Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αναμφισβήτητα, η αίσθηση του να νιώθεις ότι μέσα σου μεγαλώνει μια ζωή είναι υπέροχη. Ακόμα και η παραμικρή αλληλεπίδραση μαζί του σάς κάνει να απογειώνεστε από ενθουσιασμό.

Δεν είναι τυχαίο που χαϊδεύετε την κοιλιά σας, του διαβάζετε παραμύθια,του βάζετε μουσική ή του μιλάτε, αφού είναι πλέον και αποδεδειγμένο ότι ένα έμβρυο μέσα στη μήτρα έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται και να ακούει ήχους. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εκτός από συναισθήματα και ήχους, τα έμβρυα μπορούν να αντιλαμβάνονται και οπτικά ερεθίσματα μέσα από την κοιλιά της μαμάς τους.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του ιατρικού περιοδικού, Current Biology. Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 40 έμβρυα, από γυναίκες που διένυαν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία υπερήχων, έριχναν κόκκινους προβολείς που έφτιαχναν το σχήμα προσώπου (στην ουσία ήταν ένα ανάποδο τρίγωνο με δύο φώτα για τα μάτια και ένα για στόμα) πάνω στη μήτρα.

Στην συνέχεια έριξαν απλούς κόκκινους προβολείς οι οποίοι δεν σχημάτιζαν κάποιο πρόσωπο. Παρατήρησαν λοιπόν ότι η πρώτη περίπτωση, έκανε τα έμβρυα να γυρνούν τα κεφάλια τους (προς τα το σχήμα προσώπου) περίπου τέσσερις φορές συχνότερα σε σχέση με τους προβολείς που δεν σχημάτιζαν πρόσωπο.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας έχουν άμεση σύνδεση με προηγούμενη έρευνα που λέει ότι τα νεογέννητα μωρά τείνουν να έλκονται από ανθρώπινα πρόσωπα και όχι από αντικείμενα που βλέπουν.

h2oEsRr.jpgΚοντολογίς, το μωρό σας δεν μπορεί να διακρίνει τι χρώμα κραγιόν φοράει η κολλητή σας ή αν ο σύζυγός σας είναι ξυρισμένος (ούτε καν αν αυτά τα δύο πρόσωπα είναι δύο ξεχωριστοί άνθρωποι!).

Η έρευνα αυτή, όμως, είναι ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στο να καταλάβουμε σε ποιο στάδιο ανάπτυξης τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν τα ανθρώπινα πρόσωπα και σε ποίο αρχίζει η σχέση με τους γονείς.

