Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Να κάνουν υγιεινές επιλογές για την καρδιά, καλεί τις γυναίκες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά από τις γυναίκες στον πλανήτη να κάνουν υγιεινές επιλογές για την καρδιά.

Ο ΠΟΥ καλεί τις χώρες να λάβουν μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου στις γυναίκες.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε κίνδυνο καρδιοπάθειας τις γυναίκες είναι οι ίδιοι με αυτούς των αντρών και περιλαμβάνουν παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως χρήση καπνού, παχυσαρκία, κατάχρηση αλκοόλ και έλλειψη άσκησης.

Οι καρδιοπάθειες είναι σημαντικό πρόβλημα υγείας στις γυναίκες και υποδιαγιγνώσκεται, ενώ δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, δήλωσε η Poonam Khetrapal Singh, στέλεχος του ΠΟΥ.

Η πλειοψηφία των πρόωρων θανάτων λόγω καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να προληφθεί μέσω απλών μέτρων, όπως κατανάλωση υγιεινής διατροφής, τακτική άσκηση, αποφυγή καπνού και αλκοόλ και ρύθμιση του στρες.

Ο ΠΟΥ έθεσε στόχο μείωσης της πρόωρης θνησιμότητας από καρδιαγγειακή νόσο και άλλες μη μεταδοτικές νόσους κατά 25% μέχρι το 2025 και έχει αναπτύξει δράση για να πετύχει το στόχο.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • @Tinasardin8689 καλά αποτελέσματα!! Πότε περιμένεις να βγουν ;
    • Λογικά τοτε αφού την έκανες τώρα δεν θα σε βάλει και αργότερα να την κάνεις 
    • Όχι,έκανα κανονικά..Μ πήρε το νηστείας,ηπια το ζαχαρονερο έμεινα εκεί..δεν επιτρεπόταν τπτ εκτός από νερό κ ανά μια ώρα αιμοληψια...
    • Χαχα ωραία τα unicorn babies ✨🌸 Λοιπόν εδώ η μικρή 2μηνων + κάτι ημερών πια, τη νύχτα είναι όπως ήταν ο δικός σας! 2-3 αφυπνίσεις και γενικά καλά πάει για την ώρα.  Το θέμα είναι την ημέρα που θα πρέπει να δοκιμάζω διάφορα για να κάνει τα naps της και ότι πλέον παρατηρήσαμε ότι για να την πάρει ο ύπνος ξεσπάει για κάποια ώρα σε κλάμα. Ενδεχομένως να περνάει και το λεγόμενο purple crying τώρα γιατί πραγματικά γίνεται μελιτζανι όταν κλαίει 😟😅. Το βράδυ μπορεί να ξεκινήσω τη διαδικασία με θηλασμό χαλάρωση στο κρεβάτι κατά τις 8 και τελικά να την πάρει με τα κλάματα κλπ στις 9+ με 10 ο ύπνος μια και καλή. Πρόγραμμα εννοείται στη φάση που είμαστε δεν παίζει αλλά φροντίζουμε χαμηλά φώτα από τις 6 και μετά και απλά φροντίζω το πρωί μέχρι τις 8+ να χει σηκωθεί για την ημέρα να θηλάσει και να κάνει το πρώτο nap της μέρας. Από τον 4ο και μετά θα βάλω κανονικά πρόγραμμα αν και με το sleep regression δεν ξέρω πως θα πάει.  Είναι πολύ κουραστικό αυτό με το κλάμα πάντως, δηλαδή ακούω κάτι φίλες να λένε ότι το μωρό τους νυσταζε και απλά κοιμόταν, και μου φαίνεται εξωπραγματικό! Εμείς παλεύουμε για να κοιμηθεί με όσο λιγότερο δράμα γίνεται 🤣 Αλλά και πάλι ελπίζω πως θα αλλάξει αυτό! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...