Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες σας,

θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι που με βασανίζει. Μένω στο εξωτερικό και και όταν έμαθα ότι έχουμε θέμα και αν θέλουμε παιδί πρέπει να κάνουμε εξωσωματική αποφάσισα να κάνω την προσπάθεια στην Ελλάδα για να αισθάνομαι σιγουριά. Τον γιατρό δεν τον ήξερα ήταν ο γιατρός φίλης και ξεκίνησα μαζί του. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από τον γιατρό απλά δεν ταιριάξαμε.Η προσπάθεια απέτυχε δυστυχώς ενώ είχαμε πολύ καλά έμβρυα. Μας έχουν μείνει ακόμα 4 έμβρυα στην κατάψυξη και τον Ιανουάριο θα ξανακάνω την προσπάθεια μου και σκεφτόμουν να αλλάξω γιατρό αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα από την στιγμή που τα έμβρυα είναι ήδη έτοιμα. Δεν θα ήθελα κιόλας να τον εκθέσω γιατί μόλις ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο κέντρο εξωσωματικής. Εσείς τι λέτε? Σε αυτήν την φάση θεωρείτε ότι έχει νόημα να αλλάξω γιατρό?

Σας ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Milina78 επειδή είμαι στην ίδια φάση με σένα (βέβαια, πάω για 4η προσπάθεια, τώρα με κατεψυγμένα) και γω έχει μπει στη διαδικασία να σκεφτώ να αλλάξω γιατρό.. (συνέχισα με αυτόν και 3η προσπάθεια γιατί η 2η πέτυχε... αρχικά, αλλά η αυχενική δεν ήταν καλή και απέβαλα...) χωρίς να έχω μιλήσει με άλλο κέντρο (αν και σκέφτομαι να το κάνω) πιστεύω πως αφού έγινε η γονιμοποίηση ένα ποσοστό 80% έχει ολοκληρωθεί... υπάρχει όμως και το υπόλοιπο 20% (κατ'εμέ) που επηρεάζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.. και αν με το γιατρό δεν "ταιριάξατε" ή κάτι δεν σου πάει καλά, με τι ψυχολογία θα πας για επόμενη εξωσωματική? οκ, να μην το εκθέσεις αλλά εδώ μιλάμε για όνειρο ζωής (το δικό σου ) και την καριέρα του (τη διμή του) και νομίζω το δικό σου έχει μεγαλύτερη σημασία... μην την ακυρώνεις την προσπάθεια σου πριν καν την ξεκινήσεις.. ή αν τελικά επιλέξεις και μείνεις, δες το αλλιώς (το ψυχολογικό κομμάτι)...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ με τηνdaphne_b εγώ απλά θα σου πω για την δικιά μου περίπτωση. Έκανα μια εξωσωματικήσε ένα κέντρο και δεν πέτυχε, οπότε όπως είναι λογικό απογοητεύτηκα και προσπαθούσανα δω τι είναι καλύτερο. Η μητέρα μου εργάζεται σε μια εταιρεία με αποστειρωμέναφαρμακευτικά, με αποτέλεσμα να έχει επαφές με λογιών λογιών γιατρούς αλλάκαι παραϊατρικούς. Μου έδωσε το τηλ. μιας γνωστής της η οποία για χρόνια εργαζότανσε ένα από τα πιο καλά κέντρα εξωσωματικής στην Αθήνα, και την πήρα για να μου λύσεικάποιες απορίες. Να σου πω ότι εγώ έκανα εξωσωματική στη Θεσσαλονίκη,οπότε αυτή η γυναίκα δεν είχε κανένα συμφέρον.

Πρώτο και βασικότερο είναι ότι εγώ δεν είχα τέτοιο θέμα με τον γιατρό και γενικότεραμε το ιατρικό προσωπικό του κέντρου.

Έπειτα μου είπε το εξής" Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις εξωσωματικής όπουπετυχαίνουν με τη μια, και αυτές συνήθως στην περίπτωση όπου η γυναίκα είναι σεμια άριστη κατάσταση και η ευθύνη είναι μόνο του άντρα. Τώρα για όλους τουςυπόλοιπους δυστυχώς θα πρέπει να υποβληθούμε ξανά σε αυτή τη διαδικασία, αλλάδεν συνιστώ να αλλάξεις κέντρο και αυτό γιατί μια εξωσωματική, όσο και αν έχει προοδεύειη επιστήμη από ένα σημείο και έπειτα είναι και θέμα γνώσης του ασθενή "

Για να μην στα πολυλογώ, μετά από ένα μήνα με πήραν τηλ. από το κέντρο και μου είπανπριν την 2η προσπάθεια να πάμε με τον σύζυγό μου για να πούμε κάποια πράγματα.Και όταν πήγαμε καθίσαμε και μου είπε ο γιατρός, " έχεις έλλειψη προγεστερόνης,και αυτό το καταλάβαμε γιατί αντί να σου έρθει περίοδος 14 μέρες μετά τηνεμβρυομεταφορά σου ήρθε νωρίτερα. Επίσης τα ωάριά σου δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση,οπότε πρέπει να αυξήσουμε τη δόση " και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.

