Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πώς να προετοιμάσετε το σώμα σας για να μείνετε έγκυος


admin

Recommended Posts

Το να μπορέσει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί, δεν σημαίνει πως από την πρώτη προσπάθεια θα πετύχει αυτό που τόσο επιθυμεί. Άλλα ζευγάρια προσπαθούν για μήνες και άλλα για χρόνια ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια η γυναίκα οφείλει να προετοιμάσει αλλά και να μάθει να ακούει το σώμα της ώστε να μπορέσει να μείνει έγκυος. Μάθετε πιο κάτω τους τρόπους ώστε να καταφέρετε να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.

Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση…

Κοινώς, δεν σημαίνει πως επειδή είστε έτοιμες να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί ότι αυτό θα συμβεί εδώ και τώρα. Κατά μέσο όρο, ένα υγιές ζευγάρι χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να καταφέρει να κάνει παιδί. Σκεφτείτε πως ζευγάρια προσπαθούν για χρόνια ή άλλα δεν καταφέρνουν ποτέ να κάνουν παιδί από μόνα τους και θέλουν ιατρική βοήθεια. Μην απογοητευτείτε και μην το βάλετε κάτω.

Δεν είναι κάτι μαγικό…

Προσπαθήστε να γνωρίσετε και να ακούσετε το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πετύχετε να μείνετε έγκυος γρηγορότερα. Η εγκυμοσύνη δεν γίνεται με τρόπο μαγικό, δηλαδή «τώρα θέλω μωρό, τώρα θα το κάνω».

Γνωρίστε τον κύκλο σας.

Ένας συνηθισμένος κύκλος περιόδου είναι 28 μέρες. Σε αυτόν τον κύκλο η παρουσία αίματος συνήθως διαρκεί 3 με 7 μέρες. Μετά, το σώμα προετοιμάζεται για την ωορρηξία η οποία συμβαίνει την 14η μέρα από την πρώτη μέρα της περιόδου.

Πριν την ωορρηξία το σώμα σας σάς αποκαλύπτει κάποια σημάδια ωορρηξίας όπως αύξηση στις κολπικές εκκρίσεις (συνήθως μοιάζουν με ασπράδια αυγών, είναι ελαστικές και γλιστερές στην υφή), μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, ελαφρύς πόνος ή ενοχλήσεις στην περιοχή των ωοθηκών.

Μάθετε πώς να προετοιμαστείτε.

Οφείλετε να ακολουθήσετε όλες τις προετοιμασίες ώστε να μείνετε έγκυος. Το φυλλικό οξύ είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της καλής υγείας και ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θέλουν να συλλάβουν. Το φυλλικό οξύ βοηθά να ωριμάσει το ωάριο και να διασφαλίσει πως δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε γενετικές ανωμαλίες που ενδέχεται να οδηγήσουν στην αποβολή.

Τροφικές πηγές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι τα σκούρα, πράσινα, πλατύφυλλα λαχανικά, το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το πορτοκάλι, οι ντομάτες, οι φράουλες, το δαμάσκηνο, το βερίκοκο, το αχλάδι, ο κρόκος αυγού, οι φακές, ορισμένα είδη φασολιών, οι πατάτες, η μαγιά μπίρας, τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα φιστίκια, το συκώτι.

Βρείτε τρόπους ώστε να χαλαρώνετε. Μην σκέφτεστε συνεχώς την εγκυμοσύνη. Το να θέλετε τόσο πολύ να μείνετε έγκυος και να το σκέφτεστε και να το συζητάτε όλη μέρα, τότε αυτό δεν θα βοηθήσει να πραγματοποιηθεί. Χαλαρώστε, κρατήστε τον εαυτό σας σε ηρεμία και μειώστε το άγχος ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
    • Εγώ κοριτσάκι μου είχα από την 5η βδομάδα αίμα και καφέ μέχρι τον 4ο μήνα.. Αποκολλησουλες ήταν κ όλα πήγανε καλά!! Ή που το έχασες κ έγινε κάπου εκεί ανάμεσα ή που άλλαξε ο κύκλος σου αυτό το μήνα. Εγώ πχ τους 4-5 τελευταίους μήνες είχα ωορρηξία 11η μέρα βάσει τεστ κ αυτό το μήνα είχα θετικό 14η..  Καλούς διπλασιασμούς κοριτσάρα μου!!! Με το καλοοοοοοο
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...