Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε το τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά, για να σκεπάσουμε το ταψί με το φαγητό ή το γλυκό που θα μπει στο ψυγείο, για να μη χαλάσει.

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας κάθε νοικοκυράς και λύνει πολλές από τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ορθή του χρήση.

Παρακάτω ακολουθούν οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούμε.

Μην χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο σε όξινα φαγητά

Αυτός ο κανόνας αναφέρεται σε πιάτα που περιέχουν για παράδειγμα ξύδι ή ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας. Τα οξέα αυτά έπειτα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν.

Αυτό σημαίνει πως μικρές ποσότητες αλουμινίου είναι πιθανό να μεταφερθούν επάνω στην τροφή, της οποίας η γεύση θα αλλοιωθεί. Ενα σημάδι αυτής της αλληλεπίδρασης είναι οι λευκές κηλίδες επάνω στην τροφή.

Μην βάζετε το αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων

Είναι απαγορευτικό όχι μόνο γιατί το φαγητό σας θα ζεσταθεί ή μαγειρευτεί ανομοιόμορφα, αλλά γιατί όπως οποιαδήποτε άλλη μορφή μετάλλου, το αλουμινόχαρτο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη και φωτιά.

Μην τοποθετείτε το αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου

Πολλοί χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο το αλουμινόχαρτο για να μην λερωθεί ο πάτος του φούρνου από τα λίπη και τα υγρά που αφήνει ένα φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα βλάψει τη συσκευή σας, την οποία θα ήταν καλό να καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο κρεατικά ή πουλερικά αν θέλετε να παραμείνουν ζουμερά

Είτε θέλετε να ζεστάνετε ξανά τα κρεατικά και τα πουλερικά σας είτε να τα μαγειρέψετε εκείνη τη στιγμή, το μυστικό για να μείνουν ζουμερά και μαλακά σαν λουκούμι, είναι να τα τυλίξετε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο πριν τα βάλετε στο φούρνο, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά.

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Υ.Γ. είχα πάει και εγώ σε αυτόν στην Α επιπέδου (δεν ξέρω αν είχαμε και τον ίδιο γιατρό). Καλός μου φάνηκε, αλλά τώρα άλλαξα γιατρό και έκανα την Β σε έναν καθηγητή σε νοσοκομείο εκτός Αθηνών, που μου φάνηκε καλύτερος. Αν θες να στον συστήσω μήπως μπορεί να σε δει έκτακτα λόγο της κατάστασης πες μου να σου στείλω πμ.
    • Δεν ξέρω τι εξέταση χρειάζεται ακριβώς αλλά ξέρω από φίλη που είχε πολύ κακή Β' επιπέδου λογο οστών και δυσαναλογία ανάπτυξης, πράγμα που συναντιέται σε πολλά σύνδρομα. Αυτή έκανε αμνιοπαρακέντηση που πρέπει να πήρε ένα μήνα και παράλληλα γονιδιακό έλεγχο των γονιών που πήρε πολύ καιρό (και πολλά λεφτά) γιατί από ότι κατάλαβα κάνανε πολλά τεστ για να δουν αν θα χτυπήσει κάτι. Τελικά έτυχε και γέννησε πρόωρα το μωράκι της και μετά βγήκε η απάντηση από τον γονιδιακό έλεγχο των γονιών, όπου βρέθηκε μία άγνωστη μετάλλαξη που δεν ήξεραν αν όντως προκαλεί κάποιο πρόβλημα και τι. Να μην στα πολυλογω τελικά το παιδί είναι μια χαρά 😊 Σε λίγο κλείνει τα 2.  Κάνε ότι εξετάσεις χρειαστούν και μία προσευχή στην Παναγία να πάνε όλα καλά ❤️ Αν θες δεύτερη γνώμη και από άλλον εμβρυολογο απλά ανέβαλε την αμνιο σε αυτόν. Βρες μία δικαιολογία ότι κάτι σου έτυχε και δεν μπορείς εκείνη την μέρα. 
    • @evaa__ να τους απαντάς οπως τους αξίζει μη κρατάς τους τύπους αυτοί οι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν απο ευγένεια. Σου φτάνουν τα δικά σ δε θα σκας και με το τι λέει ο καθένας..ούτως ή άλλως όλοι αυτοί π γίνονται πικρόχολοι, είναι απλά αποτυχημένοι στα υπόλοιπα κι απλά επικεντρωνονται στο ένα και μόνο π έχουν καταφέρει οι ίδιοι. 
    • Α και γιορτή και γενέθλια μαζί ❤️ Να την χαίρεσαι κορίτσι μου 😊 Χαίρομαι που γυρίσατε σπίτι σας! Σαν το σπίτι μας πουθενά (και ας θέλει και καθάρισμα 😅) Φιλιά στην μπουμπού σου 😘
    • Α άρα άμα ξαπλώνεις ανάσκελα μπορεί να λιποθυμήσεις; Ποπο! Αν γυρίσεις καταλάθος στον ύπνο σου; Νιώθεις κάπως και ξαναγυρνας στο πλάι;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...