Μετάβαση σε περιεχόμενο

UTROGESTAN

elenit

Recommended Posts

Kalimera kai kalws sas vrika!Eimai egkuos 8 evdomadwn kai parousiasa meriki apokollisi. O giatros mou, ektos apo tis odigies gia na meinw spiti kai na ksekourastw,mou edwse to Utrogestan. Diavazontas, omws, tis genikes plirofories me anisixise to eksis: "i xrisi twn progesterinoeidwn den epitrepetai kata to prwto tetramino tis kuisews giati exoun susxetisthei me arrenopoiisi twn thulikvn emvruwn kai emfanisi upospadias sta arrena emvrua". Kalesa amesws to giatro mou o opoios me kathusixase, omws i anisixia mou eksakolouthei na ufistatai. Mipws mporei kapoios na me voithisei? Euxaristw!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως ξερω πολλες κοπέλες που εχουν παρει το ιδιο φαρμακο για λιγο ή πολυ καιρο.Εγω πχ το πηρα για ενα μηνα περίπου μια αλλη φίλη μου που ειναι τωρα 7 μηνών το παιρνει απο την αρχη μεχρι και σήμερα.

Για να ναι καθησυχαστικοι ολοι οι γιατροι κατι θα ξερουν.

Αλλωστε σε ολα τα φαρμακα οι πληροφοριες ειναι αγχωτικες!

Ξεκουρασου και ολα θα πανε μια χαρα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΗ.ΤΗΝ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ.ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΕΙΑ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

κοιτα εγω δεν το πηρα καθολου.η ξαδερφη μου το παιρνε αό την αρχη μεχρι το τελος..μην φοβασαι κατι ξερουν οι γιατροι ..εσυ προσεχε οσο μπορεις..φιλακια

Και γω το πηρα απο την 5η εβδομαδα μεχρι που εκλεισα το 2 μηνα. Ειχα παθει μερικη αποκολληση και καθησα σπιτι 10 μερες. Μου εδωσε utrogestan trofocart και filicen. Οταν τα διαβασα κ γω ολα αυτα πανικοβληθηκα αλλα μου εξηγησε η γιατρος οτι τα παιρνουμε οταν χρειαζεται ο οργανισμος προγεστερονη για να διατειρηθει η κυηση. Ειναι απαραιτητα για την συνεχιση της εγκυμοσυνης. Εμενα μετα με επεισε, τοσο που οταν το σταματησα αγχωθηκα! Μη φοβασε ξερουν τι κανουν οι γιατροι. Απλος να τους ζητας να σου εξηγουνε! Φιλακια και καλη συνεχεια!!!!!!!

elenit...min fobasai...egw den eixa kan apokollisi alla ston 2 mina mou irthe kati san kafe...afou eixa sxedon mia ebdomada...mou eipe na ta parw ,,,ta pira mexri pou mou kopike ayto to kafe...mia xara einai o mpempoylis mou...min fobasai:)

ΕΓΩ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ.ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΡΟΜΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΤΙΚΟΣ!!ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!!ΠΡΟΣΕΞΕ ΛΙΓΑΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ!!!

Και εγω πηρα UTROGESTAN μεχρι τον 3ο μήνα λόγω αποκολλησης δεν ειναι τιποτα άλλες κοπέλες το παίρνουν και ενδοκολπικα......απλα συνεχισε τον αγωνα σου και προσεχε

Ελένη μην ανησυχείς! Εγώ είμαι στα τέλη του δεύτερου μήνα και ανέφερα στο γιατρό μου την περίπτωση της μαμάς μου που είχε πάθει παλινδρόμηση και έχασε ένα μωρό, βέβαια εκείνη σε αντίθεση με εμένα έχει πάρα πολλά ορμονικά θέματα. Ο γιατρός μου για προληπτικούς και μόνο λόγους και αφού είδε ότι δεν έχω αποκόλληση μου έδωσε 2 χαπάκια από τη συγκεκριμένη ορμόνη. Μου τόνισε να μην ασχοληθώ με τις παρενέργειες διότι έχουν γραφτεί για πολύ προγενέστερη μορφή προγεστερόνης που χορηγούσαν, αλλά ο ΕΟΦ δεν έχει αναθεωρήσει τις παρενέργειες από τότε...έχει γίνει και μήνυση στον ΕΟΦ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γι'αυτό το θέμα....οπότε μην ανησυχείς καθόλου!!!! Επίσης μία φίλη μου με αποκόλληση την έπαιρνε για 1 μήνα νομίζω και το αγοράκι της είναι μια χαρά τώρα!! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

