Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξάπαξ επίδομα θα λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες από τους δήμους


admin

Recommended Posts

Χορήγηση εφάπαξ χρηματικού επιδόματος στις μητέρες με 4 ή περισσότερα παιδιά από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τη σχετική ρύθμιση προώθησε το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που κατατέθηκε και συζητείται στη Κοινοβούλιο, έπειτα από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ρύθμιση που προτείνεται προβλέπει πως «με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, δύναται να χορηγείται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επί πλέον τέκνου που αποκτούν».

Για τη παροχή του εφάπαξ αυτού βοηθήματος θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως οι μητέρες να είναι μόνιμες κάτοικοι και εγγεγραμμένες στο δημοτολόγιο του οικείου δήμου και να τους έχει αναγνωρισθεί η ιδιότητα της πολυτέκνου.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά που θα χρειάζονται καθώς επίσης και το ύψος του βοηθήματος, θα αποφασίζονται από την κάθε δημοτική αρχή.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση η έμπρακτη ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, που συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας»

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Και να μην έκανα τεστ..σε καθυστέρηση είμαι..3η μερα..ο κύκλος μου είναι ρολοι οποτε πάλι θα καταλάβαινα ότι πέρασα βιοχημική..
    • Τον ρώτησες κορίτσι μου γιατί έπρεπε να το πέρασεις όλο αυτό με αυτόν τον τρόπο τελικά; Γιατί δεν μπορούσε να σε βάλει στο νοσοκομείο για απόξεση;  Οι απώλειες πάντα μένουν χαραγμένες μέσα στην ψυχή μας γλυκιά μου! Καμία δεν ξεχνάει το/τα μωρά που έχασε ποτέ!!! Δυστυχώς κάποιες απο εμάς το έχουμε περάσει πάνω απο μία φορά! Έχεις απόλυτο δίκιο... κάθε φορά είναι πιο δύσκολη. Απλά προσπάθησε να κοιτάξεις μπροστά και να δεις τα θετικά που υπάρχουν γύρω σου. Θέλει χρόνο κορίτσι μου όλο αυτό που πέρασες... Άκου το σώμα σου και την καρδούλα σου κι εμείς είμαστε εδώ να μας λες ότι και όποτε θέλεις!!!
    • Το παλεύω κορίτσι μου... Πήγα γιατρό, όλα μια χαρά ευτυχώς καθάρισα και δεν χρειάστηκα αποξεση. Μερικά πηγματα είδε ακόμα στη μήτρα που είπε θα φύγουν με την περίοδο. Είδε και ένα ωοθηλακιο 17χιλ που σημαίνει η ωορρηξία ήταν κοντά. Αδιαθετησα καμιά εβδομάδα μετά και όλα καλά... Ας πούμε.  Έκανα εξετάσεις, το αίμα που έχασα προφανώς δεν αναπληρωθηκε και ήταν όλα ακόμα στα τάρταρα. Αιματοκρίτης, αιμοπετάλια,σίδηρος, φεριτινη... Με τον γιατρό που ξαναμίλησα μου είπε ότι δεν θα ήθελε να με στείλει γιακ μετάγγιση εφόσον νιώθω καλύτερα. Και ούτε εγώ μπορούσα να πάω καθως εκείνη την ώρα ήμασταν καθοδόν για τις διακοπές μας. Οπότε ξεκίνησα συμπληρώματα και βλέπουμε. Είμαστε λοιπόν διακοπές και είναι πολλές οι στιγμές που πέφτω πολύ ψυχολογικά και με παίρνει από κάτω. Είχα φανταστεί αλλιώς αυτές τις διακοπές. Βλέπω εγκυουλες και μελαγχολω. Αναρωτιέμαι συνεχώς γιατί εγώ να έχω χάσει 3 μωράκια. Μετά βλέπω το μωράκι μου, το χαμογελαστό μου μωρό, όπως την αποκαλούν όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου, και παίρνω τόσο δύναμη και κουράγιο!!!  Απλά ειναι που κάθε απώλεια μου παίρνει και ένα κομμάτι μου, και γίνεται όλο και πιο επώδυνο κάθε φορά..  Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου ❤️❤️
    • Με το καλό !! 😍😍 Είναι μοναδική η στιγμή που γυρίζεις σπίτι σου με το μωράκι σου.. ξεχνάς όλα τα δύσκολα της εγκυμοσύνης , της γέννας..  @marinaPκ εμείς σιγά σιγά βρίσκουμε τους ρυθμούς μας..  Να χαιρόμαστε τα μωράκια μας κ να είναι γερά και τυχερά στη ζωή τους !! 🩷🩵🩷🩵🩷🩵
    • Βασικά όταν πάμε διακοπές με τα παιδιά δεν κάνουμε ποτέ τίποτα...γιατί είμαστε όλοι μαζί σε τετρακλινο😅 και στις γιαγιάδες όταν είμαστε ακόμα χειρότερα αχχαχαχχχα
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...