Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ιός hpv


Recommended Posts

Πριν από έναν χρόνο βρέθηκε ότι έχω τον ιό hpv. Έχω ένα μωράκι ενός έτους. Γνωρίζει καμιά σας αν υπάρχει περίπτωση να έχω μεταδώσει τον ιό στο παιδί είτε αλλάζοντάς το πάνα, είτε κάνοντάς το μπάνιο, είτε χαϊδεύοντάς το στο πρόσωπο, είτε βάζοντας αυτό τα χέρια του μέσα στο στόμα μας για να παίξει, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο; Είχε ποτέ καμιά σας τις ίδιες ανησυχίες με εμένα; Έχετε μιλήσει με το γιατρό σας για αυτό το θέμα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις. Απλά έχω διαβάσει πάρα πολλά από το internet και πάντα αντικρουόμενα και γι' αυτό ζήτησα να μάθω αν κάποια κοπέλα από το forum είχε ποτέ τις ίδιες ανησυχίες με εμένα και τι απάντηση έλαβε από ειδικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,  έχω τον ιό και είμαι έγκυος 26 εβδομάδων. Ο γιατρός μου είπε πως θα κολλήσει το μωρό μόνο αν γεννησω φυσιολογικά και έχω ενεργά τα κονδυλωματα εκείνη τη στιγμή στο αιδιο.Αν δεν τα έχω, μπορώ να γεννησω φυσιολογικά χωρίς να μεταδωσω τίποτα στο παιδί. Διαφορετικά με καισαρική τομή το παιδί δε κολλάει τίποτα. Και ούτε πρόκειται να κολλήσει άμα το πιάσω. Είναι σεξουαλικως μεταδιδομενο νοσημα και κολλάει μόνο με τη σεξουαλικη επαφή χωρίς προφυλαξη. Κατά τη γνώμη μου, Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς! Αυτά έμαθα εγώ για τον ιό κι ελπίζω να βοήθησα! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα! Το link που σου έστειλαν είναι άκρως κατατοπιστικό, επίσης να ξέρεις πως τα κονδυλώματα είναι πλέον κάτι πολύ συνηθισμένο μόνο που πρέπει  να δεις το είδος του HPV διότι δεν είναι όλα επικίνδυνα για την υγεία. Εχει και μια φίλη μου που έχει ένα μωράκι 16 μηνών και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν έχεις τον ίο στα γεννητικά όργανα δεν μπορείς να τον μεταδώσεις παρά μόνο εφόσον σκοπεύεις να φέρεις στον κόσμο και άλλο παιδάκι με φυσιολογικό τοκετό. Αν έχεις τον ιό στα χέρια (κοινώς μερμηγκιες) τότε υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις το μωρό σου. Αλλά ακόμα και για αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα ειδικό τζελ που το βάζεις επάνω στην περιοχή που πάσχει και εξαφανίζονται αμέσως

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...