Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Το σολάριουμ αυξάνει κάθετα την πιθανότητα να αναπτύξει κάποιος καρκίνο του δέρματος, δηλώνει ο καθηγητής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Δημήτρης Ρηγόπουλος , στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Ρηγόπουλος το σολάριουμ δεν έχει απαγορευθεί σε καμία χώρα. «Π.χ. στην Αμερική το FDA (ο οργανισμός που δίνει κάποιες συστάσεις ή άδεια για ορισμένες διαδικασίες) δεν απαγορεύει το σολάριουμ, αλλά υποχρεώνει τα ινστιτούτα που διαθέτουν σολάριουμ να αναγράφουν σε εμφανέστατο σημείο, ότι μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος για ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος για τον άνθρωπο, που υποβάλλεται σε αυτή τη μέθοδο μαυρίσματος. Για την Ευρώπη δεν έχουμε ακόμα κάποια τέτοια σύσταση.

Γνωρίζουμε όμως ότι το σολάριουμ είναι δυνητικά καρκινογόνο.Είναι αυτό που λέμε εμείς οι δερματολόγοι πάντοτε, ότι δεν χρειάζεται να κάνετε σολάριουμ, ειδικά στην Ελλάδα που είναι τόσο ηλιόλουστη χώρα, και μπορεί ο κόσμος να μαυρίζει φυσικά και σταδιακά. Άλλωστε το σολάριουμ, χρησιμοποιείται κατεξοχήν στις βόρειες χώρες. Η σύσταση που δίνουμε εμείς στον κόσμο είναι να μην κάνει σολάριουμ και είναι σαφέστατη η τοποθέτηση των δερματολόγων σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται πάντως ότι ο αριθμός των Ελλήνων είναι φθίνων προς την κατεύθυνση αυτή. Άρα είναι μία σημαντική επιτυχία δική μας και φαίνεται ότι αποδίδουν όλα αυτά που λέμε κατά καιρούς».

Το 30 ιδανικός δείκτης προστασίας για πρόσωπο και σώμα

Όσον αφορά την «αντηλιακή» παιδεία στη χώρα μας ο κ. Ρηγόπουλος διαπιστώνει ότι υπάρχει μία τροποποίηση της συμπεριφοράς του κόσμου και όσον αφορά τη γνώση και όσον αφορά τη χρήση των αντηλιακών.

«Χρησιμοποιούν πλέον οι Έλληνες αντηλιακό, ίσως όχι πάντα τηρώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις που είναι σε όλους γνωστές, αλλά πάντως τα χρησιμοποιούν. Ένας δείκτης προστασίας 30 είναι επαρκής για πρόσωπο και σώμα και αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι και είναι σημαντικό, είναι η ποσότητα του αντηλιακού. Πολλά τέτοια σκευάσματα έχουν δοσίμετρα, αλλά για αυτά που δεν έχουν, θα πρέπει να πούμε ότι για έναν ενήλικα, ένα κουταλάκι του γλυκού καλύπτει πρόσωπο λαιμό και αυτιά, που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε».

Ο κύριος Ρηγόπουλος αναφερόμενος στην εκστρατεία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, που έγινε σε όλη την Ελλάδα, με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις για τυχόν ύποπτες βλάβες στο δέρμα 9-13 Μαΐου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε λόγω κάποιων δυσκολιών, όπως ήταν η απεργία των δημοσιογράφων που μας πήγε λίγο πίσω, καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις 7.500 συμμετοχές σε εξετασθέντες, με περίπου 280 δερματολόγους να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή. Νομίζω ήταν νούμερα που υπήρξαν και πέρυσι και θα έλεγα ότι ήμασταν σταθεροί. Το ενδιαφέρον είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που προσήλθαν, ήρθαν για πρώτη φορά. Άρα κινητοποιήθηκε ο κόσμος και αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος, που νομίζω τον πετύχαμε».

