Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αναμφισβήτητα, η αίσθηση του να νιώθεις ότι μέσα σου μεγαλώνει μια ζωή είναι υπέροχη. Ακόμα και η παραμικρή αλληλεπίδραση μαζί του σάς κάνει να απογειώνεστε από ενθουσιασμό.

Δεν είναι τυχαίο που χαϊδεύετε την κοιλιά σας, του διαβάζετε παραμύθια,του βάζετε μουσική ή του μιλάτε, αφού είναι πλέον και αποδεδειγμένο ότι ένα έμβρυο μέσα στη μήτρα έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται και να ακούει ήχους. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εκτός από συναισθήματα και ήχους, τα έμβρυα μπορούν να αντιλαμβάνονται και οπτικά ερεθίσματα μέσα από την κοιλιά της μαμάς τους.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του ιατρικού περιοδικού, Current Biology. Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 40 έμβρυα, από γυναίκες που διένυαν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία υπερήχων, έριχναν κόκκινους προβολείς που έφτιαχναν το σχήμα προσώπου (στην ουσία ήταν ένα ανάποδο τρίγωνο με δύο φώτα για τα μάτια και ένα για στόμα) πάνω στη μήτρα.

Στην συνέχεια έριξαν απλούς κόκκινους προβολείς οι οποίοι δεν σχημάτιζαν κάποιο πρόσωπο. Παρατήρησαν λοιπόν ότι η πρώτη περίπτωση, έκανε τα έμβρυα να γυρνούν τα κεφάλια τους (προς τα το σχήμα προσώπου) περίπου τέσσερις φορές συχνότερα σε σχέση με τους προβολείς που δεν σχημάτιζαν πρόσωπο.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας έχουν άμεση σύνδεση με προηγούμενη έρευνα που λέει ότι τα νεογέννητα μωρά τείνουν να έλκονται από ανθρώπινα πρόσωπα και όχι από αντικείμενα που βλέπουν.

h2oEsRr.jpgΚοντολογίς, το μωρό σας δεν μπορεί να διακρίνει τι χρώμα κραγιόν φοράει η κολλητή σας ή αν ο σύζυγός σας είναι ξυρισμένος (ούτε καν αν αυτά τα δύο πρόσωπα είναι δύο ξεχωριστοί άνθρωποι!).

Η έρευνα αυτή, όμως, είναι ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στο να καταλάβουμε σε ποιο στάδιο ανάπτυξης τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν τα ανθρώπινα πρόσωπα και σε ποίο αρχίζει η σχέση με τους γονείς.

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • @ΜαρίαΔημήτρης μπραβο σας κοριτσι μου βλεπω εχετε μπει σε προγραμμα εσεις. Εγω τωρα προσπαθω να δουλεψω λιγο θηλαστρο μηπως αυξησω την παραγωγη γιαυι βλεπω αποτελεσμα. Ομως μαλλον πρεπει να προσεξω λιγο τη διατροφη μ γιατι χθες προχθες π εφαγα φασολακια μαλλον τον ενοχλησαν κι αυτον. Το χω γαιδουρησει τελειως με τη διατροφη κοριτσια. 
    • Αxου μπραβο @Maria98 περαστικα σας ολα πηγαν μια χαρα με τη μπουμπου δοξα τω Θεω. Εμεις οσο ελειπες περασαμε λιγο δυσκολα με τα μπεμπινια μας γιατι εχουν λιγο γκρινιτσα. @Diwni μου ολες τα ιδια περναμε οπως το λες και ειναι πολυ ενθαρρυντικο αυτο ειδικα για τις πρωταρες γιατι ωρες ωρες απελπιζομαι. Παντως ρε κοριτσια αλλαζει πολυ γρηγορα το μωρο και εμφανισιακα αλλα και στη συμπεριφορα, το κλαμα κλπ. Του παιρνω το μπιμπερο για να τον ρεψω ενδιαμεσα στο γευμα και παταει κλαματα σαν να μου λεει μη με κοβεις πταν τρωω βλαμμενη🤣. 
    • Αχ τώρα το είδα. Κι εγώ μετά από βιοχημική είχε αλλάξει ο επόμενος κύκλος μου. Άρα μπορεί να ήταν αυτό, μπορεί και εγκυμοσύνη με καθυστερημένη σύλληψη. Τι έγινε τελικά;
    • Εγώ το βλέπω για θετικό πάντως σίγουρα θα δείξει καλύτερα σε 1-2 μέρες αλλά πιστεύω πως είναι + αν και δεν έχω δοκιμάσει τα one step  Περιμένουμε το επόμενο με αγωνία ! 🥰
    • Ρε σεις κατατοπιστε με λίγο, στα 3 σε 1, ένα είναι το καρότσι, ένα είναι το κάθισμα για το αυτοκίνητο (με το οποίο το παίρνουμε από την κλινική μετά τη γέννα;) και ένα είναι η καλαθουνα που μπαίνει στο καρότσι από νεογέννητο μέχρι 6 μηνών περίπου; Χωρίς την καλαθουνα αυτή όμως το μωρό πώς θα μπει νεογέννητο στο καρότσι;   
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...