Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια 

θελω λίγο την βοήθεια σας,κάνω προσπάθειες όπως σας είπα εδώ και 7 μήνες αλλα τιποτα.πιστευω όμως οτι θα τα καταφέρουμε.το προβλημα μου ειναι οτι πριν απο 1 χρόνο ειχα κρίσεις  πανικού και φοβαμαι πολυ μην το ξαναπάθω στην εγκυμοσύνη οταν με το καλό μείνω έγκυος. Πείτε μου την γνώμη σας. Εχει τύχει σε καμία απο σας ; τι κάνατε αφού δεν επιτρέπονται τα ηρεμιστικά ;; 

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Rania.. είπε:

Γεια σας κορίτσια 

θελω λίγο την βοήθεια σας,κάνω προσπάθειες όπως σας είπα εδώ και 7 μήνες αλλα τιποτα.πιστευω όμως οτι θα τα καταφέρουμε.το προβλημα μου ειναι οτι πριν απο 1 χρόνο ειχα κρίσεις  πανικού και φοβαμαι πολυ μην το ξαναπάθω στην εγκυμοσύνη οταν με το καλό μείνω έγκυος. Πείτε μου την γνώμη σας. Εχει τύχει σε καμία απο σας ; τι κάνατε αφού δεν επιτρέπονται τα ηρεμιστικά ;; 

Κοριτσι μου καλησπερα. Καταρχας, στο παρελθον που ειχες τις κρισεις ειχες απευθυνθει σε ειδικο; ειχες παρει φαρμακευτικη αγωγη; για ποσο διαστημα; εκανες ταυτοχρονα συμβουλευτικη-ψυχοθεραπεια; 

Τις κρισεις πανικου γλυκια μου δεν μπορεις δυστυχως να γνωριζεις απο πριν αν θα συμβουν,τι μπορει να τις ενεργοποιησει. Αρα εγω λογω επαγγελματος θα σου προτεινα επειδη οντως η κυηση ειναι μια κατασταση στη ζωη μιας γυναικας που μπορει γενικα να επηρεαστει η ψυχολογια της&λογω ορμονων&λογω αγχους,πιεσης κτλ να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο με αιτημα ακριβως τη διαχειριση του αγχους κατα τη διαρκεια της κυησης.

Δεν ξερω αν οικονομικα εχεις τη δυνατοτητα ειδαλλως μπορεις να απευθυνθεις σε κεντρο ψυχικης υγειας ή ακομα&σε δημοτικα πολυιατρεια οπου σε βλεπουν δωρεαν για καποιες συνεδριες. Δεν ξερω που μενεις για να σε παραπεμψω αλλα τσεκαρε τα αυτα αν μενεις αθηνα, στην επαρχια δεν ξερω να βοηθησω. 

Παντως αναλογα με την κατασταση οι κρισεις πανικου ειναι διαχειρισιμες με την καταλληλη εκπαιδευση-υποστηριξη. Οποτε&ασχετως εγκυμοσυνης καλο θα ηταν να απευθυνθεις καπου. Τα ηρεμιστικα ειναι η υστατη λυση αφου εχουν δοκιμαστει τα υπολοιπα, για αυτο σε ρωτω αν εχεις παει σε ειδικο. 

Για αρχη παντως μπορεις&μονη σου να προπονηθεις λιγο σε ασκησεις αναπνοων&χαλαρωσης αλλα τονιζω&παλι επειδη δεν ξερω την περιπτωση σου να πας&σε καποιον ειδικο. Φιλια&καλη δυναμη! Με το καλο ευχομαι να μεινεις εγκυουλα ?

