικά κιλά δεν είναι καλό ούτε για το μωρό, ούτε για την κύηση. 

Ίσως χρειάζεσαι κ μια φορά τη βδομάδα κάποια αποτοξίνωση. 

Με το καλό! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μαμάδες, πέρασε καιρός... Πώς είστε; Πώς είναι τα μπεμπάκια σας; Εμείς γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του μπέμπη μας τον Φεβρουάριο και παραμένουμε συνεχώς συγκινημένοι και ευγνώμονες για την παρουσία του στη ζωή μας! Επειδή τον περιμέναμε να γεννηθεί Μάρτη αντί για Φεβρουάριο, τον ονομάσαμε Άρη (ο Μάρτης είναι ο μήνας του Mars (Άρη). 
    • Καλημέρα κορίτσι μου, λοιπόν εμένα μ έχει σώσει το σπρέι strepfen. Κάνει θαύματα!!! Περαστικά φίλη μου!!! Καλημέρα κοριτσάκι μου μπράβο!! Πολύ όμορφη η εικόνα που μας μεταφέρεις!! Εύχομαι να είστε έτσι πάντα αγαπημένοι κ χαρούμενοι❤️❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου..! Εγώ σήμερα με άλλον αέρα..! Από τη στιγμή που καθάρισα δεν είχα μυαλό για τπτ άλλο πέρα από το να αποπλανήσω το σύζυγο.. 🤣 Ο καημένος μετά από τόσο καιρό το είχε ξεχάσει το άθλημα πέρα του ότι φοβόταν να με αγγίξει γιατί σου λέει δεν κάνει ακόμα.. εγώ όμως μίλησα με τη γυναικολόγο και τη ρώτησα αν μπορούμε να αρχίσουμε επαφές.. ευτυχώς μου είπε κανονικά, από τη στιγμή που καθάρισες μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε κορίτσια εχθές μετά από πααααααρα πολλούς μήνες είχαμε την πρώτη μας συνεύρεση και ήταν τόσο ωραία.. ο καημένος τον καταλάβαινα είχε φόβο, χώρια που δεν περίμενε την "επίθεση" στο κρεβάτι.. 🤣 Του λέω η γιατρός είπε ότι μπορούμε.. του έδωσα το σύνθημα..  🙃 Και μόλις τελειώσαμε και χαλαρώσαμε στον καναπέ άρχισε να ψάχνει οικογενειακά αυτοκίνητα και να μου λέει "άρα θα πρέπει τώρα να ξεκινήσω να παίρνω πάλι τις βιταμίνες μου εε;;" 🤣 Του λέω άμα θέλεις, καλό κάνουν..  Αχ! πως τους δίνουμε φτερά ρε κορίτσια.. με μια αγκαλιά και μια επαφή.. Άρχισε να κάνει όνειρα πάλι, που πριν δεν του έπαιρνες κουβέντα. Όπως και να χει όμως εμένα δεν με νοιάζει να έχω επαφές για το παιδί, τα εν δυνάμη παιδάκια μου δόξα τω Θεώ με περιμένουν και είναι πολλά.. εμένα η επαφή με νοιάζει και το σμίξιμο το ουσιαστικό με τον άντρα μου. Τον Ιούνιο με το καλό συν Θεό θα πάμε στην επόμενη ετ θα ρθούνε και τα παιδάκια.. είμαι πιο αισιόδοξη τώρα, θα δώσει ο Θεός..!!! 🙏  
    • @Ioanna6 καλημέρα να χαιρεσαι το μωρακι σου!Είδα τυχαία ότι αναφέρεσαι σε μαρσιπο. Μπορείς να μ πεις ποιον έχεις κ αμα σε βολεψε?
    • Καλημέρα κορίτσι μου και καλώς ήλθες στην παρέα μας..! Λοιπόν εγώ μία εμπειρία έχω από εξωσωματικό και αυτόν θα σου προτείνω.  Ο Χρήστος ο Παππάς είναι, για μένα πολύ καλός γιατρός, ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκα και έμεινα. Θεσσαλονίκη είναι και συνεργάζεται πλέον με το Fivi στο Διαβαλκανικό. Έχω πολύ καλά αποτελέσματα από το κέντρο και πρώτη εξωσωματική είχα εμφύτευση άσχετα που στην 8η εβδομάδα παλινδρόμησε. Εντάξει ξέρεις ότι θα πέσεις μέσα πάλι εεε;;; Γιατί με τις περιόδους για την επόμενη ετ θα πάω Ιούνιο..  Οπότε σε πιστεύω για ακόμη μία φορά.. 🤗 και αυτή τη φορά Ελπιδάκι θα ρθει και θα μείνει πρώτα ο Θεός..!!! Και μη σου πω θα έχω και διπλή επιτυχία.. 🙃😉 Τα καλύτερα έρχονται..!!! 😎
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...