Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Μήπως «κυνηγάτε» το παιδί σας για να φάει έστω και ένα φρούτο την ημέρα ή να συνοδεύσει το φαγητό του με λίγη σαλάτα; Βοηθήστε το να εντάξει τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινή του διατροφή, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές:
  • Προμηθευτείτε ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε τακτική βάση! Είναι απλό: αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι, αποκλείεται το παιδί να τα βρει και να τα καταναλώσει. Μην ξεχνάτε, επίσης, να λαμβάνετε υπόψη τις προτιμήσεις του και να αγοράζετε τα αγαπημένα του φρούτα και λαχανικά, τουλάχιστον όταν είναι η εποχή τους. Ακόμα καλύτερα, πηγαίνετε μαζί του για ψώνια και δώστε του την ευκαιρία να επιλέξει τα φρούτα και τα λαχανικά που επιθυμεί.
  • Τοποθετήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σε εμφανές για το παιδί σημείο στο σπίτι! Αποφύγετε να τα αποθηκεύετε σε σημεία του σπιτιού, όπου το παιδί δεν έχει πρόσβαση (π.χ. σε ντουλάπια που δεν μπορεί να φτάσει). Αντιθέτως, τοποθετήστε τα σε ράφια του ψυγείου ή ντουλάπια που επισκέπτεται συχνά, σε μια φρουτιέρα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας κλπ. Βλέποντάς τα και μόνο είναι περισσότερο πιθανό να τα καταναλώσει.
  • Εκθέστε το παιδί σας σε ποικιλία φρούτων και λαχανικών! Δοκιμάστε εναλλαγές φρούτων και λαχανικών από μέρα σε μέρα, χωρίς να πιέζετε το παιδί σας να τα καταναλώσει. Εάν κάποια δεν του αρέσουν,αφήστε να περάσει ένα χρονικό διάστημα και δοκιμάστε να του τα προσφέρετε ξανά, ίσως σε διαφορετική μορφή (π.χ. σε συνδυασμό με διαφορετικά τρόφιμα). Επιβραβεύστε λεκτικά -ποτέ με άλλα τρόφιμα- τουλάχιστον τη δοκιμή τους.
  • Βοηθήστε το παιδί σας στην προετοιμασία των φρούτων και των λαχανικών! Πολλά παιδιά δυσκολεύονται, δεν έχουν χρόνο ή απλώς βαριούνται να πλύνουν και να κόψουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να καθαρίσετε ένα φρούτο για το παιδί σας το πρωί την ώρα που ετοιμάζεται για το σχολείο, να του προσφέρετε έτοιμη κομμένη σαλάτα στο τραπέζι για να συνοδεύσει με αυτήν τα γεύματά του κλπ.
  • Προσθέστε φρούτα και λαχανικά σε άλλα τρόφιμα που αρέσουν στο παιδί σας! Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά στο αγαπημένο του φαγητό ή τοστ και φρούτα σε γιαούρτι ή στα αγαπημένα του δημητριακά. Εάν βλέποντάς τα αρνηθεί να καταναλώσει το τρόφιμο, δοκιμάστε να τα προσθέσετε ξανά σε μορφή που δεν είναι εύκολα αντιληπτή (π.χ. πολτοποιημένα ή σε μορφή σάλτσας).
  • Κάντε τα φρούτα και τα λαχανικά ελκυστικά για το παιδί σας! Δοκιμάστε πρωτότυπους τρόπους παρουσίασης τους, όπως μια γρανίτα φρούτων, ένα ρόφημα με πολτοποιημένα φρούτα και γάλα ή ένα πολύχρωμο σουβλάκι λαχανικών. Επιπλέον, δώστε τους γεύση, προσθέτοντας για παράδειγμα λίγο μέλι στα φρούτα ή λίγο τυρί και κάποια σπιτική σάλτσα από γιαούρτι, ελαιόλαδο, ξύδι, λεμόνι ή πάστα ελιάς στα λαχανικά.
  • Δώστε το καλό παράδειγμα! Αντί να πιέζετε το παιδί σας να καταναλώσει φρούτα και λαχανικά, λέγοντας του ότι κάνουν καλό ή χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα του τρόφιμα ως επιβράβευση ή τιμωρία (π.χ. «αν φας σαλάτα θα φας και παγωτό» ή «αν δεν φας φρούτο ξέχνα το σουβλάκι»), φροντίστε να τα καταναλώνετε και εσείς οι ίδιοι και μάλιστα την ώρα που σας βλέπει. Μην ξεχνάτε ότι μαζί σας τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα! Καθε τρεις μηνες ανανεωνεται το σπερμα αλλα οι βιταμινες δυστυχως δεν κανουν θαυματα! Δηλαδη καποιος με σοβαρό θέμα παιρνοντας βιταμινες για 3 μηνες δε θα φτασει ξαφνικα να εχει τιμες στα φυσιολογικα ορια απλα θα εχει μια μικρη βελτιωση..δηλαδη τωρα αν αντι για 15 εκατομμύρια ανα ml που ειναι το φυσιολογικο εχει 13 η 14 εκατομμύρια πιθανοτατα να φτασει τα 15 με βιταμίνες! Αλλα αν εχει πχ 5 εκατομμύρια δε θα φτασει με βιταμινες τα 15 σε 3 μηνες (και μαλλον δε θα το φτασει ποτε οσες βιταμινες και να παρει)! Μονο αν οφείλεται σε μικρόβιο μπορει να δεις θεαματική αλλαγη με την καταλληλη θεραπεία.. οπως κ σε εμας, αν εχουμε θεμα ποιοτητας ωαριων οσες βιταμινες και να παρουμε δε θα δουμε θεαματική διαφορα.. και εμας οταν ακομα ψαχνόμασταν μας ειχαν πει μακαρι να ειναι το θεμα στο σπερμα..αλλα εννοουσαν πως αν χρειαστει να παμε με εξωσωματικη οτι ο ανδρικος παραγοντας αντιμετωπιζεται πιο ευκολα γτ εκει δε θελουν εκατομμύρια σπερμαροζωαρια, θελουν τοσα οσα και τα ωαρια..
