Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αν το καλοσκεφτείς, όταν ξυπνάς το πρωί, έχουν μεσολαβήσει πολλές ώρες από τότε που έφαγες ή ήπιες νερό. Είναι σαν να έχεις μείνει νηστική και αφυδατωμένη για 8- 10 ώρες μέσα στην ημέρα. Το ότι κοιμόσουν δεν αλλάζει κάτι

Όσο λοιπόν απαραίτητο είναι να φας πρωινό, άλλο τόσο είναι να πιεις νερό. Μια συνήθεια που πρέπει να θέσεις ως προτεραιότητα με το που ανοίξεις τα μάτια σου, για τους εξής 5 πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Θα ενυδατωθείς

Όπως έγραψα και παραπάνω η απόχη από το νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απαιτεί αναπλήρωση υγρών ώστε να επέλθει η ισορροπία στον οργανισμό. Το σώμα σου διψάει κι ας μην το καταλαβαίνεις.

Θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου

Ένα ποτήρι παγωμένο νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι αυξάνει το μεταβολισμό σου μέχρι και 24%!

chrome_2017-06-06_12-18-08.png

Θα φας λιγότερο

Σύμφωνα με μία έρευνα τα άτομα που ξεκινούν τη μέρα τους μ' ένα ποτήρι νερό και πίνουν ένα ακόμα πριν το κάθε γεύμα, τρώνε λιγότερο κι αυτό γιατί αισθάνονται έναν σχετικό κορεσμό. Δοκίμασέ το.

Θα αποτοξινωθείς

Το νερό ως γνωστόν καθαρίζει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες. Ειδικότερα το πρωί πριν οτιδήποτε άλλο καθαρίζει το παχύ έντερο και βοηθάει τα νεφρά να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα.

Θα έχεις περισσότερη διαύγεια

Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος όταν είναι ενυδατωμένος λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη. Το νερό είναι ο καλύτερος σύμμαχος του νου σου, ο οποίος επηρεάζεται αρνητικά όταν αισθάνεσαι δίψα. Χωρίς αυτό, οι πονοκέφαλοι, η κόπωση, η έλλειψη συγκέντρωσης σε πλήττουν πιο εύκολα.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια έκανα την καμπύλη ζαχάρου σήμερα κ αναμένω αποτελέσματα....
    • Καλή σας ημέρα , έχω και εγώ θετική χοριακή μετά από χρόνια εξωσωματικής και διανύω τον τρίτο μήνα . Θα γεννήσω Αύγουστο . Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη είμαι πολύ φοβισμένη και σχεδόν ΄δεν μπορώ να χαρώ . Είχα πάρα πολλές ναυτίες και βάρος στο στομάχι από το μεσημέρι και έπειτα και ακόμη παιδεύομαι κυρίως με βάρος στο στομάχι και επιπλέον με έχουν βάλει να προσέχω πάρα πολύ την διατροφή μου εξ' αιτίας του ζάχαρου νηστείας που ήταν λίγο αυξημένο στο 98 , ενώ η καμπύλη ζαχάρου που μου έκαναν ήταν εντάξει . Οπότε έχω περιορίσει πάρα πολύ τι τρώω και αυτό είναι δύσκολο γιατί με τόσο βάρος στο στομάχι  που έχω και πάρα πολύ φαγητά που με πειράζουν δυσκολεύομαι . Εύχομαι σε όλες μας μια καλή αυχενική 
    • Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...