Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αν μπορούσες να βάλεις έναν τίτλο που θα περιγράφει εσένα ως μητέρα, ποιος θα ήταν;

Κατά πάσα πιθανότητα ήδη σκέφτεσαι, κάνεις αυτοκριτική και περνάς στάδια μέσα σου που αναλύουν τη στάση σου απέναντι στο παιδί σου. 

Μην το κάνεις αυτό. Είμαστε σίγουροι πως είσαι μία υπέροχη μαμά. Άλλωστε εμείς θέλουμε απλά να σου φτιάξουμε το κέφι και να μας πεις ποιός από τους παρακάτω τίτλους σου ταιριάζει πιο πολύ:

1.    Η μαμά «τρέχω και δεν φτάνω».

Είσαι μία από «εκείνες» που θέλει να τα προλαβαίνει όλα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. 
Δουλειά, φαγητό, σπίτι, παιδί, άντρα, πού και πού κανέναν καφέ με φίλες, πεθερικά, γονείς σου, σκύλο, γυμναστήριο, προσωπικό χρόνο με τον άντρα σου, κοκ. 

2.    Μαμά «ζεν».

Δεν αγχώνεσαι εύκολα, είσαι χαλαρή. Χαλαρή όμως χωρίς να φτάνεις στα άκρα. Απλά χαλαρά όλα. Και θα μαγειρέψεις και θα καθαρίσεις και θα διαβάσεις με το παιδί και θα γυμναστείς και τον άντρα θα φροντίσεις αλλά αν γίνεται. Αν όχι δεν έγινε και κάτι. Χαλαρά. Όποτε έρθει η στιγμή. 

3.    Η παραδοσιακή. 

Α, όλα κι όλα. Είσαι γυναίκα που μεγαλώνει το παιδί πιο παραδοσιακά, με συμβουλές από γιαγιάδες, μαμάδες, με τις πίτες σου το νοικοκυριό σου και την αυστηρότητά σου όπου χρειαστεί. 

4.    Η μοντέρνα μαμά. 

Διαβάζεις πολύ στο ίντερνετ, σε βιβλία, σε περιοδικά, όπου βρεις παιδαγωγική πληροφορία τη «ρουφάς» σαν σφουγγάρι για να την εφαρμόσεις στη δική σου πολιτική σ τα παιδιά και στην οικογένειά σου.

5.    Η μαμά «με κάνουν ό,τι θέλουν»

Ε, είσαι λίιιιιγο ελαστική. Μεν θυμώνεις πού και πού αλλά δεν μπορείς να κρατήσεις κακία, δεν μπορείς να δεις τα μουτράκια τους πεσμένα και αφήνεις να περάσουν με λίιιιγη παραπάνω ελαστικότητα απέναντί τους. 

Όποιος τύπος μαμάς και φέτος γιορτάζεις. 

Γιατί είσαι εσύ που μας στηρίζεις να μεγαλώσουμε σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Είσαι εσύ που στέκεσαι δίπλα μας σε κάθε βήμα. Είσαι εσύ που πασχίζεις να έχουμε τις πιο τρυφερές αναμνήσεις που θα μας ωθήσουν να ζήσουμε τη ζωή μας όσο καλύτερα μπορούμε. 

Γι’ αυτό και η γιορτή της μητέρας είναι γιορτή για όλους μας. 

Γιατί όποιος τύπος μαμάς κι αν είσαι, είσαι η ΜΑΜΑ μας και είσαι «χαραγμένη» στη ζωή μας.

Μέχρι και στα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ, που σε γιορτάζουν με ένα διαφορετικό μπισκότο. Κι έτσι αυτή την περίοδο κάθε μπουκιά ΜΙΡΑΝΤΑ θα θυμίζει «ΜΑΜΑ» καθώς η πρώτη και πιο σημαντική λέξη είναι χαραγμένη επάνω τους!

Image 5.jpg

Παράλληλα τα ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ χαρίζουν πλούσια δώρα σε όλες τις μαμάδες μέσα από τον πιο γλυκό διαγωνισμό “ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΜΑ” 

Πως μπορείτε να κερδίσετε κι εσείς? Είναι πολύ απλό. 

Αναζητήστε μία συσκευασία ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου με το ειδικό αυτοκόλλητο, μπείτε στο http://mothersday.biskotakimou.gr/ και κερδίστε υπέροχα δώρα!

