Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εχθές έφυγε από την ζωή η Νανά Καραγιάννη. «Πάλεψε» για χρόνια με τη νευρική ανορεξία και το αποτέλεσμα, δυστυχώς, δεν ήταν με το μέρος της. Κάποιοι αναφέρουν τη νευρική ανορεξία ως «νόσο του lifestyle» καθώς πολλές είναι οι διάσημες κυρίες που «πέφτουν» στην παγίδα της.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργούνται διάφορες καμπάνιες για να αφυπνίσουν τόσο τα νεαρά κορίτσια όσο και τις γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών. Η νευρική ανορεξία και γενικώς οι διατροφικές διαταραχές δεν έχουν ηλικία και δεν κάνουν διακρίσεις.

Παρακάτω θα δεις μερικές από τις πιο συγκλονιστικές καμπάνιες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια και σε καλούμε να τις μοιραστείς με την παρέα σου. Κάνε share και φώναξε «ΌΧΙ» στη νευρική ανορεξία και σε κάθε άλλη διατροφική διαταραχή. 

Anorexi/Bulimi 

W7ooZ0l.jpg

Ο κ. Martin Stadhammar, δημιουργικός διευθυντής στο Gray Stockholm και ο διευθυντής του Oskar Bård στο Hobbyfilm στη Στοκχόλμη, συνένωσαν και δημιούργησαν μια εκστρατεία που ονομάζεται Anorexi / Bulimi  με την ελπίδα να αυξηθεί η φροντίδα για την ασθένεια και να συγκεντρωθούν δωρεές στην Anorexi / Bulimi.  

Η ταινία ( η φωτογραφία παραπάνω είναι από μία σκηνή της) δείχνει ένα φυσιολογικό κορίτσι το οποίο κοιτά το πρόσωπό της, τους μηρούς και τα χέρια με ένα απογοητευτικό αναστεναγμό στον καθρέφτη, ενώ η κάμερα ανοίγει για να αποκαλύψει το οστεώδες πίσω μέρος μιας ανορεξίας και της παραμορφωμένης άποψης για τον εαυτό της. 

Εκστρατεία του brand «Νοlita»

Το brand Nolita γιόρτασε το 2007 την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου με μια σειρά διαφημιστικών πινακίδων και εφημερίδων με μία γυμνή γυναίκα ανορεξίας σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει το κοινό για τις επιπτώσεις της νόσου.

4tmdqMV.jpg

Η διαφήμιση διαθέτει την ηλικία των είκοσι επτά ετών γαλλική γυναίκα Isabelle Caro. Η Isbelle κατηγορεί μια «δύσκολη παιδική ηλικία» για την περίοδό της με τις θανατηφόρες διαταραχές: «Έχω κρυφτεί και κάλυψα τον εαυτό μου για πάρα πολύ καιρό. Τώρα θέλω να δείξω τον εαυτό μου ατρόμητα, παρόλο που γνωρίζω ότι το σώμα μου προκαλεί αποτροπιασμό. Θέλω να ανακάμψω επειδή αγαπώ τη ζωή και τα πλούτη του σύμπαντος. Θέλω να δείξω στους νέους πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η ασθένεια. "

Εκστρατεία κατά της νευρικής ανορεξίας στο Ισραήλ

ow9Lkd5.jpg

Καμπάνια «You are not a sketch»

Ένα πρακτορείο μοντέλων που εδρεύει στη Βραζιλία κυκλοφόρησε μια γραφική διαφημιστική καμπάνια κατά της ανορεξίας, χρησιμοποιώντας το Photoshop για να μετατρέψει τα μοντέλα σε εικονογραφημένες μορφές ζωής.

Οι διαφημίσεις που τρέχουν με τη γραμμή ετικέτας 'Πείτε όχι στην ανορεξία', παρουσιάζουν μια εικόνα μόδας με τυπικά υπερβολικές αναλογίες δίπλα σε ένα μοντέλο που φοράει την ίδια στολή - και τις ίδιες μετρήσεις.

Ενώ τα μοντέλα έχουν αφαιρεθεί με αερογράφο για να μιμηθούν τις μη ρεαλιστικές εικόνες, η διαφήμιση απευθυνόταν σε νέες γυναίκες: «Δεν είστε σκίτσο».

