Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα!

είμαι έγκυος 11εβδομάδων και ο γιατρος μου ζήτησε να κάνω εξέταση κυστικής ίνωσης.. απ ότι εψαξα απλά αίμα σου παίρνουν ...

Το έχει κάνει καμιά σας? τι ακριβώς δείχνει ? που την κάνατε και πόσο κόστισε???

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Nala_89 είπε:

Καλησπέρα!

είμαι έγκυος 11εβδομάδων και ο γιατρος μου ζήτησε να κάνω εξέταση κυστικής ίνωσης.. απ ότι εψαξα απλά αίμα σου παίρνουν ...

Το έχει κάνει καμιά σας? τι ακριβώς δείχνει ? που την κάνατε και πόσο κόστισε???

καλησπερα και με το καλο το μωρακι σου!  εκανα και εγω κυστικη ινωση νομιζω ειναι για τη μεογιακη αναιμια.. αν κανω λαθος ας με διωρθωσει καποια!!! ξερω πως δεν κανει να εχουν και οι δυο γονοις οπως και το στιγμα! κατα τα αλλα μη φοβασαι αιμα σου ππερνει απλα αργουν λιγο τα αποτελεσματα εγω τα πειρα 2 βδομαδες μετα!!!

οσο για τις τιμες διαφερουν εχω ακουσει και 120 αλλα εγω την εκανα στο μικροβιολογο και μου πειρε γυρο στα 70

Δημοσίευση

Η κυστικη ινωση ειναι κατι που πρωτον υπαρχει σαν γονιδιο στην Ελλαδα και για αυτο ΠΡΕΠΕΙ να το τεσταρουμε δευτερον προκαλει πολλα προβληματα κυριως αναπνευστικα και οχι μονο καθως μπορει να χτυπησει σε πολλα ή και σε ολα τα οργανα του σωματος αναλογα την περιπτωση και ειναι ακριβη εξεταση αν δεν εχεις ασφαλεια ομως ΜΗΝ την αφησεις. Να την κανεις οπωσδηποτε. Ειναι απλα μια εξεταση αιματος και τπτ παραπανω. Καλα αποτελεσματα!

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Nala_89 είπε:

Καλησπέρα!

Εγω την ειχα κανει στο προγενεσις μαζι με την αυχενικη! Θα την κανεις μονο μια φορα στη ζωη σου ! 

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Nala_89 είπε:

Καλησπέρα!

Kalispera kai me to kalo to mwrouli sou :)

i eksetasi ths kustikis inwsis einai aparaithth (opws kai gia to stigma) kai prokalei osa anefere h kopela parapanw. einai arketa sobaro kai prepei na thn kanoume oles tous prwtous mhnes.

egw thn ekana thn 7h ebdomada, kai bghkan meta apo 15 meres ta apotelesmata se idiwtiko ergasthrio kai kostise 250 eurw, epeidh ekana thn eksetasi gia to 99% twn metallaksewn. an kaneis gia to 85% ekei kostizei 150...kai an kaneis gia to 75% kostizei 90 eurw.  alla gia na eisai 100% sigourh kaneis thn prwth etsi wste na apokleiseis kathe endexomeno. kai einai mia apli eksetasi aimatos.

kalh epituxia ❤️ 

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Χαίρομαι που ο γιατρός σου ψάχνεται σωστά. Εγώ την είχα κάνει πριν μείνω έγκυος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και την πλήρωσα 120€. Έκτοτε έμαθα ότι τη συνταγογραφεί πλέον ο ΕΟΠΥΥ, αλλά δε γνωρίζω σίγουρα, ψάξτο. Για να υπάρχει πρόβλημα με κυστική ίνωση θα πρέπει να έχεις και εσύ γονίδιο αλλά και ο σύζυγος, αρχικά εξετάζουν εσένα κι αν δεν έχεις τέτοιο γονίδιο δε χρειάζεται να εξεταστεί εκείνος. Πράγματι η κυστική ίνωση είναι ύπουλη ασθένεια που έχει σχέση με τους πνεύμονες του παιδιού. Δεν ισχύει αυτό που είπε μια άλλη κοπέλα παραπάνω, ότι σου δείχνει για μεσογειακή αναιμία, αντιθέτως για τη μεσογειακή αναιμία πρέπει να κάνεις εξετάσεις και πάλι για να δεις αν έχεις στίγμα (είσαι φορέας γονιδίου δλδ και πάλι) και σε αυτή την περίπτωση πάλι ψάχνεται ο σύζυγος μετά. Αν έχεις κάνει εξέταση ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης γνωρίζεις αν έχεις στίγμα. Ελπίζω να βοήθησα , με το καλό το μωρό σου!

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.... έκλεισα ραντεβού και θα την κάνω μαζί με την αυχενική...

στο προγένεσις που μίλησα και εκλεισά  μου είπαν 130 ευρώ για κυστική για το 89%...

Πολλά λεφτά αλλα αν είναι να είμαστε πιο σιγουροι τι να κανουμε??? όλα για τα σποράκια μας!!! ?

