Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οι παρένθετες μητέρες δίνουν γενετικό υλικό στο παιδί που κυοφορούν

admin

Recommended Posts

Παρένθετη μητέρα είναι εκείνη που κυοφορεί ένα παιδί που έχει γονιμοποιηθεί από το ωράριο μιας άλλης γυναίκας και το σπέρμα δότη. Είναι δηλαδή μια γυναίκα που στην ουσία απλά φιλοξενεί στην μήτρα της ένα παιδί.

Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν και πως ακόμα κι έτσι, η γυναίκα αυτή μπορεί να περάσει δικό της γενετικό υλικό στο μωρό που κυοφορεί.

Ερευνητές από το Κέντρο Ερευνών για την Υπογονιμότητα του Πανεπιστημίου του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως ακόμα σε μια περίπτωση που η γυναίκα κυοφορεί το μωρό από το ήδη γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας μπορεί να δώσουν το δικό τους γενετικό υλικό στο μωρό.

Πως γίνεται αυτό; Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ορισμένα μόρια που υπάρχουν στη μήτρα μιας γυναίκας, γνωστά κι ως MicroRNAs μπορούν να αλλάξουν τις γενετικές πληροφορίες του παιδιού ακόμα κι όταν αυτό είναι από γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας.

Αυτή η θεωρία είναι γνωστή και ως Υπόθεση Barker και βασίζεται στο γεγονός πως η μήτρα μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από μια απλή φιλοξενία. Η διαδικασία της κύησης μέσα στην μήτρα της γυναίκας μπορεί να προσφέρει γενετικές πληροφορίες που μπορεί να επιδράσουν στο έμβρυο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ακόμα κι όταν αυτό είναι γενετικό υλικό μιας άλλης γυναίκας.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως ακόμα και μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά και καταφεύγει στη λύση της δότριας ωαρίων, μπορεί ακόμα να ελπίζει πως το μωρό της θα έχει ένα κομμάτι και από το δικό της DNA.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...