Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΣΙΣΑ ΚΑΘΙΣΤΟς ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

ο μικρός μου το Μάρτιο κλείνει τα 3. Βγάλαμε την πάνα το καλοκαίρι, πριν τα 2,5 δηλαδή και έκανε τσίσα στο γιογιο ή στη λεκάνη με το στεφάνι. Βέβαια ακόμα μου κάνει λίγα κρούσματα όχι στα κακά και ποτέ στον ύπνο μόνο όταν παίζει και βαριέται τα πάει ή αφαιρείται και του φεύγουν λίγα πάνω του. Στο σχολείο έχει κρούσματα και με ρώτησε η δασκάλα εάν μπορεί να κάνει όρθιος γιατί τον βάζει και δεν μπορεί. Της είπα ότι μέχρι στιγμής κάνει καθιστός και μου είπε οκ θα τον βάζω έτσι αφού μπορεί καθιστός. Λέτε ότι έπρεπε μέχτι τώρα να είχε μάθεί όρθιος? δεν θέλω να τον παλιμπεδίζω, αλλά έλεγα προς το καλοκαίρι να τον βάζω όρθιο. Μια φορά μου τον δοκίμαζα στο σπίτι εάν δεν κρατήσω εγώ το πουλάκι του τότε στο τέλος του στάζει στο βρακάκι του. Να επιμείνω και θα το μάθει ή είναι νωρίς ακόμα τι λέτε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!!!!

Δεν ξέρω αν με θυμάσαι... τα λέγαμε κάποτε όταν τα πιτσιρίκια μας ήταν μωράκια. Ελπίζω όλα να είναι καλά!!! ;)

Λοιπόν, ο Χριστόφορος μου έκοψε την πάνα 26 μηνών, την περασμένη άνοιξη δηλαδή. Ξεκινήσαμε και εμείς με γιογιό και στεφάνι αλλά από την αρχή όποτε κατέβαινε στην αυλή να παίξει και κατουριόταν, τον έβαζε η μαμά μου "να ποτίσει το δεντράκι" όρθιος. Έβλεπε και τον πατέρα του καθημερινώς όταν ουρούσε και του φάνηκε φυσιολογικό να κάνει και εκείνος έτσι. Στις αρχές του κρατούσαμε εμείς το τσουτσούνι αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός και έμαθε μόνος του και το τινάζει κιόλας! :lol:

Το γιογιό το κρατήσαμε περίπου 1 μήνα και μετά για κακάκια στεφάνι στην τουαλέτα, ενώ για τσίσα όρθιος.... οπουδήποτε! Πολύ εξυπηρετικό! Οπότε το καθιερώσαμε έτσι.

Δεν νομίζω πως υπάρχει χρονικό περιθώριο για την τουαλέτα... όπως εξυπηρετεί τον καθένα. Αν σου πω πως ένας γνωστός μου κατουράει ακόμα καθιστός;;;; Και είναι 35+ έτσι; Αλλά αφού έτσι τον βολεύει εμάς δεν μας πέφτει λόγος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

eευχαριστώ πολύ , να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!

απλά αγχώθηκα μήπως είναι το μόνο παιδί στο σχολείο που κάνει καθιστό και μήπως δεν είναι ανάλογο προς την ηλικία του, με αυτή την έννοια δηλαδή....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια και ο δικος μου καθιστος κανει τσισα γιατι μερικες φορες απο τοσφιξιμο να τα κανει ολα, ριχνει και κανενα κακακι... αλλα και ορθιος μπορει.

γενικα δεν εχω σκοπο να τον πιεσω... οποτε θελει ορθιος, το λεει...

αν και σε μια ομιλια γιατρων ουρολογων ακουσα οτι οι αντρες πρεπει τουλαχιστο μια φορα την ημερα να κατουρανε καθιστοι για να πιεζεται η κυστη και να αδειαζει τελειως, πραγμα που δεν γινεται οταν το κανουν ορθιοι.

γενικα θα σου ελεγα να τον αφησεις ποτε θα θελει να κανει , μονος του. οταν ειναι ετοιμος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα.......

βαση ερευνων εχει γινει γνωστο οτι ειναι πρωτιμοτερο οι αντρες να κατουρανε καθιστοι και οχι ορθιοι...

ετσι αδειαζει η κυστη καλυτερα...

τα δικα μου χρησιμοποιουν και του 2 τροπους.....το ιδιο και ο αντρας μου......

δεν ειναι κακο και μην σε απασχολει.....

το μονο καλο που εχει να ουρουν ορθιοι ειναι μονο το θεμα της υγιεινης...... ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι θα πει οτι θα επρεπε να ειχε μαθει ηδη;αυτα τα πρεπει θα μας φανε,το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και εχει τους δικους του ρυθμους ,θα ερθει η ωρα που μονος του θα μαθει και ορθιος,ο μικροτερος μου γιος που εκλεισε τα 3 τον Δεκεμβριο μερικες φορες θελει καθιστος κι αλλες φορες παει μονος του και ουρει ορθιος,ποτε δεν τον πιεσα δεν θεωρω οτι ειναι κατι κακο ,μην αγχωνεσαι ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αμα σου πω οτι ποτε δε με απασχολησε....

Καταλαβαινω βεβαια τον προβλιματισμο σου αφου το ανεφερε η δασκαλα..

και ουτε θα με απασχολησει πιστευω..

ας κατουραει καθιστος..ξερω πολους αντρες που το κανουν καθιστοι..

δε θα μπω στο τριπακι να τον μαθω να κατουραει ορθιος..και για θεμα υγειας..ξερετε πως τα παιδι αβαριουνται αφορητα το πλυσημο των χερων..ενω αν δεν ακουμπαει πουθενα τα χερακια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατί θα πρέπει ένα αγοράκι να "μάθει" να κατουράει όρθιο;;;;; :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Αν κάνει τσίσα του δηλαδή καθιστό πού το πρόβλημα;;;; :roll::roll::roll::roll: Θα είναι λιγότερο άντρας;;;; :?:?:?:?:?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ , απλά αγχώθηκα γιατί έτσι όπως με ρώτησε η δασκάλα (μπορεί εγώ να μη κατάλαβα καλά) ήταν σαν να ήταν παράξενο που έκανε καθιστος. Γιατί τον βάζανε όρθιο αλλά στο τέλος έσταζε λίγο και βρεχότανε το εσώρουχο.

Απλά σκέφτηκα κ εγώ μήπως η λεκάνη δεν είναι τόσο καθαρή ε΄να τα άλλα αγοράκι είναι όρθια μπορεί να την πιτσιλάνε. Πάντως ευχαριστώ, θα συνεχίσει έτσι που μπορεί για να μην βρέχετε χωρίς λόγω και στο μεταξύ στο σπίτι αν θέλει όρθιος οκ για να μάθει , ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΝΝΑ μη σκας...

βασικα..εμας στον παιδικο μας ειπαν να φερουμε αντιβακτηριδιακα πανακια για την τουαλετα..και μετα απο καθε παιδι σκουπιζουν τη λεκανι..και η αληθει αειναι πως οποτε εχω παει- προσφατα στη γιορτη ΧΡιστουγεννα..ηταν πεντακαθαρα και μοσχομυριζε..

εσυ πως τον ειδες τον παιδικο;;;;...

αλλα ειλικρινα μη σκας..θα δεις οτι θα ειναι πιο ευκολο για σενα να τα κανει καθιστος παρα να πρεπει να του μαθεις να βρισκει τον στοχο ..μικρουλι ειναι ακομα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...