Δημοσίευση

Ευχαριστω παρα παρα πολυ για τις συμβουλές.για ένα διάστημα πριν απο περίπου ένα χρόνο ημουν παρα πολυ πιεσμένη για διάφορους λόγους και δυστυχώς ξέσπασε ο οργανισμός μου σε κρίσεις πανικού.δεν πήρα κάποια αγωγή. Πήγα όμως σε ψυχολόγο και με την βοήθεια του σιγά σιγά επανήλθα.φοβαμαι παρα πολυ για την εγκυμοσύνη γιατι δεν θα ηθελα σε καμία περίπτωση να κάνω κακό στο μωρο μου.θα ψάξω να βρω κάποιον ειδικό για την διαχείριση του άγχους στην εγκυμοσύνη όπως μου ειπες αν και εδώ που μένω (κυκλαδες ) δεν εχω και πολλές επιλογές. 

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια .Εμεις είμαστε άυπνοι σήμερα .ο μικρός το βράδυ ενώ στην αρχή έτρωγε μετά σταμάταγε αμέσως κ έκλαιγε .αλλαξαμε πανα ,βάλαμε θερμόμετρο τπτ τα ίδια πάλι φτου κ απ την αρχή .Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι το βαρέθηκε αυτό το γάλα .Απο τότε που ξεκίνησαν οι ζέστες έχει γίνει διαφορετικός .Τι να πω ;δεν ξέρω ..Του κάνει κ δυσκοιλιότητα πλέον από κει που κάθε μέρα ήταν ρολόι τώρα κάθε δύο μέρες.
    • Εμένα το πέρασε έντονα αυτό το αλμα. Γκρίνια, κλαμα και αγκαλιά συνέχεια. Και όλο το βράδυ ξυπνούσε για γάλα. 
    • Για σένα μπήκα για να δω τα νέα σου!! Ήμουν σίγουρη πως ήταν δίδυμα!!!! Με το καλοοοοοοοο!!!! Είναι ένας υπέροχος κόσμος !!
    • @ΜαρίαΔημήτρης μπορει να φταίει τ ότι δ εκανε κακα σήμερα αλλα εγω τ εχω δει όλα. Εχω ψοφήσει τοσες ωρες. Μονο κλαμα. Κ χθες τ βραδυ ξυπνάγε συνέχεια οπότε είμαι τερμα αυπνη. Τετάρτη κλεινει 5 βδομαδες. Ουσιαστικα δηλαδη διανύει την 5η τωρα. Τ σκεφτηκα για άλμα, αλλα τοσο πολυ? Τι γλυκο μωρε τ αγόρι σου! Γερο να ειναι να την προσέχει! Και αυριο μεθαύριο θα ειναι μεγάλη βοήθεια. Θα μπορεί να της ετοιμάσει τ φαγητο, να της βάλει ενα νερο, να την απασχολήσει μερικές ώρες. Τ βλεπω κ απο τις δικές μου.
    • Μήπως την ενοχλει η ζέστη ή η κοιλιτσα της? Εκτός αν μπήκατε νωρίτερα στο αλμα της 5ης εβδομάδας. Εμένα το απόγευμα κοιμόταν και ξαφνικά έβγαλε μια κραυγή με πολύ κλάμα στον υπνο της,έτρεχαν δάκρυα τα ματάκια της.  Σήμερα πάντως κύλησε καλά η μέρα,είχα πολύ βοήθεια και από τον γιο μου. Το πρωι της διάβαζε παραμύθια και εγώ σκούπισμα,ξεσκονισα,σφουγγαρισα, έπλυνα μπιμπερό και μου είπε και από μόνος του να βγω στο μπαλκόνι αν θέλω να πιω τον καφέ μου. Μου είπε πως είναι μεγάλος αδελφός και μπορεί να την προσέχει και να ξεκουράζομαι. Έλιωσα κορίτσια. Στα δικά μου έχει 3 μέρες που ζαλίζομαι αρκετά συχνά μέσα στη μέρα. Πρέπει να πάω να κάμω εξετάσεις γιατί παρόλο τις βιταμίνες που πίνω νιώθω πολύ αδυναμία. Ξεκίνησα και σιδηρο πάλι από χθες.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...