Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Με την θερμοκρασία να έχει πάρει την ανηφόρα τις τελευταίες μέρες, είναι λογικό να νιώθετε διαρκώς την ανάγκη να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.

Τι συμβαίνει όμως αν ανήκετε σε εκείνους που έχουν τη συνήθεια να πίνουν νερό γεμίζοντας ξανά και ξανά πλαστικά μπουκάλια; Έρευνες προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κίνηση αυτή καθώς το ξαναγέμισμα ενός πλαστικού μπουκαλιού με νερό μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό στον οργανισμό σας απ΄ότι φαντάζεστε.

Αυτό συμβαίνει επειδή το πλαστικό μπουκάλι που γεμίζετε συνεχώς δεν προβλέπεται για «ανεφοδιασμό» κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατό να βγάλει χημικές ουσίες και να φιλοξενήσει επιβλαβή βακτήρια.

Ειδικότερα, εκφράζονται ανησυχίες για τη δισφαινόλη Α (BPA), μία αμφιλεγόμενη ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών και για την οποία πιστεύεται ότι μπορεί να διαταράξουν ορισμένες ορμόνες.

«Ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε κάθε σύστημα του σώματός μας», προειδοποιεί η Δρ Marilyn Glenville μιλώντας στο Good Housekeeping.

Όπως εξηγεί «μπορούν να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών προβλημάτων όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση και ο καρκίνος του μαστού, μεταξύ άλλων».

oPoTaWi.jpg

Αν και μέχρι στιγμής πάντως έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητα της BPA να μεταφέρεται από το πλαστικό στην τροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τις επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Η επιστήμη δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφής για τον τρόπο που η BPA μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο. Η BPA μπορεί να μιμείται τις ορμόνες και να παρεμβαίνει στο ενδοκρινικό σύστημα των αδένων το οποίο απελευθερώνει τις ορμόνες στο σώμα.

Αυτοί που ζητούν να απαγορευθεί υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες της αυξανόμενου αριθμού ανθρώπινων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού, οι καρδιακές παθήσεις και οι γενετικές ανωμαλίες» αναφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.

Εκτός από την χημική ουσία BPA εκφράζονται ανησυχίες και για τα βακτήρια.

Σύμφωνα με έρευνα του Treadmill Reviews, σε εργαστηριακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μπουκάλια νερού που χρησιμοποιούσαν επί μία εβδομάδα αθλητές διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο ο μεγαλύτερος αριθμός βακτηρίων ξεπέρασε τις 900.000 μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά τετραγωνικό εκατοστό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο καπάκι της τουαλέτας σας υπάρχουν υπάρχουν λιγότερα βακτήρια από τον παραπάνω αριθμό.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το 60% των μικροβίων που εντοπίστηκαν στα μπουκάλια είναι ικανά να κάνουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Να μην χρησιμοποιείτε δεύτερη φορά τα μπουκάλια και μετά την πρώτη χρήση να τα ανακυκλώνετε.

Μία άλλη λύση είναι να αγοράζετε από εδώ και στο εξής BPA-free πλαστικά μπουκάλια ή να επενδύσετε σε γυάλινα.

ΠΗΓΗ

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Σ'ευχαριστώ πολυ κορίτσι μου! Θα στείλω ξανα το έμβρυο για βιοψία να καταλάβουμε τι πηγε λαθος, γτ πολλα διαβασα και άκουσα..
    • @Elk όχι,δεν την έκανα..μου είπε ο γιατρός την άλλη εβδομάδα που θα πάω εμβρυολογο,μόνο αν δείξει κάτι η εξέταση για την καρδιά να μιλήσουμε.. βέβαια δεν θα είναι πολύ αργά;θα είμαι την άλλη Τετάρτη ακριβώς 17 εβδομάδων.. τέλος πάντων..εγώ με το νηστείας έχω το ζήτημα...πάντα δλδ...η καμπύλη τότε είχε βγει μια χαρά ..δεν πρέπει να περάσει το 93..ε είχα 94 στην καμπύλη κ με έβαλε σε διατροφή στην Κωνσταντίνα ενώ όλες οι άλλες τιμές ήταν φυσιολογικες..είχα νευριάσει τότε γτ Μ έλεγε συνέχεια ότι έχεις σακχαρώδη διαβήτη κλπ για μία τιμή...λέει ότι στην εγκυμοσύνη ότι κ ένα να είσαι πάνω από το όριο θεωρείται ότι έχεις διαβήτη...κ με ζαλιζε...κ έτρωγα εγώ τις μακαρονάδες 🍝 🍝 🍝...😄..τόσο πρόσεχα... @Nannan εγώ σε αυτό με την αγάπη δεν ξέρω να σ απαντήσω γτ άργησα πολύ να συνδεθώ με την κόρη μου...δλδ μου πήρε εντυπωσιακα πολύ θεωρώ....τώρα είναι τέλεια αλλά δεν ένιωθα έτσι από την αρχή ..ήμουν περίεργα...είχα κ επιλοχειο θλιψη για αρκετούς μήνες...
    • Τέλεια νέα! Μπαμπάτσικο μωράκι! ❤️ Εγώ 8 κιλά παίρνω μετά από κάθε γιορτινό τραπέζι! 😂
    • @Rena92 φτου φτου 3400 ο κοριτσαρος κ εχεις πάρει μονο 8 συγχαρητήρια θα πω😁😁 τελεια νέα κ ναι αντε περνάνε οι μερες επιτέλους,να την κανω αυτή την αρχή πια,θα σκασω🤣
    • Γεια σας κορίτσια!! Γυρίσαμε από τον γιατρό, όλα καλά!! Η μικρή έχει πάρει θέση και είναι αρκετά χαμηλά, είναι κοντά μου είπε αλλά όχι και πολύ άμεσα. Άρα Ελενα, εσύ θα ξεκινήσεις το νέο έτος!! 🩷 3.400 την βγάζει, αλλά μου είπε ότι ο υπέρηχος έχει απόκλιση, ειδικά όσο περνάνε οι εβδομάδες. Το nst πολύ καλό, έχει κινητικότητα η μήτρα και είναι φυσιολογικό.  Από κιλά εγώ έχω πάρει 8 μέχρι τώρα. Στην μεγάλη μου είχα πάρει 9, οπότε κάπου εκεί με κόβω πάλι.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...