Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,

ο μικρός μου το Μάρτιο κλείνει τα 3. Βγάλαμε την πάνα το καλοκαίρι, πριν τα 2,5 δηλαδή και έκανε τσίσα στο γιογιο ή στη λεκάνη με το στεφάνι. Βέβαια ακόμα μου κάνει λίγα κρούσματα όχι στα κακά και ποτέ στον ύπνο μόνο όταν παίζει και βαριέται τα πάει ή αφαιρείται και του φεύγουν λίγα πάνω του. Στο σχολείο έχει κρούσματα και με ρώτησε η δασκάλα εάν μπορεί να κάνει όρθιος γιατί τον βάζει και δεν μπορεί. Της είπα ότι μέχρι στιγμής κάνει καθιστός και μου είπε οκ θα τον βάζω έτσι αφού μπορεί καθιστός. Λέτε ότι έπρεπε μέχτι τώρα να είχε μάθεί όρθιος? δεν θέλω να τον παλιμπεδίζω, αλλά έλεγα προς το καλοκαίρι να τον βάζω όρθιο. Μια φορά μου τον δοκίμαζα στο σπίτι εάν δεν κρατήσω εγώ το πουλάκι του τότε στο τέλος του στάζει στο βρακάκι του. Να επιμείνω και θα το μάθει ή είναι νωρίς ακόμα τι λέτε?

Δημοσίευση

Καλησπέρα!!!!

Δεν ξέρω αν με θυμάσαι... τα λέγαμε κάποτε όταν τα πιτσιρίκια μας ήταν μωράκια. Ελπίζω όλα να είναι καλά!!! ;)

Λοιπόν, ο Χριστόφορος μου έκοψε την πάνα 26 μηνών, την περασμένη άνοιξη δηλαδή. Ξεκινήσαμε και εμείς με γιογιό και στεφάνι αλλά από την αρχή όποτε κατέβαινε στην αυλή να παίξει και κατουριόταν, τον έβαζε η μαμά μου "να ποτίσει το δεντράκι" όρθιος. Έβλεπε και τον πατέρα του καθημερινώς όταν ουρούσε και του φάνηκε φυσιολογικό να κάνει και εκείνος έτσι. Στις αρχές του κρατούσαμε εμείς το τσουτσούνι αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός και έμαθε μόνος του και το τινάζει κιόλας! :lol:

Το γιογιό το κρατήσαμε περίπου 1 μήνα και μετά για κακάκια στεφάνι στην τουαλέτα, ενώ για τσίσα όρθιος.... οπουδήποτε! Πολύ εξυπηρετικό! Οπότε το καθιερώσαμε έτσι.

Δεν νομίζω πως υπάρχει χρονικό περιθώριο για την τουαλέτα... όπως εξυπηρετεί τον καθένα. Αν σου πω πως ένας γνωστός μου κατουράει ακόμα καθιστός;;;; Και είναι 35+ έτσι; Αλλά αφού έτσι τον βολεύει εμάς δεν μας πέφτει λόγος!

Δημοσίευση

eευχαριστώ πολύ , να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!

απλά αγχώθηκα μήπως είναι το μόνο παιδί στο σχολείο που κάνει καθιστό και μήπως δεν είναι ανάλογο προς την ηλικία του, με αυτή την έννοια δηλαδή....

Δημοσίευση

κοριτσια και ο δικος μου καθιστος κανει τσισα γιατι μερικες φορες απο τοσφιξιμο να τα κανει ολα, ριχνει και κανενα κακακι... αλλα και ορθιος μπορει.

γενικα δεν εχω σκοπο να τον πιεσω... οποτε θελει ορθιος, το λεει...

αν και σε μια ομιλια γιατρων ουρολογων ακουσα οτι οι αντρες πρεπει τουλαχιστο μια φορα την ημερα να κατουρανε καθιστοι για να πιεζεται η κυστη και να αδειαζει τελειως, πραγμα που δεν γινεται οταν το κανουν ορθιοι.

γενικα θα σου ελεγα να τον αφησεις ποτε θα θελει να κανει , μονος του. οταν ειναι ετοιμος.

Δημοσίευση

καλημερα.......

βαση ερευνων εχει γινει γνωστο οτι ειναι πρωτιμοτερο οι αντρες να κατουρανε καθιστοι και οχι ορθιοι...

ετσι αδειαζει η κυστη καλυτερα...

τα δικα μου χρησιμοποιουν και του 2 τροπους.....το ιδιο και ο αντρας μου......

δεν ειναι κακο και μην σε απασχολει.....

το μονο καλο που εχει να ουρουν ορθιοι ειναι μονο το θεμα της υγιεινης...... ;)

Δημοσίευση

Τι θα πει οτι θα επρεπε να ειχε μαθει ηδη;αυτα τα πρεπει θα μας φανε,το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και εχει τους δικους του ρυθμους ,θα ερθει η ωρα που μονος του θα μαθει και ορθιος,ο μικροτερος μου γιος που εκλεισε τα 3 τον Δεκεμβριο μερικες φορες θελει καθιστος κι αλλες φορες παει μονος του και ουρει ορθιος,ποτε δεν τον πιεσα δεν θεωρω οτι ειναι κατι κακο ,μην αγχωνεσαι ....

Δημοσίευση

Αμα σου πω οτι ποτε δε με απασχολησε....

Καταλαβαινω βεβαια τον προβλιματισμο σου αφου το ανεφερε η δασκαλα..

και ουτε θα με απασχολησει πιστευω..

ας κατουραει καθιστος..ξερω πολους αντρες που το κανουν καθιστοι..

δε θα μπω στο τριπακι να τον μαθω να κατουραει ορθιος..και για θεμα υγειας..ξερετε πως τα παιδι αβαριουνται αφορητα το πλυσημο των χερων..ενω αν δεν ακουμπαει πουθενα τα χερακια...

Δημοσίευση

ευχαριστώ , απλά αγχώθηκα γιατί έτσι όπως με ρώτησε η δασκάλα (μπορεί εγώ να μη κατάλαβα καλά) ήταν σαν να ήταν παράξενο που έκανε καθιστος. Γιατί τον βάζανε όρθιο αλλά στο τέλος έσταζε λίγο και βρεχότανε το εσώρουχο.

Απλά σκέφτηκα κ εγώ μήπως η λεκάνη δεν είναι τόσο καθαρή ε΄να τα άλλα αγοράκι είναι όρθια μπορεί να την πιτσιλάνε. Πάντως ευχαριστώ, θα συνεχίσει έτσι που μπορεί για να μην βρέχετε χωρίς λόγω και στο μεταξύ στο σπίτι αν θέλει όρθιος οκ για να μάθει , ...

Δημοσίευση

ΚΟΝΝΑ μη σκας...

βασικα..εμας στον παιδικο μας ειπαν να φερουμε αντιβακτηριδιακα πανακια για την τουαλετα..και μετα απο καθε παιδι σκουπιζουν τη λεκανι..και η αληθει αειναι πως οποτε εχω παει- προσφατα στη γιορτη ΧΡιστουγεννα..ηταν πεντακαθαρα και μοσχομυριζε..

εσυ πως τον ειδες τον παιδικο;;;;...

αλλα ειλικρινα μη σκας..θα δεις οτι θα ειναι πιο ευκολο για σενα να τα κανει καθιστος παρα να πρεπει να του μαθεις να βρισκει τον στοχο ..μικρουλι ειναι ακομα..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...