Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Η μελέτη δείχνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου σχεδόν ένα παιδί στα τρία (ποσοστό 30%) εμφανίζει καθυστερημένη σωματική ανάπτυξη.

Πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις φτωχότερες χώρες, αλλά όχι μόνο, εμφανίζουν καθυστερημένη ανάπτυξη και έχουν μικρότερο ύψος για την ηλικία τους, σε σχέση με τον διεθνή μέσο όρο. Η κυριότερη αιτία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, είναι η ανεπαρκής ανάπτυξη του εμβρύου, το οποίο γεννιέται λιποβαρές, είτε πρόωρα, είτε «στην ώρα» του μεν, αλλά χωρίς το φυσιολογικό βάρος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γκούνταρτζ Ντανέϊ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine", ανέλυσαν στοιχεία για 137 χώρες.

Η μελέτη δείχνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου σχεδόν ένα παιδί στα τρία (ποσοστό 30%) εμφανίζει καθυστερημένη σωματική ανάπτυξη. Οι πέντε κυριότεροι παράγοντες κινδύνου είναι οι εξής, κατά σειρά σημασίας:

- Ελλιπής εμβρυική ανάπτυξη και πρόωρος τοκετός (σε αυτό οφείλονται περίπου 11 εκατομμύρια περιπτώσεις δίχρονων παιδιών με καθυστερημένη ανάπτυξη, σε σύνολο 44 εκατομμυρίων τέτοιων περιπτώσεων, δηλαδή σχεδόν το 25%).

- Έλλειψη υγιεινών περιβαλλοντικών συνθηκών: νερό, υποδομές υγιεινής και αποχέτευσης, καύση βιομάζας σε κλειστούς χώρους κ.α. (7,2 εκατ. περιπτώσεις ή 16,5%)

- Κακή διατροφή της μητέρας και μόλυνσή της από παθογόνους μικροοργανισμούς.

- Κακή διατροφή του παιδιού και λοιμώξεις του (13,5%).

- Γέννηση παιδιών από έφηβες μητέρες και σε μικρά χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε δύο τοκετούς (λιγότερο από δύο χρόνια).

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου, τι κάνετε;;    @Sia A μου καλά αποτελέσματα κοριτσάκι μου!! Θα αναμένουμε νέα σου!! Εύχομαι μια τεράστια χοριακη αγάπη μου γλυκιά!!!🤞🏻🙏🏻💪🏻
    • καλημέρα κορίτσια, καλή εβδομάδα σε όλες!!  @melitiniღ μου αν και καθυστερημένα, πολλά πολλά συγχαρητήρια κορίτσι μου!! όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά!! πας για δεύτερη χοριακή σήμερα;; @Sia A καλή επιτυχία σήμερα!! περιμ΄ένουμε τα ευχάριστα νέα, να κλείσει όμορφα ο Ιούνης!! 
    • Καλημέρα...αααα κατάλαβα! Αυτές τις αντιπηκτικες μου είπε η γιατρός να τις πάρω κ εγώ μόλις δούμε θετικό τέστ!!!
    • @Sotiria_94 καλα αποτέλεσματα κορίτσι μου! Μεγάλο ταξίδι με το μπεμπακο.  Εμεις καλα είμαστε. Τα πρωινά τα πάμε τέλεια, τα απογεύματα γκρινια. Άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο. Χθες ας πούμε με τεντωσε. Μεχρι τις 11 π κοιμηθηκε πολύ γκρινια κ κλαμα. Τουλ κοιμάται σχετικα καλα τ βραδυ κ εδω κ 2 μερες μεγαλωσε τ 1ο υπνο της. Χθες εκανε ενα ωραίο 6ωρο, τωρα ενα 4ωρο. Συνήθως στο διωρο ξυπνούσε. Ωρες ωρες νομίζω ότι περνανε οι μέρες νερο κ βλέπω κάθε μερα ενα αλλο μωρο, ωρες ωρες μ φαίνεται βουνό τ διαστημα μέχρι να ξεπεταχτει. @ΜαρίαΔημήτρης θυμησε μου π ειναι τ πεθερικα. Μακαρι να τα καταφερετε κ να πατε.
    • Καλησπερα κοριτσι μου! Δεν επηρεζεται η ΑΜΗ απο αυτη τη διαδικασια... σε καθε κυκλο μας υπαρχει το ενα ωαριο που επικρατει κ πολλα αλλα ακομα που απλα δεν αναπτυσσονται αλλα χανονται με την περιοδο μας..με την διεγερση λοιπον και τα φαρμακα που παιρνεις προσπαθεις να εκμεταλλευτεις και τα αλλα ωαρια αυτου του κυκλου που υπο αλλες συνθηκες πανε χαμενα..ειναι οι καταβολες αν εχεις ακουσει...στην αρχη του κυκλου υπερηχογραφικα ο γιατρος μπορει να εχει μια εκτίμηση των ωαρίων που μπορεις να μαζέψεις..μπορεις να πας σε 2-3 κυκλους να κανεις παρακολουθηση να δεις αν εχεις διακυμανσεις κ περιπου ποσες καταβολες βλεπει ο γιατρος.. Για το κομματι της διέγερσης δεν σου καλυπτει κατι το κρατος αρα πρεπει να πληρωσεις μονη σου τα φαρμακα..αρα υπολογισε το κεντρο, ο γιατρος, τα φαρμακα και η καταψυξη πως θα σου κοστισουν τουλαχιστον 3.000 Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ο,τι αποφαση και να παρεις! Κοιτα μπροστα και συνέχισε την ζωη σου
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...