Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια  μου τι θα φάτε την καθαρά Δευτέρα? Ρώτησα το γιατρό κ μου είπε εκτός από ταραμοσαλατα από τα υπόλοιπα να φάω λίγα εφόσον είναι καλά μαγειρεμένα.  Αλλά θα πάμε σε μαγαζί που δ ξέρω κ ποσο καλά τα μαγειρεύουν.  Τι είναι ασφαλέστερο  ξέρει καμία? Σκέφτομαι για τηγανητά καλαμαράκια κ ίσως λίγο χταπόδι. Εσείς έχετε ρωτήσει το γιατρό? 

Δημοσίευση

Καλημέρα! Δεν είμαι 100% σίγουρη, αλλά το χταπόδι νομίζω είναι απαγορευτικό.. Έτσι θυμάμαι από την αδερφή μου όταν ήταν έγκυος. Καλαμαράκια, παντζάρια, χόρτα, μανιτάρια, τέτοια πράγματα πιστεύω είναι καλά.Εγώ όμως δεν έχω ρωτήσει ακόμα το γυναικολόγο για διατροφή, ας πουν κ άλλα κορίτσια που ξέρουν σίγουρα!

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η babybaby είπε:

Κορίτσια  μου τι θα φάτε την καθαρά Δευτέρα? Ρώτησα το γιατρό κ μου είπε εκτός από ταραμοσαλατα από τα υπόλοιπα να φάω λίγα εφόσον είναι καλά μαγειρεμένα.  Αλλά θα πάμε σε μαγαζί που δ ξέρω κ ποσο καλά τα μαγειρεύουν.  Τι είναι ασφαλέστερο  ξέρει καμία? Σκέφτομαι για τηγανητά καλαμαράκια κ ίσως λίγο χταπόδι. Εσείς έχετε ρωτήσει το γιατρό? 

Μου κάνεις πλάκα! Δεν κάνει να φάμε ταραμοσαλάτα;;; Δε θα αντέξω! Πέρσι εγχειρισμένη με χολή, φέτος εγκυμοσύνη, πάλι στην απέξω;;; Ω μοντιέ! 
Αύριο θα πάω γιατρό, να δούμε τι θα μου πει... Κλαίωωωω.... 

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η Soto είπε:

Καλημέρα! Δεν είμαι 100% σίγουρη, αλλά το χταπόδι νομίζω είναι απαγορευτικό.. Έτσι θυμάμαι από την αδερφή μου όταν ήταν έγκυος. Καλαμαράκια, παντζάρια, χόρτα, μανιτάρια, τέτοια πράγματα πιστεύω είναι καλά.Εγώ όμως δεν έχω ρωτήσει ακόμα το γυναικολόγο για διατροφή, ας πουν κ άλλα κορίτσια που ξέρουν σίγουρα!

Παντζάρια άσε καλύτερα! Έφαγα την Κυριακή το μεσημέρι και Κυριακή βράδυ βλέπω απαλό ροζ στο σκούπισμα! Τρελάθηκα! Πάω ξαπλώνω και περιμένω κανά μισάωρο. Ευτυχώς θυμήθηκα τι είχα φάει και μετά δεν ξαναείδα τπτ! Οπότε... μακρυά! 

Δημοσίευση

Δεν ειχε παει καν το μυαλο μου οτι μπορει να απαγορευεται κατι. Εγω θα ετρωγα τα παντα θεωρω, πλην ωμων σαλατων! Αλλά δεν ειμαι η πλεον αρμοδια να απαντησει.

Δημοσίευση

Κοριτσια από θαλασσινά τρώτε κανονικα εκτός από ψαρια τύπου σολωμού μ, ξιφια κτλ γτ έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε μια ουσία. Χταπόδι, καλαμάρι ακόμη κ μύδια κανονικα. Είχα ρωτήσει τ γιατρο κ μ λέει γτ να μη φας; λέω δ ξέρω έτσι έχω ακούσει. Ξέρεις μ λέει ότι μπορεί να πάθεις κατι; λέω οχι μ απαντάει Ούτε κ γω. Τώρα για ταραμοσαλατα δ ξέρω γτ δ τρώω άλλα Αφού σ είπε Όχι άστο καλύτερα.

