Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Καρότα και άλλα λαχανικά και φρούτα που περιέχουν σημαντική ποσότητα μιας φυσικής χρωστικής ουσίας, της βήτα καροτίνης, μειώνουν την πιθανότητα κατά 40-60% της εμφάνισης καρκίνου του μαστού και συγκεκριμένα αυτού που δεν οφείλεται στην επίδραση των οιστρογόνων, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μελέτης για τον Καρκίνο και τη Διατροφή, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση διαφόρων φυτικών συστατικών στην πρόληψη του καρκίνου. Η μελέτη περιελάμβανε 1.500 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και 1.500 που δεν είχαν λάβει διάγνωση για τη συγκεκριμένη νόσο.

Αναλύθηκαν σε βάθος οι διατροφικές τους συνήθειες και ελήφθησαν αιματολογικά δείγματα ώστε να μετρηθούν τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα καροτίνη, η βιταμίνη C[1] και το λυκοπένιο.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι η αυξημένη πρόσληψη βήτα καροτίνης συσχετίζεται με 40-60% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Πλούσια σε βήτα καροτίνη είναι, εκτός από το καρότο, το σπανάκι, η κόκκινη πιπεριά, το μάνγκο, το βερίκοκο, το σπαράγγι, το γκρέιπφρουτ, το μπιζέλι, η γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.

Πηγή: Ethnos.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • @melitiniღ μου γιατί δε πας για ένα γρήγορο τσεκ να μην είσαι με την σκέψη μέχρι την Τρίτη???
    • Καλησπερα κοριτσια μου γλυκα. @Diwni μου να τρως ειναι επειδη εχεις αναγκη απο ενεργεια και γω το ιδιο κανω. Ενταξει το χω λιγο στο νου μου μη φαω οτι υπαρχει αλλα θα φαω και τα κουλουρακια μου και μπορει να φαω και βραδυ φαγητο κανονικο. Ετσι και μενα το πρωι χαζοκοιμουνται δεν κανει βαρυ υπνο αλλα ξεκουραζομαστε και εμεις λιγο παραπανω ετσι. @ΜαρίαΔημήτρης να μιλησεις με το γιατρο οπωσδηποτε. πονανε και μενα πολυ τα ποδια μου γονατα και φτερνες και εχω αρχισει και σκεφτομαι μην παιζει τιποτα αλλο. Πηρα αντιφλεγμονωδη αλλα δεν υποχωρει. Δεν μπορω να σηκωθω και να κατσω να φαβταστειτε πιανομαι απο τις καρεκλες. Περαστικα σου Μαρακι μου αν ειναι απο το αυτοανοσο και δεν ειναι απο κουραση. Τι ωραια που εστρωσε η μπεμπα σου εμεις χθες βραδυ ειχαμε πολυ αερα στην κοιλια ρευοταν και εκανε κλανιτσες φουλ μεχρι να κοιμηθει. Επισης πλεον κανει μονο μια φορα κακα και μια μερα δεν εκανε καθολου αλλα η υφη ειναι καλη. Νορμαλ κι αυτο;;
    • Απο βιταμίνες άλλο τίποτα... Στα χρόνια προσπαθειών έχουν φύγει στάνταρ πάνω απο 1000€... Θα σου πω ότι τώρα που πιάσαμε φυσιολογικά δεν παίρναμε τίποτα... Καταλαβαίνω τον πόνο σου για τη βιοχημική το έχω ζήσει κ γω και μπορώ να σε νιώσω αλλά κράτα το σημαντικό πως έγινε η σύλληψη και πως η φύση προνοεί. Θα τα καταφέρετε σύντομα θα το δεις!!! Τι ηλικίες έχετε; Έχεις άλλα έμβρυα στην κατάψυξη;
    • 300 ευρώ η σαλπιγγογραφια; Πήγε τόσο ε; Εγω Ιασω το 2020 είχα κάνει με 200. Κατ αρχάς είναι ανεπίτρεπτο να μην δικαιολογείται από εοππυ, έστω σε ένα ποσοστό. Και το σπερμοδιαγραμμα πολύ ακριβό....εμάς μας είχαν πει από λυμπερ περισυ που το καναμε, 80 το απλο και 140 το ενισχυμένο (με την απλή  καλλιεργεια;). Εσάς μπορεί να είναι διαφορετικό. Και καλά κάνετε που κάνετε ο,τι καλύτερο, αφού στο σπέρμα ειναι το θέμα σας. Για την Επιτροπή εννοώ ότι αν δεν κάνεις διέγερση με φουλ δόσεις φαρμάκων, δεν αξίζει να περασεις, από οικονομικής άποψης. Γιατί οι εξετάσεις είναι ακριβές, όπως βλέπεις. Αλλα αν κάνεις πολλές μοναδες και περισσότερες διεγερσεις από μία, αξίζει. Γιατί η Επιτροπή δίνει πολλές μοναδες φαρμάκων. 
    • Η αληθεια ειναι οτι μου τα προτεινε και τα πήρα λίγες μέρες κάποιες βοηθουσαν κάποιες όχι τόσο αλλα ένιωθα να με ενοχλούν  κάπως στο στομάχι πέρα του οτι ήμουν αρκετά υποτονική και ετσι τα σταμάτησα. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...