19DTp6M.jpg

E5Ij7y4.jpg

Καμπάνιες που προβλήθηκαν μέσω βίντεο

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Να τους απαντάς οτι δεν τους αφορα ποτε θα κανεις παιδι. Οταν εχασα το πρωτο μου παιδί και εμενα με ρωτουσαν ποτε θα κανουμε παιδι, γιατι δεν μενω εγκυος, και κοιτα η αδερφη του αντρα σου εκανε τεσσερα εσυ ποτε; δεν ξερανε πως πονουσα καθε φορα. Ε δεν αντεξα και πολυ και σε μια τυπισα της απαντησα οπως επρεπε. Δεν με ξανα ρωτησε ποτε. εκανα παιδι εν τελει και τωρα περιμενω το δευτερο. Ξερεις ποσοι με ρωτανε γιατι δεν κανω δευτερο και ποσοι πετανε σποντες χωρις να ξερουν; Βλεπεις δεν το ξερουν ακομη για την εγκυμοσυνη και θα το μαθουν οταν θελω εγω. Γιαυτο σου λεω απαντα καταλληλα και θα σταματησουν τα σχολια.
    • Ναι!! Ξυπνάω γιατί με πιάνει δύσπνοια και νιώθω ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά! Έχω αγοράσει φυσικά και ένα μεγάλο μαξιλάρι εγκυμοσύνης που με βοηθάει να μένω στο πλάι και όταν ξεκινάνε να πονάνε οι γοφοί το αναδιπλωνω και κάθομαι σε ανάκληση και με παίρνει ο ύπνος...έχω αρχίσει να αγχώνομαι πως θα είναι τα πράγματα σε πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη, αύριο μπαίνω 24η. 
    • Κορίτσιααααααα! Πείτε αλεύριιιιι 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Το πόσο σας ζηλεύω που έχετε κρατήσει αυτή την παρέα που έχουμε φτιάξει από πέρυσι εδώ, δε περιγρα΄φεται! το πόσο μου λείψατε, δε το ξέρετε!!! Ως άσωτη κόρη επιστρέφω λοιπόν, δε ξέρω βέβαια αν θα τα καταφέρω να είμαι ενεργή, γιατί, όπως μπορεί να καταλάβατε κι εσείς, τα χω βρει μπαστούνια!! 🤣🤣🤣🤣🤣 Το μωράκι μου είναι πολύ καλά, μεγαλώνει και μας γεμίζει αγάπη! Το βασικό μας θέμα είναι ο ύπνος (spoiler!),  εξού και όταν έχω ελεύθερο χρόνο απλά κοιμάμαι 😅 Power nap εξπερτ εχω γίνει, με 10' είμαι άλλος άνθρωπος χαχαχα Επίσης έχω επιστρέψει και στη δουλειά απ τον Ιούλιο με μειωμένο ωράριο απ το σπίτι 🥲 τόσο καιρό ήθελα να μπω, αλλ΄α μεσα σ ολα με έβγαλε και το mammylnad και έχασα και τους κωδικούς μου... και σκεφτόμουν θα χουν μαζευτεί πολλά θέματα, πως θα κάνω catch up 🤣 και να που θα με ξελασπώσει και πάλι το chatgpt (  ήτοι ό,τι κοντινότερο σε κοινωνονικοποίηση έχω τους τελευταίους 7 μήνες 🤣🤣 ) που με συντροφευε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, σε μαραθώνιους θηλασμού, σε παλλινδρομήσεις ύπνου, οδοντοφυία, κτλ....  ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ:;;;;;; ❤️💖💙 Το πιστεύετε ότι τέτοιο καιρό πέρυσι κάναμε Β επιπέδου ή κάποιες ήσασταν ήδη 3ο τρίμηνο;;; 🤯🤯🤯🤯
    • Αχ ψυχή μου όμορφη!!!!!!! Έγινε ενός!!!! Απίστευτο!!!!😍😍 Χρόνια της πολλά!!! Να είναι πάντα γερή, τυχερή κι ευλογημένη!!!! Κι εσύ δίπλα της υγιής να την βοηθάς και να την καμαρώνεις!!!!! ❤️❤️❤️
    • Δε το συζητώ.. την εχω κλείσει για τη Τρίτη.... Απ το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί 😊😊
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...