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα! Τωρα ειδα το μήνυμα σου.. λοιπον εχω κανει εκει ωοληψια και 2 εμβρυομεταφορες με τον Μαστρομηνα και οταν αποφασισα να αλλαξω εκανα ραντεβου με τον Δουλιωτη και την Τραχανα..ειχα καταληξει στον 1ο, αλλα μετα ρωτησα και τον ενδοκρινολογο μου εαν εχει καποιον να μ προτείνει (εκεινος ειναι στο Ιασω), μου προτεινε τον Χριστοπουλο εκανα ραντεβου μαζι του κ ενιωσα πιο ηρεμη..ολοι μου μιλουσαν κατευθειαν για επομενη ωοληψια ενω εχω 2 στην καταψυξη..  Η αλλαγη ειναι πανεύκολη.. οταν πας στην μονάδα ζητας να αλλαξουν απλα γιατρο στην καρτελα σου.. αν πας απλα να κανεις καποιο ραντεβου με γιατρο στην μοναδα κ δεν εισαι σιγουρη απλα το λες..δηλαδη τι εννοω, εμενα μ ετυχενα παω στον Δουλιωτη στο ιατρειο του πρωτα αλλα κανονισαμε να παω κ απο την μοναδα να δουμε καποια πραγματα. Οταν πηγα στη γραμματεια με ρωτησαν αν θελω να αλλαξουν γιατρο στην καρτέλα μου και τους ειπα οχι ακομα απλα κανω καποια ραντεβου κ με αλλους γιατρους..αυτο..
    • Αχ κοπέλα μου ήθελα από χθες να σου στείλω και ξεχάστηκα γιατί προχθές μετά την αυχενική βγηκαμε μια βόλτα.. Και τώρα μόλις το θυμήθηκα. Έχουμε και μετακόμιση και δεν χαλάρωσα καθόλου.  Όλα καλά! Οι μετρήσεις καλές. Περιμένω την παπει για να γίνει συνδυασμός με τ αποτελέσματα και να μου πουν αν είναι όλα εντάξει.  Εσύ πως είσαι;
    • @pennakiΜε το καλό κορίτσι μου, όλα να πάνε τέλεια κ να πάρετε αγκαλίτσα το μωράκι σας!!!! Μην σκέφτεσαι άλλο τη διαδικασία, πάει περασε κ ούτε επηρέασε καπου, η εμφύτευση γίνεται λίγο αργότερα οπότε να είσαι χαρούμενη κ με θετική σκέψη!! Εγώ τους μιλούσα (3 είχαμε βάλει, 1 εμφυτευθηκε) αλλά χαιδευα κοιλιτσα απο την αρχή κ τους μιλούσα. 😜 Σε όλες κορίτσια μου να είναι αυτή η προσπάθεια η τυχερή!!! 💕  Εμένα από χάπια μου μείωσε το utrogestan, από 6 την ημέρα το έριξε στα 4. Και πάλι πολλά μου φαίνονται αλλά αυτός ξέρει καλύτερα.. Απλά αγχωνομουν γιατι τα καταπίνω κ μηπως επηρέασαν το συκώτι, αλλά ευτυχώς βγήκαν καλές οι εξετάσεις. Μονο σίδηρο δεν παίρνω ακόμη, μαγνήσιο, ασβέστιο και φολικο παίρνω. Διανύω την 24 βδομάδα.  (Σορρυ αλλά εχω χάσει επαφή γιατί είχα φρικάρει που δεν καταλαβαινα το μωρό κ έπεφτα όλο σε δυσάρεστα οποτε δεν έμπαινα πουθενά..) 
    • Γειά σας κορίτσια μου!!! Μα τι ευχάριστα νέα που διαβαζω!!!! Με το καλό τα μπεμπακια μας!!!!  Συγγνώμη που χάθηκα τόσο καιρό!!! Εμειε κάναμε την β επιπέδου 30/10, αλλά ο μπέμπης δεν καθόταν καλά κ πήγαμε κ σε εμβρυοκαρδιολογο για υπέρηχο την επόμενη μέρα για να δει μια τομή στην καρδιά που δεν έβλεπε ο άλλος κ όλα είναι τέλεια!!!  Απλά άργησα να το αισθανθώ κ είχα φρικάρει κ σταμάτησα να διαβάζω πράγματα στο ίντερνετ γιατί όλες οι άλλες το ενιωθαν νωρίς κ αγχωνομουν.. Όπως κ πέφτω κ σε δυσάρεστα πανω κ ειπα να απέχω κ από αυτά..  Όμως τον ένιωσα την Κυριακή 7 το πρωί, 23 προς 24 βδομάδα, ξύπνησα κ ήταν σαν να έκανε σεισμό στο κρεβάτι κάτω από τη μέση μου. Ξύπνησα κ τον άντρα μου κατευθείαν να βάλει το χέρι στην κοιλίτσα αλλά ακόμη δεν μπορείς να τον αισθανθείς από πανω... Ε, ήταν να μη τον νιώσω. Τώρα δε με αφήνει σε ησυχία. Βράδυ 3, 4 η ώρα... Το πρωί πάλι 7 και.... Όχι ότι με ενοχλεί το καημένο χαδακια κάνει.. Αλλά εγώ χαίρομαι κ γελάω μόνη μου σαν τη χαζή κ μετά έχω υπερένταση. Τη μέρα κάθομαι κ κάνω κ συζητήσεις μαζί του.. Παντως πρέπει να κάνει συνέχεια κολοτουμπες εκεί μέσα, δεν εξηγείται αλλιώς.. 😂 🤣 😂  Ρε κορίτσια τι θαύμα ειναι αυτό που ζούμε!!!!!! 😊  Εγω τον ρώτησα για το εμβόλιο της γριπης κ είπε αυτό πρέπει να το κάνω τώρα κ για μετά θα τα πούμε αργοτερα.. Οπότε το έκανα. Λογικά θα μου πει να κάνω κ τα άλλα 2 που είπατε. Όσο για ψώνια δεν έχω κάνει τίποτα, ούτε βαψαμε το δωμάτιο.. Κ ούτε θα το βάψουμε άμεσα γιατί θα μαζεύει και ελιές ο άντρας μου όποτε είμαι λίγο ζεν... Χαζεύω διαφορά αλλά δεν έχω πάει καν να δω. Δεν έχουμε κ ένα μαγαζί της προκοπής εδώ στο Αγρίνιο.. 
    • Κουράγιο, εύχομαι όλα να πάνε καλά, έχουμε περάσει το ίδιο.... Εμένα 4 ημερών και είχε κολλήσει μέσα στη ΜΕΝΝ. Πού γεννήσες;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...