Δημοσίευση

Σε αυτο το θέμα μου φαίνεται πως κάθε γιατρός λέει διαφορετικά. Εμένα μου είπε μόνο οστρακοειδή να μην τρώω απο θαλασσινά. Αλλά αλλού διαβάζω ότι δεν κανει και μεγαλα ψαρια όπως ξιφίας κλπ. Καλαμαράκια τηγανητά έφαγα εγώ μια μέρα και ήταν η μόνη μέρα που έκανα εμετό. Είχα φάει όμως κι άλλα τηγανητά και μάλλον μου κάθησαν βαριά στο όσο να πεις ευαίσθητο στομάχι.

Δημοσίευση

Γενικα σε ολη την κυηση τρωτε πολλα ψαρια κ ειδικα τα μικρα τυπου σαρδελα!! Αυτα που ανεφερε παραπανω η Diwni εχουν πολυ ψευδαργυρο αν δε κανω λαθος. Εμενα κ τα μαλακια που εχει πει να τα αποφευγω με την εννοια ομως να μην τα τρωω καθε βδομαδα.. κ χταποδι εχω φαει, κ γαριδες κ συκωτι (ασχετο) αλλα πού κ πού.... μια στο τοσο..! Βεβαια δεν τρωμε ωμα!! Τωρα για ταραμα, δεν εχω ρωτησει, αλλα θελω πολυ να φαω.. Εμενα που μου εχει κοψει κ το αλατι δεν ξερω αν θα με αφησει.. Αν κ την τσικνοπεμπτη μου ειπε να φαω κ μια πιτουλα μαζι με τα αναλατα σουβλακια μου!!

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Rosemary είπε:

Γενικα σε ολη την κυηση τρωτε πολλα ψαρια κ ειδικα τα μικρα τυπου σαρδελα!! Αυτα που ανεφερε παραπανω η Diwni εχουν πολυ ψευδαργυρο αν δε κανω λαθος. Εμενα κ τα μαλακια που εχει πει να τα αποφευγω με την εννοια ομως να μην τα τρωω καθε βδομαδα.. κ χταποδι εχω φαει, κ γαριδες κ συκωτι (ασχετο) αλλα πού κ πού.... μια στο τοσο..! Βεβαια δεν τρωμε ωμα!! Τωρα για ταραμα, δεν εχω ρωτησει, αλλα θελω πολυ να φαω.. Εμενα που μου εχει κοψει κ το αλατι δεν ξερω αν θα με αφησει.. Αν κ την τσικνοπεμπτη μου ειπε να φαω κ μια πιτουλα μαζι με τα αναλατα σουβλακια μου!!

αναλατα σουβλακιααααα???? :shock::ympray:

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Kat-Cat είπε:

αναλατα σουβλακιααααα???? :shock::ympray:

Κοπελιαααααα??? Με τον πονο μου παιζεις???? Σας παρακαλω πολυ!!

Παντως το αναλατο κρεας ειναι το πιο ευγευστο σε σχεση με τα υπολοιπα αναλατα... Του βαζεις κ απειρο λεμονι κ ειναι οκ!! Που να φας φακες, γιουβερλακια κ κρεατοσουπα χωρις ιχνος αλατιου...

Ελπιζω τουλαχιστον κατι καλο να μηνει μετα την γεννα!! Μπορει να αρχισω να μαγειρευω με την μιση ποσοτητα αλατιου απ'ό,τι πριν..!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Rosemary είπε:

Κοπελιαααααα??? Με τον πονο μου παιζεις???? Σας παρακαλω πολυ!!

Παντως το αναλατο κρεας ειναι το πιο ευγευστο σε σχεση με τα υπολοιπα αναλατα... Του βαζεις κ απειρο λεμονι κ ειναι οκ!! Που να φας φακες, γιουβερλακια κ κρεατοσουπα χωρις ιχνος αλατιου...

Ελπιζω τουλαχιστον κατι καλο να μηνει μετα την γεννα!! Μπορει να αρχισω να μαγειρευω με την μιση ποσοτητα αλατιου απ'ό,τι πριν..!!

ειμαι ο ανθρωπος που τα μαγειρευω όλα λυσσα! Αφου μου λεει ο αντρας μου οτι θα δοκιμαζω, και αν σκεφτω ότι ίσως να θελει λιγο ακομα αλατι, τοτε ήδη θα ναι αλατισμενο το φαι και να μη βαλω αλλο. Βαζω αλατι παντου, συνεχως, παντα. Αχ Χριστε μου τι θα κανω, ποσες θυσιες θα χρειαστουν για να γινουμε μανες. αχαχαχαχ

Δημοσίευση

Κορίτσια κι εγώ που τον ρώτησα μου λέει όλα επιτρέπονται αρκεί να μην είναι ωμά! 

