Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τί δεν τρώτε στην εγκυμοσύνη;


Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ είμαι στην 9η εβδομάδα μου και την Πέμπτη που με ζύγισε για πρώτη φορά ήμουν 91. Μου έδωσε περιθώριο μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης να βάλω μόνο 12 κιλά!! Ξέρω ότι ξεκινάω με αρκετά κιλά, αλλά πως θα τα καταφέρω να βάλω μόνο τόσα; Τρώω ρε παιδιά, νταξει έχω κάτι ψιλοανακατωσούρες αλλά όχι τίποτα σοβαρό. Λέτε να πρέπει να πάρω διατροφολόγο; 

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η irened91 είπε:

Κορίτσια εγώ είμαι στην 9η εβδομάδα μου και την Πέμπτη που με ζύγισε για πρώτη φορά ήμουν 91. Μου έδωσε περιθώριο μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης να βάλω μόνο 12 κιλά!! Ξέρω ότι ξεκινάω με αρκετά κιλά, αλλά πως θα τα καταφέρω να βάλω μόνο τόσα; Τρώω ρε παιδιά, νταξει έχω κάτι ψιλοανακατωσούρες αλλά όχι τίποτα σοβαρό. Λέτε να πρέπει να πάρω διατροφολόγο; 

Καλημέρα κοπέλα μου και με το καλό η εγκυμοσύνη σου! Έχεις βάλει καθόλου βαρος αυτες τις εβδομάδες; Εγώ θα σου πω το εξής, καλό είναι να μειώσεις τους υδατάνθρακες (δλδ ψωμιά, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι...)και αύξησε το φρούτα και τα λαχανικά στην ημέρα (από το σπίτι και πολύ καλά πλυμένα!!) . Προσπάθησε να μην καταναλώνεις γλυκά συχνά, μείωσε τη ζάχαρη και γενικά τα βλαβερα (π.χ. τα πατατάκια που εμένα προσωπικά μου αρέσουν ιδιαίτερα) Η αλήθεια είναι ότι ίσως αν πας σε διατροφολόγο και σου έχει πλάνο για την κάθε μέρα θα έχεις ένα μπούσουλα, και μέτρο στη καθημερινότητα, για να ξέρεις αν έχεις ξεφύγει. Είσαι από τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν διατροφή; Προσωπικά εγώ όχι ,αλλά τι κάνω γενικά: το πρωί τρώω γάλα με δημητριακά ή μια φέτα με βούτυρο και μέλι και ένα ποτήρι γάλα.  Μετά από ένα 3ωρο έχω πεινάσει και τρώω ένα τοστάκι ή ένα σαντουϊτσάκι από το σπίτι(δουλεύω και είμαι εκτός) και μετά από το πολύ 2ωρο φρούτο και μετά και άλλο φρούτο. (έτσι καταναλώνεις και τα φρούτα της ημέρας) Όλα είναι όμως σχετικα, έχει να κάνει και με τη καθημερινότητα σου, ωράριο και τα λοιπά. Προσπάθησε όμως να προσέχεις για δικό σου καλό! Το σώμα μας επιβαρύνεται στην εγκυμοσύνη ούτως η άλλως οπότε όσο πιο πολλά κιλά βάλεις θα το καταπονήσεις περισσότερο.  Με το καλό εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!

Δημοσίευση

Η αλήθεια είναι πως και είμαι και δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να κάνει διατροφή. Πριν 2 χρόνια είχα κάνει διατροφή κι έχασα 20 κιλά σε διατροφολόγο. Τώρα γι αυτή την περίοδο δεν έχω ιδέα πως θα γίνει ??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @ΜαρίαΔημήτρης αχ ψυχουλα ομορφη! Να σηκωθείς όσο μπορείς πιο γρήγορα. Εστω για 10 βηματα. Προσπάθησε να κοιμηθείς. Να παρεις τ πανω σου. @Sotiria_94 κ μενα μεγαλώσε η κοιλια μου αποτομα. Για να δουμε ποσο θα γεννηθει και η δικιά μου.
    • Αααααα @ΜαρίαΔημήτρης ειναι υπεροχη Παναγιτσα μου τι αφρατουλα ειναι αυτη με τα χερακια της δε μπορωωω. Τι πλουσια χαιτη ειναι αυτη φτου φτου μαλλουρα. Να σου ζησει και παλι Μαρακι μου❤️🌹
    • @Katerinioo μου και γω στην εβδομαδα σου δηλαδη υπεφερα απο καουρα αλλα για λιγες μονο μερες. Μετα υποχωρησε και να σκεφτεις οτι εχω παλινδρομηση γενικως. Τα γεμιστα δυστυχως νομιζω επιβαρυναν την κατασταση ειναι βαρυ φαγητο. Δοκιμασε ισως λιγο χαμομηλι ή λιγο γιαουρτακι- γαλατακι αλλα σιγουρα μην ανησυχεις ειναι φυσιολογικο. @Diwni μου τι ωραια νεα, αφρατουλα και η δικη σου η μπεμπα μπραβο της, με το καλο να την ξαναδειτε. Ποσο μεγαλωσαν τα μπεμπινια μεσα στις κοιλιτσες Παναγιτσα μου και γω εχω κανει μια κοιλια να με το συμπαθειο αυτες τις μερες. 
    • Ναι στο Ρεα. Παιδιά δεν πονάω καθολου αλλά έρχονται από μόνοι τους και μου βάζουν παυσίπονο. απλά δεν έχω κοιμηθεί από χθες το πρωί,με σήκωσαν και άσπρισα και δεν με πήγαν να δω το μωρό, δεν με άφησαν καθόλου να περπατήσω. Τουλάχιστον έφαγα φαγητο και όχι μόνο τσάι και έβγαλα 5 ολόκληρα ml γάλα με το θηλαστρο να πάνε στην μπουμπού μου. Προσπάθησα να κόψω να δείτε το μαλλί μας.
    • Κορίτσι μου η ΑΜΗ δεν σχετίζεται με την ποιότητα αλλα με την ποσότητα. Και δεν υπάρχει και κάποια εξέταση που να μπορούμε να δούμε την ποιότητα. Ο κυρίως παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα είναι η ηλικία. Για ποιο λόγο εσύ θεωρείς ότι ίσως δεν έχεις καλά ωαρια; Ο γιατρός μου πάντως μου είπε πως μπορούμε ως ενα βαθμο να βελτιώσουμε τα ωάρια με συμπληρώματα βιταμίνες , ηπια άσκηση,  καλή διατροφή και αποφυγή καπνίσματος αλκοόλ.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...