Που θέλω να καταλήξω; Όταν ένας γιατρός και η ομάδα του ξεκινάν να κάνουν μια εξωσωματικήγνωρίζουν το 50% από εμάς, την 2η γνωρίζουν ένα ποσοστό παραπάνω.

Δεν σου λέω να μείνεις στο ίδιο το κέντρο αλλά πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση,κάλο θα ήταν να μιλήσεις πρώτα με κάποιον από το ιατρικό προσωπικό, εάν είναι δυνατόναπό κοντά, για να μπορέσει να σου εξηγήσει για ποιο λόγο δεν πέτυχε. Εάν οι απαντήσειςείναι ασαφείς ή στην τελική δεν σε ικανοποιήσουν τότε θα είναι πολύ πιο εύκοληη απόφαση που θα έχεις να πάρεις!

Αυτά από εμένα και συγγνώμη εάν σε κούρασα.

Υ.Γ. Και ίσως να είμαι τόσο θετικά προκατειλημμένη επειδή εγώ, δόξα τον Θεό, έμειναέγκυος σε ένα υγιέστατο αγοράκι με την δεύτερη φορά και τώρα διανύω τον 5ο μήνατης εγκυμοσύνης μου, οπότε ίσως μιλάνε λίγο παραπάνω οι ορμόνες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Milina ....καλησπερα θα σου προτεινα να εμενες στην ιδια μοναδα και να προσπαθησεις εκει . ΑΝ μη κακο δεν πετυχεις το ψαχνεις και αλλου..Τωρα αν εχεις στραβωσει τοσοοοοοοοοο με το γιατρο σου που δε θελεις ουτε να τον δεις πηγαινε αλλου.και γω τον αλλο μηνα θα παω για εμβρυομεταφορα .....ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες σας για τις απαντήσεις σας!!

daphne b αυτά που λες σκέφτομαι και εγώ ότι αφού είναι έτοιμα τα έμβρυα δεν έχει μεγάλο νόημα. Τώρα το κομμάτι της ψυχολογίας γενικά πρέπει να το διαχειριστώ και δυσκολεύομαι. Δεν το περίμενα να με πειράξει τόσο πολύ αλλά με "έριξε" άρα έτσι και αλλιώς πρέπει να το δουλέψω μέχρι την δεύτερη προσπάθεια.

Georgianna εννοείτε πως δεν με κούρασες καθόλου. Εμένα μου είπε ότι το συζήτησε με την εμβρυολόγο και δεν μπορούν να βρουν την αιτία της αποτυχίας παρά μόνο στην δεύτερη προσπάθεια να αφήσουμε τα έμβρυα περισσότερες μέρες για να δούμε αν συνεχίζουν σωστά να διαιρούνται ή για κάποιο λόγο σταματάνε. Και εγώ Θεσσαλονίκη την έκανα.

Mika όχι μωρέ δεν έχω στραβώσει τόσο πολύ δεν μου έκανε κανένα κακό απλά είναι λίγο πολύ ευαίσθητος και με ζορίζει. Για να καταλάβεις όταν με πήρε τηλ να μου πει ότι δεν πέτυχε τον παρηγορούσα εγώ αντί να με παρηγορεί αυτός.