Την λατρεύω την ταραμοσαλάτα... κάνει ή δεν κάνει τώρα; μπερδεύτηκα 

@Kat-Cat επίσης τα μαγειρεύω όλα λύσσα... ακόμα δεν μου έχει κόψει το αλάτι αλλά το μετριάζω μόνη μου... εκεί που θα έβαζα κι άλλο σταματάω τον εαυτό μου, σφίγγω τα δόντια, κοπαναω το κεφάλι μου, λέω 5προσευχες και δεν βάζω τελικά ????

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Λευτέρης είπε:

Κορίτσια κι εγώ που τον ρώτησα μου λέει όλα επιτρέπονται αρκεί να μην είναι ωμά! 

Την λατρεύω την ταραμοσαλάτα... κάνει ή δεν κάνει τώρα; μπερδεύτηκα 

@Kat-Cat επίσης τα μαγειρεύω όλα λύσσα... ακόμα δεν μου έχει κόψει το αλάτι αλλά το μετριάζω μόνη μου... εκεί που θα έβαζα κι άλλο σταματάω τον εαυτό μου, σφίγγω τα δόντια, κοπαναω το κεφάλι μου, λέω 5προσευχες και δεν βάζω τελικά ????

αχαχαχαχαχ, μονο ετσι! Πωπω ταραμοσαλατα με μπολικο λεμονακι και λαγανα.....Τι λετε τωρα......Θα την κατασπαραξω, δε θα τη φαω απλως.

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου εγω διπλα από το σπιτι μου έχω ψαροταβέρνα φοβερή πεντακάθαρη κ με φρέσκα πραγματα που έτρωγα συχνα πριν μείνω έγκυος κ κανει φοβερή ταραμοσαλάτα κ όταν τον ειχα ρωτήσει αν κανει να τρωω τωρα πια μου ειπε φυσικα κ κανει! Τα μεγάλα ψάρια απέφυγε καρχαρία ξιφία τόνο σολωμο όλα τα αλλα κανονικα απλα με μετρο τα τηγανητά !!!! Όποτε ας φαμε άνετα λεω εγω!!! Ειδικα ταραμοσαλάτα εχω φαει ηδη αρκετές φορες στην εγκυκοσυνη 

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η NicolVall είπε:

Κοριτσάκια μου εγω διπλα από το σπιτι μου έχω ψαροταβέρνα φοβερή πεντακάθαρη κ με φρέσκα πραγματα που έτρωγα συχνα πριν μείνω έγκυος κ κανει φοβερή ταραμοσαλάτα κ όταν τον ειχα ρωτήσει αν κανει να τρωω τωρα πια μου ειπε φυσικα κ κανει! Τα μεγάλα ψάρια απέφυγε καρχαρία ξιφία τόνο σολωμο όλα τα αλλα κανονικα απλα με μετρο τα τηγανητά !!!! Όποτε ας φαμε άνετα λεω εγω!!! Ειδικα ταραμοσαλάτα εχω φαει ηδη αρκετές φορες στην εγκυκοσυνη 

έτρωγες καρχαρια πριν? αχαχαχαχαχαχα. Ρε κοριτσια σορρυ με εχει πιασει η βλακεια μου σημερα για να μην πω τιποτα αλλο. Δεν ξερω τι εχω παθει....!

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η NicolVall είπε:

@Kat-Cat ουτε καρχαρία ουτε ξιφία ειναι η αληθεια!!!! Αλλά με την εγκυμοσυνη δεν ξερεις τι γαστρονομικά βίτσια μπορει να σου ξυπνήσουν!!! ?

αχαχαχαχαχ, σωστο και αυτο. Φανταζεσαι να ξυπνησω τον αντρα μου μεσα στο βραδυ και να του πω αγαπη μου μυρισε καρχαριας....! [smilie=headbang.gi:

Δημοσίευση

Aλάτι ταραμά;

