Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υγιεινές και γρήγορες επιλογές για το πρωινό του παιδιού πριν το σχολείο


admin

Recommended Posts

Ένας από τους (πολλούς...) “μπελάδες” κάθε γονέα όσον αφορά το παιδί και το σχολείο του, είναι το να τρώει κάτι καλό το πρωί πριν φύγει από το σπίτι.

Επειδή, όμως, το πρωί η έλλειψη χρόνου είναι ένα πρόβλημα που έχουν τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, δείτε μερικές ιδέες για ένα καλό πρωινό σνακ, το οποίο είναι υγιεινό και ταυτόχρονα γρήγορο για όλους.
 
Μάφιν χαμηλών λιπαρών με κανέλα

mYyLu4c.jpg

Αυτά τα muffins παρέχουν 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 94 mg ασβεστίου και δεν είναι τα... τυπικά γλυκίσματα υψηλής θερμιδικής αξίας. Φτιάχνονται με γιαούρτι χωρίς λιπαρά και γάλα με χαμηλά λιπαρά για να μην έχουν ανθυγιεινά λίπη.
 
Σπιτικές μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο και μέλι

0HT1iyD.jpg

Αυτές οι σπιτικές μπάρες δημητριακών παίρνουν την γλυκιά γεύση από το βούτυρο αμυγδάλου και το μέλι και είναι πολύ καλή λύση για ένα υγιεινό πρωινό για το παιδί με μεγάλη δόση ενέργειας. Είναι γεμάτες από βιταμίνη C από τα αποξηραμένα κεράσια, που εφόσον τα επιλέξετε συμπληρώνουν τα πέντε συστατικά γι' αυτό το υγιεινό πρωινό.
 
Πορτοκάλι/μήλο με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

euou4EB.jpg

Δεν είναι ανάγκη να το φτιάξετε όπως στην φωτογραφία, αλλά εάν το κάνετε θα το φάει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιδί. Μπορείτε να έχετε κόψει το φρούτο  από το προηγούμενο βράδυ για να γλιτώσετε χρόνο.
 
Τυλιχτό με αυγά ή κοτόπουλο και λαχανικά

MOwx1Dn.jpg

Περιέχει περίπου 300 θερμίδες και είναι ένα τέλειο πρόγευμα για το παιδί. Το φτιάχνετε με λεπτή πίτα από καλαμπόκι και βάζετε μέσα κάποιου είδους πρωτεΐνη (πχ αυγό, ή κοτόπουλο) και λαχανικά της αρεσκείας σας. Επιλέξτε κει λίγο φρέσκο καλαμπόκι για να το κάνει λίγο πιο γλυκό για το παιδί, αφού καλό είναι να μην βάλετε μέσα μαγιονέζα ή άλλες σάλτσες.

Σνακ για αργότερα μέσα στην ημέρα
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές πολύ έξυπνες ιδέες για υγιεινά σνακ για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία μπορούν επίσης να τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο.
 

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
    • Εγώ κοριτσάκι μου είχα από την 5η βδομάδα αίμα και καφέ μέχρι τον 4ο μήνα.. Αποκολλησουλες ήταν κ όλα πήγανε καλά!! Ή που το έχασες κ έγινε κάπου εκεί ανάμεσα ή που άλλαξε ο κύκλος σου αυτό το μήνα. Εγώ πχ τους 4-5 τελευταίους μήνες είχα ωορρηξία 11η μέρα βάσει τεστ κ αυτό το μήνα είχα θετικό 14η..  Καλούς διπλασιασμούς κοριτσάρα μου!!! Με το καλοοοοοοο
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...