Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γιατι ρε Μαρακι μπελας? Σιγα στο φουσκωμα????

Κανε Αφρο κανε!!! Ποια συνταγη θα κανεις?

Ψωφησα...ο μικρος μου κρατουσε το σκαμπο και μου λεγε.. ποσεχε μαμα α πεσεις!![smilie=laughing6.g: το καλο μου μωρε...ευτυχως κουζινα εκανα χθες βραδυ, τωρα μπανιο, σκουπισμα, σφουγγαρισμα, μαγειρεμα πφφφφφ

Δημοσίευση

Είναι μιαβς κοπέλας την Όλγας απο τις ελληνιδες μαμάδες

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

100gr βούτυρο (προτιμώ πάντα το φρεσκο ή το lurpak) 350gr γάλα φρέσκο 200gr ζάχαρη 1φακελάκι μαχλέπι (10gr) 1φακελάκι μαστίχα (5gr) 2αυγά και 1 κρόκος 3φακελάκια μαγιά σε σκόνη (8gr το κάθε φακελάκι) 800gr αλεύρι σκληρό για τσουρεκια το μωβ τις Αλλατινης! 1αυγό για το αυγούλωμα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι (σε πολύ χαμηλή φωτιά ίσα ίσα να λιώσουν τα υλικά). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μούλτι το μαχλέπι και τη μαστίχα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγάκαι τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα χέρια. Φτιάχνουμε μια μπάλα, χαράσσουμε ένα σταυρό, σκεπάζουμε με πετσέτα ή ακόμη καλύτερα μεμβράνη χωρίς να ακουμπάει στη ζύμη όμως και την αφήνουμε να διπλασιαστεί και να χαθεί ο σταυρός για1 με 2 ώρες. Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και κάνουμε 2 πλεξούδες ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε άλλη 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν, αυγουλώνουμε προσεκτικά και ψήνουμε στους 170οC για 25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Δημοσίευση
Αργυρώ σήμερα γιορτάζεις!!!????

Χρονια σου πολλά κοριτσαρα μου!!!

Ευχαριστώ πολύ :)

αλλά πώς σου ήρθε αυτό τώρα???

Αργυρούλα με λένε όχι Κασσιανή!!!

γιορτάζω 2 φορές ;)

1. 1η Ιουλίου και

2. 1η Νοεμβρίου!!

Δημοσίευση

Αργυ φερνω απο την Ελλαδα παντα μπολικα, μαχλεπι, κακουλε και μαστιχα ;-)

Παραξενη εκτελεση εχουν τα τσουρεκια της Αφρο αλλα αν γινοντε καλα δεν εχει σημασια. Εγω κανως της Μαγγυς. αυτηhttp://syntagesapospiti.blogspot.de/2010/03/blog-post_21.html

Την κανω 3 χρονια τωρα παντα με 2 κιλα αλευρι και βγαινανε πολλα, φετος θα την κανω με ενα. Γινονται πολυ νοστιμα.

Δημοσίευση

λοιπόν αυτή την κουβέντα με το μαχλέπι που δε μπορείς να το βρεις και πώς λέγεται στα γερμανικά νομίζω την κάνουμε κάθε χρόνο αχαχαχαχαχαχα

εγώ θα κάνω Παρλιάρο

κακούργες με παρασέρνετε

Δημοσίευση

Εχω κανει της μαργαριτας..εχω κανει και της Ερης,..και μαλιστα πρωτη φοπρα η συνταγη της Ερης μου βγηκαν μαπα αλλα ΟΚ ..επρηξα λιγο κοσμο εκει στην ομαδα και μετα βγικαν τελειααααα.. του παρλιαρου εκανε μια γνωστη μου...και ειπε πως ηταν τα πιο νοστιμα και αφρατα που εχει φαει...οποτε θα δω τι θα κανω..ΑΝ θα κανω φετος. Αργυρω θες να σου στειλω καλε;;;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα! Μήπως έχεις βιβλιογραφική πηγή για το ποσοστό που αναφέρεις;
    • Ααα ωραία.! Είδες που τα νέα  είναι καλά! Γιατί δεν έκανες όμως τη β' επιπέδου; Υπήρχε κάποιο θέμα με το γιατρό; Εμείς αύριο το πρωί στις 9 είναι να πάμε και θα μας πάρει το ραντεβού γύρω στη 1 με 1,5 ώρα είπε η γιατρός. Σήμερα έκανα και τις αιματολογικές.. καλές θεωρώ σε γενικές γραμμές, αν και με την αιμορραγία που είχα έπεσε πολύ ο αιματοκρίτης μου. Έιχα 42,5 πριν την αιμορραγία και τώρα ένα μήνα μετά 37,5.. Έιμαι ακριβώς στα όρια. Ελπίζω αύριο να δούμε κι εμείς με το καλό το κορτσούδι μας και όλα να είναι καλά! Να έχει επανέλθει και η μήτρα στα φυσιολογικά της.!
    • Κορίτσι μου εγώ είμαι 34, αυχενική,  β' επιπέδου, doppler, όλα σούπερ κοντεύω να γεννησω και ακόμα δεν έχω πειστεί ότι όλα είναι καλά 😅 έχω ιστορικό αποβολών αλλά δεν μου είπε κανείς κάνε λόγω του ιστορικού σου. Αφού στους μεγάλους υπερήχους όλα καλά. Μου είπαν αν εσύ θέλεις για έξτρα. Δεν μπήκα στη διαδικασία, από τη στιγμή που δεν υπήρχε υποψία για κάτι. Αλλά με τρώει αν είναι όντως όλα καλά, ειδικά τώρα που πλησιάζω προς το τέλος. Και μια φίλη μου είπε και να γεννηθεί πάλι δεν θα ηρεμήσεις και θα σκέφτεσαι αν όλα είναι καλά. Και το πιστεύω επειδή έτσι είμαι και επειδή πέρασα πολλά κύματα μέχρι να έρθει ένα υγιές μωρό. Στη β επιπέδου ειδικά φαίνονται με περισσότερη λεπτομέρεια από ότι στην αυχενική οπότε θα έχεις και πιο ξεκάθαρη εικόνα και το βλέπεις αν θες κάτι έξτρα. 
    • Χαχαχα σε καταλαβαίνω όσο δεν φαντάζεσαι! Πηρα το τεστ δευτερα πρωι το εκανα Τρίτη πρωι με μιση καρδια..εύχομαι κορίτσι μου ολα καλα ολα καλα να πανε 🩷🩵
    • Γεια σας κορίτσια! Όλα καλά πήγαν χθες! Τελικά κάναμε απλό υπέρηχο, θα πάω για Β  επιπέδου σε 2 βδομάδες. Την ακούσαμε, την είδαμε και σε 3d!! Ουφ! Ρώτησα τη γιατρό και μου είπε ότι είναι νωρίς για να την ακούσω! 😇 Λογικά σε 1 με 2 βδομάδες θα είναι αισθητή η παρουσία της. Δεν βοηθά και η θέση του πλακούντα που λειτουργεί σαν μαξιλαράκι, όπως επίσης και η κοιλίτσα μου η τροφαντή, οπότε θα είναι δύσκολο να την ακούσω τόσο νωρίς. Ευτυχώς όλα καλά με το κοριτσούδι μας!! 🥳 Με το καλό @melitiniღ!!  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...