    • Καλησπέρα! Κ εγω την εχω κανει στις 2 παλινδρομες την ενεση γτ εχω αρνητικο ρεζους ενω ο συζυγος θετικό. Στην δευτερη η γιατρος μ ειχε πει πως δε χρειαζεται γτ δεν ειχα αιμοραγια κ ημουν σε μικρη βδομαδα αν κ εκανα αποξεση. Ωστοσο ειδε πως ολο αυτο με αγχωσε και την καναμε..αυτος ειναι ο λογος που στο ιστορικό μας στην αρχη της εγκυμοσύνη μας ζητανε την ομαδα αιματος μας..θυμάμαι οτι αφου ειπα πως εχω αρνητικο τοτε ρωτησε το συζυγο για το δικο του ρεζους και το σημειωσε..κ ετσι στην πρωτη αποβολη μονη της μ ειπε πως πρέπει να κανουμε την ενεση. Ολο αυτο αφορα μονο μωρακια απο μητερες με ρεζους αρνητικο και πατερα με ρεζους θετικο.
    • @Katerinioo καλα ειμαι κορίτσι μου. Περιεργη φαση γενικα. Απο τη μια ανυπομονώ να γεννησω απο την αλλη αμα εχω τίποτα ψιλο συσπάσεις αγχώνομαι. Κατα τ άλλα καλα εομαι. Προσπαθώ να ειμαι ηρεμη γενικα. Έκανα κ τη βαλίτσα μου, μένουν ψιλο πράγματα της τελευταίας στιγμής. Για να δούμε.ποτε θα μας κάνουν την τιμή τ μωρακια μας!
    • Κορίτσια τι κάνετε; Πως είστε; @Diwni πως είστε; Εμείς σήμερα βγήκαμε βόλτα και περπάτησα αρκετά. Είχα αρκετό κουράγιο σε σχέση με άλλες μέρες. Αντε να πάρουμε σιγά σιγά σειρά μετά τις γιορτές 38 εβδομάδες!!!    Πως είστε όσες γεννήσατε;;; Βλέπω όλες πάτε πολύ καλά ✌🏻✌🏻✌🏻
    • @Eir_ma καλησπέρα κορίτσι μου. Με το καλό τα.μωρακια σου. Εγω ειμαι 37 κ εγκυος στο 3ο μου. Όταν ήταν να κανω αυχενικη ρώτησα τ γιατρό να κανω ταυτόχρονα με την νιπτ σαν μια έξτρα κάλυψη λογο ηλικιας κ μονο. Μ είχε πει δ χρειάζεται κ οτι θα δούμε πρώτα την αυχενικη. Κανω π λες αυχενικη, ο υπερηχος άψογος μ λεει εκεί ο γιατρός π την έκανα έχεις κλινική εικόνα 26χρονης. Περιμένουμε την papp a και θα σ στείλω τ ποσοστά. Βγαίνει η papp a χαλια κ μ ανεβαζει τ ποσοστό για συνδρομο 1 προς 600. Αποφασίσαμε να κάνουμε λήψη τροφοβλαστης για να έχουμε την κεφαλι μας ησυχο 100%. Επισης ήταν άμεση την έκανα τη μία μερα κ την επομενη ειχα τ αποτελέσματα. Σε μια παθολογικά κακη αυχενικη από τ υπερηχο κ μονο σ προτείνουν άμεσα λήψη τροφοβλαστης. Σε περίπτωση που αυχενικη κ papp a βγουν καλες προτείνουν την νιπτ σε περιπτώσεις που η μαμά ειναι πάνω από 35. Συνιστάται δεν επιβάλλεται. Σε μένα π ο υπερηχος ήταν άψογος κ η papp a κακη υπήρξε πολύ σκέψη. Η νιπτ δ δείχνει 100%, αφήνει ενα περιθώριο λάθους, κ αν βγει κακη και αυτή παλι κάνεις αμνιο συν του ότι το μωράκι θα ειναι 15 μερες μεγαλύτερο οπότε κ η απόφαση πιο δύσκολη. Αν γύρναγα τ χρονο πισω θα έκανα νιπτ ταυτόχρονα με την αυχενικη σαν έξτρα κάλυψη κ δ θα εμπαινα στη διαδικασία τροφοβλαστης. Φυσικά ούτε μετανιώνω π έκανα τροφοβλαστη καθώς μ εφυγε ενα μεγαλο αγχος. Εφοσον η αυχενικη σου βγηκε καλη σου συστήνουν την νιπτ σαν έξτρα. Δ είναι υποχρεωτική. Είναι καθαρά στην κρίση σου αν θα αποφασίσεις να την κάνεις.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...