Μετάβαση σε περιεχόμενο

φ.τ μετα απο κ.τ? γινετε?

Recommended Posts

γεια σας ειμαι καπως παλαιο μελος γεννησα πριν απο 6 μηνες με καισσαρικη και μονο στην ιδεα της 2 καισσαρικης τρεμω, σκεφτομαι να μην κανω 2 παιδι...σας εχει τυχει ποτε τετοια περιπτωση? ξερετε καμμια κοπελα να γεννησε φυσιολογικα μετα απο κασσαρικη???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεννησα κι εγω με καισαρικη και δε 8ελω να το σκεφτομαι αν κι ο γιατρος ηταν 8ειος μου και ελαφροχερης :D:D .

Λοιπον επειδη ειχα κι εγω την ιδια απορια με εσενα πρεπει να περασουν 3-4 χρονια για να γεννησεις φυσιολογικα και οχι με καισαρικη. Εγω ειμαι ηδη 33 και δε σκεφτομαι να περασουν 4 χρονια για το επομενο, αρα δυστυχως το μαχαιρι 8α το ξαναφαω :?:?

Καλησπερα Pappy.Καταρχην...ηρεμησε βρε...κατσε λιγο να συνελθεις απο την 1η σου γεννα!!Μολις πριν 6 μηνες γεννησες!! :D

Κοιτα...δεν στο παιζω δασκαλα,ουτε θαραλεα..κ εγω με καισαρικη εκανα την κορη μου κ με καισαρικη θα γεννησω κ το 2ο,πρωτα ο Θεος,γιατι εχω καποιο ανατομικο προβλημα...

Και εγω μην νομιζεις...ψιλοχεσμενη :oops: θα παω αυτη τη φορα γιατι ξερω πως ειναι η ολη διαδικασια..βασικα αυτο που με φοβιζει ειναι ο χωρος του χειρουργειου,τιποτα αλλο.

Ομως για αυτο που ρωτας...το συζητουσαμε με το γιατρο μου,τυχαια την τελευταια φορα που ειχα παει.Δυσκολα αναλαμβανει γιατρος να ξεγεννησει φυσιολογικα,μετα απο καισαρικη.Απο οτι μου ειπε,καποιοι συναδελφοι του που το επιχειρησαν,διακινδυνευσαν παρα πολυ γιατι ανοιξε τελικα η τομη στη μητρα...Καταλαβαινεις ποσο επικινδυνο ειναι αυτο...

Τι να σου πω...μαλλον θα πρεπει να ψαξεις να βρεις γιατρο που ειδικευετε σε αυτην την περιπτωση.

Παντως μην αγχωνεσαι!Εγω πιστευω σε λιγο καιρο θα τα εχεις ξεχασει ολα...κ οταν ερθει το 2ο με το καλο,θα εισαι ετοιμη!!

Να σου ζησει το μωρακι σου!!!!! :D

Αν έχεις facebook μπες στην ομάδα vbac φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική.

Έχει και γιατρό να σε διαφωτίσει σε κάθε σου απορία!

Είχες άσχημη εμπειρία και φοβάσαι?κι εγω με κτ γέννησα αλλα δε φοβαμαι να ξαναγεννησω παρ´ολο που είμαι φοβιτσιαρα.εγω τους εννιά μήνες σκέφτομαι.

Μία κοπέλα μέλος του μάμυ γέννησε φυσιολογικά μετά από καισαρική και σίγουρα δεν πέρασαν 3-4 χρόνια από την πρώτη γέννα. Βρήκε γιατρό με κότσια και τα κατάφερε! Σίγουρα δεν το αναλαμβάνουν όλοι αυτό γιατί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει φοβερή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία. Η κοπέλα στην οποία αναφέρομαι έχει ψευδώνυμο lovie. Μπορείς να τη βρεις αν θες και να κάνεις μια συζήτηση μαζί της! Πιστεύω πάντως πως όταν θέλουμε κάτι πολύ μπορούμε να το πετύχουμε!

Φυσικα και μπορεις να γεννησεις φυσιολογικα μετα απο καισαρικη...

πρεπει απλα να το θελεις πολυ, να το δουλεψεις κυριως στο μυαλο σου..και να βρεις εναν καλο και εμπειρο γιατρο.

Εαν μπεις στην ομαδα που σου λεει η molly θα βρεις πολλους γιατρους που αναλαμβανουν καθως και εμπειριες κοριτσιων που το επιχειρησαν..και τα καταφεραν..

Εγω το επιχειρησα..αλλα δεν τα καταφερα...

με παρηγωρει μονο που γεννησα οταν ηθελε το παιδι στον κοσμο..κοινως με ειχαν πιασει οι πονοι..

