Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ερευνητές πρόσφατα ανακάλυψαν ένα μηχανισμό που εμποδίζει τον οργανισμό να εμφανίσει μία έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια νέα θεραπεία.

Στην αλλεργία, όπως ακριβώς περιγράφει και η ετυμολογία της ίδιας της λέξης "άλλο+ έργο", το σώμα αντιλαμβάνεται τις πρωτεΐνες του περιβάλλοντος ως "περίεργες" και οδηγείται σε μία παθολογική ανοσολογική αντίδραση.

Επιστήμονες από το Swiss Institute of Allergy and Asthma Research (SIAF) στο Davos, από το πανεπιστήμιο του Τόκιο, το RIKEN Research Institute στη Yokohoma, και από το πανεπιστήμιο του Stanford ανακάλυψαν πρόσφατα ένα μηχανισμό που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης των αλλεργιών.

Τα μαστοκύτταρα παίζουν ένα ρόλο κλειδί στις αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι σαν αντίδραση σε ένα αλλεργιογόνο απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες ουσιών ξεκινώντας μία αλλεργική αντίδραση. Ο κος. Hideaki Morita και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι τα μαστοκύτταρα δεν είναι μόνο οι "κακοί τύποι" , αλλά έχουν και μία "καλή πλευρά" ( βλ. φωτο) . 

jkjnw70.png

Απελευθερώνουν interleukin-2 η οποία προκαλεί την παραγωγή συγκεκριμένων κυττάρων που ονομάζονται Τ ρυθμιστικά (Treg). Τα Treg μπορούν να καταστείλουν την αλλεργική φλεγμονή στους αεραγωγούς στην ανωτέρω μελέτη και συνεπώς η όλη διαδικασία να αποτελέσει την αρχή μιας νέας θεραπείας.

Η μελέτη που αναφέρεται είναι η :
Morita et al., 2015, Immunity 43, 175–186 July 21, 2015 ª2015 Elsevier Inc.
http://dx.doi.org/10.1016/j.immuni.2015.06.021

πηγή: allergikos.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • @Rena92 @annie! @Elk Σας ευχαριστώ πολυ κορίτσια!!! Δέχομαι την μπεμπεδοσκονη με ανοιχτές αγκάλες!!! Με το καλο και εσείς να πάρετε να μωρακια σας αγκαλια!!! @evaa__ Σε ευχαριστώ κορίτσι μου!!! Καλά αποτελέσματα να έχετε στις εξετάσεις σας και με το καλο να πάτε σε πρόκληση και να γίνει το θαυμα!!
    • Καλησπέρα κορίτσια!!! Εύχομαι να είστε όλες καλά.. @Ioanna6 εύχομαι να μην ξανά δεις αίμα.. σίγουρα είναι πολύ αγχωτικό!!! Από δω και πέρα όλα να κυλήσουν ομαλά και όμορφα 🙏🙏🙏 λοιπόν στα δικά μου νέα να σας πω πως βγήκαν και οι αιματολογικές της αυχενικής και τελικά θα πρέπει να παίρνω το Σαλοσπίρ σίγουρα μέχρι την β επιπέδου και μετά βλέπουμε. Μου είπε πως υπάρχει μια αιμάτωση στην δεξιά πλευρά της μήτρας και αυτό προμηνύει προεκλαμψία. Εχω αγχωθεί είναι η αλήθεια… επίσης, δεν ξέρω αν κάποια άλλη κοπέλα το έχει, έχω πολλές δύσπνοιες και λαχανιάζω πολύ εύκολα. Ο γιατρός μου επιμένει πως είναι λόγω στρες αλλά εγώ το έχω από την αρχή της εγκυμοσύνης και διάβασα στο ίντερνετ πως είναι σημάδι της προεκλαμψίας.. αν κάποια κοπέλα γνωρίζει κάτι για αυτά τα συμπτώματα…. επισης, ο γιατρός μου μου έκανε συζήτηση για τον τοκετό.. θεωρεί πως θα πρέπει να πάμε προγραμματισμένα αυτή τη φορά αφού υποστηρίζει πως ο τοκετός θα εξελιχθεί πιο γρήγορα. Εδώ να σας πω πως με το καλό θα γεννήσουμε πάλι στην Αθήνα.. ωστόσο μένουμε 4 ώρες μακριά και στην πρώτη γέννα έφυγα βράδυ για να πάω στο μαιευτήριο με πόνους.. επομένως εκεί το στηρίζει και στο ότι αυτή την φορά μπορεί να μην προλάβουμε… εμένα πάντως δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα🤔
    • Αμάν! Ο δικός μου είναι 1,5. Να τον ξεκινήσω φροντιστήριο προετοιμασίας για το Νηπιαγωγείο από τώρα; 😂 Θα τρελαθουμε τελείως μου φαίνεται...
    • Την έκανα λόγω ηλικίας και επειδη ήθελε ο άντρας μου πιο πολύ. Όμως όταν βγαίνουν όλα καθαρά, νιώθεις καλύτερα 💪
    • Γεια σας κορίτσια! Να ρωτήσω όσες κατά την εγκυμοσύνη σας κάνατε ενέσεις ηπαρίνης, μέχρι πότε τις κάνατε; Ενώ μου είχε πει η αιματολογος μέχρι 36η βδομάδα τώρα μου είπε μέχρι να γεννησω. Και μάλιστα και για 40 μέρες μετα. Αν μπω με πρόκληση μια μέρα πριν την κόβω, αν όμως σπάσουν τα νερά νωρίτερα τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση; Θα ρωτήσω και τη γυναικολόγο από βδομάδα αλλά αγχώθηκα όσο να ναι. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...