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Κορίτσια εμένα δε θα με ενοχλούσαν αυτές οι αδιάκριτες ερωτήσεις αν τα θέματα της μητρότητας συζητούνταν όλα όχι μόνο ποτέ θα γίνουμε μάνες... Να μιλήσουμε ελεύθερα για όσες έγιναν μάνες και είχαν κακή γέννα, πολύ ζωηρά παιδιά, έλλειψη βοήθειας από παππουδογιαγιαδες, πόσο ριζικά αλλάζουν οι ζωές των γονέων, μπορεί εν τέλει ένα ζευγάρι να περνάει τόσο καλά μόνο του με ταξίδια, καριέρα, αναγνώριση που να μη θέλει να μείνει πίσω σε τίποτα για να έρθει ένα μωρό... Επίσης να μιλάμε για τις αλλαγές στο σώμα της γυναίκας, την επιβίωση στα διαμερίσματα κουτιά των πόλεων με μικρά παιδιά, τις παιδικές χαρές που δεν υπάρχει δέντρο,τους βρεφονηπιακους με τις άπειρες ιώσεις, τις νταντάδες που έγιναν μόδα και χρεώνουν κατ ελάχιστον 6€ την ώρα... Να μπορεί η νέα γυναίκα να μιλά για όλα, όχι απλά να περιμένουν όλοι να χαϊδεύει ευτυχισμένη μια φουσκωμένη κοιλίτσα... 
    • Καλημερα σε όλες! Ολοκληρώσαμε και τον επανέλεγχο της β επιπέδου με επιτυχία.. Τα μωρά είναι καλά, δεν κουνιομουν για να μπορεσει να ολοκληρωσει την εξεταση και γλιτωσα στο τσακ να λυποθιμήσω πάλι! Είχα πανιάσει όλη η γιατρος μου είπε να γυρίσω αμέσως αριστερα γιατι πραγματικα χανομουν! Δεν βαριεσαι, σημασια εχει που τελειωσε την εξεταση 😅 ο ένας ο μπομπιρας δεν μας εκανε την χαρη να τον δουμε 3D και είδαμε μόνο τον ένα που τον έβγαλε και μια τέλεια φωτο! τώρα, ναι, μοιάζει με ανθρωπάκι επιτέλους ❤️ αυριο παμε για την καμπύλη ζαχάρου και την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε την μηνιαία μας μέτρηση με τον γιατρό μας! όλα καλα 😇🙏
    • Συνήθως είναι οι πιο μεγάλες ηλικίες που τα ρωτάνε αυτά δεν ξέρω αν σταματάνε και ποτέ βέβαια ακόμα και 1 παιδί να έχεις και 2 (εντάξει δεν είναι βέβαια το ίδιο)  .. εμένα γύρισαν μου είπαν αντε τώρα βάλτε μπροστά για τον γιο 🤷‍♀️ επειδή έχω 2 κορίτσια… ήταν ένας τρόπος για να δει αν έχουμε σκοπό να κάνουμε και άλλο παιδί η περιέργεια βλέπεις…  Δεν καταλαβαίνουν πόσο αδιάκριτο είναι αυτό και ειδικά αν ήξερε κιόλας για την αποβολή 😕 Λες και το κάνουν επίτηδες 🤷‍♀️αλλά αυτοί άνθρωποι δεν αλλάζουν εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε και να μην μας αγγίζουν αυτά αλλά δύσκολο.. μακάρι να έρθει μια εγκυμοσύνη σύντομα για να σταματήσουν και αυτές οι καλοπροαίρετες ερωτήσεις 
    • Καλημέρα κορίτσια ελπίζω να περάσατε όμορφα το τριήμερο  Εμείς κάναμε το πάρτυ γενεθλίων των κοριτσιών το Σάββατο η μεγάλη έκλεισε τα 3, η μικρή 1 περάσαμε ωραία η μεγάλη το χάρηκε πάρα πολύ  εχτές πήγα κοινώνησε η μικρή την τρίτη φορά μετά την βάφτιση αφήσαμε και την λαμπάδας μας, πάει και αυτό .. σήμερα φεύγουν οι γονείς οπότε θα μπούμε σιγά σιγά στην ρουτίνα μας ξανά  Αυτά τα νέα μας ! 
    • @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...