Ειχα μια περιπετιωδη εγκυμοσυνη..με ενα μωρο το οποιο γυρισε απο ισχιακη σε καιφαλικη προβολη..καπου μια ευδομαδα 10 μερες πριν τη γεννα..δεν ξερω ποτε ακριβως..εκει που θα πηγαιναμε για επαναλληπτικη καισαρικη ( ειχαμε πει με τον γιατρο πως θα προχωρουσαμε σε καισαρικη οταν θα ειχαμε τα πρωτα σημαδια της γεννας) και τελευταια στιγμη ειπαμε πως οχι..θα καναμε φυσιολογικο....

ε μετα το καμαρι μου - μαλλων η μητρα μου- αποφασησε να μη συνεργαστει,..οποτε 25 ωρες μετα..ξανακαναμε αλλη ια καισαρικη..

Κι εγώ γέννησα με καισαρική και θέλω να γεννήσω φυσιολογικά το επόμενο. Η καισαρική ήταν μια πάρα πολύ άσχημη εμπειρία για μένα και δε θέλω να την ξαναπεράσω. Φυσικά, απ' όσα έχω ακούσει από άλλες κοπέλες, η δεύτερη καισαρική είναι πολύ πιο ανώδυνη από την πρώτη. Αλλά δεν είναι μόνο ο πόνος, είναι πολλά πράγματα, και κυρίως ότι είναι μια σοβαρή εγχείριση, ενώ ο φτ είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία.

Κι εγώ όπως η Χρύσα γέννησα όταν άρχιζε ο τοκετός και όχι προγραμματισμένα. Ο γιατρός μου, μου είπε ότι στη δεύτερη γέννα μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά, ακόμα κι αν μείνω έγκυος έξι μήνες μετά την καισαρική. Φυσικά δεν έχω σκοπό να ξαναμείνω έγκυος στους έξι μήνες, άλλωστε ήδη έχουν περάσει οκτώ, αλλά επίσης δε σκοπεύω να κάνω άλλο παιδί σε τέσσερα χρόνια για να γεννήσω φυσιολογικά.

Την επόμενη φορά θα το παλέψω όσο πιο πολύ μπορώ για φυσικό τοκετό.

Αννα-Μαρια δεν ξερω..εγω δυσκολευτηκα περισσοτερο την δευτερη φορα..ειχα και αλλο ενα παιδιακι που ηθελε τη μαμα του εκει...

ειναι πως βιωνει ο καθε ανθρωπος τις καταστασεις..

δεν χρειαζετε να περασουν 4 χρονια..ο Χριστοφορος ηταν 1,5 χρονων οταν εμεινα εγγυος..τα παιδια μου εχουν διαφορα 2 χρονια..και 2 μηνες ακριβως..

απλα οσο μεγαλυτερο το διαστημα...θεωρητικα τοσο περισσοτερες οι πιθανοτητες επιτυχια..τοσο λιγοτερες οι ενδεχομενες" επιπλοκες"...

Φυσικα πολυ μεγαλο ρολο παιζει εαν ειχε γεννησει με καισαρικη το πρωτο..και ειχε ηδη αρχισει ο τοκετος γιατι η μητρα σου εχει μαθει να δουλεβει..εμενα ο πρωτος δεν ειχε ξεκινησει..οποτε ηταν και αυτος ενας παραγοντας..

βασικα..δεν ειχα καθολου πιναθοτητες να τα καταφερω..αλλα αυτο το εμαθα πολυ αργοτερα..επειδη εχω αδρανη μητρα..κοινως και στο πρωτο..παλη σε καισαρικη θα κατεληγα..

Απλα γεννικα πριν μεινετε εγγυες..ειναι καλο να πατε στον γιατρο που θελετε να σας παρακολουθει, να μιλησετε, να σας εξετασει , κανενας γιατρος δεν θελει να κανει παρακινδυνευμενα πραγματα και ειναι πολυ σημαντικο να ειναι κοντα σας..

εγω ολο το διαστημα της εγκυμοσυνηες εκανα γιογκα, πηγα σε ψυχολογο, και ημουν ηρεμη..σε κατασταση ζεν...

βεβαια μου στοιχησε που δεν τα καταφερα...αλλα ΟΚ..το ξεπερναω

Χρύσα, ξέρω κι εγώ αρκετές κοπέλες με αδρανή μήτρα που αναγκαστικά έκαναν καισαρική.

Κι εμένα μου στοίχισε, αλλά τι να κάνω;

Μακάρι να τα καταφέρω στο δεύτερο...

μέγα ζήτημα θίγετε!

κι εγώ με καισαρική τελικά γέννησα... μου έσπασαν τα νερά στις 35w+1d, η τάπα του τραχήλου βγήκε κανονικά, διαστολή δεν είχα απ'ό,τι μου είπε μόνο η μαία, καθότι ο γιατρός μου απουσίαζε σε συνέδριο...

σιγά αυτός που με ανέλαβε μην επιχειρούσε φ.τ.! Αποφάσισαν ότι δεν γίνεται γιατί είναι οριακά πρόωρο το μωρό... βλακείες! ο Γιώργος γεννήθηκε 2900 και 50 πόντους θρεφταράκι, μια χαρούλα! τίποτε δεν χρειάστηκε, πέρα απο την μανούλα του μετά! μάλλον έγινε νωρίς η σύλληψη, ποιος ξέρει τι κάνει η φύση!