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Μπράβο σου! Εσύ δε κάνεις βήματα απλά... κάνεις άλματα!! Πολύ ωραία ξεκινάς τη μερα σου περιποιησε το εαυτό σου κ κάνεις τη βόλτα σου. Είναι λογικό να πέφτεις αλλά κάθε μέρα λίγο λίγο θα γίνεται πιο υποφερτό.  Κατάψυξη ωαρίων είναι μια πολύ καλή σκέψη.  Εγώ είμαι από εξωσωματική οπότε αν θες γιατρό μπορώ να σου προτείνω όπως κ τα υπόλοιπα κορίτσια φυσικά κ εσύ αποφασίζεις.  Αλήθεια είσαι σε πολύ καλό δρόμο..μόνο στο τσιγάρο μου τα χάλασες..βρε αντε πέταξε δεν το έχεις ανάγκη .  🩷🩷🩷
    • Εμενα εκανε μια φιλη μου ουσιαστικα ειναι σαν να κανεις εξωσωματικη αλλα μονο το πρωτο κομματι της διεγερσης και της ωοληψιας. Πηρε καποια φαρμακα εκανε καποιες ενεσεις δηλαδη και μετα εκανε ωοληψια. Αν αποφασισει καποια στιγμη να κανει παιδακι θα τα αποψυξει και γινεται η γονιμοποιηση με το σπερμα του αντρα. Εννοειται πως και γυναικες μεγαλυτερες ανω των 40 ετων μπορουν να εχουν φυσικη συλληψη. 
    • Το αίμα κ ο πόνος είναι φυσιολογικά. Εγώ τις 2 πρώτες μέρες μετά τη βιοχημική ήμουν χάλια, τελείως εξαντλημένη. Καταλαβαίνω ότι είχες επενδύσει κ είχες κάνει όνειρα αλλά όπως σου είπαν κ τα κορίτσια άντε κ γύρισε κ μετά τι;; Τον εμπιστεύεσαι;;; Θεωρείς ότι αξίζει;;; Ένας άνθρωπος που το πρώτο πράγμα που είπε ήταν η έκτρωση;;; Μετά από τόσα χρόνια μαζί;; Φάνηκε ποιος πραγματικά είναι. Η πληγή θα κλείσει σιγά σιγά κ θα βρεις μελλοντικά έναν άνθρωπο που αξίζει!! Θα βρεις τον εαυτό σου ξανά γιατί είμαι σίγουρη πως το έχεις χάσει. Δε σε πήραν τα χρόνια!! 32 χρόνων είσαι!! Κ πλέον πιο έμπειρη ξέρεις τι σου γίνεται κ όταν έρθει ένας άλλος άνθρωπος θα είσαι έτοιμη κ θα μπορείς να κρίνεις καλύτερα. Είχα 6 χρόνια σχέση όταν χωρίσαμε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Θεωρούσα πως ήταν όλος μου ο κόσμος κ δε θα βρω ποτέ κάτι άλλο. Παρότι ήξερα ότι δεν άξιζε, έβλεπα τι άνθρωπος ήταν. Σε πληροφορώ ότι όταν γνώρισα τον άντρα μου κ ενώ δεν ήμουν σε καμμία περίπτωση σε φάση σχέσης ούτε εγώ αλλά ούτε κ ο ίδιος σε 2 μήνες καταλάβαμε ότι είμαστε ο ένας για τον άλλον, στο 8μηνο αρραβωνιαστήκαμε κ στον 1.5 χρόνο παντρευτήκαμε.. Ξέραμε όμως πλέον τι ψάχναμε κ τι όχι από τον σύντροφο μας. Θα τα σκέφτεσαι σε λίγα χρόνια όταν θα είσαι με τον σωστό άνθρωπο κ θες λες Θεέ μου ΓΛΥΤΩΣΑ!!!! 
    • Σου εύχομαι να διπλασιαστεί🩵🧿
    • Άσε κορίτσι και μένα η μέση είναι στιγμές που ποναει πολύ. Κάποιες φορές έχω και ήπιες κράμπες κοιλια. Και εννοείται κατουριεμαι συνέχεια. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...