Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Λίγο πολύ όλα τα παιδιά ροχαλίζουν, ειδικά την περίοδο που έχουν ίωση και είναι μπουκωμένα. Συχνά ροχαλίζουν και έχουν ένα ενοχλητικό "φρακάρισμα" στη η μύτη, όταν η απλή ρινίτιδα εξελιχθεί σε πυώδη ρινίτιδα ή ιγμορίτιδα.

Άρα είναι απαραίτητο ο παιδίατρος, να ανακαλύψει αυτές τις συχνές καταστάσεις και να τις θεραπεύσει - με αντιβίωση (τουλάχιστον για 10 μέρες), εξαφανίζοντας έτσι το ενοχλητικό μπούκωμα-φρακάρισμα-ροχαλητό.


Οι γονείς να θυμούνται πως τα κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις), υπάρχουν έτσι και αλλιώς σε όλα τα παιδιά, αλλά σε κάποια, διογκώνονται τόσο πολύ που δεν υπάρχει άλλη λύση από την χειρουργική αφαίρεση. Όμως όχι πάντα! Τις πιο πολλές φορές μπορούμε να το αποφύγουμε, με υπομονή.

Ποτέ πρέπει να χειρουργηθεί;

Εαν, εκτός από το "ροχαλητό" και την αναπνοή με "ανοικτό" στόμα, παρουσιάζει καθημερινές άπνοιες στον ύπνο του. Τι είναι αυτό; Σταμάτημα του ροχαλητού και της αναπνοής - όταν κοιμάται - για αρκετά δευτερόλεπτα, κάθε βράδυ.

Τα παιδιά αυτά, επειδή κάνουν έναν ανήσυχο ύπνο συχνά παραμιλούν, βογκούν, και την ημέρα παρουσιάζουν μιαν ανεξήγητη νύστα, συχνά μαζί με μια αδικαιολόγητη χαμηλή απόδοση στα μαθήματα (λόγω της αϋπνίας τους). Ναι! Αυτά τα παιδιά χειρουργούνται.

Τέλος,να θυμόσαστε πως για την σωστή απόφαση, απαιτούνται γνώσεις από τον γιατρό σας, αλλά κυρίως ΉΘΟΣ, από αυτόν! (δυστυχώς τα άσκοπα χειρουργία είναι πολύ συχνό νοσηρό φαινόμενο).


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
    • @sisi93 ωχ! τώρα είδα ότι έγραψα 38 εβδομάδων.. 😅 28 ήθελα να γράψω.. 😜
    • Αχαχαχα😅🤣😅🤣😅 Εγώ πάλι κατα τις 12 κοιμάμαι μετα καθε 2ωρο τουαλετα κ αν κανω την βλακεια που την κανω πολυ συχνα να φαω κ κατι που δεν πρόλαβα να φαω μέσα στην μέρα ξαναξυπναω μετα απο κανα μισάωρο με καουρα για μαλοοξ 🤣🤣🤣 τωρα ομως καμια ώρα τουλάχιστον παντα την πέφτω κ κοιμάμαι γιατι κοιμάται κ η μικρή 😁
    • Α εγώ έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος 😅 έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά τις 12 κοιμάμαι όρθια στον καναπέ για να χωνέψω, στις 2 πάω στο κρεβάτι και μετά ανα 1.5-2 ώρες πάω τουαλέτα. Γύρω στις 4 παίρνω κ το μαλοξ μου και κάπως έτσι πάει μέχρι το πρωί 😂😂
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...