Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βοήθεια Με Όνομα!!!!


vanessaki

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!!!θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας για το όνομα της δεύτερης κορουλας μου!ο άντρας μου θέλει να τη βάλουμε ελπίδα, απο τη μάνα του, αλλα εγω, επειδή η συγκεκριμένη ,μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, εννοείται πως δεν το θέλω.

Ο άντρας μου ειναι σε ολα άψογες απέναντι μου, αλλα εδώ έχουμε θέμα.για να μη σας κουράζω, εκείνος θέλει να την τιμήσει,όπως λέει επειδή τον μεγάλωσε, ασχέτως του πως φέρεται!προτεινετε μου σας παρακαλώ μια μέση λύση!

Εγω ήθελα ένα απο τα εξής, Δαναη,Ιολη, Ήβη, αλλα δεν ξερω τι θα γίνει.αυτο που σκέφτηκα, ειναι αν δεν υποχωρήσει, να βάλουμε 2 και να τα συνδυάσουμε ώστε να μην ακούγεται το ακριβές όνομα, αν και δε μου αρέσει το να κακοποιού με ετσι τα ονόματα...

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν το πρώτο σας παιδάκι πήρε το όνομα δικού σου συγγενή τοτε είναι άδικο να μην δώσει κι αυτός το όνομα κάποιου δικού του!

Πρότεινέ του το όνομα της γιαγιάς του ή κάποιας θείςα που αγαπάει πολύ αν δεν σου αρέσει το όνομα της πεθεράς!

Κι εγώ έχω πολλά θέματα με την πεθερά και δεν θα έβγαζα με τίποτα το όνομά της αλλά για να είμαστε δίκαιοι αποφασίσαμε να δώσουμε άσχετα ονόματα και να μην πληγωθεί κανένας!

Μπορείς να δώσεις το όνομα της αγίας που θα γιορτάζει την μέρα που θα γεννήσεις και να πεις ότι έτσι ένιωσες ότι πρέπει να γίνει...
Μπορείς να συζητησεις μαζί του ήρεμα και να καταλήξετε σε κάποιον συμβιβασμό λέγοντάς του ότι αν δώσετε το όνομα Ελπίδα και άλλο όνομα μαζί (που δεν διαπραγματεύεσαι να δωθεί μόνο το Ελπίδα) τότε το μικράκι θα το φωναζετε με ένα άσχετο όνομα (ούτε Ελπίδα ούτε πχ Ιόλη αλλά Ιολίδα ας πούμε - δεν ξέρω πώς μου ήρθε αυτό) οπότε ούτε την μάνα του θα τιμήσει αφού δεν θα ακούγεται το όνομά της ούτε το παιδάκι θα έχει ωραίο όνομα!

Καλή τύχη!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έλα βρε Βανεσσάκι, πού χάθηκες ρε ψυχή;;; 

Πόσο είναι τώρα η μικρούλα σου; Εγώ όπως βλέπεις, σαραντίζω σε δύο μέρες! Η Μάρθα καλά;

Πρόβλημα αυτό με το όνομα. Καλά, μετά από τόοοοοοσα και τόσα που σας έχει κάνει η πεθερά, ο άντρας σου επιμένει να δώσετε το όνομά της στο παιδί σας; 

Κοίτα, το καλό είναι ότι το Ελπίδα είναι ωραίο όνομα από μόνο του, οπότε δεν είναι και τόσο φοβερό να πείτε τη μικρή σας Ελπίδα! Απ' την άλλη, αν σου θυμίζει όλα τα βασανιστήρια που σας έκανε η πεθερά, πες για το Δανάη, που απ' ό,τι θυμάμαι θα το δίνατε στο πρώτο παιδί, ότι και καλά είχατε κλείσει για Δανάη, ή κάπως έτσι.

Εμείς πάντως, στο δεύτερο δώσαμε το όνομα της γιαγιάς του άντρα μου. Όχι ότι έχω πρόβλημα με την πεθερά, και το όνομά της ωραίο είναι (Αγγελική), αλλά ο άντρας μου ήθελε να τιμήσει τη γιαγιά του, που δεν άκουσε ποτέ το όνομά της, ενώ η μάνα του το άκουσε. Η πεθερά σου έχει ακούσει το όνομά της από άλλο παιδί; Γιατί αυτό είναι ένα εξτρά επιχείρημα. 

