Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ (πληγωμένες θηλές)

Recommended Posts

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αθηνά μου, εύχομαι γρήγορα να περάσουν όλα, ώστε να απολαύσεις τις στιγμές με το μωράκι σου που ακόμη δεν κατάφερες υποθέτω!! φιλάκια :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αθηνά κουράγιο. Αυτά που ξέρω για τη μαστίτιδα είναι τα εξής:

Βοηθάει να ξαπλώνεις για όση περισσότερη ώρα γίνεται και χρειάζεσαι με το μωρό δίπλα σου, αλλά όχι βέβαια μπρούμυτα!

Να πίνεις πολλά - πολλά υγρά.

Να συνεχίσεις να θηλάζεις πολύ συχνά βέβαια. Σε καμία περίπτωση να μην σταματήσεις το θηλασμό. Είναι επικίνδυνο τόσο για σένα όσο και για το μωρό.

Προσπάθησε γενικότερα (και αφού το ξεπεράσεις) να ξεκουράζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επίσης διαβάζω ότι οι ψευδοθηλές κατηγορούνται για μαστίτιδες καθώς προκαλούν στάση γάλακτος στις γυναίκες που έχουν πολύ γάλα.

Άλλη αιτία μπορεί να είναι και η έλλειψη βιταμίνης C οπότε φρόντισε να παίρνεις αρκετή από τη διατροφή σου.

Προπαντώς χαλάρωσε, ξεκουράσου και συνέχισε να θηλάζεις συχνά...

ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ!

AthinaK έγραψε:

Ο πυρετός που δεν έπεφτε χτες ήταν τελικά από τη ...μαστίτιδα!

Πήγα σήμερα στο νοσοκομείο και ήθελαν να με κρατήσουν μέσα αλλά ζήτησα να γυρίσω σπίτι.

Ξεκίνησα αντιβίωση (flucloxacillin) και περιμένω να γίνω καλά. Χτες η νύχτα ήταν εφιαλτική. Το στήθος ξαφνικά σταμάτησε να βγάζει γάλα, κοκκίνιζε και πονούσα. Ο πυρετός σταθερά στο 39.

Το παιδί έκλγαιγε όλη νύχτα και το έβαζα στο στήθος αλλά προφανώς δεν χόρταινε. Σήμερα το πρωί μετά που θήλασα έκλαιγα από τον πόνο και΄έτσι φύγαμε για το νοσοκομείο.

Ο γιατρός έκανε υπερηχο στο στήθος και βρήκε έντονη φλεγμονή. Δεν το πήρα χαμπάρι ότι πρόκειται για μαστίτιδα γιατί το στήθος δεν είχε πετρώσει. Εξακολουθεί να είναι μαλακό αλλά δεν βγάζει σταγόνα. Το προσπαθούμε! Επίσης μου είπαν να βάζω κάτι σαν γιαούρτι που έχουμε εδώ.

Παιδί και μαστίτιδα είμαι εγω... ευχηθείτε μου καλή τύχη στον γολγοθά μου!

Αχ Αθηνα :( Ειχα την αγωνια σου σημερα ...χτες οταν ειπες για πυρετο σκεφτηκα οτι ίσως να ναι μαστίτιδα αλλα δεν ηθελα να σε αγχωσω .

Θηλαζε συνέχεια τη μικρή σου , κανε μαλάξεις , χλιαρά ντουζ και αμέσως μετά θηλασμό . Προσπάθησε οσο μπορεις να αδειάζει το στήθος μαζι και η αντιβίωση θα περάσει γρηγορα !

Φιλια πολλα και υπομονή ! Κανεις το καλύτερο για το μωρό σου ! Ειμαστε μαζί σου και ευχομαστε να πανε ολα καλά :)

Σας ευχαριστώ πολύ όλες! Πραγματικά!

Ο πόνος είναι πολύ δυνατός αλλά περιμένω το πρώτο 24ωρο για να δω βελτίωση. Θα δοκιμάσω όσα λέτε!

Τις θηλές σιλικόνης λέω να τις αφαιρέσω μόλις περάσει ο πόνος από το στήθος.