φυσικά στο 2ο - πρώτα ο Θεός - θα επιλέξω μία συγκεκριμένη γιατρό που γνωρίζω για vbac, στην οποία γεννάει μια φίλη τον Οκτώβρη, μετά απο καισαρική και αυτή, έπειτα απο 2,5 χρόνια. τα 4 χρόνια δεν νομίζω - πια - να είναι απαραίτητα για φτ μετά απο κτ... αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις. στη φίλη μου πάντως περιμένει τον 8ο μήνα για να της πει εάν τελικά θα κάνουν φτ, με απαραίτητη συνθήκη να μην υπάρχει ζάχαρο εγκυμοσύνης.

μακάρι να τα καταφέρουμε! %%-

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

koritsia k ego me k.t gennisa . k otan katafera epitelous na anaroso skeftomoun k ego poli entona ean ginete na pragmatopiithi meta f.t . i alithia ine oti tipota den sigkrinete me to na exo agkalia to aggeloudaki mou , omos... tha ithela na genniso fisiologika gia na ziso k afti tin empiria mias k apo tin kesariki mou pire kero na anaroso ponousa para poli k ithela k ego mia apoklistiki nosokoma sinexia apo piso mou . i plaka ine oti ola pigenan poli kala to moro ixe pari thesi apo noris , spasan ta nera eniosa k tous ponous tis gennas alla to moro afodefse stin mitra k mpikame aron aron gia kesariki .

prin genniso ixa tin lathasmeni entiposi pos i k.t ine pio efkoli. MEGA LATHOS . aporo me aftes pou to epilegoun apo mones tous k kala gia min ponesoun tin ora tis gennas . tetious ponous den xanaeniosa .

k..to erotimata mou ine ta e3is .. kai anaferome stis kopeles pou exoun biosi k tis dio empiries k idika se aftes pou ekanan fisiologiko totekto meta tin kesariki... pia ine lipon i empiria sas ? pia ine ta iper k ta kata ?? k se pia apo tis dio ponesate perisotero :) ? opos episis k an anaronis pio grigora ston f.t se sxesi me tin k.t ..

κορίτσια εγώ μετά την ΚΤ γέννησα με ΦΤ στα 2 χρονια..κανενα πρόβλημα και αυτό είναι το μίνιμουμ από όσο ξέρω

sethu μας δίνεις πολύ κουράγιο! όποτε είναι εύκολο, δώσε μας περισσότερα στοιχεία για την εμπειρία σου.

k se pia apo tis dio ponesate perisotero :) ? opos episis k an anaronis pio grigora ston f.t se sxesi me tin k.t ..

veloudenia για τον πόνο δεν ξέρω, ωστόσο φαντάζομαι ότι στον φτ θα πονάς την ώρα που γεννάς, άντε κ λίγο πιο μετά όταν κάθεσαι. όμως για την ανάρρωση έχω να καταθέσω τη δική μου εξής εμπειρία: όταν γέννησα Σάββατο πρωί κ πήγα στο δωμάτιο, η άλλη κοπέλα που γέννησε λίγο πιο μετά απο μένα με φυσιολογικό, ήταν μια χαρά, περπατούσε, έτρωγε, έπαιρνε αγκαλιά το μωράκι της, κ εγώ βεβαια δεν θα μπορούσα να είμαι έτσι........

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
    • Ωχ ωχ, δικιά μου είσαι! ❤️ Αλλά όχι cyber security, πολύ βαρβατα είναι αυτά τα μονοπάτια, ειδικά στη red hat 😆 Εγώ από hardware-ου έχω καταλήξει σε data engineer με τις αλλαγές από πρότζεκτ σε πρότζεκτ!! 🥲
    • Αχ κορίτσι μου τι ωραίο το μνμ σου πρέπει να βγείτε σήμερα όλοι μαζί έξω να φάτε 😊 είναι τόσο συγκινητικές αυτές οι στιγμές όταν αντικρίζεις το θετικό τεστ εκεί πραγματικά αλλάζει η ζωή σου !  εγώ είχα 13/12 θετικό τεστ μετά την παλινδρόμηση όταν ξανά είδα θετικό τεστ δεν το πίστευα νόμιζα δεν το βλέπω καλά 😂 και εννοείται το ανέβασε εδώ φόρουμ 👇    όταν άνοιξα το θέμα του Αυγούστου 24 είχα φοβερό άγχος γιατί είχα ανοίξει και το θέμα Μαΐου 24 όπου και μετά από 2 βδομάδες αποχώρησα.. ευτυχώς όμως αυτήν την φορά πήγαν οοολα καλά για αυτό έβαλα και το 🌈 στα μωράκια Αυγούστου 2024! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...