ειμαι στα τελη του 8 μηνα.εχω παρει κ εγω στον 2 μηνα για πιθανη αποκολληση και μολις διαβασα τις παρενεργειες επαθα σοκ πηρα την γυναικολογο μου τηλεφωνο κ με ηρεμησε.ενα μηνα τα πηρα κ ημουν ξαπλα,ουτε τουαλετα δεν πηγαινα.μην αγχωνεσαι δεν ειναι τιποτα το σοβαρο.φιλια:kiss:

Κι εγω το ιδιο θα σου πω για να το δινουν ολοι οι γιατροι πρεπει να ειναι ακινδυνο.Εγω βεβαια επειδη μια ζωη ειμαι αντιδραστικη,οταν ειδα λιγο καφε το 2ο μηνα και μου το εδωσε ο γιατρος δε το πηρα ουτε για μια εβδομαδα γιατι οτι κι αν μου ελεγαν εγω το ειχα παρει στραβα.Ασε που ειχα διαβασει σε ενα αρθρο οτι δεν εχει αποδειχτει πως βοηθαει η χορηγηση προγεστερωνης σε οποιαδηποτε μορφη στην αποτρεψη αποβολης.Οτι δηλαδη το χορηγουν περισσοτερο προληπτικα...Τωρα ειμαι στον 9ο κι ολα πηγαν καλα αν και στον 8ο επαθα μια αποκολλησουλα αλλα εκατσα στο κρεβατι 2 εβδομαδες(αν και μου ειπε 1 μηνα) και πηρα το pre-par σε λιγοτερη δοση και για πολυ λιγοτερο καιρο παλι γιατι δεν εκανα συσπασεις οποτε θεωρησα οτι δε χρειαζονται...Αλλα ειπαμε εγω ειμαι αντιδραστικη και ξεροκεφαλη κι ευτυχως που δε μου βγηκε σε κακο μεχρι στιγμης...:blush:

καλως ηρθες!με το καλο το μωρακι σου!

και εγω τα επαιρνα μεχρι το τριτο μηνα!

ολα πηγαν καλα και εχω τον γιοκα μου!

να εχεις μια υπεροχη εγκυμοσυνη!:kiss:

Αγαπητη φιλη επειδη εχω περασει ακριβως το ιδιο ξεκουρασου πολυ αν μπορεις και ως το τελος της εγκυμοσυνης σου..

Το φαρμακο αυτο να μην σε ανυσηχει.

Σχετικα με την αποκολληση πρεπει να εισαι ενημερωμενη απο το γιατρο σου για ερωτικη επαφη

Γενικα ρωτα το γιατρο σου ο,τι σου ερχεται οσο χαζο και να σου φαινεται

Θα δεις με υπομονη και συναιση δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα:)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΕΓΩ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΩΣ ΥΠΟΘΕΤΟ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑ 8ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ

ΜΗΝ ΑΠΟΒΑΛΛΩ!!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ Κ

ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙΣ!

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Κ ΜΕ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!

ΦΙΛΙΑ!

με το καλο το μωράκι σου.εγω ειχα σχεδον μηδενικη προγεστερονη και απ την αρχή και μεχρι και τον 3-4 μήνα επερνα 6 απ το στομα και 6 κολπικα.12 συνολο την ημερα.ειχα τρομαξει παρα πολυ αλλα αλλιως θα το εχανα με τοσο λιγη προγεστερονη.ο μπεμπακος μου ειναι τωρα 6 μηνων και ολα καλα.

Γλυκιά μου και εγώ το πήρα αυτό το φάρμακο στην 6η ή 7η εβδομάδα γιατί είχα πολύ λίγο αιματάκι...

Θυμάμαι που η γιατρός μου ανέφερε ότι αν διαβάσω τις οδηγίες του ΕΟΦ θα τρομάξω αλλά να μη δώσω καμία σημασία!! Μου είπε ότι μου το έδινε εντελώς για προληπτικούς λόγους εφόσον στον υπέρηχο δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα και το πήρα για καμιά βδομάδα...

Στο τέλος μου είπε ότι όσες κάνουν εξωσωματική παίρνουν γύρω στα 6 χάπια τη μέρα και για μεγάλο διάστημα και με καθησύχασε αρκετά...

Μη φοβάσαι τίποτα!!! Καλη σιγουριά και εύχομαι μια πολύ καλή εγκυμοσύνη...

Ελένη καλημέρα και καλοσώρισες στην μεγάλη παρέα μας..Εγώ στην 8-9 η εβδομάδα είχα μια μικρή αποκόλληση και λίγο καφέ αίμα.Ογιατρός μου έγραψε utrogestan και μου τόνισε κιόλας οτι να μην τρομάξω αμα διαβάσω τις οδηγίες χρήσης είναι απόλυτα ασφαλές!!Επειδή όμως εγω διαβάζοντας με έπιασε ενα μικρό άγχος ρώτησα και άλλες μαμαδες και πληροφορήθηκα οτι σε όλες τις μικρές αποκολλήσεις στην αρχή δίνουν utrogestan.Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείς για τίποτα!!