Ο πυρετός με μπέρδεψε γιατί η μεγάλη μου κόρη είχε λίγες μέρες πριν πυρετό που δεν υποχωρούσε με τίποτα. Όταν ο πυρετός σε μένα έφτασε το 39 υπέθεσα ότι με κόλλησε το παιδί. Ταυτόχρονα πονούσε το στήθος μου στην περιοχή της μασχάλης. Έκανα μαλάξεις και άφησα να βγει πολλή ποσότητα. Έβαζα το παιδί συνέχεια στο στήθος αλλά αυτό άρχισε να κοκκινίζει. Όλη νύχτα θήλαζα κάθε μισή με μία ώρα. Ώσπου πήρα είδηση ότι δεν έβγαζα γάλα και το μυαλό μου πήγε ότι επειδή με θηλάζει συνέχεια η μικρή ότι άδειασα. Αλλά που. Ακόμα και τώρα με δυσκολία ρέει το γάλα.

Ακόμα και τώρα ανάμεσα στις δόσεις της αντιβίωσης παίρνω δυνατά παυσίπονα και πονάω.

Θα φέρω βοήθεια στο σπίτι, μου το καλύπτει η ασφάλεια. Οπότε θα μείνω ξαπλωμένη όσο μπορώ περισσότερο. Ούτε το παιδί μέχρι τον παιδικό σταθμό δεν με αφήνουν να πάω. Κλαίω από τον πόνο, έχω χάσει το χαμόγελό μου. Αλλά θα φτιάξει που θα πάει. Τα έχω ξαναπεράσει και ξέρω ότι θα νικήσω στο τέλος.

Μπράβο σε θαυμάζω είσαι πολύ δυνατή, άραγε το παιδί σου όταν θα μεγαλώσει θα το εκτιμήσει το ότι ταλαιπωρήθηκες τόσο πολύ για αυτό? δυστυχώς εμείς τα παιδιά αντιλαμβανόμαστε πολύ αργά τις θυσίες της μητέρας μας!!!

Και πάλι περαστικά και καλό κουράγιο. Μάλλον θα έρθουμε Βερολίνο τον Απρίλιο ελπίζω να είσαι καλά και να μπορέσουμε να βρεθούμε...

:kiss:

Argi εγώ θαυμάζω το παιδί μου πάνω από όλα... Τόση ταλαιπωρία που έχει τραβήξει και το παλεύει μαζί μου. Αν μας το επιτρέψει το ελληνικό κράτος με τη γραφειοκρατεία του έχουμε σκοπό να ταξιδέψουμε Ελλάδα αρχές Μαρτίου και μετά ξανά μέσα Απριλίου για 2 εβδομάδες. Αν είσαι Βερολίνο αρχές του Απρίλη με χαρά να τα πούμε. Μέχρι τότε σίγουρα θα είμαι καλά και η μικρή θα είναι ήδη 3 μηνών! Θα την πάμε και Eurodisney τέλος Απρίλη για να γιορτάσουμε τα τρίτα γενέθλια της αδερφής της!

Και τώρα τα νεότερα της κατάστασής μου.. Δύσκολες νύχτες. Η μικρή να πεινάει και να την έχω μόνιμα στο στήθος μου και η μεγάλη να έχει 38.9 πυρετό. Να κλαίνε παρέα 1 η ώρα τη νύχτα και εγώ να είμαι εξαντλημένη. Μέχρι τις 3 το παλεύαμε ώσπου να κοιμηθούν.

Από αριστερά και δεξιά ακούω να δώσω ξένο γάλα για να χορτάσει το παιδί και να ξεκουραστώ και εγώ λίγο. Αλλά δεν το θεωρώ αποτελεσματική λύση. Μπορεί να θηλάζω μόνο από το ένα στήθος αλλά αν το αραιώσω και αυτό τι γάλα θα έχω μετά;;;

Το άλλο στήθος ακόμα δεν τρέχει γάλα... η αντιβίωση κάνει πολύ αργά τη δουλειά της. Ίσως η κακιά μου ψυχολογία να μην το βοηθάει και πολύ.

Σήμερα η μεγάλη μου κόρη μου χαμογέλασε μετά από αρκετές μέρες και γλύκανε η καρδιά μου! Τη βασανίζει κάτι και δεν ξέρει τι είναι. Περιμένω πως και πως να γίνω καλά για να την κάνω να νιώσει όμορφα. Να διώξω όλη της τη στεναχώρια και να αρχίσουμε να γελάμε παρέα όπως και παλιά. Όλοι μαζί και οι 4...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...