Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Λίγο πολύ όλα τα παιδιά ροχαλίζουν, ειδικά την περίοδο που έχουν ίωση και είναι μπουκωμένα. Συχνά ροχαλίζουν και έχουν ένα ενοχλητικό "φρακάρισμα" στη η μύτη, όταν η απλή ρινίτιδα εξελιχθεί σε πυώδη ρινίτιδα ή ιγμορίτιδα.

Άρα είναι απαραίτητο ο παιδίατρος, να ανακαλύψει αυτές τις συχνές καταστάσεις και να τις θεραπεύσει - με αντιβίωση (τουλάχιστον για 10 μέρες), εξαφανίζοντας έτσι το ενοχλητικό μπούκωμα-φρακάρισμα-ροχαλητό.


Οι γονείς να θυμούνται πως τα κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις), υπάρχουν έτσι και αλλιώς σε όλα τα παιδιά, αλλά σε κάποια, διογκώνονται τόσο πολύ που δεν υπάρχει άλλη λύση από την χειρουργική αφαίρεση. Όμως όχι πάντα! Τις πιο πολλές φορές μπορούμε να το αποφύγουμε, με υπομονή.

Ποτέ πρέπει να χειρουργηθεί;

Εαν, εκτός από το "ροχαλητό" και την αναπνοή με "ανοικτό" στόμα, παρουσιάζει καθημερινές άπνοιες στον ύπνο του. Τι είναι αυτό; Σταμάτημα του ροχαλητού και της αναπνοής - όταν κοιμάται - για αρκετά δευτερόλεπτα, κάθε βράδυ.

Τα παιδιά αυτά, επειδή κάνουν έναν ανήσυχο ύπνο συχνά παραμιλούν, βογκούν, και την ημέρα παρουσιάζουν μιαν ανεξήγητη νύστα, συχνά μαζί με μια αδικαιολόγητη χαμηλή απόδοση στα μαθήματα (λόγω της αϋπνίας τους). Ναι! Αυτά τα παιδιά χειρουργούνται.

Τέλος,να θυμόσαστε πως για την σωστή απόφαση, απαιτούνται γνώσεις από τον γιατρό σας, αλλά κυρίως ΉΘΟΣ, από αυτόν! (δυστυχώς τα άσκοπα χειρουργία είναι πολύ συχνό νοσηρό φαινόμενο).


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • @Tinasardin8689 καλά αποτελέσματα!! Πότε περιμένεις να βγουν ;
    • Λογικά τοτε αφού την έκανες τώρα δεν θα σε βάλει και αργότερα να την κάνεις 
    • Όχι,έκανα κανονικά..Μ πήρε το νηστείας,ηπια το ζαχαρονερο έμεινα εκεί..δεν επιτρεπόταν τπτ εκτός από νερό κ ανά μια ώρα αιμοληψια...
    • Χαχα ωραία τα unicorn babies ✨🌸 Λοιπόν εδώ η μικρή 2μηνων + κάτι ημερών πια, τη νύχτα είναι όπως ήταν ο δικός σας! 2-3 αφυπνίσεις και γενικά καλά πάει για την ώρα.  Το θέμα είναι την ημέρα που θα πρέπει να δοκιμάζω διάφορα για να κάνει τα naps της και ότι πλέον παρατηρήσαμε ότι για να την πάρει ο ύπνος ξεσπάει για κάποια ώρα σε κλάμα. Ενδεχομένως να περνάει και το λεγόμενο purple crying τώρα γιατί πραγματικά γίνεται μελιτζανι όταν κλαίει 😟😅. Το βράδυ μπορεί να ξεκινήσω τη διαδικασία με θηλασμό χαλάρωση στο κρεβάτι κατά τις 8 και τελικά να την πάρει με τα κλάματα κλπ στις 9+ με 10 ο ύπνος μια και καλή. Πρόγραμμα εννοείται στη φάση που είμαστε δεν παίζει αλλά φροντίζουμε χαμηλά φώτα από τις 6 και μετά και απλά φροντίζω το πρωί μέχρι τις 8+ να χει σηκωθεί για την ημέρα να θηλάσει και να κάνει το πρώτο nap της μέρας. Από τον 4ο και μετά θα βάλω κανονικά πρόγραμμα αν και με το sleep regression δεν ξέρω πως θα πάει.  Είναι πολύ κουραστικό αυτό με το κλάμα πάντως, δηλαδή ακούω κάτι φίλες να λένε ότι το μωρό τους νυσταζε και απλά κοιμόταν, και μου φαίνεται εξωπραγματικό! Εμείς παλεύουμε για να κοιμηθεί με όσο λιγότερο δράμα γίνεται 🤣 Αλλά και πάλι ελπίζω πως θα αλλάξει αυτό! 
    • Ααα οκ γιατί έχω είχα κανει μια φορά μετά την καμπύλη ζαχαρου άλλη μέρα όμως και έκανα μια μικρή  πήγα στο μικροβιολογικό έδωσα αίμα νηστείας και μετά ήπια ένα ποτήρι γάλα έφαγα 2 φρυγανιές και μετά στην ώρα ξανά έδωσα αίμα και έφυγα νομίζω κάτι παρόμοιο σου έκανε 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...