Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!!!θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας για το όνομα της δεύτερης κορουλας μου!ο άντρας μου θέλει να τη βάλουμε ελπίδα, απο τη μάνα του, αλλα εγω, επειδή η συγκεκριμένη ,μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, εννοείται πως δεν το θέλω.

Ο άντρας μου ειναι σε ολα άψογες απέναντι μου, αλλα εδώ έχουμε θέμα.για να μη σας κουράζω, εκείνος θέλει να την τιμήσει,όπως λέει επειδή τον μεγάλωσε, ασχέτως του πως φέρεται!προτεινετε μου σας παρακαλώ μια μέση λύση!

Εγω ήθελα ένα απο τα εξής, Δαναη,Ιολη, Ήβη, αλλα δεν ξερω τι θα γίνει.αυτο που σκέφτηκα, ειναι αν δεν υποχωρήσει, να βάλουμε 2 και να τα συνδυάσουμε ώστε να μην ακούγεται το ακριβές όνομα, αν και δε μου αρέσει το να κακοποιού με ετσι τα ονόματα...

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα...

Δημοσίευση

Αν το πρώτο σας παιδάκι πήρε το όνομα δικού σου συγγενή τοτε είναι άδικο να μην δώσει κι αυτός το όνομα κάποιου δικού του!

Πρότεινέ του το όνομα της γιαγιάς του ή κάποιας θείςα που αγαπάει πολύ αν δεν σου αρέσει το όνομα της πεθεράς!

Κι εγώ έχω πολλά θέματα με την πεθερά και δεν θα έβγαζα με τίποτα το όνομά της αλλά για να είμαστε δίκαιοι αποφασίσαμε να δώσουμε άσχετα ονόματα και να μην πληγωθεί κανένας!

Μπορείς να δώσεις το όνομα της αγίας που θα γιορτάζει την μέρα που θα γεννήσεις και να πεις ότι έτσι ένιωσες ότι πρέπει να γίνει...
Μπορείς να συζητησεις μαζί του ήρεμα και να καταλήξετε σε κάποιον συμβιβασμό λέγοντάς του ότι αν δώσετε το όνομα Ελπίδα και άλλο όνομα μαζί (που δεν διαπραγματεύεσαι να δωθεί μόνο το Ελπίδα) τότε το μικράκι θα το φωναζετε με ένα άσχετο όνομα (ούτε Ελπίδα ούτε πχ Ιόλη αλλά Ιολίδα ας πούμε - δεν ξέρω πώς μου ήρθε αυτό) οπότε ούτε την μάνα του θα τιμήσει αφού δεν θα ακούγεται το όνομά της ούτε το παιδάκι θα έχει ωραίο όνομα!

Καλή τύχη!!!!!!!

Δημοσίευση

Έλα βρε Βανεσσάκι, πού χάθηκες ρε ψυχή;;; 

Πόσο είναι τώρα η μικρούλα σου; Εγώ όπως βλέπεις, σαραντίζω σε δύο μέρες! Η Μάρθα καλά;

Πρόβλημα αυτό με το όνομα. Καλά, μετά από τόοοοοοσα και τόσα που σας έχει κάνει η πεθερά, ο άντρας σου επιμένει να δώσετε το όνομά της στο παιδί σας; 

Κοίτα, το καλό είναι ότι το Ελπίδα είναι ωραίο όνομα από μόνο του, οπότε δεν είναι και τόσο φοβερό να πείτε τη μικρή σας Ελπίδα! Απ' την άλλη, αν σου θυμίζει όλα τα βασανιστήρια που σας έκανε η πεθερά, πες για το Δανάη, που απ' ό,τι θυμάμαι θα το δίνατε στο πρώτο παιδί, ότι και καλά είχατε κλείσει για Δανάη, ή κάπως έτσι.

Εμείς πάντως, στο δεύτερο δώσαμε το όνομα της γιαγιάς του άντρα μου. Όχι ότι έχω πρόβλημα με την πεθερά, και το όνομά της ωραίο είναι (Αγγελική), αλλά ο άντρας μου ήθελε να τιμήσει τη γιαγιά του, που δεν άκουσε ποτέ το όνομά της, ενώ η μάνα του το άκουσε. Η πεθερά σου έχει ακούσει το όνομά της από άλλο παιδί; Γιατί αυτό είναι ένα εξτρά επιχείρημα. 