Δημοσίευση

Η εξέταση δείχνει κάποιες γονιδιακές μεταλλάξεις όπως αναφέρθηκε πιο πάνω..δεν έχει καμία σχέση με τη μεσογειακή κ επιπλέον κανονικά γίνεται σε προγεννητικό καθώς πρέπει να το γνωρίζεις πιο πριν εάν έχουν κι οι δυο γονείς κ πια μετάλλαξη..κάνεις εσύ την εξέταση( γίνεται κ με σάλιο κ με αίμα) κ αν βγει θετική κάπου κάνει κ ο σύζυγος..πλέον ο εοππυ καλύπτει το 75% υπάρχουν εργαστήρια που το δέχονται κ πληρώνεις μόνο τη διαφορά για να φτάσεις στο μέγιστο των μεταλλάξεων...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλό μήναααααα.. να σ πω εγω τ είδα που τ Χε η νύφη μου κ ήταν μια χαρά κ ετσι πήρα τ θάρρος κ πήρα τ ίδιο..η οποία είχε κ αυτή χρησιμοποιήσει το νοσοκομειακο για αύξηση παραγωγής στην αρχή όπως ειπες...125ευρω τ πήρα..
    • Καλημέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μήπως οι φίλες σου λίγο υπερβάλλουν? Κι εγώ φυσιολογικά γέννησα και πόσες ακόμα γυναίκες και δεν μας έκοψαν από πάνω μέχρι κάτω. Η καισαρική είναι μια επέμβαση ρουτίνας ναι μεν αλλά επέμβαση παρόλα αυτά και μετά μπορεί να δημιουργηθούν συμφυσεις στη μήτρα. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο πλανήτης αποδοκιμάζει τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα. Φυσικά κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάποιος λόγος ψυχολογικής φύσης της μαμάς να καταφύγεις εκεί, αλλά εγώ δεν θα ένιωθα τόσο σίγουρη αν έλεγα σε έναν γιατρό θέλω καισαρική και εκείνος συμφωνούσε εύκολα χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια αλλά μην τα θεωρείς όλα εύκολα με την καισαρικη. Στον φυσιολογικό (εμένα ο γιος μου ήταν μπρος πίσω και με σακατεψε) η αποθεραπεία ήταν μια εβδομάδα και με υπόθετα βολταρεν δεν καταλάβαινα τίποτα. Στην καισαρική δεν μπορείς καλά καλά να σηκωθείς μόνη σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και πάλι εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις αλλά πάρε και καμιά άλλη γνώμη. 
    • Καλό μας μήνα κορίτσια μου σε όλες μας!!!!! Λοιπόν από καρότσια διπλά και εγώ αυτό έχω σταμπάρει και προς τα εκεί τείνω για αγορά!!Ηλικία ήταν από μηδέν μέχρι όσο?? Γενικά αν πάρω καρότσι προτιμώ να ναι από μηδέν μέχρι 2-3 που λογικά κπ εκεί θα κάτσουν μαξ λένε..Εγώ έχω και 2 μονά που μαε έχουν δώσει οπότε για αρχή αν χρειαστεί πες έχω ήδη ένα,απλά ναι το διπλό καροτσάκι το θεωρώ must.Από ύπνο στην αρχή που τα κοίμιζες εσύ?? Εγώ σκέφτομαι λίκνο για αρχή μέσα στο δωμάτιο μας και τα δυο για κανά χρόνο το κόβω κ μετά στο δωμάτιο τους κούνιες δυο κλπ σκέφτομαι όποτε αυτά θα τα αφήσω για πιο μετά ,δε ξέρω κιόλας.Θηλασμό θα το κυνηγήσω αρχικά και ότι βγει έχω πει. Ναι,ναι φτου φτου!!! Καλό μήνα! Εγώ για θήλαστρα έχω διαβάσει και ακούσει τα νοσοκομειακά και ειδικότερα τα διπλά είναι καλύτερα ειδικά για εμάς που θα έχουμε και αυξημένες απαιτήσεις ποσότητας..οπότε θα νοικιάσω λέω όταν έρθει η ώρα για κάμποσο με σκοπό σιγά σιγά να κάνω μόνο αποκλειστικό θηλασμό, γιατί είναι ακριβά κιόλας τα καλά, τα οικονομικά δε ξέρω πόσο αξιόπιοστα θα ναι. Διδυμοκαρότσι και εγώ τα δίπλα δίπλα προτιμώ και ψάχνω,είναι πιο βολικά να τα βλέπεις κλπ αν και ογκώδη,στο αμάξι μας δε θα χωράνε πιστεύω έχουμε σχετικά μικρά, για μακυρά θα παίρνω τα δυο μονά έχω πει αν είναι χαχα
    • Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που τελικά δεν προχώρησε το κατάλαβα από τα συμπτώματα. Είχα καφέ υγρά δύο μέρες και τώρα που ξανά προσπαθούσαμε δεν έβλεπα τίποτα ενώ δεν είχα περίοδο και έτσι πήρα έκανα τεστ και τώρα είμαι 5 μηνών. Καμία σχέση τα συμπτώματα που είχα την πρώτη φορά με τώρα ακριβώς τα αντίθετα οπότε μην αγχώνεσαι δεν είναι κάθε εγκυμοσύνη το ίδιο.
    • Όσες φίλες και γνωστές μου έχουν γεννήσει φυσιολογικά τους έχουν κόψει από πάνω μέχρι κάτω,και κάνουν έναν μήνα να πάνε φυσιολογικά τουαλέτα γιατί πονάνε από τα ράμματα. Ενώ καισαρική είναι ένα προγραμματισμένο χειρουργείο μετά υπάρχουνε ειδικά προϊόντα που βάζεις για καλύτερη επούλωση και αντίστοιχα ένα μήνα υπόθεση είναι και αυτό. Και σε φίλη μου που γέννησε πριν από έναν χρόνο έχει σχεδόν εξαφανιστεί το σημάδι.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...