Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εχθές έφυγε από την ζωή η Νανά Καραγιάννη. «Πάλεψε» για χρόνια με τη νευρική ανορεξία και το αποτέλεσμα, δυστυχώς, δεν ήταν με το μέρος της. Κάποιοι αναφέρουν τη νευρική ανορεξία ως «νόσο του lifestyle» καθώς πολλές είναι οι διάσημες κυρίες που «πέφτουν» στην παγίδα της.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργούνται διάφορες καμπάνιες για να αφυπνίσουν τόσο τα νεαρά κορίτσια όσο και τις γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών. Η νευρική ανορεξία και γενικώς οι διατροφικές διαταραχές δεν έχουν ηλικία και δεν κάνουν διακρίσεις.

Παρακάτω θα δεις μερικές από τις πιο συγκλονιστικές καμπάνιες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια και σε καλούμε να τις μοιραστείς με την παρέα σου. Κάνε share και φώναξε «ΌΧΙ» στη νευρική ανορεξία και σε κάθε άλλη διατροφική διαταραχή. 

Anorexi/Bulimi 

W7ooZ0l.jpg

Ο κ. Martin Stadhammar, δημιουργικός διευθυντής στο Gray Stockholm και ο διευθυντής του Oskar Bård στο Hobbyfilm στη Στοκχόλμη, συνένωσαν και δημιούργησαν μια εκστρατεία που ονομάζεται Anorexi / Bulimi  με την ελπίδα να αυξηθεί η φροντίδα για την ασθένεια και να συγκεντρωθούν δωρεές στην Anorexi / Bulimi.  

Η ταινία ( η φωτογραφία παραπάνω είναι από μία σκηνή της) δείχνει ένα φυσιολογικό κορίτσι το οποίο κοιτά το πρόσωπό της, τους μηρούς και τα χέρια με ένα απογοητευτικό αναστεναγμό στον καθρέφτη, ενώ η κάμερα ανοίγει για να αποκαλύψει το οστεώδες πίσω μέρος μιας ανορεξίας και της παραμορφωμένης άποψης για τον εαυτό της. 

Εκστρατεία του brand «Νοlita»

Το brand Nolita γιόρτασε το 2007 την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου με μια σειρά διαφημιστικών πινακίδων και εφημερίδων με μία γυμνή γυναίκα ανορεξίας σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει το κοινό για τις επιπτώσεις της νόσου.

4tmdqMV.jpg

Η διαφήμιση διαθέτει την ηλικία των είκοσι επτά ετών γαλλική γυναίκα Isabelle Caro. Η Isbelle κατηγορεί μια «δύσκολη παιδική ηλικία» για την περίοδό της με τις θανατηφόρες διαταραχές: «Έχω κρυφτεί και κάλυψα τον εαυτό μου για πάρα πολύ καιρό. Τώρα θέλω να δείξω τον εαυτό μου ατρόμητα, παρόλο που γνωρίζω ότι το σώμα μου προκαλεί αποτροπιασμό. Θέλω να ανακάμψω επειδή αγαπώ τη ζωή και τα πλούτη του σύμπαντος. Θέλω να δείξω στους νέους πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η ασθένεια. "

Εκστρατεία κατά της νευρικής ανορεξίας στο Ισραήλ

ow9Lkd5.jpg

Καμπάνια «You are not a sketch»

Ένα πρακτορείο μοντέλων που εδρεύει στη Βραζιλία κυκλοφόρησε μια γραφική διαφημιστική καμπάνια κατά της ανορεξίας, χρησιμοποιώντας το Photoshop για να μετατρέψει τα μοντέλα σε εικονογραφημένες μορφές ζωής.

Οι διαφημίσεις που τρέχουν με τη γραμμή ετικέτας 'Πείτε όχι στην ανορεξία', παρουσιάζουν μια εικόνα μόδας με τυπικά υπερβολικές αναλογίες δίπλα σε ένα μοντέλο που φοράει την ίδια στολή - και τις ίδιες μετρήσεις.

Ενώ τα μοντέλα έχουν αφαιρεθεί με αερογράφο για να μιμηθούν τις μη ρεαλιστικές εικόνες, η διαφήμιση απευθυνόταν σε νέες γυναίκες: «Δεν είστε σκίτσο».