Εύχομαι τελικά να βρείτε μια λύση, χωρίς να σκοτωθείτε! :)

Δημοσίευση

kαλημερα κορίτσια!!!!ευχαριστω πολύ για τις αμεσες απαντησεις!!!

αννα μαρια μου, να σας ζησει η μικρουλα σας!!! η δικη μου γεννηθηκε 12 απριλιου, σε λιγο κλεινει τον 5 ο δηλαδή!!! ευτυχως , αυτό είναι πολύ ησυχο μωρακι, γιατι η μαρθα εχει γινει θηριο!!!εχουμε και πολύ μεγαλο θεμα με τη ζηλια!!!η μικρη τρωει πολύ ξυλο, αν την πετυχει μονη, πραγμα που προσπαθω να αποφυγω!!! ο αντρεας πως το αντιμετωπιζει?ευτυχως τη δευτερα θα ξεκινησει παιδικο σταθμο και ελπιζω να βελτιωθεί η κατασταση!!!

σχετικα με το ονομα, το λυσαμε!! μου προτεινε ο αντρας μου,επειδη ειδε ποσο πολύ θα με στεναχωρουσε να βαΖΑμε τη μανα του,να το βαλ ουμε  δευτερο,και πρωτο να βαλουμε οποιο θελουμε και ετσι να τη φωναζουμε!!!!!

ευτυχως λυθηκε πολύ απλα!!!!

τωρα ψάχνουμε το πρωτο!!!το δαναη, μας αρεσει πολύ, αλλα εχει γεμισει ο τοπος, όπως και νεφελες και λυδιες!!! βεβαια, το συζητάμε!!!

το ιολη και ηβη πως σας φαινονται???περιμενω και άλλες προτασεις!!!!

Δημοσίευση

Εμάς ευτυχώς ο Αντρέας δε ζηλεύει και πολύ! 

Συνέχεια τη χαϊδεύει, τη φιλάει στο κεφαλάκι και στις καλτσούλες και όποτε κλαίει η Γεωργία, ο Αντρέας τρέχει, την κουνάει και της λέει "έλα, έλα, σώπα, σώπα". Σε κάποια φάση της είπε "μην κλαις Γιωγία, έχεται ο Αντέας"! Σήμερα κάτι έπαιζε και τον άκουγα που της έλεγε "κοίτα Γιωγία" και της έδειχνε τα παιχνίδια του. Εκδηλώνει ζήλια όταν την κρατάμε και της κάνουμε γλύκες, οπότε έρχεται και ζητάει σημασία. Γενικώς, όμως, δε ζηλεύει ευτυχώς.

Κι εμάς αρχίζει παιδικό τη Δευτέρα, γιατί στο σπίτι βαριέται ο κακομοίρης. Είχε πάει από το Μάιο, για δύο μήνες περίπου, και του είχε αρέσει πάρα πολύ, έκανε και φίλους, και όλο τους θυμάται!

Ευτυχώς που το λύσατε με το όνομα! Το Ιόλη και το Ήβη μ' αρέσουν ως ονόματα. Καλά, το Νεφέλη ειδικά, πολυφορέθηκε τα τελευταία χρόνια! Το Δανάη όχι και τόσο νομίζω, και απ' όσο θυμάμαι, έχεις μεγάλη αδυναμία σ' αυτό το όνομα.

Ό,τι και να διαλέξετε πάντως, θα το λατρέψετε, αφού θα είναι το όνομα του παιδιού σας!

• 2 years later...
Δημοσίευση

καλησπερα κοριτσια 
ειμαι νεα εδω και απλα θα ηθελα να πω την γνωμη μου και αυτο που θα κανω εγω με το καλο 

ο αντρας μου ειναι μοναχογιος  ειναι ο πρωτος του γαμος και λαχταραει για ενα παιδακι 
τον πεθερο μου τον λενε χρηστο και την πεθερα λουιζα 
αλλα εμεις κ δη ο αντρας μου θελουμε να βγαλουμε αλλο ονομα 
ετσι ειπαμε πρωτα ο θεος να δωσουμε το ονομα χρυσοβαλαντου και μαριας λογω ταξιματος απλα πραγματα
αλλα και το ταξιμο να μην ηταν θελαμε να βαλουμε αρχαια ονοματα και πιο πολυ ο αντρας μου

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...