Πάνω κάτω ξέρετε πόσο κοστίζει η δεύτερη προσπάθεια με κατεψυγμένα έμβρυα? Εσείς μετά την εμβρυο μεταφορά μείνατε στο κρεβάτι όλες τις μέρες? Γιατί αυτήν την φορά λέω να μετά την τρίτη μέρα να πάρω το αεροπλάνο και να έρθω σπιτάκι μου με τον αντρούλη μου ( την πρώτη φορά ήμασταν χώρια και δεν παλευόταν).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Milina..Ελα βρε κοριτσακι ευαισθητουλης ο γιατρος σου....δεν πειραζει...Εμενα ειναι πολυ καλος ευγενικος, αλλα οτι θελει να πει μου του λεει ευθεως.Εγω στην Εμβρυογενεση θα το κανω και μου ειχαν πει 500 ευρω αλλα ολο και ¨κατι αλλο¨ θα προκυψει εχτρα. Θα δουμε. Παντως καθε χρονο πληρωνα 200 ευρω για την καταψυξη...Ειχα μεινει ξαπλα σχεδον μεχρι να κανω τη χοριακη. Βεβαια τωρα με μια μικρουλα 3,5 ετων λιγο δυσκολο να καθησω τοσες μερες...θα δειξει..καλη σου επιτυχια!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα! Καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου εγω θα σου πω την δικη μου εμπειρια, εχω κανει 6 προσπαθειες συνολο στην πρωτη προσπαθεια εμεινα αλλα παλλινδρομησαν τα εμβρυα μετα ειχα 4 κατεψυγμενα αλλα τα αφησα και συνεχισα με φρεσκα σε αλλο κεντρο αλλα πήρα μηδενικη χοριακη μετα εκανα και 3η προσπαθεια και παλι πήρα μηδενικο αποτελεσμα. ήμουν τοτε 29 ετων και το προβλημα μού ήταν υδροσαλπιγγες οι οποιες ευθυνονταν για την πρωτη παλινδρομηση τις εκλεισα ομως λαπαροσκοπηκα και πιστεψα οτισ την δευετερη προσπαθεια θα ήμουν πιο τυχερη αλλα τζιφος και δευτερη και τρίτη παω σε αλλο κέντρο για 4η προσπαθεια και εκει διαπιστωνω οτι δεν κανω ωαρια πήρα διεγερση και εκανα μόνο ενα φευγω χωρις εμβρυομεταφορα... ψαχνω αλλο γιατρο αλλα οι περισσοτεροι μιλουσαν για δανεικα και δεν υποσχονταν τίποτα αφου η ΑΜΗ ήταν χαλια κι η fsh τσιμπημεη προς τα πανω.... τελικα βλεπω στην τηλεοραση τον σημερινο γιατρο μου Αρκουλη Θεοδόση παω κι εκει και ξεκιναω αμεσως μιας και μου ειπε να μην χανουμε χρονο ήμουν 30 ετων κανω μόνο 4 ωαρια γονιμοποιούνται τα 3 και βαζω 3 εμβρυα απο τα οποια εμεινα εγκυος στην κορουλα μου.!!! μετα φερνω τα κατεψυγμένα στο κεντρο του γιατρου μου για να τα βαλω αλλα τα εξεταζουμε και δεν ήταν καλής ποιότητας αρα ίσως να εφταιγε κι αυτο για την πρωτη παλινδρόμηση. Ξανακανω προσπαθεια 5η φορα στον Αρκουλη τωρα πια μιας και αυτος μου εφερε την κόρη μου με την πρωτη σε αυτον και με τόσα θεματα που ειχα. δυστυχως κανω μόνο ενα ωαριο παλι με σταματαει και μου λεει να ξαναπροσπαθήσουμε με φυσικους κύκλους! Τελικα κανω 7 ωολοηψιες και περνω 4 ωαρια συνολο τα οποια γονιμοποιουσαμε καθε μήνα και βαζαμε καταψυξη αφου προχωρησαμε σε εμβρυομεταφορα 3 εμβρυων 3 ημερων πήρα και παλι θετικη χοριακη! Ο γιος μου γεννηθηκε 1η οκτωβρη και ειναι σήμερα 17 ημερων! Σου ευχομαι απο καρδιας να εχεις την τύχη μου! Για μενα ο Αρκουλης ειναι ο θεος μου ο καλήτερος γιατρος που θα μπορουσα να εχω οπως ειδες προσπαθησα σε 4 μεγαλα ονοματα αλλα παιδι δεν εκανα! Μονο αυτος το καταφερε οπως το ιδιο καταφερε και στην sweety και στην Natassa k. και σε 4500 ζευγαρια τα τελευταια 20 χρονια που ασχολειται με την εξωσωματικη! Γνωμη μου τα κατεψυγμενα μπορουν να περιμενουν κανε νεα προσπαθεια με φρεσκα που εχει πιο πολλες ελπίδες. Οτι χρειαστεις στειλε μου πμ. ευχαριστως να βοηθησω οπου μπορω! Πολλα φιλια H εμβρυομεταφορα με κατεψυγμένα ειναι απο 800 - 1000 ευρω. ενω κ κλασικη ivf στο κεντρο που παω εγω ειναι 2200 περίπου ειδικη τιμη. Οτι κι αν κανεις συντομα μανουλα σου ευχομαι!!!! ΦΡΟΥΥΟΥΟΥΥΟΥΥΥ να φυσήξω για γούρι!

Επεξεργάστηκε από labrinip
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να είσαι καλά βρε labrinip. Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι να τα αφήσω τα κατεψυγμένα και να προσπαθήσω να κάνω εξωσωματική εδώ στην Γαλλία (αν καταφέρω να συνεννοηθώ με τους γάλλους). Βέβαια ο έλληνας γιατρός επιμένει ότι είναι κρίμα να το κάνω αυτό γιατί τα έμβρυα είναι πολύ καλά και είναι κρίμα να τα αφήσω στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Πραγματικά είμαι τόσο μπερδεμένη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θέλω μόνο να ουρλιάζω!!!! Από την άλλη ψάχνω για κέντρα εξωσωματικής στην γαλλία και είμαι τελείως στα τυφλά ( τα γαλλικά μου είναι μέτρια και οι περισσότεροι γιατροί δεν μιλάνε αγγλικά). Και από την άλλη είναι η τρίτη μέρα που έχω καθυστέρηση, έκανα το τεστ και έδειξε αρνητικό αλλά όσο δεν έρχεται τόσο τρελαίνομαι!!!!! Η περίοδος μου είναι ΠΑΝΤΑ σταθερή αλλά μπορέι να έχει επηρεαστεί από την εξωσωματική!!! Αλλά οι σκέψεις τρέχουν....

Σας τα είπα όλα λοιπόν. Αυτά ζω και υστεριάζω!!!

Καλημέρα σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...