19DTp6M.jpg

E5Ij7y4.jpg

Καμπάνιες που προβλήθηκαν μέσω βίντεο

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα! Τωρα ειδα το μήνυμα σου.. λοιπον εχω κανει εκει ωοληψια και 2 εμβρυομεταφορες με τον Μαστρομηνα και οταν αποφασισα να αλλαξω εκανα ραντεβου με τον Δουλιωτη και την Τραχανα..ειχα καταληξει στον 1ο, αλλα μετα ρωτησα και τον ενδοκρινολογο μου εαν εχει καποιον να μ προτείνει (εκεινος ειναι στο Ιασω), μου προτεινε τον Χριστοπουλο εκανα ραντεβου μαζι του κ ενιωσα πιο ηρεμη..ολοι μου μιλουσαν κατευθειαν για επομενη ωοληψια ενω εχω 2 στην καταψυξη..  Η αλλαγη ειναι πανεύκολη.. οταν πας στην μονάδα ζητας να αλλαξουν απλα γιατρο στην καρτελα σου.. αν πας απλα να κανεις καποιο ραντεβου με γιατρο στην μοναδα κ δεν εισαι σιγουρη απλα το λες..δηλαδη τι εννοω, εμενα μ ετυχενα παω στον Δουλιωτη στο ιατρειο του πρωτα αλλα κανονισαμε να παω κ απο την μοναδα να δουμε καποια πραγματα. Οταν πηγα στη γραμματεια με ρωτησαν αν θελω να αλλαξουν γιατρο στην καρτέλα μου και τους ειπα οχι ακομα απλα κανω καποια ραντεβου κ με αλλους γιατρους..αυτο..
    • Αχ κοπέλα μου ήθελα από χθες να σου στείλω και ξεχάστηκα γιατί προχθές μετά την αυχενική βγηκαμε μια βόλτα.. Και τώρα μόλις το θυμήθηκα. Έχουμε και μετακόμιση και δεν χαλάρωσα καθόλου.  Όλα καλά! Οι μετρήσεις καλές. Περιμένω την παπει για να γίνει συνδυασμός με τ αποτελέσματα και να μου πουν αν είναι όλα εντάξει.  Εσύ πως είσαι;
    • @pennakiΜε το καλό κορίτσι μου, όλα να πάνε τέλεια κ να πάρετε αγκαλίτσα το μωράκι σας!!!! Μην σκέφτεσαι άλλο τη διαδικασία, πάει περασε κ ούτε επηρέασε καπου, η εμφύτευση γίνεται λίγο αργότερα οπότε να είσαι χαρούμενη κ με θετική σκέψη!! Εγώ τους μιλούσα (3 είχαμε βάλει, 1 εμφυτευθηκε) αλλά χαιδευα κοιλιτσα απο την αρχή κ τους μιλούσα. 😜 Σε όλες κορίτσια μου να είναι αυτή η προσπάθεια η τυχερή!!! 💕  Εμένα από χάπια μου μείωσε το utrogestan, από 6 την ημέρα το έριξε στα 4. Και πάλι πολλά μου φαίνονται αλλά αυτός ξέρει καλύτερα.. Απλά αγχωνομουν γιατι τα καταπίνω κ μηπως επηρέασαν το συκώτι, αλλά ευτυχώς βγήκαν καλές οι εξετάσεις. Μονο σίδηρο δεν παίρνω ακόμη, μαγνήσιο, ασβέστιο και φολικο παίρνω. Διανύω την 24 βδομάδα.  (Σορρυ αλλά εχω χάσει επαφή γιατί είχα φρικάρει που δεν καταλαβαινα το μωρό κ έπεφτα όλο σε δυσάρεστα οποτε δεν έμπαινα πουθενά..) 
    • Γειά σας κορίτσια μου!!! Μα τι ευχάριστα νέα που διαβαζω!!!! Με το καλό τα μπεμπακια μας!!!!  Συγγνώμη που χάθηκα τόσο καιρό!!! Εμειε κάναμε την β επιπέδου 30/10, αλλά ο μπέμπης δεν καθόταν καλά κ πήγαμε κ σε εμβρυοκαρδιολογο για υπέρηχο την επόμενη μέρα για να δει μια τομή στην καρδιά που δεν έβλεπε ο άλλος κ όλα είναι τέλεια!!!  Απλά άργησα να το αισθανθώ κ είχα φρικάρει κ σταμάτησα να διαβάζω πράγματα στο ίντερνετ γιατί όλες οι άλλες το ενιωθαν νωρίς κ αγχωνομουν.. Όπως κ πέφτω κ σε δυσάρεστα πανω κ ειπα να απέχω κ από αυτά..  Όμως τον ένιωσα την Κυριακή 7 το πρωί, 23 προς 24 βδομάδα, ξύπνησα κ ήταν σαν να έκανε σεισμό στο κρεβάτι κάτω από τη μέση μου. Ξύπνησα κ τον άντρα μου κατευθείαν να βάλει το χέρι στην κοιλίτσα αλλά ακόμη δεν μπορείς να τον αισθανθείς από πανω... Ε, ήταν να μη τον νιώσω. Τώρα δε με αφήνει σε ησυχία. Βράδυ 3, 4 η ώρα... Το πρωί πάλι 7 και.... Όχι ότι με ενοχλεί το καημένο χαδακια κάνει.. Αλλά εγώ χαίρομαι κ γελάω μόνη μου σαν τη χαζή κ μετά έχω υπερένταση. Τη μέρα κάθομαι κ κάνω κ συζητήσεις μαζί του.. Παντως πρέπει να κάνει συνέχεια κολοτουμπες εκεί μέσα, δεν εξηγείται αλλιώς.. 😂 🤣 😂  Ρε κορίτσια τι θαύμα ειναι αυτό που ζούμε!!!!!! 😊  Εγω τον ρώτησα για το εμβόλιο της γριπης κ είπε αυτό πρέπει να το κάνω τώρα κ για μετά θα τα πούμε αργοτερα.. Οπότε το έκανα. Λογικά θα μου πει να κάνω κ τα άλλα 2 που είπατε. Όσο για ψώνια δεν έχω κάνει τίποτα, ούτε βαψαμε το δωμάτιο.. Κ ούτε θα το βάψουμε άμεσα γιατί θα μαζεύει και ελιές ο άντρας μου όποτε είμαι λίγο ζεν... Χαζεύω διαφορά αλλά δεν έχω πάει καν να δω. Δεν έχουμε κ ένα μαγαζί της προκοπής εδώ στο Αγρίνιο.. 
    • Κουράγιο, εύχομαι όλα να πάνε καλά, έχουμε περάσει το ίδιο.... Εμένα 4 ημερών και είχε κολλήσει μέσα στη ΜΕΝΝ. Πού γεννήσες;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...