Εύχομαι τελικά να βρείτε μια λύση, χωρίς να σκοτωθείτε! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kαλημερα κορίτσια!!!!ευχαριστω πολύ για τις αμεσες απαντησεις!!!

αννα μαρια μου, να σας ζησει η μικρουλα σας!!! η δικη μου γεννηθηκε 12 απριλιου, σε λιγο κλεινει τον 5 ο δηλαδή!!! ευτυχως , αυτό είναι πολύ ησυχο μωρακι, γιατι η μαρθα εχει γινει θηριο!!!εχουμε και πολύ μεγαλο θεμα με τη ζηλια!!!η μικρη τρωει πολύ ξυλο, αν την πετυχει μονη, πραγμα που προσπαθω να αποφυγω!!! ο αντρεας πως το αντιμετωπιζει?ευτυχως τη δευτερα θα ξεκινησει παιδικο σταθμο και ελπιζω να βελτιωθεί η κατασταση!!!

 

σχετικα με το ονομα, το λυσαμε!! μου προτεινε ο αντρας μου,επειδη ειδε ποσο πολύ θα με στεναχωρουσε να βαΖΑμε τη μανα του,να το βαλ ουμε  δευτερο,και πρωτο να βαλουμε οποιο θελουμε και ετσι να τη φωναζουμε!!!!!

ευτυχως λυθηκε πολύ απλα!!!!

τωρα ψάχνουμε το πρωτο!!!το δαναη, μας αρεσει πολύ, αλλα εχει γεμισει ο τοπος, όπως και νεφελες και λυδιες!!! βεβαια, το συζητάμε!!!

το ιολη και ηβη πως σας φαινονται???περιμενω και άλλες προτασεις!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμάς ευτυχώς ο Αντρέας δε ζηλεύει και πολύ! 

Συνέχεια τη χαϊδεύει, τη φιλάει στο κεφαλάκι και στις καλτσούλες και όποτε κλαίει η Γεωργία, ο Αντρέας τρέχει, την κουνάει και της λέει "έλα, έλα, σώπα, σώπα". Σε κάποια φάση της είπε "μην κλαις Γιωγία, έχεται ο Αντέας"! Σήμερα κάτι έπαιζε και τον άκουγα που της έλεγε "κοίτα Γιωγία" και της έδειχνε τα παιχνίδια του. Εκδηλώνει ζήλια όταν την κρατάμε και της κάνουμε γλύκες, οπότε έρχεται και ζητάει σημασία. Γενικώς, όμως, δε ζηλεύει ευτυχώς.

Κι εμάς αρχίζει παιδικό τη Δευτέρα, γιατί στο σπίτι βαριέται ο κακομοίρης. Είχε πάει από το Μάιο, για δύο μήνες περίπου, και του είχε αρέσει πάρα πολύ, έκανε και φίλους, και όλο τους θυμάται!

Ευτυχώς που το λύσατε με το όνομα! Το Ιόλη και το Ήβη μ' αρέσουν ως ονόματα. Καλά, το Νεφέλη ειδικά, πολυφορέθηκε τα τελευταία χρόνια! Το Δανάη όχι και τόσο νομίζω, και απ' όσο θυμάμαι, έχεις μεγάλη αδυναμία σ' αυτό το όνομα.

Ό,τι και να διαλέξετε πάντως, θα το λατρέψετε, αφού θα είναι το όνομα του παιδιού σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 years later...

καλησπερα κοριτσια 
ειμαι νεα εδω και απλα θα ηθελα να πω την γνωμη μου και αυτο που θα κανω εγω με το καλο 
 

ο αντρας μου ειναι μοναχογιος  ειναι ο πρωτος του γαμος και λαχταραει για ενα παιδακι 
τον πεθερο μου τον λενε χρηστο και την πεθερα λουιζα 
αλλα εμεις κ δη ο αντρας μου θελουμε να βγαλουμε αλλο ονομα 
ετσι ειπαμε πρωτα ο θεος να δωσουμε το ονομα χρυσοβαλαντου και μαριας λογω ταξιματος απλα πραγματα
αλλα και το ταξιμο να μην ηταν θελαμε να βαλουμε αρχαια ονοματα και πιο πολυ ο αντρας μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...