Ενα πρωτότυπο κοντιμέντο, με τη θαλασσινή αλμύρα του ταραμά, μας προτείνει ο Χρ. Πέσκιας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 80° C στη λειτουργία του αέρα. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε με μια σπάτουλα 100 γρ. ταραμά σε λεπτή και αραιή στρώση. Ψήνουμε για περίπου 2 - 4 ώρες, μέχρι ο ταραμάς να αποξηρανθεί. Τον βγάζουμε από τον φούρνο, τον αφήνουμε να κρυώσει και τον τρίβουμε με τα δάχτυλά μας. Φυλάμε το ιδιότυπο αυτό αλάτι σε βαζάκι και το χρησιμοποιούμε για να αρτύσουμε όσπρια, λαδομακαρονάδες, πιλάφια, ριζότο, πατάτες γιαχνί και άλλα λαδερά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• 🤣🤣🤣 είναι να μην πάρω φόρα εγώ, κατάλαβες.. αγάπη δεν θα μπορούσα να αντέξω άλλο και να νομίζω ότι δεν με θέλει και ότι δεν είμαι ποθητή.. εντάξει κι αυτός η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν 100% γιατί το καταλάβαινα.. ήταν όπως το είχαμε αφήσει πριν την εξωσωματική με όχι πολύ καλή ψυχολογία, του τύπου ότι δεν ήταν καλά γιατί ήξερε ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει παιδιά.. αλλά τώρα τουλάχιστον εμένα δεν με νοιάζει αυτό το κομμάτι γιατί ξέρω ότι έχω πιθανότητες να με περιμένουν κάπου.. είμαι πιο χαλαρή και το μόνο που θέλω είναι να απολαμβάνω τον άντρα μου και τπτ άλλο.! Οπότε τον θέλω, μου έλειψε και τον διεκδικώ όπως παλιά. Χωρίς να με ενδιαφέρει άμεσα το κομμάτι των παιδιών.. και να σου πω ίσως είναι και καλύτερα έτσι.. είμαστε πιο χαλαροί και οι δύο, θα απολαμβάνουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο, θα υπάρχει καλή διάθεση και ωραίο κλίμα στο σπίτι και όταν με το καλό έρθει και ο καιρός για την ετ θα ξέρουμε ότι πάμε με γονιμοποιημένα ωάρια που απλά θα μεριμνούμε να δούμε αν γίνει η εμφύτευσή τους και εννοείται η μετέπειτα εξέλιξη τους.! Αυτός για να ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο, και να θέλει να δώσει το δίπορτο το τζιπ του πάει να πει ότι το περιμένει το μπεμπέ και το θέλει και πολύ..!! και αφού έπιασα και με την πρώτη σου λέει που θα πάει έχουμε τόσα, κάποιο θα ρθει για να μείνει και να μας κάνει γονείς..!!!! Το είδε κι όλας το πρώτο στον υπέρηχο, οπότε πιστεύω πως τώρα ένα παρα πάνω το θέλει.. αυτή η εικόνα δεν σβήνει εύκολα.. όπως και να είχε η εξέλιξη σε έχει κάνει γονιό μιας ψυχής που είναι στον ουρανό.
    • Ήμουν παλιά στο fertilia και τωρα ξανά επέστρεψα με τα εμβρυακια μου εκεί! Πολυ καλές εντυπώσεις από το κέντρο..σε σχέση με άλλα..σε κάνουν να νιώθεις καλά!  Για τον γιατρό  ,επειδή πηγα και σε αυτόν και δεν με ενέπνευσε καθόλου δεν το συνεχισα μαζί του. Είναι έμπειρος αλλά δεν ασχολείται πολύ μαζί σου και τον βλέπεις ελάχιστα...Εγώ τωρα επέλεξα τον Σταυρακ..και προς το παρόν είμαι πολύ ικανοποιημένη μαζί του ασχέτως που ακόμα δεν έχουμε μπει στην διαδικασία μεταφοράς.  Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που να σε εμπνέει και να ξέρεις ότι μπορείς να προχωρήσεις μαζί του σε κάθε βήμα.  Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά κορίτσι μ! 🙏   Το πες και το κανες !!! Και μετά λες εμένα!!! 🤣🤣🤣  είδες μετά την αποπλάνηση νιώθετε και οι 2 καλύτερα!!  Μπράβο Χριστινάκι μου! Δωστου να καταλαβει ..δωστου βιταμινες και αναπλήρωσε τους χαμένους μήνες!!! 🤣🤣
    • Κρέμα με σιμιγδάλι, ε;;; Εγώ που δεν έχω δώσει ξένο γάλα, μπορεί και με νερό να γίνει ή πρέπει να αντλήσω δικό μου;
    • Δεν τον είχα σκεφτεί τον τρίφτη... Μου είπαν να τα βράσω αλλά δε θέλω γιατί θα χαθούν όλες οι βιταμίνες πιστεύω.  Με το χέρι το ξεψαχνίζω και το κάνω πολύ μικρές μπουκίτσες. Παίρνει λίγη ώρα παραπάνω αλλά η μικρή φαίνεται να το δέχεται πολύ καλά. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...