Kai egw eimai sxedon 8 evdomadon.. moy to edose o giatros moy to UTROGESTAN apo ti pempti vdomada, mazi me to foliko oksi(FILICINE), ta pernw mexri kai simera.. apo ti proti gianouariou ksekinaw na pernw asvestio kai sidero!!!

min anisixite, koritsia, den einai xazoi oi giatroi, to kalo mas theloune!!!!:)

• 3 months later...

τα επερνα και εγω τα utrogestan για τους 5 πρωτους μηνες, (στην αρχη ενδοκολπικα και μετα απο το στομα), στην πρωτη μου εγκυμοσυνη γιατι ειχα πολυ αιμοραγια (αποκολληση και εγω) και η μπεμπουλα γεννηθηκε χωρις κανενα προβλημα Δοξα Τον Θεο!

Τωρα στην δευτερη εγκυμοσυνη τα πηρα στην αρχη για κανα μηνα γιατι ειχα κατι καφε υγρα και μετα τα σταματησα γιατι ειχα εμετους μεχρι τον 5ο και δεν μπορουσα ουτε νερο να πιω!

Απ'οσο ξερω και εγω πολλες κοπελες τα παιρνουν αρα πιστευς οτι ο κυνδυνος ειναι μικροτερος απο τα οφελη που προσφερει!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• τι καλααα.. μεγαλώνει η μπουμπού σου😍😍 υπομονή και θα περάσει η γκρίνια από το εμβόλιο... εμένα δεν μ έκανε προς το παρόν σε κανένα εμβόλιο πυρετό!
    • Όχι ο μικρός είναι σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιο μας η Άννα μόνο κοιμάται μαζί μας και κάθετα μάλιστα καταλαβαίνεις τι γίνεται..χαχα άρχισα να την παίρνω όταν ήμουν έγκυος γιατί ήμουν σε ακινησία και ήθελα να την χαίρομαι έτσι..μετά δεν την έβαλα πότε ήθελα να πάει μόνη της μην πει τώρα έχει το μωρό εμένα με έδιωξε..εσάς τώρα κοιμάται σερί Ε;;
    • Ευχαριστώωω μακάρι  να μπορούσα  να φαω..δεν πεινάω πολύ.. οπότε τρωω έχω κ καούρες.. και μου κόβεται η όρεξη..και με 2 λίτρα νερό τη μέρα που να χωρέσει το φαΐ? Βάλε κ τον ύπνο.δεν μένουν πολλές ώρες για φαγητό ..χαχαχα Άσε κ εγώ όλο γύρω γύρω..   
    • Αααα με το καλό και του χρόνου! Εύχομαι ο Αγιος Στυλιανος να μας φυλάει όλες κορίτσια μου! Οι μέρες θα περνάνε νερό τώρα είναι που σταματάει ο χρόνος νομίζω. Εμείς βάλαμε δώρα για το μωρό φέτος κάτω από το δέντρο μπας και τα δει και έρθει! Εγώ πηρα ένα κουβερτακι και ο άντρας μου ένα παραμύθι 🎄
    • Καλησπέρα!!! @LaV μου πολύ ωραία τα νέα σας! Με το καλό! Κι εγώ πάντως αυτό για τον υπέρηχο δεν το καταλαβαίνω! Κοριτσια οργανωμένα να χαρείτε τις αγορές σας!! @athrain μου εγώ έχω γυρω στις 2 εβδομάδες αυτό που περιγράφεις με το πόδι, σέρνοντας το πηγαίνω τις περισσότερες φορές. Από κιλά έχω πάρει γύρω στα 6- 7, πολλά πιστεύω ως τώρα αλλά τέλοσπαντων, ελπίζω να μην πάρω πολύ την ανηφόρα! @finallytheend 1.5 κιλό;;;😱 Εγώ 1.5 κιλό παίρνω και σε ένα σκ άμα λάχει 😄😄😄. Μπράβο σου που είσαι τόσο πειθαρχημένη! Επίσης κορίτσια κι εγώ δυσκολεύομαι πάρα πολύ με τον ύπνο πια, στριφογυρίζω όλο το βράδυ να βολευτω και δεν μπορώ να βολευτω με κανέναν τρόπο. Σαν να μην χωραω στο κρεβάτι αισθάνομαι και ο καημένος ο σύζυγος κοιμάται πια σε μια γωνιτσα για να έχω εγώ χωρο για στριφογυρισματα!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...